kapat
   
05 Mart 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında F.Bahçe yorumları

Lider Fenerbahçe dün akşam Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Sivasspor ile 2-2 berabere kalarak yine çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sarı-lacivertli ekibin, Cumartesi günü G.Saray'ı yenerek ikinci sıraya yükselen Beşiktaş'la arasındaki farkı da 6'ya indi. Maç sonunda F.Bahçe'li taraftarlar teknik direktör Zico'yu istifaya çağırırken basın da puan kayıplarının tek suçlusu olarak gördüğü Brezilyalı hocayı başlıklara taşıdı.

SABAH: ZORLA GÜZELLİK OLMAZ

Rakiplerinin, gösterdikleri performansla adeta zorla "Şampiyon ol" dediği F.Bahçe, Sivas'ı yenemedi. Yarışta kopup gitme fırsatını yine tepti. Maç sonu tribünler, Zico ve yönetimi istifaya çağırdı.

FOTOMAÇ:
KÖTÜYÜM BEN KÖTÜYÜM! HERKESİ HASTA EDERİM!


Yıldızlar topluluğu Fenerbahçe, stajyer hocası Zico yüzünden Sivasspor önünde beraberliği zor kurtardı.

TAKVİM: ZİCO İSTİFA... ZİCO İSTİFA...

Antalya'ya yenilen Fenerbahçe, evinde Sivas'a da diş geçiremedi. 2 haftada 5 puan kaybetti. Beşiktaş ile puan farkı 6'ya indi.

HÜRRİYET: ÇILDIRTAN GECE

Ligin 2. yarısına kötü başlayan sarı lacivertliler, son 6 maçta 10. puanını kaybetti, şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı. Tuncay'ın golüne konuk takım Cem ve Servet'le karşılık verdi. Son sözü Mehmet Yozgatlı söyledi.

MİLLİYET: ZORLA GÜZELLİK OLMAZ

Sarı-lacivertli ekip Antalya yenilgisi sonrası Sivasspor'a da evinde takıldı. Tuncay ile öne geçen lider, Cem Can ve Servet'in golleriyle sarsıldı. Mehmet Yozgatlı takımını yenilgiden kurtardı. Fenerbahçe zirvede puan farkını daha da açma şansını kaçırdı.

AKŞAM: ÖMÜR TÖRPÜSÜ 2-2

Fenerbahçe, ecel terleri döktüğü Sivasspor maçından bir puanı zor kurtardı.

VATAN: FENER SERVET KAÇIRDI

Lider Kanarya, G.Saray'ın yenildiği haftada Sivas'ı geçemedi. Kadıköy'deki maçta Tuncay'la öne geçen F.Bahçe, önce Cem'in sonra Servet'in golünü kalesinde gördü. M.Yozgatlı skoru eşitledi. Alex'in 2, Sivas'ın ise 1 topu direkten döndü.

ZAMAN: FENER 'SERVET'TEN YİYOR

Geçen hafta Antalyaspor'a yenilerek şampiyonluk yarışında farkı açamayan lider F.Bahçe, Sivasspor'la da evinde berabere kaldı. Tuncay'ın golüyle öne geçmesine rağmen Cem Can ve Servet'in sayılarıyla yenik duruma düşen Fener'i 67'de Mehmet Yozgatlı kurtardı. Beşiktaş ile aradaki puan farkı 6 oldu.

YENİ ŞAFAK: 100LERİ KIZARDI

Tuncay'la öne geçen F.Bahçe'yi Cem Can korku tüneline soktu. Sarı-lacivertliler, eski tüfek Servet'le 2. golü kalesinde gördü. Mehmet'le umutlanan F.Bahçe'nin Alex'le 2, Sivas'ın Mehmet'le 1 topu direkten döndü.

YAZARLAR

ERGUN BABAHAN: YANLIŞLARIN BEDELİ (SABAH)

F.Bahçe sezon başında yapılan yanlışların bedelini ağır ödemeye devam ediyor. Yanlış teknik direktör, yanlış futbolcu seçimi ve olmayan bir futbol şubesi yönetimi 100. yılında F.Bahçe'yi komik hallere düşürdü.

... F.Bahçe'nin, rakiplerine eliyle ikram ettiği şampiyonluğu kabul edecek bir takım yaratmaktan bile aciz olduğu ortaya çıkmıştır. Hâlâ Rıdvan Dilmen'i menajer olarak getirmek için geç kalınmış değil. Ancak yönetim "Gereken yapılacak" demesine rağmen bir şey yapmıyor.

... Aziz Bey gerçeği görsün, bu işi gerçek profesyonellere bıraksın. Maç sonunda tribünlerde söylenen "Yönetim bu takım senin eserin" gibi tepki tezahüratlarının kendisine dönmesi gerçekten yazık olur.

SELÇUK YULA: İKRAMA İKRAM (FOTOMAÇ)

Zico; seni en çok savunan insanların başında geliyordum. Ama kusura bakma dün akşamki maçtan sonra benim açımdan da savunulacak bir tarafın kalmadı. Yahu maç 2-2'ye gelmiş. 3 puan almak için gerekli hareketleri yapan tek futbolcun var, o da Alex. İki tane şutu direkten dönmüş. Sen onu çıkartıyorsun, sahaya maçı kurtarmak için Kemal'i sokuyorsun. Olacak iş mi?

... Fenerbahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın ikramlarına ikramla karşılık veriyor. Herhalde bu olay sezon sonuna kadar da devam edecek.

HAKKI YALÇIN: KARTON OYUNCAKLAR (TAKVİM)

Liderliğin kışlasında kalk borusuna bile aldırış etmeden uykuya dalan askerler takımıydı Fenerbahçe. Mehmet Yozgatlı'nın tesadüfen gelen golü olmasa, dün gece yerle bir olması işten bile değildi.
Defansla forvet arasında köprü olması gereken orta alan, gizli bir geçidin içine girip toz oluyorsa...
Defansın bütün elemanları, futbolun ana kurallarını inkar ediyorsa...
Ve forvet, ipe sapa gelmez düşlerin kıyısında geziniyorsa... Bunlar kaçınılmaz olacaktır.
Fenerbahçe aldığı tek puana şükretmeli. Ve bundan sonrası için tedbir almazsa, ikincilik bile hayal olur...

CAN BARTU: TUHAF ADAM (HÜRRİYET)

Fenerbahçe büyük bir avantajı kaçırdı... Enteresandır, haftalardır kaçırıyor...

Beşiktaş, Galatasaray'ı yenmiş, en yakın rakibiyle farkı artırma şansı ayağına gelmiş, Fenerbahçe değerlendiremiyor. Üstelik kendi evinde ve seyirci desteğiyle oynuyor...

... Zico garip bir antrenör, elindeki silahları bilmiyor. Kimin nerede iyi oynadığının farkında değil. Bakıyorsun, Fenerbahçe hem orta sahası tek kişiyle oynuyor hem de tek santrforla. Bu nasıl bir futbol anlayışıdır? Sivasspor bile Mehmet ve Balili ile iki santrforla deplasmanda oynuyor, üstelik rakibi Fenerbahçe. Sarı lacivertlilere bakıyorsun tek forvetle (Kezman) sahaya çıkıyor.

... Her şey bir yana şunu da söylemekte yarar var, Fenerbahçe'nin şansı da yok. Vuruyorlar toplar direklerden dönüyor, rakipten dönüyor. Tabii bunun yanında bakıyorsun Sivasspor'un da 6 tane pozisyonu var, iki tane de golü. F.Bahçe bu pozisyonları nasıl veriyor, bu da anlaşılır gibi değil tabii...

RIDVAN DİLMEN: FENERBAHÇE BİR PUAN ALDI (MİLLİYET)

Aslında bir puan aldı derken Sivasspor'un da ikramını eklemek gerekiyor. Maçın tamamına baktığımızda Sivasspor'un sekiz net pozisyonu ve iki golü var. Fenerbahçe'nin, Alex'in kişisel gayretleriyle iki topu direkten döndü. Gollerin biri klasik Tuncay vuruşuydu. Diğeri ise yine Mehmet Yozgatlı'nın kendi çabalarıyla getirdiği topa düzgün ve isabetli bir şut çıkarmasıyla oldu. Bunun dışında pozisyon yok.

Sivasspor öyle dakikalarda öyle goller kaçırdı ki, farkı 2-3'e taşıyabilirdi. Önder ve Can'ı çoğu kez ikiye üç yakaladılar. Kaleci Serdar bir ara yerden kalkamadı. Durum böyle olunca da puanları kaybeden tabii ki Sivas oluyor...

DENİZ GÖKÇE: ISTIRAP (AKŞAM)

İnsan ümit ediyor ki; Brezilyalı antrenör Zico, hafta arasında oynanan kupa maçında yaptığı "doğruları" çabuk unutmasın! Orada ne yapmıştı? Yorgun oyuncuları dinlendirmişti ve orta alanda prese direnen oyuncuları kullanmıştı ve rakibe pozisyon vermeden almak istediği galibiyeti alıp evine dönmüştü.

Ancak dün Sivas'ın karışına çıkan Fenerbahçe'de gene Brezilyalı'nın ön yargıları vardı. Tümer ve Alex bir arada oynuyordu, Kezman tek forvet olarak ilerdeydi. Appiah sağda, Tuncay soldaydı. Adeta Fenerbahçe'de kimse Sivas'ın kontrataklarla kazanan bir takım olduğunu, deplasmanlarda çok daha fazla gol attığınıincelememişti...

... Maç "Zico" istifa sesleri arasında sonuçlanırken, en az dört tane gol kurtaran kaleci Serdar, Fenerbahçe'nin en başarılı oyuncusuydu. Zico, orta sahasız oynadıkça, yani Brezilya futboluna devam ettikçe, Fenerbahçe puan dağıtacak. Seyir açısından müthiş bir maç, taraftar açısından ıstırap olarak sonuçlandı.

SELİM SOYDAN: HEYECAN VERİYOR! (VATAN)

Son yıllarda ligde böyle mücadeleci, böyle kıran kırana bir maç izlemediğimi belirtmeliyim öncelikle. Özellikle ilk yarıda, F.Bahçe hücuma kalkarken kaptırılan her top, Sivass adına hücuma dönüştü. Topla buluşan her F.Bahçeli futbolcu topu ayağından hemen çıkarmak için adeta fırsat kolluyordu. Bunun sebebi ie F.Bahçeli futbolcuların son maçlardaki sonuçlar nedeniyle özgüvenlerinin kaybolmasıydı...

AZİZ YILMAZ: FENER, ŞAMPİYONLUĞU TEHLİKEYE SOKUYOR (ZAMAN)

Fenerbahçe'nin son dönemlerdeki başarısızlığının kaynağı, takım olamayışı ve bu ruhunun bu ekipte olmayışı. Yönetiminden malzemecisine kadar ekip olamazsan mağlubiyete mahkumsun demektir.
Dün sahada iki takımı teraziye koyduğunuz zaman Sivasspor amacı doğrultusunda fevkalade bir futbol oynadı. Bunun yanında Sarı-Lacivertli takımın amacının ne olduğunu, hatta bazen sahadaki ekibin F.Bahçe mi olduğu kuşkusuna kapıldım...

... Futbolda pek geçerli olmasa da, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" atasözünü hatırladım. Türk futbolcusunu en iyi Türk hocalar anlıyor. Yabancı hoca hayranlığı adına öyle isimler getiriliyor ki, genç Türk hocalar başarılı olunca onlarla iftihar ediyorum.

OGÜN ALTIPARMAK: ZİCO'NUN HATALARI (YENİ ŞAFAK)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sarı-lacivertli seyircileri, yöneticileri fıtık etmeden herhalde Türkiye'den gitmeyecek. Be hoca üç gün önce 9 tane koşan futbolcuyu sahaya sürüyorsun, Gençlerbirliği gibi bir takıma karşı galip gelip turdan ediyorsun. O karşılaşmada sahanın en iyi futbolcusu Mehmet Yozgatlı'yı Sivas maçında nasıl takıma koymuyorsun? Bu futbol mantaliteni anlamış değiliz...

GÜRCAN BİLGİÇ: TARAFTAR SAHAYA! (SABAH)

... Fenerbahçe'yi bugünlerinde tekrar zirveye taraftarı taşıyacaktır. Zico veya gereğini yapacaklar değil. İslam Baba'nın "tarif edilemez" dediği Fenerbahçe büyüklüğü de budur.
Fenerbahçeliler sıkılmış yumruklarını ceplerinde tutup, gönül verdikleri renklerin aşığı olduklarını göstermeli ve dirayetli davranmalı.
Şimdi sıra Fenerbahçeli taraftarlarda. Çıkın, oynayın...

NECATİ BİLGİÇ: YOZGATLI GİRİNCE (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, ezeli rakibi G.Saray'ın üç puan kaybettiği haftada bu avantajını yine iyi kullanamayıp kendi sahasında Sivasspor'la berabere kaldı. Hafta içinde genç oyuncularla, G.Birliği'ni kupadan eleyen sarı-lacivertli takım dün yine mücadele etmeyen aslarını sahaya sürünce bir ara 2-1 yenik duruma da düştü. Ve beraberliği bile zor kurtardı...

... Anlaşılan F.Bahçe'nin başarı için Alex, Tümer, Kezman üçlüsünden en az bir tanesini yedekte tutarak maça çıkması gerekiyor.

ALTAN TANRIKULU: BÖYLE GOLLER YENMEZ (HÜRRİYET)

Bir takım düşünün.. Haftalardır kötü futbol oynuyor.. Sahaya üçüncü kalecisiyle çıkıyor..

Savunmanın göbeğine transfer ettiği iki yabancısı yok. Alex gibi bir yıldızı sakat sakat oynuyor.. İçeride, dışarıda her rakibe karşı zorlanıyor ve puan kaybediyor.. Ama buna karşın 5-6 puan farkla haftalardır lider..

Böylesine bir lig dünyanın başka bir yerinde var mıdır, bilmiyorum. Ama ligin lideri böylesine savurgan ve kötü futbol oynayan bir ekipse bu ligden nasıl daha iyi futbol bekleniyor, onu da bilmiyorum..

ERDOĞAN ŞENAY: TEKNİK KEŞMEKEŞ (MİLLİYET)

Fenerbahçe'nin haftalardır süregelen berbat futbol kabahatlerini sıralayıp durmak, çok da ağır geliyor bu takımın mazisini çok da iyi bilen beyinsel kıvrımcılarına.
Önce Fenerbahçe ne oynuyor?.. Hangi hücum planlarıyla yarışıyor?.. Orta alandaki akıl almaz yan ve geri pas illetinin teknik düğümleri aylardır niçin çözülemiyor? Defans blokundaki kademe anlayışları, yan toplardaki ön - arka direk sorumlularının kimler olduğu, bütün bu sorulara hatasız futbolu ve goller serisiyle cevap veremeyen bir Fenerbahçe'nin teknik kulübesine, sarı - lacivertli renk tutkunlarının ne saygısı kalabilir ki...

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kupada erken final
 Zorla güzellik olmaz
 Sivas'tan "kural hatası" açıklaması
 Kural hatası iddiası
 Beckham sakatlandı
 Fenerbahçeli Alex bugün İsviçre'ye gitti
 İkinci yarının en iyisi Trabzonspor
 Şampiyonlar Ligi'nde rövanş heyecanı
 Okur 28 sayı attı Jazz kazandı
 Özdemir: Rüştü ile ilgili hakkımızı sonuna kadar arayacağız
 Ahmed Hassan Belçika'da haftanın oyuncusu seçildi
 Taraftarın isteği: Canaydın istifa
 Trabzon'un şakası yok!
 Yönetimin operasyonu mu?
 İnönü'de kandimden geçiyorum!
 Moralsiz idman
 Gençler farka gitti iddiasını sürdürdü: 0-3
 Mardin'de olay var
 Demirören'in gözyaşları
 Malatya takıldı
 Bolu'nun Sarıyer keyfi
 Sambacı Kankalar
 K.Erciyes tek golle Gaziantep'i devirdi: 0-1
 Şampiyonluk yolu açıldı
 Sakarya'ya bir darbe de Ankaraspor'dan: 0-1
 Özverinin zaferi
 Nefes kesen maç Darüşşfaka'nın
 Efes ikinci yarı açıldı
 Kartal'a sigorta şoku
 Köpek korkusu 1. yaptı
 Federer Dubai'de 4. zaferini kazandı
 Günün içinden
ERGUN BABAHAN
Yanlışların bedeli
F.Bahçe sezon başında yapılan...
GÜRCAN BİLGİÇ
Taraftar sahaya!
Bu maçın içinde sonuçtan da, futboldan...
İSKENDER GÜNEN
Adı futbol değil!
Son haftalarda başarılı bir grafik...
LEVENT TÜZEMEN
Tolga tercihi yanlıştı
Beşiktaş-G.Saray maçında...
CAHİT YAVUZ
Teniste eylem zamanı
Geçen Çarşamba yayınlanan...
TV programına bakıp eşarpla intihar etti
TV programına bakıp eşarpla intihar etti
İlköğretim öğrencisi Hatice, programa özenip canına...
Dink'in anıldığı kilise önünde meçhul kurşun
Dink'in anıldığı kilise önünde meçhul kurşun
Hrant Dink'in ölümünün 40'ıncı gününde Kumkapı'daki Meryem Ana...
Bir 'etol' yeter
Bir 'etol' yeter
Portekiz modacı Rita Bonaparte, 2008 ilkbahar/yaz kreasyonunu, Porto...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu