kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Onun babası değilim ki, niye nasihat edeyim!
Alkol haberleri ünlü olduğumu hatırlatıyor
Onun babası değilim ki, niye nasihat edeyim!
Çocuk yerineköpek aldım...
Şaşırtıcı şeyler yapmayacağım

Onun babası değilim ki, niye nasihat edeyim!

'Benimle Oynar mısın' ve 'Sensiz Olmaz' gibi unutulmaz şarkıların yaratıcısı Bülent Ortaçgil: Teoman'dan büyük olmam, ona ne yapması gerektiğini dikte etme özgürlüğü tanımaz!.

* Teoman'la sizi 3 sene önce Lütfi Kırdar'da dinlemiştim. Sonradan bu albüm projesi nasıl oluştu?
Biz 5 tane konser verdik; iki tanesini kaydettik. Lütfi Kırdar konseri de kaydedilenler arasındaydı. Baştan 'Güzel çalarsak bunları yayınlarız' diye düşünmüştük. Sonra zaman içinde dinleyerek bunların yayınlanmasının iyi olacağına karar verdik.

* Teoman şarkılarına aşina mıydınız daha önce?
Her yaptığını dinlemezdim ama tabii çok hit olmuş şarkılarını biliyordum. Ama böyle bir proje olacağı zaman tüm albümlerini dinledim. Seçtiğim Teoman parçaları arasında çok az insanın bildiği şarkılar da var.

*
Ortak konserlerinizin öncesinde kafanızda nasıl bir Teoman imajı vardı?
Bunun ne önemi var ki? Herkes için hit olan şarkıları dışında, müzik için ne yaptığı önemlidir benim için. Bir şarkı yazarı olarak, çoğunluk tarafından önemsenmemiş ama bir şarkı yazarının dikkatini çekecek şeyleri vardır diye düşünmüştüm. Nitekim öyle şeyler de var onda.

TEOMAN KENDİSİNDEN SORUMLU

* Bu albümün konserleri de olacak mı peki?
Hayır. Öyle bir amacımız yok ama çalmayız diye bir kuralımız da yok. Her ikimizin de kendimize göre projeleri, programları var. Özel olarak bir tur ya da konser programı düşünüp ayarlamış değiliz.

* Konserler ve albüm sırasında Teoman'a kızdığınız ya da yaşam tarzıyla ilgili öğüt verdiğiniz oldu mu? Mesela Lütfi Kırdar'daki konserde çok sigara ve içki içtiğini görmüştüm...
Ben kimseye öğüt vermem, herkesin kendinden sorumlu olduğunu düşünürüm. Yalnız bu Teoman'la ilgili son zamanlarda medyada gördüğüm şeylerden de çok sıkıldım. Geçenlerde bir TV kanalında, bu albümün haberini veriyorlardı. Konserler yerine Teoman'ın sağdaki soldaki görüntüleri yer alıyordu. Herkesin bu işi kullandığını düşünüyorum. Herkes istediğini yapmakta özgür; Teoman da aynen öyle! Hastalanırsa kendi hastalanacak, ben hastalanmayacağım. Dolayısıyla ben onun babası da değilim.

* Konserler sırasında uyumlu bir baba-oğul görüntüsü yansıtıyordunuz...
Bu konserleri yapmaktaki amacımız; birbirini ardına gelen iki neslin birbirinin şarkılarını söylemesiydi. Ben ondan bir nesil büyüğüm tabii. Ama bu bana ona ne yapmasını dikte etme ya da nasihat vermek özgürlüğünü vermiyor. Hayatta kimseye nasihat etmedim. Herkesin kendi bilinci ve istekleri doğrultusunda bir yaşam sürmesi gerektiğine inanıyorum. Belki Teoman'ı Teoman yapan öyle şeyler ve bunlar olmasa Teoman olmaz. Bunu bırakın, kendisi karar versin.

APTAL DEĞİLİM, TÜKETİLMEK İSTEMEM

* Peki, Teoman'ın bu kadar sene var olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Teoman'ın beni ilgilendiren tarafı şu; Teoman da kendi nesli içinde şarkı yazan insanlardan birisi! En önemlisi mi ona ben karar veremem. Ama ortak tarafımız var. Şarkı yazıyoruz, gitar çalıyoruz, söz ve müziği kendimiz yapıyoruz. Bu nedenle ortak çalışmanın orijinal olacağını düşündük. Benden sonra bu tarz müziğin temsilcisi Teoman mı olur; onu hiç bilmiyorum...

* Siz dışarıdan bakıldığında geçimi zor biri gibi görünüyorsunuz. Ama ikili çalışmalar yapıyorsunuz...
Ortak çalışmayı becerebilen biriyim ben aslında. Teoman'ı, Zuhal Olcay'ı bırakın; Fikret Kızılok'la birlikte şarkı yazmış bir adamım! Dışarıdan sert görünen tarafım ise medyatik olmayışımdan kaynaklanır. Televizyonlardan hoşlanmam; ortalıkta bütün hayatımın deşifre olmasını istemem. Yazdığım şarkılar benden ön planda olmalı. İnsanlarla o şarkılar aracılığıyla diyalog kurmalıyım. Beni her gün televizyonda görürseniz, çabucak tüketirsiniz. O kadar aptal değilim; tüketilmek istemiyorum. Bugünkü anlamda şöhret bana hiçbir şey ifade etmiyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Alkol haberleri ünlü olduğumu hatırlatıyor
 Takıda favorileri: Kristal altın ve yarı değerli taşlar
 Irz düşmanı, kaba şeytan ve iğrenç!
 Mitolojik bir Anadolu hikayesi: Dicle
 Bu gösteriyi izleyenleri rüyaların içine çekeceğiz!
ELVAN DEMİRKAN
Mutluluk için zenginlik şart mı?
Zenginlik genellikle...
AYŞE TÜTER
Vişneli muhallebi
Sütü geniş bir tencereye alın. Çok az...
Tom'un kadınları çok iyi anlaşıyor
Tom'un kadınları çok iyi anlaşıyor
Geçtiğimiz aylarda hayatını ünlü aktör Tom Cruise ile birleştiren...
Fransa'dan Jude Law'a madalya!
Fransa'dan Jude Law'a madalya!
İngiliz oyuncu Jude Law Fransız Hükümeti tarafından yedinci sanat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.