kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu ne dünya kardeşim!
Bu ne dünya kardeşim!
12 gün eve kapanıp 12 yıla bedel bir aşk yaşamıştım
Sıkıntımı Fener'le attım
Göçer şarkılarımı okuyarak kalbime bir hançer soktu

Bu ne dünya kardeşim!

1970'lerin ünlü sesi Yeliz acılarla dolu hayatını ilk kez GÜNAYDIN'a anlattı. Sanatçının hayat hikayesi insana tıpkı kendisiyle özdeşleşen meşhur şarkısındaki gibi 'Bu ne dünya kardeşim!' dedirtecek cinsten....

Bir dönemin en ünlü şarkıcılarından Yeliz, yıllar süren suskunluğundan sonra bir albümle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sanatçı; gözden uzak olduğu yıllarda dayakla, parasızlıkla, intiharla harmanlanmış bir hayat sürdüğünü belirtiyor. Yıllardır yaşadığı dramı ilk kez anlatan Yeliz, her şeye rağmen hayata tutunmaktan vazgeçmediğini belirtiyor. 'Meleklerim' dediği Yonca Evcimik ve Emel Müftüoğlu'nun yardımlarıyla albüm çıkarmaya soyunan sanatçı, yeniden dirilişinin öyküsünü bakın nasıl anlatıyor...

* Herkes ünlü insanların ışıltılı bir hayatı olduğunu düşünse de, siz çok acı çekmişsiniz...
Evet. Benim için sonun başlangıcı nişanlanmamla başladı. Nişanı bozmak istedim ancak nişanlım beni silah zoruyla kaçırıp eve kapattı. Sonra büyük bir operasyonla, o evde yokken beni kurtardılar. Daha sonra Maksim'de solist altı çalışırken, beni assolist yapmayı planlayan Fahrettin Aslan'dan aldığım bütün avansı geri verip sınıf arkadaşım olan bir adamla evlendim. 20 yaşında yaptığım o evlilik hayatımı altüst etti.

6.5 SENE DURMADAN DAYAK YEDİM!

* Nasıl altüst oldu hayatınız?
Evlendiğim gece kocamdan resmen işkence gördüm. 6.5 sene devamlı dayak yedim. Korkumdan bu durumu kimseye anlatamadım ve ondan ayrılamadım. Uzun uğraşlar sonucunda boşandım. Bir süre çaresiz kalıp ona dönmem için işlerime engel olmaya çalıştı. Bir lokma ekmeğe muhtaç durumdaydım. Elimdeki her şeyi aldı; arabamı, evimi, mücevherlerimi... Kendisi o kadar zengin ve güçlüydü ki, korkudan kimse bana yanaşamıyor, iş veremiyordu.

* 'Eşim, arkadaşımdı' dediniz. Aşk evliliği yaptığınıza göre, nasıl oldu da tanıyamadınız evlenmeden önce bu adamı?
O bilinmeyen yüz ortaya çıkınca aşk kalmıyor. Sokağa çıkamıyordum, anneme gidemiyordum. Hapiste gibiydim. O dönemde başka biri çıktı karşıma. Denize düşen yılana sarılır misali onunla evlendim. İkinci eşim ilkinden de beter çıktı. 1.5 yıl sonra ayrılırken yine elimde avucumda ne varsa gitti.

* İkinci eşinizden de dayak yediniz mi peki?
O dönem kaset yapıyordum. Bir gece 'Sen Suyu' şarkısını stüdyoda okuyup eve geldim. Birden suratımda bir ayakkabı topuğu ve ağzımda et parçaları hissettim. Bana ayakkabıyla tekme attı. Saat 23.00'ten sabah 3'e kadar dövdü. Ortada hiçbir sebep yoktu. Bu olaydan sonra da saat 03.30'da, o gece bizde olan annesiyle mışıl mışıl uyudu. Ben yalınayak, yırtık kıyafetlerle kendimi dışarıya attım. Taksici beni görünce ödü patladı. Hemen 'Sen Suyu'nun sözlerini yazan arkadaşım Yeşim Dosdoğru'ya gittim. Eşi beni görünce korkudan bayıldı.

AYAĞIMA GİYECEK AYAKKABIM YOKTU

* Peki bunca acıyı niye kimseyle paylaşmadınız?
Bunlar benim özelimdi, paylaşmak doğru olmazdı. O dönem 'Sen Suyu' kasetini yapıyordum. Bunları basınla paylaşıp gündeme gelebilirdim. Ama saygınlığımı kaybederdim. Bugün bunca zaman müziğe ara vermeme rağmen, nereye gidersem gideyim insanlar saygı gösteriyor. Albüm kapağını çekerken ayağım çıplaktı. Ayağıma giyecek ayakkabım yoktu. Üzerimdeki Yeşim'in elbisesiydi. Aylarca Yeşim'lerde kaldım. Param yok, işim yok. Kaset çıktı ama promosyon bile yapamadım.

* Sonra ne yaptınız?
Plaj Yolu'nda kendime bir ev tuttum. O yaz Deniz Seki ile Bodrum'a gittik. Akrep Nalan'ın evinde kaldık. Orada çalışırken İstanbul'dan evimi su bastığına dair bir haber aldım. Döndüğümde evimin yerle bir olduğunu gördüm. Bir tek yazlık bavulla ortada kaldım. Önce Billur Kalkavan'ın sonra Emel Müftüoğlu'nun yanına yerleştim. İş bulup çalıştım. Sonra ev tuttum. Kaset yapmak istiyordum ama parasızlık yüzünden çevremi kaybetmiştim. Yeni bir eve taşındım ama oraya da hırsız girdi ve yine her şeyim gitti.

* Bu açıklamalarınız için sizi reklam yapmakla suçlayanlar olacak...
Olsun. Benim içim rahat. Bütün bunları ilk kez anlatıyorum. Gündeme gelmek ya da bana 'Yazık' densin diye anlatmıyorum bunları. Bunca yıl hayatımla ilgili hiçbir şey bilmeden beni yargılayanlar için anlatıyorum. Bir sürü acılardan geçsem de ayakta durabiliyorum. Allah hep yanımda. Babam bana 'Gece yatağa yattığın zaman vicdanınla rahat uyuyacak şekilde yaşa' derdi. Ben o kadar onurlu ve gururlu dolaşıyorum ki, hiç kimse çıkıp bana bir şey söyleyemez.

ESİN ÖVET - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bu ne dünya kardeşim!
 Akımlardan medet uman hayatlar!
 Çok anaç bir kadınım içimde bir hazine var
 Taşları tanıyarak kullanın!
 Efsane 2008'de geri dönüyor
 Grey's Anatomy'nin yıldızı kaydı
 Yeni filminde çok cesur!
Sevmesem de terk etmem!
Sevmesem de terk etmem!
Serdar Akar'ın yönettiği 'Barda' filminin başrol oyuncusu Nejat...
'Hırsız-Polis' kitap olacak
'Hırsız-Polis' kitap olacak
Uğur Yücel, Timuçin Esen ve Özlem Düvencioğlu'nun başrolleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.