kapat
   
02 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İSKİ Genel Müdürü görevden alındı
Görevden alınan genel müdür: Titiz çalıştık
Minik Dilara'nın yaşamını yitirdiği yerde 2 savcı inceleme yaptı
Erdoğan, Topbaş'a talimat verdi

İSKİ Genel Müdürü görevden alındı

İstanbul Bahçelievler'de annesiyle birlikte yürürken kapağı açık bırakılan rögara düşen 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un ölümünün ardından İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur görevden alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bugün öğlen düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili olarak İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un görevden alındığını açıkladı.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı açıklamada, Dursun Ali Çodur'un yerine vekaleten Genel Sekreter Yardımcısı Mevlit Vural'ın getirildiğini bildirdi.

SÖZLEŞME
FESHEDİLDİ


Kadir Topbaş, ayrıca yüklenici firma MVM Turizm İnşaat'ın da buradaki ihale sözleşmesinin feshine karar verildiğini kaydetti.

Topbaş, bu firmanın 2 yıl boyunca ihalelere giremeyeceğini belirtti.

"DAHA ÖNCE İSKİ GÖREVLİLERİNİ UYARMIŞTIM"


Topbaş kendisinin bir zaman önce bölgeden geçerken sözkonusu çukur ile ilgili İSKİ görevlilerini uyardığını belirtti.

GEREKEN İNCELEMEYİ YAPTIRIYORUM

İstanbul'da iş yapanların adam gibi iş yapmak zorunda olduğunu belirten Topbaş, "Dünya şehri, Avrupa Kültür başkenti olsun, dünyayı etkilesin diye çaba gösterdiğimiz bir şehirde şantiyecilik böyle olmaz. Ama maalesef insanlar alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmiyor. Hala tarlada, bayırda çalışıyormuş gibi aymaz bir davranış var. Kendilerini bu anne, babanın yerine koysunlar, bu acılı insanların yerine koysunlar. Buna nasıl tahammül edilir, nasıl bir acı bir düşünsünler, Vicdanen bir insanda hayat boyu unutmayacak kadar bir yaraya sebep veriyorlar" dedi.

Göreve geldiğinden bugüne kadar şehir şantiyeciliğinin önemine dikkat çekmeye çalıştığını söyleyen Topbaş, şöyle konuştu:

"Orada daha etkili önlemler alınması gerekiyorken, bunun yapılmadığını kaydetti. Topbaş, "Burada amme davası yargı devam edecek, ama bu yavru geri gelmeyecek, kederli ailede hayat boyu unutulmayacak. Gereken incelemeyi ayrıca ben yaptırıyorum. Herkes sorumlu burada, yaptığınız basit bir şey değil ki. Kendi bünyemizde de dünkü koordinasyon toplantısında özellikle üzerinde ısrarla durdum, bunun değerlendirilmesini bu acının basit bir olay gibi geçiştirilmemesini, bir başkasına örnek teşkil etmemesini istedim. Müteahhidi çağırıp konuşacağım. Bu küçük kızın ölümünü telafi etmeyecek tabi. Ama söyleyecek çok şeyimiz var. Bu olayın sorumluları hakkında gerekeni yapacağız. Tavukçu Deresi'nde 2 yıl önce yaşanan sellerde de maalesef 3 yavrumuzu aldı. Bu da dördüncü oldu. İnşallah bitirelim kapatalım da bu işi. Bir daha hayatlara mal olmasın."

Vatandaşa, yayaya saygılı bir şantiyecilik yapılması için bunun bedelinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması talimatını verdiğini dile getiren Kadir Topbaş, "İstiyoruz ki iş yapılırken kimseye zarar vermesinler. Bütün bu hizmetler temelinde insanlar için, insanların hayatını etkiledikten sonra ne anlamı kalır ki? Orada müteahhit firmanın kendi işçisi de dalgınlıkla düşebilirdi. Rögar kapağı yerine basit kapamalar olmaz" dedi.

YÜKLENİCİ FİRMANIN 3 GÖREVLİSİ CEZAEVİNDE

Bahçelievler'de annesiyle birlikte yürürken kapağı açık bırakılan rögara düşen 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un ölümüyle ilgili olarak gözaltına alınan yüklenici firmanın biri inşaat mühendisi ikisi inşaat teknikeri olmak üzere üç görevlisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakırköy Adliyesinde ifade veren üç kişi "Taksirli Adam öldürmek" suçlamasıyla çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Şahıslar, cezaevi girişinde basın mensuplarının soruları üzerine küçük Dilara'nın ölümünden dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Bahçelievler'deki Tavukçu Deresi'nin ıslah çalışmalarının yürütüldüğü Kerim Çavuş Caddesi'ndeki üzeri karton mukavva ile kapatılan rögardan kanalizasyona düşerek hayatını kaybeden Dilara Dumrul'un, ölümündeki ihmali soruşturan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı dün ilk olarak ıslah çalışmalarının ihalesini alan MVM isimli şirketin yetkililerini dinledi.

Şirket yetkilileri, küçük Dilara'nın hayatını kaybettiği Kerim Çavuş Caddesi'nin işlerini Güntek İnşaat'a verdiklerini söylemesi üzerine şirketin sahibi Ömer Adnan Kaya, teknikerler Yunus Naci Özarlı ve İbrahim Halil Kızıl akşam saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne çıkarıldılar. Burada savcı tarafından sorgulanan şirket yetkilileri tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.

Mahkemede dinlenen inşaat mühendisi ve şirket sahibi Ömer Adnan Kaya, İnşaat Teknikerleri Yunus Naci Özarlı ve İbrahim Halil Kızıl olaydan sorumlu olduğu gerekçesiyle "Taksirli Adam Öldürmek" suçlamasıyla tutuklandı. Mahkemece tutuklanan Kaya, Özarlı ve Kızıl Metris cezaevine gönderildi.

Şirinevler 18. Sokak Aska Blokları'nın önünde meydana gelen olayda, 5 yaşındaki Dilara Dumrul, annesi ile yolda yürüdüğü sırada ıslah çalışması devam eden Tavukçu Deresi'nin üzerindeki açık rögar kapağından dereye düşmüş. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Dilara Dumrul'un cesedi, olay yerine yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nun yakınındaki İSKİ'nin çalışmalarının yapıldığı alandan çıkmıştı.


SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Beni o fotoğraflarla kandırmadı"
 Evren hakkında inceleme
 DTP operasyonunda 3 tutuklama
 İstanbul'un iki yüzü
 Haftasonu yağışlı geçecek!
 Nefes kesen fotoğraflar
 İşte eyalet haritası
 Skandal fotoğraftaki polisler göreve döndü
 Hollanda Kraliçesi Papa'nın izini sürdü
 Talabani'ye 'geçmiş olsun' telefonu
 Türkiye Kürtleri kendi kaderlerini belirleyecek
 Mankenler, Mevlana için 'aşk'la döndü
 Kadın siyasetçi sayısı yüzde 17 arttı
 Bayan Gürtuna türbanını çıkardı
 'İmam hatipten terörist çıkmaz'
 Gürtuna'ya 'yetkiyi kötüye kullanma' davası
 ABD'den acil düzeltme
 Danıştay saldırısına 'ağır' ceza
 Trabzon'a özgü değil
 AK Parti, ABD'li imamı davet etti
 Hrant Dink için anma törenleri düzenlendi
 Kürt partilerin Meclis'te temsili olumlu olur
ERGUN BABAHAN
Eyalet sistemi ve anayasamız
Kenan Evren Türkiye'nin...
MEHMET BARLAS
Sadakat yerine parti disiplini hediye...
BALÇİÇEK PAMİR
Zamanın adam titretenleri
Eski Cumhur- başkanlarından...
UMUR TALU
Hayrattan hoyrata
Hoyratlık ile umursamazlığın ve...
FATİH ALTAYLI
Küstah sorumlu
Rögar kapağı yerine karton parçası...
ERDAL ŞAFAK
Solda ittifak
Çok merak ediyoruz; solda ittifak...
'Kadın müftüler fetva veriyordu'
Oxford Üniversitesi İslam Araştırmaları Merkezi, çarpıcı bir...
"Irak 6 ay içinde Vietnam'a dönebilir"
ABD'nin Irak'taki güçlerinin başına gelen Orgeneral David Petraeus,...
Fener düşeş attı
Fener düşeş attı
Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni Ankara'da yenip 24 yıldır kazanamadığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu