kapat
   
27 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KÜRSÜ RENKLENDİ! Serbest Kürsüye ilk kez bir bayan katıldı. SABAH Gazetesinin Fenerbahçeli köşe yazarı Balçiçek Pamir yorumlarıyla kürsüye renk kattı.
Aradaki fark 9 puan
'Sayın Yıldırım ne olacak bu Fener'in hali?'
Şenes Erzik, Çakar'ın bırakmasına üzülmüştü
'Umut taciri Kazım Kanat'
Taraftarlar Volkan'a acımasızca saldırıyor
Aldıkları para haram
Ziya Doğan ders alsın
G.Saraylılar patlayabilir!

Aradaki fark 9 puan

Balçiçek Pamir: "Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki puan farkı 6 değil 9... Fenerbahçe her şeye rağmen şampiyon olacak".

Serbest Kürsü'de bu hafta konuk SABAH Gazetesi'nin Fenerbahçeli köşe yazarı Balçiçek Pamir'di. Pamir'in futbola bir bayan bakışıyla renk kattığı Kürsü'de konumuz Üç Büyükler'in başarısız performanslarıydı:

* Editor: Rakiplerinin puan kaybettiği haftada Fenerbahçe ikramları geri çevirdi. Sayın Ahmet Çakar sezon başından beri savunduğunuz Zico'yu ilk kez eleştirdiniz...

* Ahmet Çakar : Tel tel dökülen büyükler hala zirvede. Zico'ya en önemli eleştirim şu: AZ maçında iyi oynayıp iki farkla öne geçiyorsun. Rakibin çok büyük bir baskısı yok. Bu avantajı yakalayınca geri vermeyeceksin. Orada iş teknik direktörden çıkıyor. Oyuncular inisiyatifi ellerine alıyorlar. Takımın başında eşek olsa dahi oyuncular inisiyatifi ele alıp skoru koruyabilmeliydi. Ancak her şeye rağmen Fenerbahçe şampiyon olacaktır.

*
Editör: Sayın Bilgiç, sezon başından beri Fenerbahçe'yi eleştiriyorsunuz. Son gelinen tabloda görüşünüz nedir?

* Gürcan Bilgiç: Zico'nun Fenerbahçe'nin hocası olmadığını düşünüyorum. İş Zico'dan çıktı; artık yönetimle ilgili. Geçen sene son maçta şampiyonluğu kaybeden takımı taraftar 'Canınız sağolsun' diye karşılamıştı. 6 puan farkla liderken bunlar oluyorsa bir şeyler yanlış demektir. Fenerbahçe böyle devam ederse şampiyon olamaz; yönetim de görev süresini doldurur ve bu kez geri dönemez.

* Editör: Sayın Levent Tüzemen, sizin değerlendirmeniz nedir?

* Levent Tüzemen: Sürprizi bence Fenerbahçe yaptı. Geçen senenin son haftasında da bunu yapmıştı. Zico taraftar gibi maç izliyor. Galatasaraylı yöneticilerin çoğu "Bu iş bitti" demişlerdi. Ama Fenerbahçe Antalya'da süper bir sürpriz yaptı.

* Editör: Sayın Balçiçek Pamir, iyi bir Fenerbahçeli olduğunuz biliniyor. Fenerbahçeliler'in en büyük şikayeti rahat maç izleyememek. Sizin bu konuda görüşünüz nedir?

* Balçiçek Pamir: Oynanan futboldan çok rahatsızım. En büyük haksızlığın taraftara yapıldığını düşünüyorum. En kolay denen maçlarda bile 'Acaba yenilecek miyiz?', 'Ne zaman gol yiyeceğiz?' diye düşünüyoruz. Taraftar forumlarında 'Aziz Yıldırım başkan Galatasaray şampiyon' sözleri geçiyor. Volkan'ın çıkışı beni çok sıktı. Taraftar asla bunu hak etmiyor. Bu hareketler hiç şık değildi. Problemin kaynağının Zico'dan çok onu getirenin olduğunu düşünüyorum. Yok mudur bu adama danışmanlık yapacak, müdahale edecek biri? İlla ki gitsin demiyorum. Ama herkeste bir rahatsızlık var. Bugün gazetemizdeki yöneticilerin uyuma fotoğrafı durumu özetliyor. Bence yine de her şeye rağmen şampiyon olacaklar. Çünkü Galatasaray ile arasındaki puan farkı 6 değil 9.

* L.T: Fenerbahçeliler sürekli 6 puanlık farktan bahsediyorlarsa artık korktukları içindir. Ligin altından daha çok sular geçer ve Fenerbahçe o suda boğulabilir.

* G.B: Fenerbahçe ne zaman zor duruma düşse yardımına zaten Beşiktaş veya Galatasaray yetişiyor. Şampiyon olacaklarını biliyorlar. Tek sıkıntı oynanan futbolun kalitesizliği ve teknik direktörün yetersizliği. Bu iş esas yönetimin başına bela olacak.

* Kazım Kanat: Balçiçek harika bir konuyu yakaladı. Sakarya-Bursa gibi kan davalı iki takımın taraftarı yan yana maç seyretti. Teknik adamları kovmak ve korkutmak için yönetimlerin taraftarları yönlendirdiğini düşünüyorum. Tribünler kontrolden çıkmaya başladı.

* G.B: Bu artık bir bıkkınlık olamaz mı?

* Editör: Sayın Çakar, AZ Alkmaar maçı sonrası Fenerbahçe'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştiniz...

* A.Ç: Eğer bir takımda taraftarlar oyuncularına saldırmaya, oyuncu taraftara küfür etmeye başlamışsa bir şeyler yolunda gitmiyor demektir. Yılmaz Vural için üzüldüm. 2-3 maç kazanıp 'Şunu yaparım bunu yaparım' demek meslektaşına hakarettir. Türkiye'de futbolcular şımartılıyor.

* B.P: Daum zamanında böyle şeyler yine oluyor muydu?

* A.Ç: Daum ve Mustafa Denizli dönemlerinde de vardı.

* İskender Günen: Şenol Güneş, 1996'da Fenerbahçe'ye mağlup olup şampiyonluğu kaybettiğinde herkes onu suçladı. Ben o zamanki yazımda 'O an artık teknik adam yok. Sadece oyuncular var' demiştim. Siz ne kadar taktik verirseniz verin. Yıldız oyuncuların sorumluluk aldığı maçlarda kazanma şansınız daha çok olur. Beşiktaş kaliteli bir takım değil. Futbolcu bir şey yapmak istemiyorsa hocalık bir yere kadar. Yılmaz Vural Trabzon'a geldi. Şota ve Hami vardı ama başarısız oldu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Herkes hedef tahtasında
 Bulmaca çözüyor rakibi çözemiyor!
 Şu çılgın Türkler
 Aurelio ile küsmü?
 Gerets'le 1 yıl daha
 Baki G.Saray'a saklanacak
 İddaa'ya zorunlu ara
 Doktor temizlikçi
 Telekom'un ilk maçı 6 Mart'ta
 Hido'dan 8 sayı
 Kaptanlara uyarı
 Panorama
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico tam bir balonmuş!
Zico'nun ilk icraatlarında...
ERGUN BABAHAN
Sorumlu yönetim gereğini yapmalı ve bırakıp...
'Türkiye Türklerindir' sözü mahkemelik oldu
'Türkiye Türklerindir' sözü mahkemelik oldu
Esin Yavuzer apartman yöneticisi İshak Baruh'a "Burada Türkiye...
Barzani: Kanıt varsa Büyükanıt açıklasın
Barzani: Kanıt varsa Büyükanıt açıklasın
PKK'ya yardım ettikleri iddialarını reddeden Barzani, Org. Yaşar...
Kylie'den en seksi albüm
Kylie'den en seksi albüm
Geçen yıldan bu yana göğüs kanseriyle mücadele eden Avustralyalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu