kapat
   
24 Şubat 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2 puan gitti! Gerets hedefte!

Galatasaray'ın dün akşam Ali Sami Yen'de Denizlispor'la 1-1 berabere kalması beklenmedik etki yaptı. Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında önemli 2 puanı kaçırmasında gözler teknik direktör Gerets'e çevrildi. Dün akşam oynanan maçı bugün köşelerine taşıyan bir çok spor yazarı Gerets'e ağır suçlamalarda bulundu. Spor yazarlarının en çok uzlaştığı nokta Gerets'in zamanında oyuncu değiştirememesiydi.

İşte bugünkü gazetelerdeki Galatasaray yorumları...

Ahmet Çakar / SABAH:

Galatasaray şaşırtmaya devam ediyor. En yakın rakibi Fenerbahçe'nin kötü oynayıp puan kaybettiği dönemlerde, Galatasaray mutlak kazanması gereken maçları kazanamıyor. Herhalde dün gece maç öncesi pek az kişi Galatasaray'ın puan kaybedeceğini düşünmüştü.

...Ve
hemen ilk dakikalar gösterdi ki, Galatasaray savunmada alarm veriyordu. Bunun en önemli nedeni alışkanlık ve oyuncuların maç eksiği...

...Madem İliç'i forvete destek ve organizasyon yönünden önemli bir oyuncu olarak düşünüp ilk devrede oyuna alıyorsunuz, o halde niye maça onunla başlamazsınız? Madem Ümit ve Hakan ile başlamışsınız, onlara servis yapacak oyunu rakip alana yıkacak girişimleri niye yapmazsınız? Galatasaray adına belki de maçtaki en güzel pozisyon Hasan Şaş'ın attığı gol. Onun haricinde koskoca maçta "Galatasaray kazanmalıydı" dedirtebilecek bir tek hareket yok...

Levent Tüzemen / SABAH:

...Gaziantep maçı kadrosundan tam 5 oyuncuyu birden değiştirdi. Song'un yokluğunda yeniden kurulan savunmaya üç yeni oyuncu Ferhat-Cihan-Tolga üçlüsü katılınca bütün savunma dengesi alt üst oldu. Hücuma destek verip organize eden İliç, Gerets'in kaprisiyle külübede kalınca G,Saray gol yollarında organize olamadı. Bir hocanın oyuncusuna küsme lüksü olamaz . G.Saray'ın gol için tek şansı kanatları Arda ve Sabri ikilisiyle akıllı kullanıp düzgün ortalarda Hakan-Karan ikilisini topla buluşturmaktı.
Güvenç Kurtar Trabzon önünde uyguladığı yanlış oyun felsefesinden vazgeçmişti. Denizli, savunmasını geride kalabalık tutuyor, G.Saray'a kanatlarda geniş alan bırakmıyordu...

Aziz Üstel / FOTOMAÇ:

Puan hesapları yapabilirsiniz, "Ona üç atarım, aynı hafta birisi dört yer, sahamdaki her maçı kazanırım ve şampiyonluğu kucaklarım" masalları artık bitti. Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini dün gece Ali Sami Yen'de hep birlikte gördük. Ne gaipten gelen sesler, ne 20.45'i gösteren saatler bu takımı kurtarabilir artık. Çünkü bu takımın kimyası bozulmuş. Zaten yıldızı olmayan bir takım, yani bir kişinin olağanüstü hünerine dayanmayan bir takım. Dolayısıyla bu 11 kişinin (takım gibi oynaması gerek). O yüzden hiç kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Yöneticiler bu kadar çok konuşunca, galibiyette ön plana çıkıp, yenilgide Gerets'i dövünce futbolcu da "Ben ne yaparsam yapayım ne sırtım sıvazlanıyor. Ne ceza görüyorum" diyor. O zaman da 90 dakikalık maçın 55 dakikası doldurt boşaltla geçiyor.

...Fener kazandığı takdirde puan farkı çıkar 9'a. Ha biz Fener'i Ali Sami Yen'de yeneceğimize göre fark 6 puana iner. Fener falanca ile filancıya da yenileceği için gene geldik puan puana. Bu öyle okullarda filan öğretilen bir hesap değil. Bunun adı Adnan Polat hesabı. İsterseniz parmakla da yapabilirsiniz.

Şükrü Kanber / FOTOMAÇ:

Kapanmak yerine kendi oyununu oynamak isteyen bir rakip bulunca, Galatasaray hem şaşırdı hem de kolay pozisyon elde etti. Tabii rakibi Denizlispor'un da skoru değiştirmeye yetecek kadar pozisyon ürettiğini eklemeliyiz. Kısacası seyirlik yönü yüksek, skor yönü kısır bir oyundu ilk yarıdaki. Maçın en önemli anlarından birisi Gerets'in kementinin çalışmamış olmasıydı. İliç, Song, Hasan Şaş, Ayhan, Orhan gibi oyuncular kenardayken ilk onbirin son maçlarda görünmeyen misafirleri vardı. Sakatlıktan dönen Hakan Şükür ve Cihan, orta sahada kendine kalıcı yer edinmeye başlayan Okan, Arda ve Ferhat, Ali Sami Yen çimlerindeki sürpriz kadronun sürpriz isimleriydi. Cihan ve Okan'ın sakatlık sorunları nedeniyle İliç ve Hasan Şaş'ın ilk yarı bitmeden sahaya girmesi Gerets'in klasik takımına yakın bir kadroyu yanyana dizdi.

...Bence Galatasaray bu puan kaybıyla şampiyonluk yarışından düştü. Artık sadece kupa ve şampiyonlar ligi vizesi için mücadele edebilir.

Ayhan Akbin / FOTOMAÇ:

Galatasaray'ın yapması gereken iş, oynadığı bütün maçlarını kazanmak. Ondan sonra da Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini beklemek. İşte bu atmosferde ve bu düşünce tarzındaki Galatasaraylı futbolcular çok kolay sandıkları bir maçta rakibin büyük direnciyle karşılaştılar. Sarı-kırmızılılar, 19 puanlı Denizlispor'u ister istemez farklı yeneceklerini ya da rahat geçebileceklerini düşünmüşlerdir. Özellikle maçın ilk yarısı daha çok Denizlispor'un ataklarıyla geçti.

Zafer Ertem / FOTOMAÇ:

Gerets Song'un kart cezalısı olduğu maçta doğal olarak defans kurgusunda önemli değişikliğe gitmek zorunda kalmıştı. Orhan Ak'ı formsuz bulan Belçikalı defansın soluna genç Ferhat'ı sağına ise haftalardır forma giymeyen Cihan'ı yerleştirdi. Tolga, Song'un yerine kurtarıcı olacaktı belli ki. Ama o bana göre sahanın İnamoto ile birlikte en kötü iki isminden biri oldu. Bu arada Belçikalı kızdığı hatta küstüğü Hasan Şaş ile İliç ve Ayhan'ı da kulübeye çekmişti.

...Futbolcularda kendine yeni bir hedef belirlemeli. En yakın olasılıkta lig ikinciliği bunu hedef seçmeli, kimseyi kahretmemeli.

Kanat Atkaya / HÜRRİYET:

GALATASARAY maça şampiyonluğu kovalayan bir takım görüntüsünden çok ligde kaderi belli olmuş ve durumu idare etmeye çalışan bir takım görüntüsünde çıktı...

...Cihan, Hakan Şükür ve bir de iki hafta öncenin kahramanı Ümit Karan, neredeyse sahada yok. Hani onlara, "Sahada yok" diyoruz da "Geriye kalan kadro sahada ne iş yapıyor?" diye sorulsa, ona da verilecek bir cevap yok.

Ufak tefek aksaklıklar, Galatasaray'ın şansı oluyor ve artık haliyle, "Sezon bitse de ben de yoluma baksam" diyen Gerets'in, bazı değişiklikler yapmasına neden oluyor. Ama bu değişiklikler de ilaç olmuyor Galatasaray'a...

...Gaziantep'i yenemeyen Galatasaray, kendi sahasında ligin en az gol atan takımlarından Denizlispor'u da yenemeyerek bir nevi teslim bayrağını çekmiş oldu. Geçmiş olsun...

İlhan Söyler / HÜRRİYET:

SAHNE 1: Galatasaray'ın futbolunun özeti şu; Saldım çayıra, mevlam kayıra. Futbol adına oynadığı sıfır.

Futbol oynayan Denizli, pozisyona giren Denizli, gol kaçıran Denizli, kurtarıcı Mondragon. Denizli oynuyor, Galatasaray izliyor.

Denizlisporlu Yusuf elini kolunu sallayarak, ceza sahası içerisine giriyor. Dur tabelası yok...

...Galatasaray ne oyun kurmasını, ne hücuma kalkmasını biliyor. Bir telaş içinde futbol oynuyor. Bu böyle olmaz. Neymiş, şampiyonluğa adaymış. Bu kalıpla ve felsefeyle bir yere varılmaz.

Erman Toroğlu / HÜRRİYET:

G.Saray takımında geçen seneki o istek, o hırs, o arzu yok. Teknik direktörle yönetim arasındaki kopukluk sahaya da tesir etmiş. Aynen futbolcular da birbirlerine kopuk kopuk oynuyorlar.

...Hasan Şaş hırslı bir oyuncu. Hep en iyisini yapmak istiyor. Böyle olunca geriliyor, kasılıyor, rahat hareket edemiyor. Golü attıktan sonra belki de el kol hareketleri yapacaktı. Ama arkadaşları engellediler...


...Maçın hakemi büyük hata yapmadı. G.Saray, hakemi bile zorlayamadı. Maçtan çıkarken bazı tecrübeli seyirciler, "Bu G.Saray geleceğin takımına yatırım yapmaya başlasın. Bu eskilerden ne köy olur, ne kasaba diyerek" çıkıyorlardı.

Rıdvan Dilmen / MİLLİYET:

Galatasaray havlu atmış bir görüntüdeydi. Puan farkı "yedi, dört, yedi" derken Galatasaraylı oyuncuların direncinin kırıldığını gördük. Ne kafa olarak, ne fizik olarak, ne taktik olarak maça hazırlardı. Sanki her şeyi kabullenmiş bir görüntüleri vardı.
Baktılar fikstüre. Ohh, Denizli maçı. Nasıl olsa doldur boşalt yeneriz dediler. Futbolda öyle olmuyor işte. Can derdindeki Denizli takımı tabanca gibi çıktı. Belki de bir puana üzüldü. Çünkü kazanabilirdi. Bunun için gerekli pozisyonları da buldular.
Güvenç Kurtar, Galatasaray'a kaybedersem kayıp değil diye düşünüp belki de Denizli'de oynamadığı kadar açık oynadı. Ve zorlanmadan puanı aldı.

Turgay Şeren / AKŞAM:

Galatasaray, Ali Sami Yen'de de dibe vurdu. Sarı-Kırmızılı takımın, en büyük avantajı ve her zaman alkışladığımız olay neydi!

Galatasaraylı futbolcular, Ali Sami Yen'de "taraftarla bütünleşir, süper bir güç oluşur ve maçın üstesinden galibiyetle gelir" di mi?

Siz, dün akşam Ali Sami Yen'de bu benim izah etmek istediğim gibi bir Galatasaray takımı gördünüz mü! Maçı kazanmak için öylesine bir futbol oynamanın dışında yüreğini ortaya koyarak, çırpınarak "Ben bu maçı alacağım" diyerek her şeyini ortaya koyan bir Galatasaray. Belki kör olanlar bu benim söylediklerimi görmüş olabilir, ama ne yazık ki, hem de üzülerek söylüyorum, ben dün akşam sahada puan durumu kötü olan Denizlispor'un çok fazla mücadelesine şahit oldum.

Galip de gelebilirdi Denizli, ama beraberlik de onlar için bir moral oldu.

Bahri Havadır / AKŞAM:

...Aklıma geliyor da Galatasaray Ali Sami Yen'de ne tarihler yazan, ne devleri eli boş gönderen takımdı. Ama bu büyüklüğü kaybediyor. Bir kısmını hatırlayamadım! Bu takım Ali Sami Yen'de sayısız puanlar kaybetti. Bu kadar kaybedilen puandan sonra nasıl şampiyon olacak Galatasaray!

Hâlâ ilahi adalet, hâlâ mesaj, diye mi ortaya çıkılacak. Allah selamet versin! Belki çok erken diyeceksiniz ama şampiyonluk artık bir başka bahara.

Ömer Ural Kükner / AKŞAM:

...İkinci yarıda Galatasaray Yusuf'un golünü yiyene kadar son derece yavaş oynamayı sürdürdü. Mağlup duruma düştükten sonra can havliyle saldırarak en azından beraberliği kurtardılar. ASY'de çok kolay görünen karşılaşmada yapılan iki puan kayıbıyla Galatasaray hedefinden ciddi biçimde sapmıştır. Arda sezon başında yaptığı zirvenin ardından her gün irtifa kaybetmeye devam ediyor.

Doğan Koloğlu / VATAN:

...G.Saray, liglerin en kalitesiz maçını oynadı. Son 15 dakika hariç doğru dürüst bir kafa şutu atılmadı. Hasan Şaş, 18 dışından attığı şutla mağlubiyeti engelledi ama şampiyonluktan uzaklaştı. G.Saray'ın son 10 yıldır bu kadar kötü oynadığı bir maç yoktu.

Gökmen Özdenak / FANATİK:

Şampiyonluğa oynayan Galatasaray, Denizlispor karşısında kaybetmek için her yolu denedi. Şunu anlayamıyorum; 90 dakikaya baktığınız zaman hafta içindeki 6 gün futbolcular ne yapıyorlar? Ne tür bir çalışma uygulanıyor? Sen antrenmanda rolünü ezberleyemiyorsan futbol sahnesine çıktığın zaman sıkıntı çekileceğini bilemiyor musun? 90 dakika Galatasaray'ın ne türde oynadığını çözemedim. Yerleşim kötü olunca, oyun planı da olmaz. Dağınık, telaşlı, karambollerden medet uman şampiyon adayı!

...Burada önemli olan Gerets'in bakışıdır. Herhalde saha zemininden net göremiyor. Gerets'in oyunu okuyabilmesi için kuşbakışı bakıp ama öyle görmemesi gerekli.

Oğuz Dizer / FANATİK:

Uzaylı Mustafa, "Bülent Ersoy dünya çapında olurdu ama önünü kestiler, hak ettiği yere gelemedi" demişti televizyonda.

Peki ya Gerets? Bırakın kesmeyi, önünü açıyor, ülkenin en seçkin futbolcularına yine gurbetin millilerini katıyorlar. Üstelik tribünler harika. Tesisler öyle. Para gani! Biraz gecikse de diğerlerine göre gani. Denizlispor'un bütçesiyle Galatasaray'ınki bir mi? Dünya çapını vazgeçtik sadece Türkiye, azıcık da Avrupa'da hak ettiği yere gelse diyoruz ama nerede?

...Bırakmayan kim? ultrAslan'lar. Coşkuya ittiler, sahadakiler kıpırdadı ve Şaş'ın şahane vuruşu geldi: 1-1. Hepsi o kadar. Horozlar direndi, zaman zaman hücuma da çıkıp efelendi ve bitti. Bundan sonra gençlerin önünü kesmeseler bari! Çünkü şampiyonluğa 'baş baş' gibi.

Hakan Can / FANATİK:

Son 4 haftada 13 gol yiyerek, 4 mağlubiyet alan Yeşil-Siyahlılar, Sarı-Kırmızılı rakiplerine maçın oynanmadan kazanılmayacağını da bir kez daha gösterdiler.

...Galatasaray açısından güzel sayılabilecek tek şey; alınan bir puanla liderle farkın kapanması, Ferhat, Arda, Sabri ve Okan gibi Galatasaray altyapısından yetişmiş 4 oyuncuyla sahada yer almasıydı. Buna da tamamen zühürt tesellisi denilebilir. Maç berabere bitti ama kesin olan bir şey var ki Güvenç Kurtar Gerets'i yendi.

Osman Tamburacı / YENİŞAFAK:

Gerets, Gaziantep maçından tam beş değişiklikle çıktı sahaya... Ya geçen hafta kadroyu yanlış kurdu ya bu hafta saçmaladı! Sadece Song cezalıydı ama Gerets yaptığı değişikliklerle takımın çivisini çıkarttı. Cihan'dan yine sağ bek yarattı, sonra vaz geçti İliç'i forvete aldı, Sabri'yi geriye çekti. O zaman niye başında İliç'le başlamadı! Gerets gol değil maden arıyor sanki!

...Denizli, İstanbul'da Galatasaray'dan daha iyi. Mondragon da olmasa haller duman...


...Sahada birlik beraberlik var ama futbol yine mücadeleden ibaret, üstünlük tesadüfe kalmış. Geçen haftanın dört gol yiyerek bunalmış Denizli defansına Galatasaray yelpaze gibi sadece serinlik veriyor...

Galibiyet iki tarafa da eşit uzaklıkta. Düşen Denizli...

Şampiyonluğa gidenin dilinde "düşmez kalkmaz bir Allah!"

Hayırdır inşallah!

Ahmet Çakır / ZAMAN:

Geçen hafta G.Antepspor karşısında kaybettiği 3 puanla şampiyonluk umutlarını epeyce azaltan Sarı-Kırmızılı takım güya zayıf Denizlispor karşısında farklı bir sonuçla moral bulacak ve yarışa tekrar başlayacaktı.

...Devre arasında çok iyi çalıştığı halde son maçlarda futbol adına bildiği her şeyi unutmuş ve darmadağınık bir görünüm veren G.Saray, bu sezon şampiyonluk hayallerine çok erken veda etmiş oldu. Sarı-Kırmızılı takımın bu perişanlıktan bir an önce sıyrılmaması halinde ikincilik bile pek kolay görünmüyor.

Maçın hakemi Barış Şimşek, iyi bir yönetim gösterdi. Çok koştu, pozisyonlara yakın oldu, maç boyunca kendisini sıkıntıya sokacak herhangi bir pozisyon da olmayınca rahat etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Trabzonspor:3 Beşiktaş:2
 Saran F.Bahçe'den ihraç edildi
 Galatasaray Cafe Crown:70 Beşiktaş Cola Turka:81
 A.Gücü: 2 G.Antepspor: 1
 Hidayet'ten 20 sayı...
 Havası sönüyor
 Bu işi bilmiyor
 Gerets korktu
 İmha Planı
 Sesimizi bütün dünya duyacak
 Anlayana kadar çevirdik
 Evimizde kazanamazsak nasıl şampiyon olacağız?
 Biz bu filmi görmüştük
 Taraftarlardan sessiz protesto
 'Kurtar bizi Rüştü!'
 Kezman'dan Tuncay'a: Pas vermiyorsun!
 Çizme kayıp
 Efes Pilsen sorunu guardlarda buldu!
 Aralarında kaç kilo var?
 Potada dev maç: G.Saray-Beşiktaş
 Telekom, Alpella'yı farklı mağlup etti!
 Vestel'e Erciyes tokadı
 Takibe alındı takibe
 Tur eve kaldı
 Kalaycıoğlu: Son gülen biz olacağız
 Maçın kilit adamları
 Tigana Akın'ı sildi!
 Kartal'ın fobisi sona erecek mi?
 2 bayram yaşayacağız!
 Verginin böylesi ne görüldü ne duyuldu
 'Hâlâ para peşinde!'
 Ağar'ın düğününde spor camiası buluştu
 Ankaragücü'nün konuğu G.Antep
 Bal yapmayan arı
 Hasan'dan 11'de sıfır
 Gerets: Herkes aynaya bakmalı
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
AHMET ÇAKAR
Bu hesapta yoktu
Galatasaray şaşırtmaya devam ediyor. En...
LEVENT TÜZEMEN
Yıldızına küsersen!
Galatasaray TV'ye konuk olan Gerets,...
Dayaktan kaçırıldı, cin çıkartma seansında öldü
Dayaktan kaçırıldı, cin çıkartma seansında öldü
Adana'daki akıl hastanesinde patlak veren dayak skandalı üzerine...
Ermeni tarihçi diasporaya inat geliyor...
Ermeni tarihçi diasporaya inat geliyor...
Gomidas Enstitüsü Direktörü Ara Sarafyan, aşırı milliyetçilerin "Sen...
Gömlek altı jartiyer
Gömlek altı jartiyer
Milano kentinde düzenlenen İtalya moda haftasında en çok ilgi çeken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu