kapat
   
24 Şubat 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Galatasaray Cafe Crown:70  Beşiktaş Cola Turka:81
Galatasaray Cafe Crown:70 Beşiktaş Cola Turka:81

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasında derbi mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Beşiktaş Cola Turka'yı konuk etti. İlk yarıyı 30-39 önde tamamlayan Beşiktaş Cola Turka mücadeleden 70-81 galip ayrıldı.

Mücadeleye Galatasaray Cafe Crown Darrell Mitchell, Murat Kaya, Tufan Ersöz, Burak Sezgin ve Fatih Solak, Beşiktaş Cola Turka ise Aubrey Reese, Barış Özcan, Erdal Bibo, Levent Bilgin ve Ivan McFarlin beşi ile başladı.

Mücadelenin ilk iki dakikasında her iki takım da top kayıpları yaptı ve sayı üretemedi. Maçın ilk sayılarını Burak Sezgin'in üçlüğü ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Tufan Ersöz'ün üçlüğü ile skoru 6-0'a getirdi. İlk 3 dakikada skor bulamayan Beşiktaş Cola Turka ise Ivan McFarlin'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skoru 6-2'ye getirdi. Murat Kaya'nın yaptığı top kaybını Erdal Bibo'nun bulduğu turnike ile değerlendiren Beşiktaş Cola Turka 4. dakikada skoru 6-4'e getirdi. Murat Kaya'nın üçlüğü ile farkın kapanmasına izin vermeyen Galatasaray Cafe Crown, Donnell Harvey'in basketine rağmen 5. dakikayı 9-6 önde geçti. Darrell Mitchell'ın serbest atıştan bulduğu sayılarla farkı 5 sayıya çıkaran Galatasaray Cafe Crown erken faul problemine girdi. Barış Özcan, Cevher Özer ve Donnell Harvey'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla eşitliği yakalayan Beşiktaş Cola Turka 7. dakikada skoru 11-11'e getirdi. Murat Kaya'nın üçlüğüne Barış Özcan'ın üçlüğü ile yanıt veren siyah beyazlılar skoru dengede tuttu(14-14). Fatih Solak'ın basket faulü ile tekrar öne geçen sarı kırmızılı ekip, Cevher Özer ve Barış Özcan'ın üst üste bulduğu 6 sayıya engel olamadı ve 17-20 geriye düştü. Son dakikada Barış Güney ile serbest atışlardan sayılar üreten Beşiktaş Cola Turka ilk periyodu 17-22 önde tamamladı.

İkinci
periyoda Erdal Bibo'nun basketi ile başlayan Beşiktaş Cola Turka 11. dakikayı 17-24 önde geçti. İlk sayılarını Cemal Nalga ile boyalı alandan bulan Galatasaray Cafe Crown 13. dakikada skoru 19-24'e getirdi. Jeffrey Graves'in basketine, Cevher Özer'in üst üste bulduğu iki üçlükle karşılık veren Beşiktaş Cola Turka ilk yarı son 5 dakikasına girilirken farkı 11 sayıya (21-32) kadar çıkardı. Savunmasını sertleştiren ve Darrell Mitchell'ın serbest atış çizgisinden bulduğu üst üste sayılarla suskunluğunu bozan Galatasaray Cafe Crown, ilk yarının son 4 dakikasına 25-32'lik skorla girdi. Barış Güney'in üçlüğüne, Darrell Mitchell'in basket faulden bulduğu sayılarla yanıt veren Galatasaray Cafe Crown farkın açılmasına izin vermedi. Sarı kırmızılılar Fatih Solak'ın smacı ile son 2 dakikaya 30-35'lik skorla girdi. Ancak son dakikada Erkan Veyseloğlu ve Erdal Bibo ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka tekrar farkı açtı ve ilk yarıyı 30-39 önde tamamladı.

İkinci yarıya Murat Kaya'nın basketi ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Tufan Ersöz'ün hızlı hücumdan bulduğu turnike ile skoru 34-39'a getirdi. İlk sayılarını Ivan McFarlin ile bulan Beşiktaş Cola Turka ise Erdal Bibo'nun turnikesi ile skoru 34-43'e getirdi. Jeffrey Graves ve Fatih Solak ikilisi ile sayılar bulmasına rağmen Cevher Özer ve Barış Güney'in basketlerine engel olamayan ev sahibi ekip 25. dakikayı 38-48'lik skorla geçti. Beşiktaş Cola Turka ise Ivan McFarlin ve Cevher Özer'in basketleri ile farkı 12 sayıya (40-52) kadar çıkardı. Murat Kaya'nın üçlüğü ile farkı tek hanelere indiren Galatasaray Cafe Crown top kayıpları yaparak farkı eritemedi. Son dakikaya 44-52 önde giren Beşiktaş Cola Turka, Tolga Tekinalp'ın basketine rağmen son periyoda 46-52 önde girdi.

Final periyoduna Jeffrey Graves'in smacı ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Aubrey Reese'in basketine engel olamadı (48-54). Jeffrey Graves'in boyalı alandan bulduğu baskete Ivan McFarlin'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla karşılık veren siyah beyazlılar farkı korudu. Fatih Solak'ın basketi ile 32. dakika geçilirken farkı 4 sayıya indiren Galatasaray Cafe Crown, hızlı hücumdan Erdal Bibo'nun bulduğu turnikeye engel olamadı (52-58).Top kayıpları yapan rakibi karşısında Erdal Bibo ve Erkan Veyseloğlu ile sayılar üreten Beşiktaş Cola Turka normal sürenin son 5 dakikasına 52-64 önde girdi. Darrell Mitchell'ın basket faulüne Erkan Veyseloğlu'nun üçlüğü ile karşılık veren Beşiktaş Cola Turka, Ivan McFarlin'in smacı ile son 2:53 dakikaya 58-71 önde girdi. Son 2 dakikaya da 63-73 önde giren Beşiktaş Cola Turka, Ivan McFarlin, Barış Güney ve Donnell Harvey ile sayılar üretti ve mücadeleden de 70-81 galip ayrıldı.

Salon: Ahmet Cömert

Hakemler: Engin Kennerman, Sami Özel, Yener Yılmaz

Galatasaray Cafe Crown: Mitchell 4 (13), Murat 5 (14), Tufan 4 (5), Burak 3 (3), Fatih 6 (11), Tolga 3 (3), Mithat 4 (5), Cemal 5 (6), Graves 6 (10),

Beşiktaş Cola Turka: Reese 5 (3), Erdal 7 (15), Barış Özcan 6 (8), Levent 4, McFarlin 8 (15), Harvey 6 (5), Barış Güney 7 (10), Erkan 7 (10), Cevher 8 (15)

1. Periyot: 17-22

Devre: 39-30 (Beşiktaş Cola Turka lehine)

3. Periyot: 46-52

Beş Faulle Çıkanlar: 31.35 Graves (Galatasaray Cafe Crown), 39.51 McFarlin (Beşiktaş Cola Turka)

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Trabzonspor:3 Beşiktaş:2
 Saran F.Bahçe'den ihraç edildi
 2 puan gitti! Gerets hedefte!
 A.Gücü: 2 G.Antepspor: 1
 Hidayet'ten 20 sayı...
 Havası sönüyor
 Bu işi bilmiyor
 Gerets korktu
 İmha Planı
 Sesimizi bütün dünya duyacak
 Anlayana kadar çevirdik
 Evimizde kazanamazsak nasıl şampiyon olacağız?
 Biz bu filmi görmüştük
 Taraftarlardan sessiz protesto
 'Kurtar bizi Rüştü!'
 Kezman'dan Tuncay'a: Pas vermiyorsun!
 Çizme kayıp
 Efes Pilsen sorunu guardlarda buldu!
 Aralarında kaç kilo var?
 Potada dev maç: G.Saray-Beşiktaş
 Telekom, Alpella'yı farklı mağlup etti!
 Vestel'e Erciyes tokadı
 Takibe alındı takibe
 Tur eve kaldı
 Kalaycıoğlu: Son gülen biz olacağız
 Maçın kilit adamları
 Tigana Akın'ı sildi!
 Kartal'ın fobisi sona erecek mi?
 2 bayram yaşayacağız!
 Verginin böylesi ne görüldü ne duyuldu
 'Hâlâ para peşinde!'
 Ağar'ın düğününde spor camiası buluştu
 Ankaragücü'nün konuğu G.Antep
 Bal yapmayan arı
 Hasan'dan 11'de sıfır
 Gerets: Herkes aynaya bakmalı
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
AHMET ÇAKAR
Bu hesapta yoktu
Galatasaray şaşırtmaya devam ediyor. En...
LEVENT TÜZEMEN
Yıldızına küsersen!
Galatasaray TV'ye konuk olan Gerets,...
Dayaktan kaçırıldı, cin çıkartma seansında öldü
Dayaktan kaçırıldı, cin çıkartma seansında öldü
Adana'daki akıl hastanesinde patlak veren dayak skandalı üzerine...
Ermeni tarihçi diasporaya inat geliyor...
Ermeni tarihçi diasporaya inat geliyor...
Gomidas Enstitüsü Direktörü Ara Sarafyan, aşırı milliyetçilerin "Sen...
Gömlek altı jartiyer
Gömlek altı jartiyer
Milano kentinde düzenlenen İtalya moda haftasında en çok ilgi çeken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu