kapat
   
23 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basın faturayı Zico'ya kesti
Hollanda basınında F.Bahçe yorumları
UEFA'da eşleşmeler belli oldu
UEFA Kupası'nda toplu sonuçlar

Basın faturayı Zico'ya kesti

Fenerbahçe, dün akşam 2-0 öne geçtiği maçta Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile 2-2 berabere kalarak UEFA Kupası'na üçüncü turda veda etti. Basın, bu başarısızlığın faturasını ikinci yarıda gerekli değişiklikleri yapmayan teknik direktör Zico'ya keserken ikinci golde hatası bulunan kaleci Volkan ve çok net gol pozisyonlarından faydalanamayan Tuncay da eleştirilerden nasibini aldı.

SABAH: ZAFERDEN KABUSA

F.Bahçe, 3-3'ün rövanşında Alkmaar deplasmanında maça muhteşem başladı. Tümer ve Alex ile 2-0'ı buldu. Rakip 2. yarıya iki yeni forvet alarak başladı; Zico uyudu. Basit gollerle Avrupa defteri kapandı.

FOTOMAÇ:
CENNETTEN CİNNETE!


Fenerbahçemiz, UEFA Kupası 3. tur rövanşında avucunun içine aldığı turu son 3 dakikada kaybetti.
Hollanda'da Türk futbol tarihimizin en dramatik maçlarından birini yaşadık. AZ Alkmaar önünde 35. dakikada 2-0 öne geçtik, sevinçten çılgına döndük, cenneti yaşadık. Bitime 3 dakika kala kalemizde gördüğümüz golle şok olduk! Sinirden, üzüntüden deliye döndük, cinnet geçirdik. İnanılır gibi değil. Bu tur nasıl kaçar?

TAKVİM: PİSİ PİSİNE DEĞİL ENAYİCE!

Sarı-Lacivertliler 4-5 farkla kazanıp turu geçeceği maçta yaptığı basit hataların kurbanı oldu. Zico, AZ'nin hocası Van Gaal'in oyuncu değişikliği ve taktiklerine karşılık veremedi.. Tuncay net pozisyonları gol yapamadı. Kaleci Volkanve defansın da katkılarıyla (!) UEFA'da 4'üncü tur acemice kaçtı....

HÜRRİYET: BU NE BECERİKSİZLİK

Sarı lacivertliler, 3-3'ün rövanşına fırtına gibi başladı. Tümer'in mükemmel golü ve Alex ile iki farklı öne geçti. Martens skoru 2-1 yaptı. 87'de Opdam, Avrupa defterini kapattı. Kullanamadığı net fırsatlara yandı.

MİLLİYET: 100 YILIN İKRAMI

Fenerbahçe, Tümer ve Alex ile öne geçti, ikinci yarıda en az 5 net pozisyonu gole çeviremedi, bitime 3 dakika kala yediği golle Avrupa'ya veda etti. Sarı-lacivertli takım yenilmeden UEFA Kupası'ndan elendi

FANATİK: YAK BÜTÜN FOTOĞRAFLARI

86. dakikaya kadar Alkmaar-Fenerbahçe maçından gelen fotoğraflar çok güzeldi. Bir golle Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe UEFA'ya mendil salladı.

VATAN: ZİCO İLE BU KADAR

Fenerbahçe ilk yarı Tümer ve Alex'in golleriyle 2-0 öne geçti. İkinci yarının ortalarına kadar Alkmaar karşısında iyi oynayan Fenerbahçe tur için ümitlendi. Ancak rakibin giderek artan baskısı karşısında Zico'nun gerekli değişiklikleri yapmaması sonun başlangıcı oldu.

AKŞAM: 4 DAKİKADA YIKILDIK

İlk 45 dakikada harika oynayan Kanarya, Tümer ve Alex'le öne geçti. Sarı-Lacivertli takım ikinci yarıda müthiş goller kaçırdı. Martens ve Opdam'ın gollerini kaleci Volkan seyretti ve tur gitti.

ZAMAN: FENER AZ DAHA DAYANAMADI

Hollanda'da her şey güzel başladı. Fenerbahçe, Tümer ve Alex'le 2-0'ı yakaladı. Birçok pozisyondan da yararlanamadı. İkinci yarıda ise ev sahibi takım inisiyatifi ele aldı. Önce farkı bire indirdi maçın bitimine 4 dakika kala da beraberliği sağladı. Böylece Avrupa'daki tek temsilcimiz de havlu attı.

TERCÜMAN: 100 YILIN KABUSU!

Rakip kendi evinde oynadığı 27 Avrupa maçında yenilgi yüzü görmeyen AZ Alkmaar'dı. Kanarya, Tümer ve Alex ile 4. tur kapısını araladı. Ancak Martens ve Kovermans, büyük ödülü, avuçlarımızdan aldı!

YAZARLAR

AHMET ÇAKAR: DRAMATİK SON (SABAH)

Fenerbahçe tarihinin herhalde uluslararası alanda en acı veren maçı dün geceydi. Kızsak mı, üzülsek mi? bir Türk vatandaşı olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz. Maç boyu berbat oynayan Alkmaar, koskoca maçta 2 pozisyon buldu, ikisini de gol yaptı ve gitmiş turu geri getirdi.
Fenerbahçe camiası 8 ay aradan sonra ikinci büyük darbeyi alıyor. 25 milyon Fenerli, Denizli'de kahrolmuştu. Herhalde dün gece de kahrından sabaha kadar uyumamış milyonlarca Fenerbahçeli olmuştur.

SELÇUK YULA: GEL DE ÜZÜLME (FOTOMAÇ)

Olacak şey değil. Ne desek boş... İstanbul'da 3-1'den 3-3'e getirip umutlanıyorsun, Hollanda'da 2-0'la zafere çok yaklaşmışken skoru 2-2'ye getiriyorsun ve Avrupa'ya veda ediyorsun. Yani iki maçta 5 gol atıp eleniyorsan, burada yediğin 5 golün muhabesebini yapmak gerekir. Adamların attığı ikinci golü Avrupa arenasında yersen elbette bir yere gidemezsin. Böyle amatör gol yenir mi? Rakibin en uzun boylu adamını Appiah'a veriyorsun. Yahu insan bir sağına soluna bakar. Volkan çıkması gereken topa çıkmıyor.

... Futbolda her şey var. Kadıköy'de maç 3-1'den 3-3'e gelince dedim ki; "Biz bu turu geçeriz." Ama aynı şey bizim başımıza geldi. Skor 2-1'ken kaçan gollere yanmamak mümkün değil. Sonuçta mükemmel başlayan gece çok kötü bitti.

HAKKI YALÇIN: CENNETTEN CİNNETE (TAKVİM)

Avrupa'da Fenerbahçe'nin yakasına yapışan talihsizlik, dün gece de sarı lacivertlileri bırakmadı.
Bir üst tura gölgesi kadar yakınken, galibiyet mumunu söndüren rüzgar, biraz beceriksizlik, çokça Zico'ya ait.

Fenerbahçe'ye, yine hayalleri ertelemek düştü.
Tur gitti ama Türkiye'deki mücadele için iyimser düşünceler kaldı.
İkinci yarıdaki gerçekleri göremeyen Zico'ya bir çift sözüm var.
"Affedersiniz beyim!
"Galiba sizden düştü bu tur!"

ERMAN TOROĞLU: ZİCO HESAP VERMELİ (HÜRRİYET)

Fizik tükenince de kimya yani teknik sahneye çıkamıyor. Gittikçe eriyor. Bunun baş sorumlusu da Zico'dur. Demek ki bu takıma antrenman yaptırmıyor, dalga geçirtiyor. Dün geceki net görüntü buydu. Eğer Fenerbahçe bu kadar para, yatırım yapıp bu Alkmaar'a eleniyorsa, Zico'nun hesap vermesi gerekir. Şimdi bakalım F.Bahçe yönetimi gündemi değiştirmek için nasıl bir konu bulacak. Ama bence vakit geçirmeden Zico'yu değiştirseler daha doğru yaparlar. Tabii, takımdaki Brezilyalıları bu operasyondan sonra oynatabilirlerse...

Size 10 puanlık bir soru... F.Bahçe seyircisi ile Zico arasında ne fark var? Cevap: Birisi para vererek takımını izliyor, Zico para vermeden ve bir de üstüne para alarak....

RIDVAN DİLMEN: SANKİ! (MİLLİYET)

Hani klasik olarak "yazık oldu" deriz ya, hakikaten yazık oldu. Zico'ya sormak lazım, 25 - 0 mı kazanacaksın? Deplasmanda ilk yarıda 2-0 yapmışsın, çok ciddi efor sarfetmişsin. Tempolu oynamışsın. Hem de buna müsait olmayan Alex, Kezman ve Tümer gibi oyuncularla...

Yine altını çiziyorum, 2-0'ı yakaladın gerekirse dört ön libero ile oyna. 2-0'ı tut.
... İki maçta beş gol atıyorsun ve eleniyorsun. Yani gol sorunu yaşamıyorsun ama savunmayı kötü yapıyorsun. Beş gol atıp elenmek ve oyunun büyük bölümünde iyi oynayarak elenmek insanı üzüyor. 2-0 öne geçmişken rakip risk almışken sanki 3-0'a eler gibi oynamak, yorgun oyuncuları sahada tutmak düne damgasını vurdu.
Hakem mükemmel yönetim gösterdi.

SELİM SOYDAN: BRAVO ZİCO! (VATAN)

Bu turun F.Bahçe'nin ellerinden uçup gitmesinin baş sorumlusu Zico'dur. İstanbul'daki maçı bir kenara koyalım. Hollanda'da iyi başlayan maçın kâbus gibi sona ermesini Brezilyalı teknik adam kendi elleriyle hazırladı.

... İlk yarıya damgasını vuran Zico ne yazık ki ikinci yarıya da imza attı. Ama tam ters bir şekilde! F.Bahçe, tam anlamıyla Zico'nun kurbanı oldu. Zico'nun ilk yarıda yaptığı plan tutmuştu. Ama iyi bir teknik direktör, maç sırasında, oyunun gidişatına göre taktik kurabilen teknik direktördür...

... Yenilen beraberlik golünde de maalesef yine kalecinin hatası vardı. F.Bahçe kalecisi altıpasa gelen topları kendi çıkar müdahale eder, öyle durup da seyretmek ne demek?

Sonuçta F.Bahçe, kazandığı bir maçı verdi. Belki hayatımda bu kadar üzüldüğüm bir maç olmadı. Maçı resmen elimizden kaçırdık, kazandığımız maçı verdik. Gerçekten çok yazık oldu.

BÜLENT YAVUZ: YAZIK HEM DE ÇOK YAZIK (AKŞAM)

... Saracoğlu Stadı'ndaki 3-3'lük beraberliğe mi yanmak lazım, yoksa DSB Stadyumu'nda 2-0 galibiyetten 2-2 beraberlikle sonuçlanan skora mı üzülmek lazım. Yitirilen tur önemliydi. Herkesin bundan sonra şapkasını önüne koyup, "Ben nerede hata yaptım" sorusunun cevabını acilen bulması lazım. Artık ders alma zamanı geldi, geçiyor bile.

ÖMER ÜRÜNDÜL: ÇOK YAZIK OLDU (SABAH)

Fenerbahçe dün gece çok zor bir maça çıkmıştı. 90 dakika öncesinde zoru başarmak için çok çok özel bir futbol oynamak ve fizik açıdan yıldızların üst düzeyde efor harcamaları gerekiyordu.
Fenerbahçe bunların hepsini yaptı ancak ne yazık ki ikinci yarıda kaçırdığı goller ve son dakikalarda yediği şanssız bir golle turu yitirdi.

... Zico oyun iyi gittiği için uzun süre değişikliğe gitmedi sadece Deniz'i sakatlandığı için çıkarmak zorunda kaldı. Ancak yorulan ve çıkmak isteyen Kezman'ı Semih ile en az son 15 dakikada değiştirmemesi bana göre ciddi bir hataydı. Ayrıca Yozgatlı Deniz'in değil Alex'in yerine girmeliydi. Tümer ve Lugano en başarılı isimlerdi. Son dakikalarda futbolumuzun alışılmış rahatsızlığı duran toptan gelen gol ise bütün emeği boşa çıkardı. Ama ben bu kadro ile Fenerbahçe'nin bu performansı göstereceğini tahmin edemedim yanıldım. Bu mücadelenin karşılığı tur olmalıydı. Kısacası çok çok yazık oldu.

GÜRCAN BİLGİÇ: ZİCO SAHAYA! (SABAH)

... Zico galip takımı bozmuyor, Kezman ve Alex'e katlanmaya devam ediyor, belki de "Duran top olur da, bir şeyler yaparım" diye düşünüyordu. Böyle olması lazım. Çünkü rakibe teslim olmaya başlayan takımınızın ruhunu geri getirecek hareketi yapmanız teknik direktörlüğün anayasasında var. Ama bu ders Brezilya'da okutulmuyorsa, bunu da bilemeyiz.
Dakikalar geçtikçe umutlar artıyordu. Alkmaar farkı 64'te bire indirdikten sonra takım yeteneklerini ön plana çıkarıp, oyunu geniş alana yığdı. Yine de gedik yaratamadı. Ta ki bir duran top, bir pozisyon hatası, bir kaleci kararsızlığı ve garip kafa golü gelene kadar.
"Böyle mi olmalıydı?" diyerek isyan ettik. Fenerbahçeli futbolcular istediklerinde büyük olabileceklerini gördüler. Bu önemli. Zico da teknik direktör olduğunu hatırlarsa sorun kalmayacak.

CAN BARTU: FENERBAHÇE'Yİ ANLAMIYORUM (HÜRRİYET)

Fenerbahçe'nin futbol anlayışını anlamıyorum. Neden anlamıyorum?.. Şu Fenerbahçe'de Appiah sağ açık oynuyor, o mevkide randıman vermeyen bir oyuncuda antrenör hala ısrar ediyorsa, o antrenörden şüphe ederim.

Onun yerinin değiştirilmesi gerektiğini göremiyor, Appiah'ın orta sahada daha faydalı olacağını anlayamıyorsa, o teknik kadroda bir tuhaflık var demektir. Appiah sağ açık oynayıp Deniz onun yerine ortada oynuyorsa, o zaman bu Appiah'a neden 8 milyon Euro verdiler?

... Fenerbahçe gibi bir takımın defansının böyle bir hata yapmaması lazım. Opdam o topa nasıl kafa vurdu... Edu neden seyretti... Bu futbolcular niye transfer edildi, Fenerbahçe Avrupa'da başarılı olsun diye. Ama onlar elenmesine sebep oldu. Bu kadar bilinçsiz, bu kadar kademe anlayışı olmayan, uzun savunma oyuncularına rağmen hava topu alamayan defansıyla Fenerbahçe nasıl Avrupa'da tur atlayacaktı. Güzel bir rüya gördü Fenerbahçe. 85 dakika sevindi. Ondan sonra berbat bir hata ve golle Avrupa'ya veda...

ERCAN SAATÇİ: BÖYLE KAYBEDİLMEZ (HÜRRİYET)

Olmaz... Fenerbahçe gibi bir takım deplasmanda 2-0 öne geçip rakibine tur hediye etmez. Avucunun içine aldığı turu kaybetmez.
Peki niye kaybetti turu F.Bahçe? Bunun yanıtı çok basit. Fenerbahçe oyunun iki yönü olduğunu, yani futbolun hücum ve savunmadan ibaret olduğunu unutuyor.
... Sonuçta F.Bahçe elendi. Ama inanın, F.Bahçe'yi yine F.Bahçe eledi.

ALAATTİN METİN: ZİCO İLE VOLKAN TURU KAYBETTİRDİ (AKŞAM)

Fenerbahçe kazanacağı, elini kolunu sallayarak tur atlayabileceği bir maçı iyi kalecisinin olmaması ile ikinci yarıda oyunu seyreden antrenörü Zico yüzünden kaybetti..

Alkmaar'ın kalesinde üçüncü kalecileri var. Peki Fenerbahçe'nin kalesinde kim var! Volkan sıfırdan ortalanan toptan gol yiyor..

Yani Fenerbahçe'nin de kalecisi yok.. Olsaydı, sıradan bir takım olan Hollanda ekibi karşısında beş gol atıp elenmezdi..

Sonuç! Yazık oldu Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçe'ye geldiği günden beri en iyi futbolunu bu maçta oynayan Tümer'in güzel oyununu turla süsleyememesine..

Cüneyt Türkmen / Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray:1 Denizlispor:1
 K.Erciyesspor:1 V.Manisaspor:0
 Zaferden kabusa
 F.Bahçe'yi kimse karşılamadı!
 Kaleci Volkan'a "milli" destek
 ZicoMedi
 "Türkiye'de futbolu bilen adam az"
 F.Bahçe'de yarın Saran görüşülecek
 UEFA'dan Cüneyt Çakır'a görev
 Futbolda haftanın programı
 Trabzonspor ile Beşiktaş'ın 99. randevusu
 Potada GS-BJK derbisi yarın!
 Bulls Cavaliers'ın galibiyet serisine son verdi
 Hep horozlanıyor
 Kartal'a Jamel şoku
 Ah tuncay ah!
 İddaa'nın sahibi kulüpler olsun
 Yattara: Sırada Beşiktaş var!
 Kralın dönüşü yetmedi
 Temel atmak için tarih veremem
 Doğuş'tan 1 milyon 750 bin dolar
 Efes dibe vurdu
 Hingis set alamadı
 Song'dan böyle bir tavır beklemezdim
 Cimbom'da 5 oyuncu kart cezası sınırında
 İşte Kezman işte fark
 Zico: Sonuç üzerine yorum yapmak kolay
 Defans iyi ama!
 Taraftardan müthiş destek
 1'e 100 veren kutlama
 Lucescu bu işi iyi biliyor
 'Vay benim emeklerim!'
 Volkan 3 şutun ikisini içeri aldı
 Başbakan maçı boşuna bekledi
 Defans iyi ama!
 Fener'in tur günü
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
AHMET ÇAKAR
Dramatik son
Fenerbahçe tarihinin herhalde uluslararası...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Çok yazık oldu
Fenerbahçe dün gece çok zor bir maça...
GÜRCAN BİLGİÇ
Zico sahaya!
Müthiş ilk yarının ardından hepimiz...
KAZIM KANAT
Oftaş ve B.Şehir şampiyon olmasın
Şöyle geriye doğru...
Bir genç öldürdü 3.5 yılda çıkacak
Bir genç öldürdü 3.5 yılda çıkacak
Savcı, Adem'in öldürülmesi davasında tabancanın kazayla ateş aldığına...
Elektrik hırsızlığı için 8 yıl isteniyor
Elektrik hırsızlığı için 8 yıl isteniyor
Vakko'nun veliahtlarından Ediz Elhadef hakkında, kamu davası açıldı.
Gömlek altı jartiyer
Gömlek altı jartiyer
Milano kentinde düzenlenen İtalya moda haftasında en çok ilgi çeken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu