kapat
   
19 Şubat 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
PACE KAPIDA KARŞILADI... Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıtı resmi görüşme öncesi kapıda karşılayan Orgeneral Peter Pace, daha sonra sürpriz şekilde evinde yemek verdi. Yemekte askeri bando Kâtibim şarkısını söyledi. Büyükanıt da şarkıya eşlik etti.
Washington'da katibim

ABD Genelkurmay Başkanı'nın evi. ABD bandosu "Kâtibim"i çaldı. Org. Büyükanıt şarkıya eşlik etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, geçen hafta Washington'da Amerikan Genelkurmay Başkanı Pace'in evinde verdiği yemekte sürprizle karşılaştı. ABD askeri bandosu "Kâtibim"i çalmaya başladı.

MASADAN KALKIP SÖYLEDİ
Amerikalı solist şarkıyı Türkçe okurken Org. Büyükanıt da bu jeste jestle karşılık verdi. Masadan kalkan Büyükanıt solistin yanına gitti ve şarkıya eşlik etti. Büyükanıt geçen yıl kuvvet komutanı olarak gittiğinde aynı jestle karşılanmıştı.

TASARI İÇİN SÖZ: GEÇEMEZ
ABD'li yetkililer, Büyükanıt'ın gezisini şöyle değerlendirdi: Gül ve Gönül'ün gezileriyle bir bütün. En üst düzeyde kabul gördü. Ermeni tasarısını durdurmak için her şeyi yaptığımızı gördü. PKK konusunda güçlü tezler öne sürdü.


Büyükanıt, 'Kâtibim' şarkısıyla ağırlandı

Amerikan Genelkurmay Başkanı Pace'in, evinde Orgeneral Büyükanıt onuruna verdiği yemekte askeri bando 'Kâtibim' şarkısını çaldı ve Türkçe söyledi. Büyükanıt da solistlerin yanına giderek şarkıya eşlik etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD gezisi, Yaşar Paşa'nın Amerikalı muadili Orgeneral Peter Pace'in evinde verilen yemekte hoş bir sürprizle noktalandı. Amerikan Genelkurmay Başkanı Pace'in evinde Büyükanıt onuruna verdiği yemekte, Amerikan Genelkurmay askeri bandosu, "Kâtibim" şarkısını çaldı ve Türkçe söyledi. Geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanı olarak Washington'da ağırlandığında da benzer bir jestle karşılaşan Orgeneral Büyükanıt, bu kez jeste jestle karşılık vererek, solistin yanına gitti ve şarkıya eşlik etti. Yemeğe Pentagon'dan üst düzey yetkililerin yanında ABD'nin PKK koordinatörü Joseph Ralston ve Genelkurmay Plan ve Prensipler Daire Başkanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu da katıldı.

"GÜL'LE
DÜŞÜNÜYORUZ"

ABD'li yetkililer, Orgeneral Büyükanıt'ın gezisini değerlendirirken, "Atmosfer açısından mükemmeldi. Vecdi Gönül ve Abdullah Gül'ün gezileriyle de birleşince ikili ilişkilerin rayında olduğu kesin. Kendisi Washington'da derin bir saygıyla anılıyor. En üst düzeyde kabul gördü. Sanırım bundan da etkilendi" dedi. Müttefik bir ülke de olsa bir Genelkurmay Başkanı'nın, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Steve Hadley ile görüşmesi, Washington'daki diplomatik protokol için sıradışı uygulamalar. SABAH'ın görüştüğü bir başka üst düzey yetkili, "Ne konuştuğu değil kiminle konuştuğu önemli" sözleriyle Cheney ve Hadley görüşmelerinin önemine işaret etti. Her iki toplantıda da Yaşar Paşa'nın PKK konusuna kuvvetli bir vurgu yaptığını belirten ABD kaynakları, sınırötesi operasyon sorusuna ise, "PKK konusunda bir şey yapılması için çok kuvvetli tezler öne sürdü. Türkiye'nin ulusal çıkarlarını kuvvetli biçimde savundu. Ancak PKK'ya yönelik neler yapılabileceği konusunda nüanslı konuştu ve bu da bizim için önemliydi" dedi. Orgeneral Büyükanıt'ın basın toplantısında verdiği, "Barzani'yle konuşmam" mesajını doğrudan vermemekle birlikte ABD tarafına hissettirdiği belirtildi. Amerikalılara Kürt liderlerle yakın çalıştığını anlatan Büyükanıt, Barzani'nin açıklamalarından duyduğu hayal kırıklığının altını çizdi. Büyükanıt, ayrıca Pentagon'da Irak'taki ABD güçlerinin durumu ve karşılaştıkları zorluklarla ilgili bir brifing aldı. Türk ve ABD'li yetkililer, Büyükanıt'ın K. Irak'taki PKK varlığı konusunda "nüanslı" bir tutum takınmasının ABD'yi rahatlattığını söyledi.

İÇ POLİTİKA YOK
Türk ve ABD'li kaynaklar, görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve iç politikaya girilmediğini, Büyükanıt'ın Cheney ve Pentagon görüşmelerinde İslami köktendinciliğin Pakistan bağlamında oluşturduğu tehditten söz ettiğini belirtti. Ancak Türk ve ABD'li yetkililer, Genelkurmay Başkanı'nın gezisinin ABD başkentinde en önemli etkisinin Kongre'deki Ermeni tasarısının engellenmesi yolunda olacağını belirtti. Bir yetkili, "Her görüşmede bu konuda güçlü bir vurgu yaptı. Ve sanırım bizim de Ermeni tasarısını durdurmak için elimizden geleni yaptığımızı gördü" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Tartışmalı davete 'VIP program' uygulaması
 'Hepimiz Ermeniyiz' demek hepimiz Hıristiyanız demektir
 Kar suyuna karşı kum torbalı naylon çatı
 Kiliseler Diyanet'in hurafeler listesinde
 Akdağ'ın aile hasreti
 Üniversitede havai fişeğe 'katkı payı'
 Bakan Aksu Adana'da açılış yaptı, temel attı
 Liderlerden mektup...
 Sakık'ın tehditten ifadesi alındı
 Tarifeli uçakla yurda döndü
 Velidedeoğlu Genç Parti'ye gitti iddiası
 Gazi Mahallesi'nde molotoflu gösteri
 Koç: Uyurken alkış olur mu len
 Genelkurmay'dan sanal balans
 Observer'dan ilginç yorum
ERGUN BABAHAN
Dikkat, Nike işçi hakkını gözetliyor
Bursa2000'li...
MEHMET BARLAS
Hükümet de Genelkurmay da, ABD’ye karşı aynı...
UMUR TALU
Ters fikir!
Ne yapmalıydım ki.
Dönüp dolaşıp yapmaya...
ERDAL ŞAFAK
Kanayan yaralar
Aradan değil on yıllar,...
Nükleer karşıtı eylem Türkiye'de bitecek
Ortadoğu'da nükleer silahsızlanma için Greenpeace tura çıktı.
Başkan Bush: "Türkiye'ye müteşekkirim"
ABD Başkanı, Afganistan'da Türkiye'nin kendilerine verdiği desteği...
Tek atımlık barut
Tek atımlık barut
F.Bahçe maça fırtına gibi başladı. İlk 25 dakikada golü buldu, farkı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu