kapat
   
18 Şubat 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında Galatasaray yorumları

Galatasaray, Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında büyük darbe aldı. Dün akşam vasat bir fubol sergileyen Sarı-kırmızılı ekipte en çok eleştirilen futbolcuların başında Carrusca geldi.

LEVENT TÜZEMEN: SAMİ YEN RUHU ŞART (SABAH)

Galatasaray'ın, Gaziantep'te kazanması için iki önemli neden vardı. Birincisi Fenerbahçe ile puan farkının yeniden artmaması için 3 puan şarttı. İkincisi ise ensesindeki Beşiktaş Konya'da kaybetmişti. Kazanılacak 3 puan, farkı 4'e çıkaracaktı.
Deplasmanda kazanamamak, 3 Büyükler'in kabusu olmuştu. Bu kabus Gaziantep'te Galatasaray'ın başına çöktü.

...
Gaziantep, Veysel'in golüyle kazanırken zirveyi Fenerbahçe lehine çevirdi. Hasan Kabze'nin 75'te kaçırdığı gol maçın kırılma noktasıydı.
Ali Sami Yen'de yardımlaşmayı, takım bütünlüğünü mükemmel sergileyen Galatasaray deplasmanda ürkek, sinirli ve telaşlı bir yapıya bürünüyor.
Gerets ve Galatasaray'ın deplasmanda kazanması için Ali Sami Yen ruhunu yakalaması şart.

ÖMER ÜRÜNDÜL: HAKAN ARANIYOR (SABAH)

Dün gece Gaziantep'te bozuk zeminde iki takımın da birbirlerini bozduğu yüksek tempolu, pozisyonu az bir puan mücadelesi izledik. Sonunda sürpriz bir golle gülen taraf ev sahibi oldu. İlk yarıda sahada tam bir kördövüşü vardı. Galatasaray hırslı, kazanma arzusunda ancak akordu bozuk bir müzik aleti gibiydi. Bunun nedenleri Hakan Şükür ve Arda gibi sistemin işlemesine ve ofansif etkinliği sağlayan oyuncuların yokluğu, fizik güçsüzlüğü üst düzeyde olan İliç'in verimsizliği ile hiçbir katkı sağlayamayarak takımı bir kişi eksik oynatan Carrusca idi.

AZİZ ÜSTEL: BAŞIMIZA GELENLER (FOTOMAÇ)

Neler geliyor başımıza. Her yıl transfer sözü verip ondan sonra takıma doğru dürüst bir sağ bek ve sol bek almayan Özhan Canaydın geliyor başımıza. İşkembeden sallarken iyi, takım sahada tel tel dökülürken somurtan Adnan Polat geliyor başımıza. Maçı dalgın dalgın seyredip arada bir yerinden fırlayarak ellerini kollarını sallayan Gerets geliyor başımıza. Bu Gerets öyle bir hoca ki 90 dakika Hasan Şaş'a tahammül ediyor, Orhan Ak'ın hatalarına göz yumuyor. Gelen topları bir duvar örneği orasına burası çarptırıp sağa sola atan ve maç boyunca tek olumlu hareketi kaleye şut atmak olan Carrusca geliyor başımıza. Bir de hakem diye bir adam çıkmış sahaya. Galatasaray'ın iki yüzde yüz penaltısını vermiyor ama biz bunların ardına mazeret diye sığınamıyoruz.

AYHAN AKBİN: CİMBOM BÜYÜK FIRSAT TEPTİ (TAKVİM)

Galatasaray bu sezon belki de en rahat deplasman maçlarından birini oynadı. Çünkü karşısında ne yerleşik düzeni, ne oyun kurgusu olmayan bir takım vardı. Özellikle ilk yarıda Cimbom elini kolunu sallaya sallaya Gaziantepspor ceza alanında dolaştı durdu. Bu kadar hata yapan bir takım karşısında Galatasaray'ın ilk yarıda gol bulamamasını anlamak mümkün değildi. Rakip gol yemek için Sarı-Kırmızılı futbolcuları davet etmesine rağmen son vuruşlarda bir türlü bitirici darbeyi bulamadılar. Maçın ilk devresinde Mondragon kalesinde adeta üşüdü desek yeridir. Kalesinde bir ciddi atak bile görmedi. Carrusca, 'Sakın neden yedek kaldım' diye dövünmesin. Gerets tarafından dünkü maçta ilk 11'de oynatılan Arjantinli futbolcunun ben ne yaptığını anlayabilmiş değilim.

... Sonuç olarak Galatasaray, Gaziantep'ten ağır bir yara aldı. Fener'i yakalama şansını tepen G.Saray bu yenilgiden dersler çıkarmalıdır.

KANAT ATKAYA: ACI GERÇEK (HÜRRİYET)

Bu sezonun karmasını yapmak için elbette henüz erken. Ama şu ana kadarki performanslar değerlendirilse Galatasaray cephesinde oylar Song'a, Tomas'a ve Mondragon'a giderdi herhalde.

Dün akşam özellikle maçın ilk 15 dakikası, Song ve Tomas'ı "Ben onların yerinde olsam herhalde maç içinde birkaç arkadaşımı omuzlarından tutup sallardım" diyerek seyrettim...

... Neticede Galatasaray, taraftar seviyesinde ilgilenenlerin dışında seyredenlerin sıkılarak can vermelerine yol açabilecek bir maç daha oynadı ve maçı beraberlikle bile noktalayamayıp umut verdiği taraftarını bir kez daha yıktı. Bir takımın oynadığı futbola "İyi değil, kötü de değil" diyorsan en azından sıkıcı oynamıştır.

Bir de acı gerçek. Bu tür maçları kazanamazsan, kaçanı tökezlese bile yakalayamazsın.

MEHMET DEMİRKOL: ERİC GERETS'İN AYARI BOZULDU (MİLLİYET)

Sanırım Eric Gerets, son haftalardaki Antep'i değil de ilk yarıda karşılaştıkları Antep'i esas almış. Beşiktaş karşısında rakip kaleye gidemeyen, Trabzon karşısında ise bunu ancak maçın 2. yarısında fazlaca risk aldıktan sonra başarabilen rakibine karşı Ümit'i yalnız bırakarak sahaya çıkışının başka ne gibi bir açıklaması olabilir ki!

... Bu sonuç sadece Galatasaray'ın şampiyonluk iddiasına değil Gerets'in oyuna aklına da bir darbe vurdu. Çünkü çok adamla çok santrforla yüklenirken yenen gol, Belçikalı'yı bundan sonraki maçlarda daha da çekingen yapabilir.

MUSTAFA DENİZLİ: İKİNCİLİK YARIŞI KIZIŞIYOR! (MİLLİYET)

Cuma günü Konya'da ve dün akşam Gaziantep'te oynanan maçlar gösterdi ki, bu ligin zirvesinde şampiyonluk yarışı değil, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ikinci takımı belirlemek için mücadele ediliyor.
Galatasaray'ı anlamam hakikaten mümkün değil. Söyleyecek fazla bir şey de yok. Değişecek gibi de görünmüyor. Dün akşamki maç, yaklaşık 15 gün önce Kayserispor'la oynanan lig karşılaşmasının bir fotokopisi gibiydi. Ama Galatasaray dün daha da kötüydü. Galatasaray'ın bu felsefesinin değişmesi mümkün değil.

Gaziantep'ten alınacak bir puan sarı - kırmızılı takıma ne kazandırır. Türkiye liginde deplasmanda maç kazanamayan bir takım nasıl şampiyon olabilir. Her hafta bunları yazıyoruz, konuşuyoruz, ama bir şey fark etmiyor.

... Bir not da hakemler için yazalım. Bu maçın kasedini son derece dikkatle ve defalarca izlesinler. Birbirinin aynı hareketlere neden sahanın belli yerlerinde faul verirler ve bunlar sahanın belli yerlerinde neden faul değildir. Bunu bir düşünsünler. Kendilerine yardımcı olur...

TURGAY ŞEREN: BU OYUNLA MI ŞAMPİYON OLACAKSIN? (AKŞAM)

Dünkü maçı çok dikkatli izlediniz mi? Galatasaray ne yaptı? Gaziantepspor nasıl savaştı? Galatasaray'ın bir tek net gol pozisyonu yok. Hasan Kabze'nin bir tane öylesine var ama o da sayılmaz.

Sen Galatasaray olarak deplasmanda gibi de oynamıyorsun. Sahanın yarısı "Galatasaray Galatasaray" diye bağırıyor, daha ne istiyorsun?...

AHMET ÇAKIR: YALANCI BAHARIN HAZİN SONU (ZAMAN)

Geçen haftaki farklı Vestel Manisaspor galibiyeti Sarı-Kırmızılı takımda erken şampiyonluk şarkılarının söylenmesine yol açmıştı. Tabelada yazılı dört puanlık farkı bire indirip artık bu işi bitiririz havası pahalıya mal oldu.
Gaziantepspor karşısında bu sezonun hiç tartışmasız en kötü futbolunu oynayan Cim Bom, hiç değilse yenilmemeyi bile beceremedi. Yenilgide teknik direktörüne isyan edip savunma konsantrasyonunu bozan Song'un önemli bir payı oldu.

Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe:1 Sakaryaspor:0
 Turkcell Süper Lig'de 21. haftanın görünümü
 Efes Pilsen:79 Türk Telekomspor:72
 Denizlispor: 3 Trabzonspor: 4
 Futbolda toplu sonuçlar
 Sivasspor: 0 Antalyaspor: 1
 Ankaraspor: 1 Gençlerbirliği: 2
 Vestel Manisaspor: 0 Ankaragücü: 1
 Kayserispor: 1 Kayseri Erciyesspor: 0
 Bonkör Cimbom
 Alex: Dönebilirim
 Deplasman fakiri
 İstifayı yırttı
 En büyük koz Ceyhun
 Mehmet için ekran başına
 Bursa, Rize'nin havasını bozdu
 Ada Emre'ye saldırıyor!
 Sağ kolu gidiyor
 Ronaldo'dan siftah
 Marcelinho coştu
 İddaa sonuçları
 Şahin'e mesaj: 'En büyük Ulusoy'
 Pelitli saha bulamıyor
 Kayseri'de derbi var
 Günün programı
 Arkas tam yol
 Cimbom'a hayat öpücüğü
 Manavgat lideri yendi; rahatladı
 Fener Clark çekti
 Cimbom "Bitti" dediği maçı uzattı
 Akatlar'da galibi hakem tayin etti
 Kanarya'nın Adana fobisi
 Efes Pilsen Garnett'ı İstanbul'a getiriyor
 Bu kez atmadı, atıldı
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
ÖMER ÜRÜNDÜL
Hakan aranıyor
Dün gece Gaziantep'te bozuk zeminde iki...
LEVENT TÜZEMEN
Sami Yen ruhu şart
Galatasaray'ın, Gaziantep'te...
Yandım Ali'deki İngiliz subay, Mustafa Kemal'e Samsun vizesi verip derviş olmuştu
Yandım Ali'deki İngiliz subay, Mustafa Kemal'e Samsun vizesi verip derviş olmuştu
Bir milyon seyirci sınırına dayanan "Son Osmanlı-Yandım Ali" filmini...
Orhan Pamuk 6 Nisan'da geri dönüyor
Orhan Pamuk 6 Nisan'da geri dönüyor
Dink suikastinin ardından sessiz sedasız Türkiye'den ayrılarak New...
Kurdele sutyen
Kurdele sutyen
İspanya'da düzenlenen Pasarela Cibeles moda şovunda en çok konuşulan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu