kapat
   
09 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
PKK'ya karşı operasyonlar olumlu
PKK'ya karşı operasyonlar olumlu

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Fransa ve Belçika'da bölücü terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonların olumlu gelişme olduğunu belirterek, diğer Avrupa ülkelerinden aynı tip operasyonlar beklediklerini söyledi.

Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında, bölücü terör örgütüne yönelik olarak Avrupa'da bir takım operasyonların yapıldığını söyledi. Terör örgütünün Avrupa'da yıllardır hem uyuşturucu kaçakçılığı hem de haraç toplayarak kendisine finans desteği sağladığına işaret eden Çalışkan, Avrupa'daki bazı ülkelerin bu gerçeği bildiklerini, hem mali destek hem de siyasi sığınma hakkı verildiğini vurguladı.

Çalışkan,
terör örgütünün finans kaynaklarının ve Avrupa'daki faaliyetlerinin önlenmesi konusunu her platformda dile getirdiklerini ve bu yönde baskı yaptıklarını ifade etti. Terör örgütünün faaliyetlerinin sona erdirilmesi için ilgili bütün kurumların uluslararası alanda baskı yaptığına işaret eden Çalışkan, geçtiğimiz hafta içerisinde bölücü terör örgütüne yönelik olarak Belçika ve Fransa'da bazı operasyonların yapıldığını söyledi.

Çalışkan, İnterpol Daire Başkanları'nın ilgili ülkelerden bilgileri istediğini ve bu ülkelere gerekirse yardımda bulunabileceklerini ifade etti. Terör örgütüne karşı yapılan operasyonları olumlu gelişmeler olarak değerlendiren Çalışkan, "Teröre karşı işbirliğinin böyle somut adımlarla daha da artarak devam etmesini bekliyoruz. Avrupa'daki diğer ülkelerden de bu tip operasyonlara başlamalarını istiyoruz" dedi.

Terör örgütünün liderlerinin kırmızı bültenle arandığını kaydeden Çalışkan, bu kişilerin iadeleri için Adalet Bakanlığı'nın gerekli işlemi yapacağını söyledi. Çalışkan, bazı ülkelerin terör örgütü mensuplarına siyasi sığınma hakkı verdiğini, bu ülkelerin siyasi sığınma hakkı verirken daha dikkatli olmalarını istedi.

Çalışkan, operasyonlarla ilgili olarak Türkiye'nin bir heyet göndermediğini, resmi bilgiler geldikten sonra yapılacak değerlendirme sonucuna göre heyet gönderilip gönderilmemesine karar verileceğini vurguladı.

Çalışkan, Avrupa ülkelerine heyet gönderilmemesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün vekaletle yönetilmesinin ilgisinin bulunmadığını ve gerekirse hemen yurt dışına bir heyet gönderebileceğini söyledi.

KURUMLAR ARASINDA ÇATIŞMA YOK

Çalışkan, Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak adli yönden savcıların, idari yönden mülkiye müfettişlerinin çalışmalarının devam ettiğini, kendisinin bu noktada açıklama yapmasının mümkün olmadığını kaydetti. Konuyla ilgili kendisine bilgi gelmediğini ve bu aşamada kendilerinin bir şey söylemelerinin mümkün olmadığını kaydeden Çalışkan, olayla ilgili çok sayıda iddia bulunduğunu, cumhuriyet savcıları ve mülkiye müfettişlerinin iddialarla ilgili soru işareti kalmayacak şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Çalışkan, Hrant Dink cinayeti sonrasında yaşananlarla ilgili olarak kurumlar arasında bir çatışmanın söz konusu olmadığına işaret ederek, "Bunları yayanlar art niyetli kişilerdir. Biz gayet güzel bir şekilde çalışmalarımımızı sürdürüyoruz. Hiç bir şekilde aramızda çatışma yoktur" dedi.

Müfettiş raporlarının bitip bitmediği yönünde bir bilgisinin bulunmadığını kaydeden Çalışkan, müfettişlerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Hrant Dink cinayeti ile igili ihmalin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Çalışkan, soruşturmanın bitmediğini, ihmal olup olmadığı ve sorumluların olup olmadığının belirlenmesi için müfettişlerin çalıştığını kaydetti.

Çalışkan, okul önlerinde ciddi güvenlik önmeleri alacaklarını söyledi. Çalışkan, yarı yıl tatili dönüşlerinde yaşanacak trafik kazalarına karşı sürücüleri uyardı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: Muhalefete pabuç bırakmayız
 Baykal: Emniyet'in MR'ı çekiliyor
 MHP yükselişte
 Gül tarih dersi verdi
 Başbakan istedi Etiyopya, Somali'den askerlerini çekiyor
 Vekillerin etik kaygıları
 'Hükümetin İslamcı kimliği kaygı verici'
 'Kızılderililere yaptıklarımızı unutmayalım'
 Partiler seçim şarkısı peşinde
 Kurtlar Vadisi MHP'den reklam istedi
 Bakan Uçakta Hayat Kurtardı
 MHP lideri Bahçeli teşkilatını uyardı
MUHARREM SARIKAYA
Baykal: Hayalden öte resmi çerçeve
CHP lideri Deniz...
YAVUZ DONAT
Asker, emniyet, siyaset, tarikat, cemaat
Aslında...
Elazığlı seyit aile Hıristiyanlığı seçti
"Peygamber soyundanız" diyen ve Hıristiyanlığa geçen gurbetçi aile,...
Yaz aylarında kuraklık 'had safhada' olacak!
Londra Üniversitesi'nin araştırmasına göre, yağmur ve kar yağmaması...
Hayal: Bombayı Erhan evinde kendisi yaptı
Hayal: Bombayı Erhan evinde kendisi yaptı
Azmettirici Hayal, McDonald's saldırısının bombasını 'büyük abi' nin...
Dereden 7 ceset daha çıkarıldı... 9 ölü
Dereden 7 ceset daha çıkarıldı... 9 ölü
Şanlıurfa'da işçileri taşıyan kamyonun dereye uçmasıyla 2 ceset...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu