kapat
   
09 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Muhalefete pabuç bırakmayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya yönelik verilen gensorunun Salı günü görüşüleceğini belirterek, ''Ülkeyi muhalefet idare etmiyor. Ülkeyi iktidar idare ediyor. Biz öyle muhalefete falan pabuç bırakmayız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir soru üzerine ''Emniyet Genel Müdürlüğüne henüz atama yapılmadığını şu anda gerek valiler, gerekse Emniyet Müdürlüğü konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını'' belirterek, ''Öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde Cumhurbaşkanlığına arz ederiz'' dedi.

Bir
gazetecinin, ''Emniyet müdürlükleri ve vali atamalarında boş bulunanlar mı? yoksa başka atamalar da olacak mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Genelde hemen hemen boş bulunan, şu anda vekaleten yürütülen, bazıları da rotasyon diyebileceğimiz atamalardır'' yanıtını verdi.

Hrant Dink cinayetiyle ilgili ''Hemen her gün basına yansıyan gelişmeler var. İstanbul Emniyet Müdürüyle ilgili tasarrufunuz olacak mı? İçişleri Bakanının istifasına yönelik muhalefetten gelen görüşler var. Ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Muhalefet gensoru vermiş Salı günü gensoruyu görüşeceğiz. Ülkeyi muhalefet idare etmiyor. Ülkeyi iktidar idare ediyor. Biz öyle muhalefete falan pabuç bırakmayız, merak etmeyin.''

DEVLET BAHÇELİ'NİN 'TAHRİKLERE KAPILMAYIN' DEYİŞİNİ ANLAMLI BULURUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teşkilatlarına gönderdiği ''tahriklere kapılmayın'' şeklinde uyarıya ilişkin olarak, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Fakat, 'tahriklere kapılmayın' derken ortaya çıkan neticeler üzerinde de iyi düşünmesini isterim'' dedi.

Partisinin MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan ve soruları cevaplandıran Erdoğan, ''terör örgütüne yönelik Avrupa'da yapılan operasyonlarda ABD ile yürütülen koordinatörlük kurumunun etkisinin olup olmadığının'' sorulması üzerine, ''ABD ile yürüttüğümüz bu müşterek çalışmanın, AB üyesi ülkelerle sürekli olarak bu konuyla yapmakta olduğumuz görüşmelerin bir neticesi olduğuna inanıyorum'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kaldı ki ortaya çıkan gerçekler bizim yıllar yılı vurguladığımız altını çizdiğimiz gerçeklerdir. Öyle zannediyorum ki bu operasyonlar neticesinde elde edilenler daha birçok gerçekleri de ortaya çıkaracaktır. Şu anda ortada henüz iki ülkenin attığı adımlar var. bunu hangi ülkeler takip edecek onu da izlemeye devam edeceğiz.''

301. MADDE

301. maddeye yönelik sivil toplum örgütlerinin önerilerinin bulunduğunun belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şu anda, bana henüz sivil toplum örgütlerinden bir grubun önerisi geldi. O da dün basına açıklanan bir metindi. Bunun dışında daha farklı sivil toplum örgütlerinden ne gelecek onu da bekliyoruz. Bunlar da geldikten sonra değerlendirmesini arkadaşlarımızla yapacağız. Temenni ediyorum ki süreç içerisinde diğer sivil toplum örgütleri de önerilerini sunar ve bizler de bunların üzerinde çalışarak atacağımız bir adım varsa bu adımı atarız.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yayınladığı bir genelgede, ''Seçim atmosferine girdik, tahriklere, tuzaklara kapılmayın'' ifadesinin yer aldığının belirtilmesi üzerine de Erdoğan, bu konuyla ilgili olarak söyleyeceği hiçbir şey olmadığını kaydetti. Erdoğan, ''Şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Fakat, 'tahriklere kapılmayın' derken ortaya çıkan neticeler üzerinde de iyi düşünmesini isterim'' diye konuştu.

''DEVLETİN GÜVENLİK KURUMLARI ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Devletin güvenlik kurumları üzerinden, siyaset yapılmaz, yapılmamalıdır, çünkü bu kurumlar hepimize gerekli'' dedi.

Partisinin MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, toplantıda partinin çeşitli faaliyetlerini ve politikalarını gözden geçirdiklerini belirtti.

Gerek siyasi, gerekse ekonomik gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Erdoğan, her zaman gündemlerinde ön sıralarda yer alan Avrupa Birliği süreci konusunu da tekrar değerlendirdiklerini anlattı. Bu konuda son durumu ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, Türk insanının refah ve özgürlüğü, Türkiye'nin aydınlık yarınları için gerekli reformları sürdürme iradelerini bir kez daha teyit ettiklerini kaydetti.

KKTC'ye yönelik izolasyonların kaldırılması için önemli mesafeler aldıklarına işaret eden Erdoğan, bundan sonra da gayretlerini aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ

''Vatandaşlarına daha kaliteli hizmet götürmeyi, hayatlarını kolaylaştırmayı esas alan modern ve çağdaş kamu idaresinin icapları neyse onları bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz'' diyen Başbakan Erdoğan, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin de buna yönelik attıkları adımlardan biri olduğunu ve büyük bir reform niteliği taşıdığını belirtti.

Erdoğan, ''Haziran ayında tamamlayacağımız bu sistemin MERNİS Projesiyle birlikte hayatımıza getireceği kolaylıkları burada tek tek saymayacağım. Tamamladığımızda bunları size tek tek tanıtma fırsatını bulacağız. Şimdilik MKYK'da ele aldığımız devrim niteliğindeki bu çalışmaya atfettiğimiz önemi belirtmekle yetiniyorum'' diye konuştu.

2006 Merkezi Yönetim Bütçe Uygulamalarına yönelik sonuçların üzerinde de durduklarını da belirten Erdoğan,şöyle devam etti:

''2006 yılı, halkımızın refahına ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkıların sağlandığı bir bütçe yılı olmuştur. Göreve geldiğimizden beri, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet bütçesini eksiksiz olarak hayata geçirmek için önemli reformlara imza atmış ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini böylece devletimizin tamamlama sürecindeki önemli bir mesafeyi de almış olduk.''

''SOSYAL POLİTİKALARDAN VAZGEÇMEDİK''

Başbakan Erdoğan, makro ekonomik dengeleri tutturmak, hedefleri gerçekleştirmek adına, sosyal politikalardan asla vazgeçmediklerini belirterek, şunları söyledi:

Aksine büyük bir sosyal restorasyon projesini adım adım hayata geçiriyoruz. Çünkü biz milletimizin mutluluğunu ve refahını politikalarımızın merkezine aldık. İşçi, memur ve emeklilerimizin alım güçlerini enflasyona karşı koruduk. Sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde başta yeşil kartlılar olmak üzere tüm vatandaşlarımıza verilen tedavi hizmetlerinde ilaç temininde büyük kolaylıklar getirdik. Köylerimizin boşaldığı değil, imar edildiği bir dönem yaşıyoruz.''

Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir hükümetin 5. bütçesini yaptığını vurgulayarak bunun Türkiye'nin elde etmiş olduğu istikrarın en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

2003'den bu yana bütçe performansını dünyada eşine az rastlanır bir başarıyla sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, 2002'den 2005 yılı sonuna kadar geçen dönemde tam 4 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşamaktan kurtulduğunu bildirdi.

''SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMAYACAĞIZ''

Siyasi ve ekonomik istikrarı özenle koruyarak Türk insanına daha iyi, insanca bir hayat standardı sunmanın gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bildiğiniz gibi seçim yılına girmiş bulunuyoruz. MKYK toplantımızda partimizin seçim sürecine yönelik hazırlıklarını da ele aldık. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum; Seçim ekonomisi uygulamayacağız, ekonomik programdan, mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz. Kimse bizden bunu beklemesin. Şartlar ne olursa olsun milletimizin menfaatlerini her zaman her şeyin önünde tutacağız. Seçimlerin yaklaşıyor olması da bunu değiştiremeyecektir. Bu ülkenin menfaatlerini, birliğini, huzurunu, güvenliğini ve istikrarını korumak konusunda hepimiz hassas olmak, dikkatli olmak, uyanık olmak zorundayız. Buna milletçe bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.''

''TIRMANDIRILAN GERİLİM ÇOK TEHLİKELİ''

Erdoğan, son gelişmelere yönelik olarak da şunları kaydetti:

''Son gelişmelerde üzülerek şunları görüyoruz ki devletimizin kurumları üzerinden, ortak değerlerimiz üzerinden ne yazık ki hala siyaset yapılmaya devam ediliyor. Elbette hükümetimiz eleştirilecektir, muhalefet de bu noktada görevini yapacaktır. Ancak çatıştıran, kışkırtan, kutuplaştıran bir muhalefet söylemi Hükümetten önce ve daha çok bu ülkeye ve ülkemizin kurumlarına zarar verir. Özellikle Ana muhalefet parti sözcülerinin kurumlarımızı karşı karşıya getirmeyi amaçlayarak, tırmandırdığı gerilimi çok sakıncalı ve tehlikeli buluyoruz.''

''DÜZEYLİ SİYASET ORTAMINA KATKI VERELİM''

Devletin güvenlik kurumları üzerinden siyaset yapılmayacağını ve yapılmaması gerektiğine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çünkü bu kurumlar hepimize gerekli. Sadece bugün değil yarın da ülkemizin bu kurumlara ihtiyacı vardır. Devletimizin en temel kurumları ne yazık ki yıllar yılı işte bu tür siyasi anlayışları neticesinde zayıflamıştır. Milletimizin ve devletimizin selameti için bu kurumlarımızı siyasi çekişmelerimizin dışında tutmak zorundayız. Bunu özellikle altını çizerek ifade etmek istiyorum. Gelin daha düzeyli bir siyaset ortamının oluşmasına hep birlikte katkı verelim. Birlik ve beraberliğimizi, ortak değerlerimizi, istikrar ve huzurumuzu korumak için gereken hassasiyeti hep birlikte ve hep beraber gösterelim.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal: Emniyet'in MR'ı çekiliyor
 PKK'ya karşı operasyonlar olumlu
 MHP yükselişte
 Gül tarih dersi verdi
 Başbakan istedi Etiyopya, Somali'den askerlerini çekiyor
 Vekillerin etik kaygıları
 'Hükümetin İslamcı kimliği kaygı verici'
 'Kızılderililere yaptıklarımızı unutmayalım'
 Partiler seçim şarkısı peşinde
 Kurtlar Vadisi MHP'den reklam istedi
 Bakan Uçakta Hayat Kurtardı
 MHP lideri Bahçeli teşkilatını uyardı
MUHARREM SARIKAYA
Baykal: Hayalden öte resmi çerçeve
CHP lideri Deniz...
YAVUZ DONAT
Asker, emniyet, siyaset, tarikat, cemaat
Aslında...
Elazığlı seyit aile Hıristiyanlığı seçti
"Peygamber soyundanız" diyen ve Hıristiyanlığa geçen gurbetçi aile,...
Yaz aylarında kuraklık 'had safhada' olacak!
Londra Üniversitesi'nin araştırmasına göre, yağmur ve kar yağmaması...
Hayal: Bombayı Erhan evinde kendisi yaptı
Hayal: Bombayı Erhan evinde kendisi yaptı
Azmettirici Hayal, McDonald's saldırısının bombasını 'büyük abi' nin...
Dereden 7 ceset daha çıkarıldı... 9 ölü
Dereden 7 ceset daha çıkarıldı... 9 ölü
Şanlıurfa'da işçileri taşıyan kamyonun dereye uçmasıyla 2 ceset...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu