kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Epeydir oynamadım canım tiyatro istiyor
Epeydir oynamadım canım tiyatro istiyor
İlişkilerimde gizemliyim

Epeydir oynamadım canım tiyatro istiyor

Fransa'da oyunculuk eğitimi alan Cansel Elçin için varsa yoksa tiyatro: Dizi oynayıp, akşam tiyatro sahnesine çıkmak çok güzel olurdu. Çok acayip bir şey tiyatro, bir savaş! Epeydir oynamadım, ihtiyacım var.

9 yaşındayken terzi olan babasının kararıyla Fransa'ya yerleşen Cansel Elçin, kendi deyimiyle 'tuhaf' bir çocukmuş! Küçük bir Anadolu kasabası olan Tire'den Paris'e gidince bir kültür şoku yaşadığını söyleyen yakışıklı oyuncu, 24 yaşına geldiğinde, tiyatro okumaya karar vermiş. Ancak yaşı büyük olduğu için konservatuvara giremeyen Elçin, oyunculuk sevdasından ise vazgeçmemiş. Audrey Tautou, Daniel Auteuil gibi ünlü oyuncularla birlikte Ecole Florent'te eğitim gören Cansel Elçin, kendini oyunculuğun büyüsüne kaptırmış.

ÇOK HEYECANLANIYORUM

Geçtiğimiz yıl 'Kırık Kanatlar' dizisindeki 'Yüzbaşı Cemal' karakteriyle dikkat çeken Elçin, 'Küçük Kıyamet' adlı sinema filminin ardından, atv'nin dönem dizisi 'Hatırla Sevgili' ile oyunculuk serüveninde emin adımlarla ilerliyor. Yeni tiyatro projeleriyle de adından söz ettirmek isteyen yakışıklı aktör, oyunculuğa bakışı ve rol aldığı projeleri anlattı.

* Sizce bir oyuncu nasıl olmalı? Oyuncu olarak iç dünyanla barışık olman gerekiyor. Kendi üzerinde çalışman, kendini keşfetmen gerekiyor. Oyunculuk heyecan istiyor; heyecan, cesaret ve tutku... Bir gün biterse başka bir şey yaparım ama şu anda gerçekten çok heyecanlanıyorum. Yapacak daha çok şey var.

* Fransa'da birçok dizi, reklam filmi ve tiyatro oyununda rol aldınız. Türkiye'ye dönüşünüz nasıl oldu? Okulda sınavlarım çok iyi geçti. Tiyatro oyunu teklifi geldi. Oyun çok başarılı oldu, tüm Fransa'yı dolaştı. 'Hücre 118' diye, Fransa'nın tarihini hapishanede gördüğümüz bir oyundu. Ferzan Özpetek tiyatro oyunumu izledi, çok beğendi. O dönem 'Harem Suare'yi hazırlıyordu. 'Sana göre rolüm yok ama bana Fransızca ve Türkçe bilen biri lazım, yardımcı olursan sevinirim' dedi. Böylece senaryodan itibaren bir filmin nasıl yapıldığını gördüm. Kendime güvenim geldi, oyunculuğa devam etme kararı aldım.

HİKAYE BENİ ETKİLEDİ

* Ferzan Özpetek'le bir daha çalışmadınız mı? İki sene önce Ferzan Özpetek'in dizi hazırlığı vardı ama olmadı. Denemeler Tomris Giritlioğlu'nun eline geçti. Önceleri istemiyordum ama 'Yüzbaşı Cemal' karakterini görünce çok duygulandım.

* 'Kırık Kanatlar'dan kavgalı ayrıldığınız konuşulmuştu... Senaryodan mutlu değildim. 13'üncü bölümden sonra benim hayal ettiğim insanın, karakterin hakkını veremiyoruz gibi geldi. Heyecan bitmişti! Kendimi kandırmak istemiyordum, akşamları yatağımda rahat uyumak istiyordum.

* Şu anda rol aldığınız 'Hatırla Sevgili'de sizi çeken ne oldu? İlle de bir dizide oynayayım diye bir amacım yoktu. Hikaye beni etkiledi. Ahmet karakteri de ilginç geldi.

* Siz de yıllarca yurtdışında yaşayıp dönen biri olarak onunla özdeşleşiyor musun? Türkiye'yi nasıl değerlendiriyorsunuz? Biraz özdeşleşiyor ama ben aslında dışarıdan gelen biri değilim. Kendimi çok Türk hissediyorum. 1.5 senedir buradayım, adresim Türkiye oldu artık. Türkiye'de yapılacak daha çok şey var. Her açıdan; sadece sanatta değil, her alanda bir şeyler üretmeye ihtiyaç var. Çok çalışkan, yetenekli insanlar var. Avrupa'dan bakınca değişik görünüyor ama içeride olunca çok daha farklı.

* Yurtdışında Türkiye'ye nasıl bakıyorlar? Yurtdışında, Türkiye'yi tanımıyorlar. Türkiye de Avrupa'yı, özellikle Fransa'yı tanımıyor. Klişe düşünceleri var iki tarafın da. Bence görevimiz; imajımızı her zaman pozitif olarak göstermek.

BİR HAYAT YETMİYOR

* Yine tarihsel bir dizide oynuyorsunuz. Bu bilinçli bir seçim mi? Gerçekten öyle bir şey düşünmedim, sadece senaryoyu okuyunca karar verdim. Oyuncu olmak o yüzden çok güzel. Ben şimdi 33 yaşındayım ve oyuncuyum. Bekarım, çocuklarım yok. Belki 20 yaşında çocuk yapmak isterdim, iki çocuğum olsun isterdim. Pilot, mühendis, her şey olmak isterdim ama bunların hepsini yapmak için bir hayat yetmiyor. Belki 2150'de, belki eski çağlarda yaşamak isterdim. O yüzden dönem dizisinde oynamak çok güzel. 1960'lı yıllarda, saçlar, kıyafetler her şey farklı...

* Senaryoya herhangi bir katkınız oluyor mu? Senaryoda "Ben bunu istiyorum" demiyorum ama Tomris Hanım, senaristleri, oyuncuları, yönetmenleri, tüm ekibi topluyor, senaryoyu birlikte okuyoruz. 20 bölüm ileride ne olacağını düşünerek çalışıyoruz.

* Tarih kitapları okuyup, rolünüze çalışıyor musunuz? O dönemin öncesini okumaya çalışıyorum daha çok. Bildiğin şeyi oynamak çok daha zor. His olarak o döneme girmek istiyorum.

* Tiyatro mu, televizyon mu, yoksa sinema mı gönlünüzde daha büyük yer kaplıyor? Dizi oynayıp, akşam tiyatro sahnesine çıkmak çok güzel olurdu. Epeydir oynamadım, ihtiyacım var, canım tiyatro istiyor. Çok acayip bir şey tiyatro, bir savaş! Sahnede elinde bazen bıçak, bazen makineli tüfek, bazen top oluyor. Tiyatro zor! Sadece sen varsın, tek plan; tekrar, ışık, kadraj yok. Tiyatro bence bir oyuncu için zorunluluk. Tiyatroyla ilgili özel projelerim var. (Cosmopolitan)
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Epeydir oynamadım canım tiyatro istiyor
 Günah ve sevap bu trende
 Tuğba beni hep kıskandı
 Çiğ sebzelerle detoks yaptıran bir mekan: SAF
 Bir gün dünyanın en büyük starı olacağım
 'Kadın şimdi verecek' davasında kritik gün
 Önce başrol teklif etti sonra kalbini verdi
 Berlin'den ev aldılar
 Kör rolüne uyku maskesiyle hazırlanıyor
 Drew kuyumcuyu soymuş!
 Halk ne diyor?
 Evlilik aşkı bitirir çünkü evlilik gerçek aşk sanaldır
 El yapımı şapkalar
 Küçük göğüsler için
 Sevgiliye tek taş!
 Nefesinizi verin
ÖZAY ŞENDİR
Şahan ve Brütüs...
Şahan iki haftadır işi gücü bıraktı,...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Jüri Tuğba'nın poposuna taktı ama
Buzda Dans...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Dikkat Şahan püskürebilir!
Gergin çocuk Şahan, Cem...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Şeftali kompostolu irmik
Margarini...
80 yaşında bile cildiniz 30'luk görünsün
80 yaşında bile cildiniz 30'luk görünsün
Zamana ve yerçekimine meydan okuyan kadınların hayalini bir Türk...
Bekar hamilede düşük riski
Bekar hamilede düşük riski
Bekar hamilelerde düşük riskinin daha fazla olduğu belirlendi.
Yüzükleri taktılar nikah Jamaica'da
Yüzükleri taktılar nikah Jamaica'da
Ayşegül Tecimer'in popçu Ati'yle yaşadığı aşkla ismini duyurduğu,...
İstanbul'a yazılan şarkılar için bir konser verecek
İstanbul'a yazılan şarkılar için bir konser verecek
Ünlü sanatçı Nükhet Duru, 11 Mart'ta 'Benim Adım İstanbul' adlı bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.