kapat
   
07 Şubat 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan Şükür'e suç duyurusu

Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün Antalya'da arsa alımı için vekalet verdiği ve konut yapımı için ortak olduğu müteahhit tarafından dolandırıldığını iddia etmesi üzerine gözaltına alınan ve serbest bırakılan 5 kişi arasında bulunan iş adamı Ali Demir, Şükür hakkında, ''İftira, basın yoluyla hakaret'' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Hakan Şükür'ün 2004 yılında Antalya'da arsa alımı için vekalet verdiği iş adamı ve müteahhit F.M.B. tarafından dolandırıldığı, bazı arsa kooperatiflerine bilgisi olmadan üye yapıldığı, üyelikten çıkarıldığı ve arsalarının bu şekilde bilgisi olmadan değerinin altında satışının yapıldığı iddialarıyla avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından, polis tarafından müteahhit F.M.B'yle birlikte gözaltına alınan ve savcılıkça serbest bırakılan Ali Demir, avukatı Ümit Uysal'la birlikte adliyeye geldi.

Müvekkili
adına gazetecilere açıklama yapan Avukat Ümit Uysal, Ali Demir'in sebze ihracatıyla uğraşan başarılı bir iş adamı olduğunu belirterek, 11 ay önce satılık olduğunu öğrendiği bir arsayı pazarlık ederek satın aldığını söyledi.Demir'in tapu devir işlemi sırasında arsanın Hakan Şükür'e ait olduğunu öğrendiğini savunan Uysal, arsanın Ali Demir'e devrinin ve satışın Şükür adına verilen vekaletle gerçekleştiğini kaydetti.

Hakan Şükür'ün geçen hafta avukatı aracılığıyla dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmasının ardından müvekkilli Ali Demir'in gözaltına alındığını ve Demir'in Şükür tarafından dolandırıcılıkla suçlandığını belirten Ümit Uysal, ''Müvekkillim Hakan Şükür'ü tanımaz. Hakan Şükür'ün vekilini arsa alışverişinde tanımıştır. Dosya içeriğinden öğrendiğimiz kooperatif olayı ile uzaktan yakından ilgisi ve bilgisi olmayan bir kişidir'' dedi.

Uysal, Ali Demir'in iki gün boyunca gözaltında tutulduğunu, eli kelepçeli fotoğraf ve görüntülerinin basın yayın organlarında yayınlandığını belirterek, müvekkilinin onuru ve ticari itibarının zedelendiğini, Hakan Şükür'ün bu süreçte de geniş bir basın kampanyası yürüterek, değişik açıklamalar yaptığını öne sürdü.

FUTBOLCU KİŞİLİĞİNE SAYGI

Hakan Şükür'ün futbolcu kişiliğine ve spora katkılarına saygı duyduklarını, ancak müvekkillinin Şükür tarafından ağır haksızlığa maruz kaldığını savunan Uysal, bu nedenle futbolcu hakkında şikayetçi olma zorunluluğunun doğduğunu söyledi.

Hakan Şükür'ün avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede müvekkillini dolandırıcılıkla itham ettiğini ve buna gerekçe olarak tapu devir bedelinin düşük gösterildiğini savunduğunu dile getiren Uysal, açıklamalarında ve savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti:
''Günlük yaşamda tapuda yapılan devir işlemlerinin tamamına yakını, belediyelerin belirlediği asgari bedel üzerinden yapılmaktadır. Hakan Şükür bu durumu bilecek durumdadır. Verdiği vekaletnameyle satış alt sınırı koymayan şüphelinin bu iddiası, tamamen kötü niyetlidir. Tapu masrafını düşürmek amacıyla yapılan bu işlemin dolandırıcılık kanıtıymış gibi sunularak müvekkilimin mağdur edilmesi ve vekiliyle düştüğü alacak borç itilafında delil toplama çabası olup tamamen suç uydurma anlamına gelmektedir.

Hakan Şükür'ün bu arsanın satıldığını bilmemesi mümkün değildir. Hakan Şükür, dolandırılma iddiasını büyük bir basın kampanyasına dönüştürmüştür. Bu tutum yargıyı etkilemeye yönelik bir tutumdur.''

Avukat Ümit Uysal, Hakan Şükür hakkında, ''İftira, basın yoluyla hakaret, adaleti etkilemeye dönük eylem, Kooperatifler Kanununa ve Vergi Usul Kanunu'na aykırılık'' iddialarıyla dava açılması talebinde bulunarak, suç duyurusu dilekçesini nöbetçi cumhuriyet savcılığına verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Gürcistan: 1 Türkiye: 0
 "Aziz Yıldırım düşmanlığı körüklüyor"
 Ümitler Gürcistan'ı 2-1 yendi
 Tekke: Belki bir gün Avrupa'ya giderim
 Beşiktaş'tan Milne açıklaması
 Bobo: Sakatlıklar bitti yükselişe geçtik
 UEFA: Tugay yılları geriye döndürmeye hazır
 Amatör Küme'de şike iddiaları
 Ersan'lı Bucks Hido'lu Magic'i 116-111 devirdi
 Transferde rekor Aydınspor'da
 İtalya'da futbola kaldığı yerden devam
 Başın öne eğilmesin
 Teriminatör
 Florya'da kapışma! 'Adil değilsin hocam'
 'Ulusoy hatır şikesi yaptı'
 İlklerin kulübüyüz
 Yanal korkusu
 Trabzon'a ilaç olurum
 Ulusoy basının önüne çıkıyor !
 Oynamadan kazanılmaz
 Kezman'a küfür cezası: 2 maç
 Hedef 3 kupa
 Eczacıbaşı Hollanda'da
 Mehmet süpürgeyi eline aldı
 Günün içinden
 Gelsin paralar
 Örnek dayanışma
 Carlos idmana çıktı!
 ABD Premier Ligi
 Capello kalıyor!
 Hamburg'un kalesi küçük
 İddaa sonuçları
 Kral koşuyor
 Taraftara 14 Şubat sürprizi geliyor!
 Başbakan Erdoğan tribünde oturacak
 Krallar gibi karşılandılar
 Emre Belözoğlu'na Seedorf destek verdi
AHMET ÇAKAR
Haluk Ulusoy açıklamalıdır
Geçtiğimiz hafta Futbol...
VEDAT BAYRAM
Kar ve bozulan zeminler
Karın aniden bastırması...
'Tuncel, Jandarma'nın da muhbiriydi'
'Tuncel, Jandarma'nın da muhbiriydi'
İstihbarat Daire Başkanı Akyürek müfettişlere, "Tuncel Jandarma'ya da...
13 gün sonra serbest
13 gün sonra serbest
17 Ağustos'ta 195 kişinin ölümüne yol açan müteahhit Göçer'i 18 yıl 9...
Kırmızı çorap ve bolero
Kırmızı çorap ve bolero
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen uluslararası kadın iç giyim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu