kapat
   
07 Şubat 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hedef 3 kupa

Lig ve FIBA Cup'ta lider Türk Telekom, Türkiye Kupası'nda da iddialı Antrenör Sunter, "İşimiz kolay değil ama 3 kupayı da istiyoruz" dedi.

Türk Telekom bu sezon ligde ve Avrupa'da gösterdiği performansla lokomotif görevini üstlendi. Antrenör Ercüment Sunter ile takımın kuruluşunu ve hedeflerini konuştuk. lGeçen sezonki kadrodan tam 6 oyuncuyu değiştirip yeni bir takım kurdunuz. Ama uyum sorunu yaşamadınız. Nasıl başardınız? Bu takımın temellerini geçen sezon Haluk Yıldırım'ı alarak attığımızı söyleyebilirim. Yine bu sezon eski oyuncum Alper'i İstanbul'dan getirdik. Böylece iki tane çok tecrübeli ve yönlü oyuncumuz oldu. Ardından Karşıyaka'da kendini iyice geliştiren Muratcan'ı da renklerimize bağladık. Yine eski oyuncumuz Umut Görür'ü aldık. Pota altında Dudley'e yardımcı olabilecek bir uzun arıyorduk. Tecrübesi ile Derrick Alston çok önemli bir transfer oldu. Yedeği olarak da İspanya'dan da Jan Jagla'yı seçtik. Jagla ve Alston'ın çok iyi anlaşması da bizim avantajımız oldu. Alston
oynamadığı dönemlerde de Jagla'yı motive ediyor, ona moral veriyor.
Takımın kimyası için bu çok önemliydi.
* Ankara'nın desteği nasıl? Uzun yıllardır, yaklaşık 30 senedir Ankara'da şampiyon olan bir takım yok. Arada kısa süreli başarılar oldu. Ama bu sezon aldığımız sonuçlarla Ankaralı basketbolseverlerde büyük bir inanç oluştu. Ayrıca oyuncularım yaptıkları iyi savunmanın yanında keyif veren bir basketbol oynuyor. Seyirciler de bundan keyif alıyor. Bu bizi daha çok motive oluyor. Şu anda 3 tane kupa oynuyoruz ve üç kupada da neden olmasın diyorum. Bu üç kupada da iddialıyız. Kolay değil. Daha yolun 3'te 1'lik kısmını kat ettik ama hedefimiz üç kupayı da kazanmak.
* Türk Telekom özelleşti. Yeni yönetimin yaklaşımı ne boyutta? Türk Telekom yönetimi her zaman basketbola sıcak baktı. Yeni ve eski yönetim de çok iyi kaynaştı. Hedef olarak iki yıl sonra Avrupa Ligi konuldu. Bu sistemde şampiyon da olsanız Avrupa Ligi'ne gidemiyorsunuz zaten. Ama bu sezon FIBA ve ULEB'in ortak çalışmaları var. ULEB ve FIBA Cup'taki bazı güçlü takımların eleme ile Avrupa Ligi'ne alınması söz konusu. Olursa biz de erken gidebiliriz Avrupa Ligi'ne.
* İstanbul'da salonlar boş, Anadolu'da tam tersi. Sizce neden? Aynı şehirde çok fazla takımın olması ve salonların farklı yerlerde bulunması seyircinin ilgisini azaltıyor. Müesesselerin taraftar bulabilmek için tercihlerini farklı yerlere kullanması olabilir. Mesela Avrupa'da iyi basketbol takımı olan bazı kentlerde futbol takımları sivrilemiyor. Türkiye'de de bu yaratılabilir?
* Kamplar nasıl geçiyor? Kamplarda çok ateşli tavla partileri oluyor. Tutku ve masörümüz Gültekin çok iddialılar. Yabancılar ise daha çok elektronik oyunları tercih ediyor. Oyuncularımın çoğu birbirine yakın oturuyor. Kaptan Haluk, Erwin, Murat ve Tutku'nun bowling turnuvaları da meşhurdur.
* Ankara-İstanbul ayrımı var mı? Ben Kolej ekolünden geliyorum. Eskiden biraz daha farklılık vardı ama uzun yıllardır bu yok. Ankara'da bir zamanlar 7-8 takım vardı. Ama seyirci hep başarıya endeksli oluyor. Bu sezon da Telekom bir takım şeyleri verince Ankara seyircisi bize sahip çıkmaya başladı.
* Avrupa'nın neresindeyiz? Ben 1974'te Kolej ile 78'lerde Ziraat Fakültesi ile Avrupa Kupaları'nda oynadım. O günler ile karşılaştırınca oyuncu olarak da antrenör olarak da çok farklı yerlerdeyiz. İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerin arasında biz de varız. Türk basketbolundaki kısıtlamalar bence kaldırılmalı. Mesela yabancı sayısı gibi. İspanya'da NBA de oyuncularımız var. Biz de o seviyeye gelmek istiyorsak o seviyede oyuncu yetiştirmeliyiz. Oyuncularımız da o seviyeye gelmeli, rekabet açılmalı. İspanyol kulüplerine bakın. Neredeyse İspanyol yok ama milli takımları Dünya şampiyonu.

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Başın öne eğilmesin
 Teriminatör
 Florya'da kapışma! 'Adil değilsin hocam'
 'Ulusoy hatır şikesi yaptı'
 İlklerin kulübüyüz
 Yanal korkusu
 Trabzon'a ilaç olurum
 Ulusoy basının önüne çıkıyor !
 Oynamadan kazanılmaz
 Kezman'a küfür cezası: 2 maç
 Eczacıbaşı Hollanda'da
 Mehmet süpürgeyi eline aldı
 Günün içinden
 Gelsin paralar
 Örnek dayanışma
 Carlos idmana çıktı!
 ABD Premier Ligi
 Capello kalıyor!
 Hamburg'un kalesi küçük
 İddaa sonuçları
 Kral koşuyor
 Taraftara 14 Şubat sürprizi geliyor!
 Başbakan Erdoğan tribünde oturacak
 Krallar gibi karşılandılar
 Emre Belözoğlu'na Seedorf destek verdi
AHMET ÇAKAR
Haluk Ulusoy açıklamalıdır
Geçtiğimiz hafta Futbol...
VEDAT BAYRAM
Kar ve bozulan zeminler
Karın aniden bastırması...
'Tuncel, Jandarma'nın da muhbiriydi'
'Tuncel, Jandarma'nın da muhbiriydi'
İstihbarat Daire Başkanı Akyürek müfettişlere, "Tuncel Jandarma'ya da...
13 gün sonra serbest
13 gün sonra serbest
17 Ağustos'ta 195 kişinin ölümüne yol açan müteahhit Göçer'i 18 yıl 9...
Kırmızı çorap ve bolero
Kırmızı çorap ve bolero
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen uluslararası kadın iç giyim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu