kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dolma göz kırptı
Mutfakta Japon var
Dolma göz kırptı

Dolma göz kırptı

Hızlandırılmış levrek dolma ve irmik helvası dersini alırken biber dolması da hazır oluyor. Ekip kendi arasında iş bölümü yapıyor. Bir kısmı dolmanın fotoğrafını çekerken kalanlar helvanın notlarını alıyor... Güzelim ıspanaklı levrek dolmasıyla ilgilenen yok! Etli biber dolmanın fotoğraflarını çekmekle görevli ekibin arasında yerimizi alıyoruz, biz onları çektikçe onlar dolmayı çekiyor. Dolma göz mü kırpıyor da bu kadar kare çektiler anlamak mümkün değil. Göz kırpan dolmayı bırakıp helvacıların yanına geçiyoruz, 'Dolmalık fıstığın Japoncası nedir?' tartışması henüz bitmiş. Artık ilk Japon malı etli biber dolmasını yeme zamanı geliyor. Üst kattaki masalara geçiliyor, dolmalar masada, herkes kendi doldurduğu biberi arıyor, garsonlar elinden geldiğince ayarlamaya çalışıyorlar. Yabancıların sıkça tercih ettiği restoranda, çalışanlar olan bitene alışık. Dolma önüme geldiğinde 'Ben dün gece annemlerde yemiştim. Şu ıspanaklı levrek dolma ile balık kokoreç hala sağ mı?' demek istiyoruz, kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Japon geleneklerinde yapılan biber dolmayı yememek büyük saygısızlıkmış. Basıyoruz yoğurdu. Tüm ekibin ellerine sağlık, anneminki gibi olmasa da yine de çok güzel.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yemek mucitleri
 'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
 Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
 En pahalı gurme ürünü
 Matmazel Suzette'e adanmış yemek
 Uçakta domates suyu içilir
 Bayram baklavasız olmaz
 Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
 Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
 Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni
 Müslüman mahallesinde İsveç köftesi
 İftarı nerede yapalım?
 Bardacık inciri başka
 Birahanede tarihi yudumlama zevki
 Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun
 Yazın en serin içkisi
 Unutulan bir tat: 'Gül gibi şarap'
 Bir kitap okudum dünyam değişti (2)
 Yemek düşmanlığının altın çağındayız
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Bulanık beyaz lezzet
Beyaz bira olarak bilinen buğday...
Onların hayatı: Futbol
Onların hayatı: Futbol
Haftanın yedi gününü de futbol izleyerek geçirebiliyor ve bundan...
'Azınlıklardan korkmak niye?'
'Azınlıklardan korkmak niye?'
Türk medyasının Ermeni kökenli sayılı kalemlerinden Alin Taşçıyan da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.