kapat
   
31 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
El Kaide mektebinde 'Yıldız Takımı' eğitimi
İnfial olmasın diye hedefleri saklıyoruz

El Kaide mektebi

Konya'da yakalanan El Kaide zanlılarının, küçük çocuklara medrese eğitimi verdiği villa bulundu. Baskın düzenlenen örgüt karargâhında, anaokulu gibi hazırlanmış odalar bulundu..

KONYA ve dört ilde 54 kişinin gözaltına alındığı El Kaide operasyonunda baskın düzenlenen örgüt karargâhında, anaokulu gibi hazırlanmış odalar bulundu. Odalarda Arapça yazılmış fişler ve Kuran, fıkıh, dua derslerinin yer aldığı karneler ele geçti.

HER GÜN ŞERİAT ANDI
KARARGÂHTA
çocuklara her gün "Şeriat yolunda canımı vereceğime, şahadet mertebesine çıkmak için hazır duracağıma ant içerim" diye şeriat yemini ettirildiği belirlendi. Ele geçen CD'lerde suikast planlanan işadamı, politikacı ve gazetecilerin listesi yer aldı.

ABD BİNALARI VURULACAKTI
UZMAN
şifre çözücüler, örgütün Türkiye'deki ABD temsilcilikleri ile önemli kamu kuruluşları ve büyük şirket binalarına saldırılar yapacağını ortaya çıkarınca, operasyon erkene alındı. Zanlıların Bin Ladin'e bağlı olduğu iddia ediliyor.


El Kaide mektebinde 'Yıldız Takımı' eğitimi

El Kaide operasyonunda bulunan ve medrese gibi kullanılan Konya'daki villada "Yıldız Takımı" adı verilen 0-12 yaş arası çocuklara eğitim verildiği tespit edildi.

Yasadışı terörist El Kaide yapılanmasına yönelik olarak İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin ve Konya'da düzenlenen operasyon kapsamında polis, El Kaide militanlarının medrese gibi eğitim vererek, 0-12 yaş arası 'Yıldız Takımı'nı yetiştirdiği villayı ortaya çıkardı. Çatalhöyük Karaaslan Villaları'nda, diğer villaların arasında sıkışmış halde konumlanan villada Yıldız Takımı adını verilen çocuk sempatizanlar yetiştiriliyor. Bugüne kadar El Kaide militanları, azmettiricileri, lider kadroları ölü ya da diri ele geçirilmişti. Bu defa ilk kez örgütün 0-12 yaş Yıldız Takımı grubu hem nasıl yetiştirildiği, hem de nasıl eğitim aldıkları ortaya çıkarıldı. Çocuk sempatizanların eğitime tabi tutulduğu villa anaokulu gibi hazırlanmış. Bodrum katında hem küçüklereVİLLANIN SAHİBİ BOMBALI SALDIRI SANIĞI ÇIKTI  Konya’daki El Kaide villasının, İstanbul’daki bombalı saldırılar nedeniyle tutuklanan ancak mahkeme aşamasında salıverilen Memiş Varlı’ya ait olduğu belirlendi. hem de yetişkinlere yönelik binlerce yayın, büyük karton kutuların içinde saklanıyor.

ODA DOLUSU SİLAH CD'Sİ
Villanın bir başka odasında ise siyah naylon torbaların içinde çeşitli silahların, bomba düzeneklerinin nasıl sökülüp takılacağı, nasıl kullanılacağının anlatıldığı video kaset, CD'ler ele geçirildi. Kaset ve CD'lerde ayrıca örgütün hedefleri arasında yer alan kamu ve özel sektöre ait binaların görüntülerinin bulunduğu belirtildi. Suikast yapılacak işadamları, gazeteci-yazarlar, politikacılar, güvenlik mensuplarının aralarında bulundu bir liste ele geçirildi.

MİNİKLERE YEMİN...

Örgüt karargâhında çocuklara her gün "Allah yolunda, şeriat yolunda canımı gözümü kırpmadan vereceğime, şahadet mertebesine ulaşmak için heran her dakika Cenab-ı Allah'ın izniyle hazır duracağıma. KarşımdakiRENKLI HARFLER Medrese gibi kullanılan El Kaide villasındaki dersliklerde duvarlara asılı rengarenk Arap harfleri dikkat çekti.güç her ne olunsa olsun Allah'ın yasaları dışında başka bir yasa tanımayaçağıma namusum ve şerefim, yüce Kuran-ı Kerim üzerine and içerim" diye cihad ve şahadet yeminleri ettirildiği belirlendi. Örgütün karargâhına girmeyi başaran usta gazeteci Savaş Ay ise izlenimlerini şöyle aktardı: "İçeri girdiğimde beni en çok şaşırtan odaların adeta bir anaokulu ve çocuk yuvası şeklinde kullanılmasıydı. Etrafta çocuklar için masal, hikâye, boyama kitabları bulunuyordu. Hemen yanında ise çok sayıda oyuncaklar vardı. Odalarda hece fişlerinin yerine, rengarenk, son derece sempatik şekilde hazırlanmış Arap harfleri fişleri bulunuyordu. Kuran, fıkıh, dua, ezber gibi derslerin bulunduğu karneler ise dikkat çekiyordu."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Hayal'den Dink cinayetinin itirafları
 Dünyanın 'suyu ısınıyor'
 "PKK model uçakla vuracak" iddiası
 "Türkiye petrol gemisini KKTC'den kovdu"
 "Muhatap krizi" çözüldü
 Pamuk, Almanya ziyaretini iptal etti
 Bakanlık, Belediye'ye dava açacak
 Yurt geneli yağışlı
 Öğretmenlik başvuruları yarın
 El Kaide zanlıları kontrolde
 Orta öğretim başarı puanı hesabı değişti
 Savcılık cinayet ihbarını basından öğrendi
 Başbakan'dan ailelere çağrı
 Tuncel'e 'örtülü ödenek'ten para
 Ralston: ABD, Türkiye'yi kandırıyorsa istifa ederim
 İnönü, Atatürk sevgisini mektupta dile getirmiş
 İran'ın Bağdat'ta zirve önerisine destek verdi
 Erdoğan çikolata dağıttı Sümeyye fotoğraf çekti
 İsveçli bakanı kapıda karşıladı
 ABD'de Ermeni tasarısı Temsilciler Meclisi'ne sunuldu
YILMAZ ÖZDİL
Hurmalar tırmalar...
"Amerikalı petrol...
ERGUN BABAHAN
Yoksulluğun karanlığı
Addis Ababa - EtiyopyaKara...
MEHMET BARLAS
Bizi birbirimize hangi ortak payda bağlıyor?
Bir yabancı...
UMUR TALU
Aşağılanma!
Birinci şahıs:
Hatırlarsınız.
FATİH ALTAYLI
'Büyük Abi' konuşursa iş çözülür
Hrant Dink cinayeti ile...
ERDAL ŞAFAK
Sevinelim mi?
Avrupa İnsan Hakları...
'Hepimiz Britanyalıyız'
İngiliz BBG yarışmasında Hint asıllı oyuncunun aşağılanması etnik...
Sarkozy 'torpille' hırsızı buldurunca basın kızdı
Fransa İçişleri Bakanı'nın oğlunun motosikleti çalındı, kısa sürede...
Hayat öpücüğü
Hayat öpücüğü
Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında F.Bahçe'nin imdadına Semih...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu