kapat
   
30 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Korkmaz: G.Saray maçına yedek ağırlıklı çıkacağız

Galatasaray'ın eski futbolcusu Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın perşembe günü Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde mücadele edeceği Galatasaray karşısına yedek oyunculara ağırlık vereceğini söylemesi tartışma yarattı.

Korkmaz, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 1-1 berabere kaldıkları Fenerbahçe maçının ilk yarısının istedikleri şekilde oynandığını söyledi.

Baskılı, tempolu, pozisyon vermeden pozisyon üreten bir takım hüviyetinde olmalarının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Korkmaz, şöyle devam etti:''İkinci yarı 65. dakikadan sonra futbolcu arkadaşlarımız psikolojik olarak skoru korumaya gitti. Bu gayet normal. Çünkü, geçmişten gelen alışkanlıkları var. Devre arası ikaz ettik ama geçmişteki alışkanlıkları atmak zordur. Herşeye rağmen futbolcu arkadaşlarımın hepsini kutluyorum. Ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Beni sevindiren bir noktada beraberliğe üzülen bir takım gördüm. Bu da beni çok sevindirdi.''

Korkmaz,
şuan için herşeyin iyi olduğunu belirterek, Lazarov'un hafif sakatlığı olduğunu anlattı.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile oynayacaklarını hatırlatan Korkmaz, şunları kaydetti:

''Benim açımdan baktığınızda Bülent Korkmaz'ı Bülent Korkmaz yapan Galatasaray Kulübü ve Galatasaray futbol takımıdır. Ancak, beni tanıyan herkes biliyor ki profesyonel ligde duyguya yer yoktur derim. Herşeyden önce benim işim önemlidir. Çalıştığım, para kazandığım kulüp ve şehri benim için önemlidir. Şuan Kayseri Erciyesspor'dayım. Buranın başarısı için ekibimle birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Tabii ki amacımız Galatasaray takımına karşı iyi oynayıp, iyi mücadele etmek. Skoru 90 dakika sonunda göreceğiz.''

Korkmaz, hava şartlarının hazırlık maçı oynamaları için uygun olmadığını dile getirerek, ''Yeni transfer ettiğimiz futbolcuları ya da kadroda yer vermediğimiz futbolcuları hazırlık maçlarında görmek istiyoruz. Ancak, maalesef hava ve saha şartları buna imkan vermiyor'' dedi.

Futbolcular arasında ''oynayan ya da oynamayan'' diye ayrım yapmadığını belirten Korkmaz, yedek oyunculardan yöneticilere ve kulüp personeline kadar herkesin takımın bir bütünü olduğunu vurguladı.

''MAZERET GÖSTERMEYİ SEVMEM''

Korkmaz, 1-2 transfer daha yapmayı düşündüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:
''Aslında mazeret göstermek benim en sevmediğim şeydir. Belki 2 hafta daha önce gelebilseydik, o zaman çok daha farklı olabilirdi. Tabii bu şartları kabul ederek geldik. Ancak, 2 isim üzerinde duruyorum. Bunlardan birini Kayseri'ye gelmesi için ikna edemedik. Çok kaliteli bir oyuncuydu. Çalışmalarımız kısa bir süremiz olmasına rağmen devam ediyor. Formayı hak eden giyecek. Rekabet ortamını yaratmak zorundayız.''

Hem psikolojik olarak, hem futbolcularla diyalog açısından hem de taktiksel olarak ellerinden geleni yapacaklarına işaret eden Korkmaz, ''Önce beyin, sonra yürek, sonra da beden. Sahaya çıkan herşeyini verecek. Biz böyle bir takım istiyoruz. Arkadaşlar da ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Yapmak da zorundalar. Bunun bilincindeler. Onlara inanıyor ve güveniyoruz'' diye konuştu. Korkmaz, ligde oynayacakları Bursaspor maçı nedeniyle Galatasaray karşısında öncelikle yedek oyuncularına ağırlık vereceğini bildirdi.

TRANSFERLER

Öte yandan, mavi-siyahlılar Ankaragücü'nden kaleci Orkun ve Kayserispor'dan Ali Turan ile sözleşme imzaladı. Sakaryaspor'da kiralık olarak oynayan Kayserisporlu Ergün Teber de Kayseri Erciyesspor ile prensipte anlaştı. Kulübe gelerek yöneticilerle görüşen Teber, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakaryaspor ile olan sözleşmesinin bugün feshedileceğini, daha sonra da Kayseri Erciyesspor'a imza atacağını söyledi.

Kayseri Erciyesspor'un ligde kalacağına inandığını dile getiren Teber, buna inanmasa 15 puanı bulunan Sakaryaspor'u bırakıp Kayseri'ye gelmeyeceğini anlattı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe:2 - Gençlerbirliği:1
 Ronaldo Milan'da
 İlacım G.Saray
 Doğan: Trabzonspor'un küçük hedefi olmaz
 Sistem Cimbom'a karşı
 Bakan Şahin'den "pankart" uyarısı
 Beşiktaş yarın V.Manisa'yı ağırlayacak
 Kayserispor Eder'i transfer etti
 Cannavaro ödüle doymuyor
 Zaza'lı Hawks Hido'lu Magic'i 93-83 yendi
 Samba üçlemesi
 Statlarda Dink ateşi!
 107 gündür gole hasret!
 Kulüpler doğru ihalede gelirlerini 20'ye katlar
 Emre'ye 'Kral' aracı
 Cassano harekatı
 Ersan'ın şansı bitti
 Olaylı maç Kaf Kaf'ın
 Telekom Belçika'da
 Yeni sayfa açıyoruz
 Fahri Tatan 3 hafta forma giyemeyecek
 Yönetim Kleberson'un gözünün içine bakıyor
 100 yılın bombası
 Kale Serdar'ın
 "Robot değiliz"
 G.Birliği kupada Fener'in kâbusu
 Kabze'ye ilk 11 yolu göründü
 Cimbom dört eksikle çalıştı
 Tomas: Geçen sezon gibi olur
 Panorama
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico yetersizliğini belgeledi
Deivid'e ileride nokta...
'Büyük Abi' suikasti 11 ay önce bildirmiş
'Büyük Abi' suikasti 11 ay önce bildirmiş
Muhbir Tuncel'in 17 Şubat 2006'da "Dink'i vuracaklar" ihbarında...
Beş ilde El-Kaide operasyonu
Beş ilde El-Kaide operasyonu
Konya, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mardin'de düzenlenen...
Jartiyeri unutmadı
Jartiyeri unutmadı
Kolombiya'nın Medellin kentinde düzenlenen "Colombiatex" moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu