kapat
   
30 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Peker'e 14 yıl 5 ay

Silahlı çete kurmak ve yönetmek, gaspa teşebbüs, hürriyeti tahdit ve özel evrakta sahtekarlık şuçlarından Kelebek Operasyonu kapsamında yargılanan Sedat Peker'e toplam 14 yıl 5 ay 10 gün ceza verildi. Mahkeme heyeti, tehdit, şuç delillerini yok etmek ve dolandırıcılık gibi bir kısım suçlardan beraat eden Peker'in tutukluluk haline karar verdi.

2004 yılının sonlarına doğru yapılan Kelebek Operasyonu'na ilişkin 109 sanıklı davada karar çıktı. Sedat Peker'in kardeşleri Attilla ve Vedat Peker, avukatları Hakkı Hurtuluş, Şirin Berk, Çağatay Özdemir, akrabası ve Sivasspor eski Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın aralarında bulunduğu 58 sanık örgüt üyeliği, gaspa teşebbüs, hurriyeti tahdit, özel evrakta sahtekarlık, örgüte yardım ve yataklık, ruhsatsız silah bulundurmak, yaralama, korku ve panik yaratacak şekilde silah kullanma suçlarından 5 ay ile 9 yıl 4 ay 15 gün arasında farklı hapis cezalarına ve ayrıca çeşitli miktarlarda para cezalarına çarptırıldı. 36 sanık ise örgüt üyeliği ve örgüte yardım ve yataklık suçlarından beraat etti.

İstanbul
9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Sedat Peker, Atilla Peker, Vedat Peker, Hakkı Kurtuluş, Mecnun Otyakmaz, Şirin Berk'in aralarında bulunduğu 43 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Mahkeme başkanı Nurettin Ak, sanıklardan son sözlerini istedi. Sedat Peker, "Taktir mahkemeye aittir." dedi. Tutuksuz Sanık Atilla Peker ise "Bu olay bir komplodur. Takir mahkemeye aittir." ifadelerini kullandı.

Sanıkların beraatlerini talep ettiği son sözlerinin ardından Mahkeme heyeti karar için ara verdi. 5 saat süren aranın ardından açıklanan kararda, Sedat Peker, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası, davanın müştekilerinden olan Yusuf Altay'a karşı gaspa teşebbüs suçunu işlediğinden 4 yıl iki ay hapis cezası, Yusuf Altay'a karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlediğinden 3 yıl 4 ay hapis cezası, Arif Kandemir adlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlediğinden 1 yıl 8 ay hapis cezası ve özel evrakta sahtekarlık suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Atilla Peker ise silahlı örgüt üyeliğinden 1 yıl 15 gün hapis cezası, Yusuf Altay'a karşı gaspa teşebbüs şuçundan 4 yıl 2 ay, yine Yusuf Altay'a karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 3 yıl 4 ay ve ruhratsız silah bulundurmak suçundan da 10 ay hapis cezası, ayrıca 370 YTL para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Sedat Peker ve Atilla Peker hakkında duruşmadaki iyi halleri nedeniyle cezalarında 1/6 oranında indirime gitti. Sedat Peker'in tutuksuz yargılanan avukatlarından Şirin Berk, Yusuf Altay'a gaspa teşebbüse azmettirmek, yine Yusuf Altay'a karşı kişi hürriyetinde yoksun kılma işlediği gerekçesiyle 5 yıl 5 ay hapis cezası aldı. Berk'in cezasının infazı ertelenmedi. Diğer avukatları Hakkı Kurtuluş ve Çağatay Özdemir ise örgüt üyeliği şuçlarından birer yıl onbeşer gün hapis cezasına çarptırıldı. Avukatların bu suçtan aldıkları cezanın infazı ertelendi.

36 sanığın örgüt üyeliği ve örgüte yardım ve yataklık suçlarından beraat ettiği dava kapsamında 7 sanık hakkında görevsizlik kararı alınarak dosyaların Balıkesir Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmedildi. Firari olan 4 sanığın ise dosyaları ayrılarak haklarındaki yakalama kararının devamına karar verildi.

Tutukluluk halinin devamına karar verilen Sedat Peker, adliye binasından çıkarılırken, basın mensuplarının 'bir şey söyleyecekmisiniz' sorusuna kafasını hayır anlamında sallayıp, gülümseyerek karşılık verdi. Peker'i desteklemek için adliyeye çok sayıda kişi geldi. Peker'e verilen mahkumiyeti duyan destekçilerden bazıları ağladı. Peker, cezaevi aracına bindirilirken, kendisini destekleyenler "Ya Allah Bismillah, Allahu Ekber", "Hepimiz Türküz" şeklinde sloganlar attı.

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Trabzon'da istihbarat çekişmesi
 Bolu Tüneli geçit vermiyor!
 Baskın Oran'a koruma
 İstanbul'da deniz ulaşımı normale döndü
 Öğretmen atamaları 1 Şubat'ta
 'Büyük Abi' suikasti 11 ay önce bildirmiş
 Hap robot!
 Elazığ'da cüzzam paniği
 600 milyon insan açlık çekecek
 Beş ilde El-Kaide operasyonu
 Afrika'ya AIDS desteği
 Sağ kurtuldu ama kazayı hatırlamıyor
 'Gölgede kalma' kırıklığı
 Amaç 'duygudaşlık'tı
 Fareler Adli Tıp'ı basıp esrarı yedi
 Prof. Oran'a savcıdan 'tehditçinle uzlaş' önerisi
 Güler: Tuncel'le ilgili iddialar araştırılıyor
 Düşünce özgürlüğü ihlalinde rekor kırdık
 İhsanoğlu, Chirac'la Elysee'de görüştü
 Kerbela'yı kan bağışı ile andılar
 Sağlık Bakanlığı bürokratlarına çete kurma davası
 'Asker daha fazla tasarruf yapamaz'
 Polis memuru görevi başında intihar etti
 Ralston Mahmur'u ziyaret etti
 Kömür ocağında göçük: 2 ölü 1 yaralı
YILMAZ ÖZDİL
İstanbul...
Bazen soruyor okurlar...
Boş...
ERGUN BABAHAN
Erdoğan, yargının yanlılığından şikâyetçi
Addis...
MEHMET BARLAS
Cumhurbaşkanı seçimi AK Parti'nin bir iç meselesi...
UMUR TALU
Devlet başa...
1. Deniyor ki; E.T. bir gün Y.H. ile...
FATİH ALTAYLI
Trabzon'daki sır gözaltı
Trabzon Emniyet Müdürü...
ERDAL ŞAFAK
Toplumsal cinnet
Trabzonspor-Kayserispor...
Sistani'yi kurtarmak
Mehdi olduğunu iddia eden bir din adamının kontrolündeki 'Cennetin...
Kuzey İrlanda'dan barış için dev adım
Kuzey İrlanda'nın ayrılıkçı Katolik partisi Sinn Fein dün protestan...
İlacım G.Saray
İlacım G.Saray
Vestel maçında 3 gol atarak patlayan Beşiktaşlı Nobre, "Efes Cup'ta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu