kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sıla'nın Narin Gelin'i şöhreti trende buldu
Sıla'nın Narin Gelin'i şöhreti trende buldu
Töre gerçeği kuytu bir köşeden alınıp aydınlığa çıkarıldı

Sıla'nın Narin Gelin'i şöhreti trende buldu

atv'nin efsane dizisi 'Sıla'da Boran'ın kız kardeşi Narin'i canlandıran Boncuk Yılmaz'a ilk oyunculuk teklifi bir tren yolculuğu sırasında gelmiş....

Sıla'nın yetenekli oyuncularından Boncuk Yılmaz, bir tren yolculuğunda başlayan oyunculuk hayatının tüm ayrıntılarını anlattı. Oyunculuğa başladığı yıllardan bahsettik gözleri parladı. Ailesinden bahsettik uzaklara daldı gözleri, özlemi ta içinde hissetti. Töreden bahsederkense ağlamaklı oldu.

* Sıla ile şöhretini yakaladın. Bunun öncesini anlatır mısın biraz?
Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdim. Bir tren yolculuğu sırasında, tamamen tesadüf eseri, Ahmet Uluçay'la tanıştım, 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filmini çektik beraber. Bu film bana çok güzel bir ödül de getirdi. SİYAD'dan 2004 'Umut Vaad Eden Genç Sanatçı' ödülünü aldım. Daha sonra diziler geldi. 'Sessiz Gece'de oynadım kısa bir süre... Ardından 'Kızlar Yurdu'nda kör bir kızı canlandırdım. En son da 'Sıla' dizisi... Gül Hoca (Gül Oğuz) benim için bir lütuf. Onunla çalışmak, bu işi yapan herkese nasip olur inşallah...

'SEN NİHAL'SİN...
* Bu tren yolculuğu olayını biraz açar mısın?
Eskişehir'de okuyordum, Ankara'da yaşıyorum. Bu gelgitler sırasında bir gün yemekli vagonda bir arkadaşımla yemek yerken, bir adam geldi ve kendini tanıtmadan 'Sen Nihal'sin dedi. 'Pardon' dedim. (gülüyor) Yeniden tekrarladı. Biz şaşkın şaşkın bakarken, 'Ben Ahmet Uluçay kısa metrajlı filmlerim var, şu şu ödüllerim var. Yıllardır hayal ettiğim uzun metrajlı filmimi çekeceğim. Benim çocukluğumun hikâyesi ve sen de Nihal'sin dedi. Bir iletişim öğrencisi olarak utanarak söylüyorum ben o tren yolculuğunda Ahmet Uluçay'ı tanımıyordum. Sonra onun hakkında bilgi edindim ve hemen Ahmet Hoca'yı aradım. 13 yaşındaki bir erkeğin hikâyesi. 13 yaşındaki aşık olduğu kız Nihal... Ve muhtemelen ben ona çok benziyorum. Hiçbir zaman bunu kabul etmedi ama gelip bana 'Sen Nihal'sin' demesinden belliydi. (gülüyor) Ahmet Uluçay kesinlikle akla zarar, kesinlikle normal bir beyin değil. Enterasan bir adam. Bu işi zaten aşık olduğu için yapıyor.

* Kızlar Yurdu'nda kör bir kızı canlandırdın. Ve insanlar seni gerçekten kör zannetti bir dönem. Nasıl çalıştın bu role?
Yönetmenimiz Ceyda Demir'in yurdunda kör bir kız varmış. Onu çekmeyi çok istiyormuş, 'Sen o kız ol' dedi. Engellilerle ilgili bilgi topladım. O bastonu nasıl tutuyorlar, el kitabı sağdan mı okunuyor soldan mı okunuyor. Daha çok teknik bilgiler edindim. Ben 9 ay boyunca çalışırken görmedim. Zaten öyle bir inandırmışım ki insanları bir gün, diğer oyuncu arkadaşlarla kafede oturuyorduk. Kızlar geldi diğer kızları öpüyor ve sarılıyorlar. Bana dönüp 'Bu kız da nasıl kör kör oynuyor ya' dediler. (gülüyor)

*
Biraz da Sıla'dan bahsedelim. Narin karakterini anlatır mısın biraz?
Narin'i çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Altyapısında aslında inanılmaz güçlü bir kadın. Ağa kızı bir kere, 'höt' dedi mi aslında akan sular duruyor. Narin çok aşık bir kadın. Devreye aşkı girdiği anda ne aşiret görüyor gözü, ne ağalık, ne o gücü... Ama yeri geldiği zaman, ona da baş kaldırıyor.

* Gerçek hayatta bu kadar tutkulu bir aşk yaşadın mı, ya da yaşıyor musun?
Bu kadar tutkulu bir aşk hiç yaşamadım. Şu anda da yaşamıyorum. (gülüyor)

CANSU MESAFELİ BİRİ
* Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt'la ilişkiniz nasıl? Cansu Dere için biraz soğuk diyorlar sette?
Cansu akıllı bir kadın, mesafesi olan bir kadın. Ve kesinlikle akıllıca koyulan bir mesafe bu. İşini iyi yapan biri, iyi bir model. Oyunculuğu konsunda da çok çalışıyor. Beğeniyorum, evet. Manken dizisi falan diyorlar ama bunu diyenleri utandırdıklarını düşünüyorum.

* İstanbul'dan Mardin'e gidip tüm zamanını orada geçirmek zor olmadı mı?
Mardin'e iyi ki gittim. Mardin'in büyülü bir masal şehri gibi. Her yeri, her noktayı fotoğraflamak istiyorsunuz.

* Şiveyi öğrenmek için nasıl çalıştın?
Ankara'lıyım ve bu gırtlağı duymaya kulağım alışkın. Müzik yaptım, kulağım da çok iyidir. Mardin'de etrafımızdaki herkes öyle konuştuğu için kısa süre sonra alıştık biz de...

* Sıla'nın getirisi neler oldu sana?
En büyük getirisi Gül Oğuz'la çalışıyor olmak. Ayrıca Zeynep Eronat, Menderes Samancılar; o kadar çok şey öğreniyorum ki onlardan...

ZEYNEP ALKAN - GÜNAYDIN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Sıla'nın Narin Gelin'i şöhreti trende buldu
 Seda Sayan'a rakip olacak
 Hastayken çok sinirli!
 İnkar ediyor ama sürekli yakalanıyor
 Sadece yemek yedik!
 Amatörler sahnedeydi
BÜLENT CANKURT
Nazi kampında beş kilo vermiş!
Kilo vermek için uzun...
Rahatlığına düşkün olan bu terliği giyiyor
Rahatlığına düşkün olan bu terliği giyiyor
Tüm dünyada kısa sürede bir fenomen haline gelen Crocs terlikleri;...
Umut veren sutyenler
Umut veren sutyenler
İç çamaşır markası Yeni İnci, göğüs kanseri nedeniyle göğsü alınmış...
'Boşa geçmedi hayat, buna da şükür' demişti
Türk siyasetine damga vuran İsmail Cem, akciğer kanseri nedeniyle...
Yılbaşı heyecanı
Bu sene 31 Aralık'ta ilginç bir tesadüf yaşanıyor ve Kurban Bayramı...
Kış hastalıkları
Üst solunum yolu enfeksiyonları tehlikeli mi? Zatürreenin ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.