kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En zoru için bile 45 dakika yeter
En zoru için bile 45 dakika yeter
Yılbaşında deneyin

En zoru için bile 45 dakika yeter

Eve yorgun gelip yemek yapmakta zorlananlar için hayat kurtaracak bir kitap, Kolay Aslında. Sedef İybar ve Zeynep Bilgin imzalı kitaptaki tarifleri hazırlamak ise çok kolay
Büyük şehirde çalışan kadınların en büyük sorunu, zamana karşı yarışmak. Bir de çalışan bir kadınsa, iş dönüşündeki trafik yoğunluğu, alışveriş telaşı derken, yemek yapmaya neredeyse hiç vakit kalmıyor... Sedef İybar ile Zeynep Bilgin'in yazdığı Kolay Aslında, çabucak hazırlanabilen yemek tariflerinden oluşuyor.

KİTABA DÖKÜLEN GÖZYAŞI
İki arkadaştan Sedef İybar, atv'de Mutfakta Yenilik Var adlı programı sunuyor. Zeynep Bilgin ise yurtdışında yemek kurslarına katılmış ve bir catering şirketi yönetmiş. Ama o yine de bu işte amatör olduğunu söylüyor. Bu kitabı hazırlamak için nasıl bir heyecan yaşadıklarını şöyle anlatıyor Sedef İyibar: "Bu aslında bizim için bir hayaldi. Bir sponsorumuz ve kitabevimizin olup olmayacağı bile kesin değildi. Ama biz bu yıl bitmeden kitabımız çıksın istiyorduk ve bunu başardık. Hatta kitabı ilk gördüğümüzde sevinç gözyaşı bile döktük." İybar ile Bilgin, kitabı hazırlarken öncelikle sevdikleri yemekleri dahil etmeye dikkat etmişler. Zaten damak tatları çok benzer ve en çok da Ege mutfağını seviyorlar. Bunun yanı sıra kitapta her çeşit yemeğin bulunmasını istemişler. Yemeklerinin ortak noktası çok az yağ ile pişiriliyor olması. Tarifler oldukça kısa ve net. Zeynep Bilgin, en çok hazırlanma ve pişirme sürelerinin kısa olmasına dikkat ettiklerini anlatıyor: "Yemek yapmanın o kadar üşenilecek ve zor bir şey olmadığını göstermek istedik. Bu nedenle kitaba uğraştırıcı yemekler koymadık. Örneğin, zor ayıklanan sebzeler yok." Ayrıca İybar ile Bilgin'in yemek yapmadan önce dikkate almanızı önerdikleri bazı notları var. Alışverişe çıkmadan önce liste hazırlamak, iyi bir bıçak ve tahta kaşık setine sahip olmak, doğru tabakta servis yapmak gibi... Dünya mutfağından lezzetlerin bulunduğu Kolay Aslında'da elmalı baklava da patlıcanlı penne de bulmanız mümkün. Ayrıca mandalinalı kereviz, kayısılı pilav veya ayvalı hindi budu gibi farklı tatları da denemişler. "Anneannemizden öğrendiğimiz lezzetlerin özünü bozmadan, onlara nasıl bir artı katabiliriz," diye düşündük diyorlar. Kitabın arkasında mönü önerileri de bulunuyor. Örneğin yılbaşı için; karides ve somonlu salata, fava, soğanlı pilav, ayvalı hindi budu, çikolatalı muhallebi ve Bellini tavsiye ediyorlar.

Ece KOÇAL

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Romantizmi loş bir ortamda yakalayın
 Gün ışığında gece kıyafeti
 Çorap, ama nasıl?
 Bu hafta bitmeden 5 öneri
 Empire sunar
 Dükkân açtıran oyun
 Tam 20 bin dolar
 dvd ekranı
 Teknoloji sürprizleri seviyor
 Her dem seksi görünebilirsiniz
 Kırmızı şarabın kare as'ı
 Çocuk gözünden 9 bin yıllık tarih
 Aydın'ı aydınlatıyorlar
 Son trend: İstanbul
 Sorun, söyleyelim
 Yılbaşı ağacına dönüşmeyin
 Siz komşunuzu hâlâ bardakla mı dinliyorsunuz?
 2006'nın en kötüleri
 Bunları seviyoruz...
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Irksal milliyetçiliğe karşı tavır...
MEHMET TEZ
Rock intihara sürüklüyormuş!
Adnan Menderes...
Sevgilisini öldüren kadına 12.5 yıl hapis
Antalya'da eski sevgilisini kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla 17...
Evli kadına tecavüz edip araçtan attılar
Samsun'da bir akaryakıt istasyonunun yanında bıçaklanmış olarak...
BBP lideri Yazıcıoğlu: Bu cinayet çözülemez
"Soruşturmanın detaylarını bilmiyorum ama şunu diyebilirim ki...
Sezen Aksu'dan Dink için ağıt
Sezen Aksu, Hrant Dink için yazdığı ağıtı, Dink'in kızı Sera'ya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.