kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müzik zevkim piyasa trendine uygun değil!
Müzik zevkim piyasa trendine uygun değil!
Birol bana destek olur
Yerine başkasını koyamıyorum

Müzik zevkim piyasa trendine uygun değil!

'Çocuklar Duymasın', 'En Son Babalar Duyar' gibi TV dizilerinin jenerik müziklerini seslendiren Burcu Güven, artık albümlü bir şarkıcı oldu. 'İlk Albüm' adlı projesine güvenen sanatçı, "Tarzım zamanla anlaşılıp, sevilecek" dedi..

Dokuz yıldan beri 'Ayrılsak da Beraberiz', 'Çocuklar Duymasın', 'En Son Babalar Duyar', 'Kadın İsterse' dizilerinin ve son olarak atv'de yayınlanan 'Kadın Severse'nin jenerik müziklerini seslendiren Burcu Güven, ilk çalışması 'İlk Albüm'ü piyasaya çıkardı. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı mezunu olan Güven ilk klibini de Mustafa Seni Soruyor' isimli şarkıya çekti. Klipte yakışıklı oyuncu Tamer Karadağlı rol aldı. Ünlü senarist Birol Güven'le 14 yıllık mutlu bir evliliği olan Burcu Güven'le müzik serüvenini konuştuk.

Tek
hayalim operaydı


* Sizin sesinizi dizi jeneriklerinde söylediğiniz şarkılarla tanıdık. Müziğe ne zaman başladınız? Her şarkıcının klasik hikayesi gibi; çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgileniyordum. Çocukluk döneminde, ortaokul ve lisede çeşitli korolarda solistlik yaptım. Ama akademik olarak müziğe başlamam üniversite yıllarına denk geliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldum. İTÜ'de okurken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi'nde de yarı lisans koro ve konser şarkıcılığı eğitimi aldım. Okul zamanında profesyonel olarak vokal yaptım ve çeşitli yarışmalara katıldım.

* Okul yıllarında müzik adına ne gibi beklentileriniz vardı? En büyük hayalim opera solisti olmaktı. O benim için bambaşka bir boyuttu. Biraz kişisel yapımdan kaynaklanan bir şeydi. Müzikal olarak da dekor olarak da operanın o zenginliğini ve klasikliğini seviyordum. Kişiliğime yakın buluyordum. Fakat hiçbir şey hayal edilen gibi olmuyor. Son sınıfa yaklaşırken bir alternatif yaratmam gerektiğini düşündüm.

TRT'de 3.5 yıl kaldım


* Neden o yıllarda bir albüm çıkarmadınız? Açıkçası o dönem albüm çıkarmak ya da müziğe profesyonel olarak devam etmek gibi bir niyetim yoktu. Belki o zaman daha küçüktüm ve piyasanın o hırçınlığını kendi yapıma, kendi duruşuma yakın bulmadım. Çok da fırsat olmadı.

* Daha sonra neler yaptınız? Öğrencilik yıllarımda, Türkiye'de televizyonculuk ivme kazanmıştı. TRT'de staj yapmak için TRT İstanbul Televizyonu Müzik Programları Bölümü'ne başvurdum. Kabul edildim. Okulun son senesi ve mezun olduktan sonra da sözleşmeli olarak çalışmaya başladım. Yaklaşık 3.5 yıl TRT'de kaldım. Televizyonculuk adına her şeyi orada öğrendim.

* Birol Güven'le evlendikten sonra TRT'den ayrıldınız galiba... 1993 yılında evlendik. Bir sene hem evliydim hem de üniversitede okudum. O dönem eşim turizmi bırakıp televizyonculuğa geçmişti ve bebeğimiz oldu. Bebekle beraber TRT'de çalışmayı bıraktım. Sonra eşimle MİNT Prodüksiyon'u kurduk. Sonra her şey televizyon boyutuna taşınmaya başladı. 98'de ilk işimiz olan 'Ayrılsak da Beraberiz'e başladık. Müzisyen kimliğimi, o işlerin jenerik ve bazı iç müziklerini yaparak karşılamaya başladım. Sanat yönetmenliği ve genel koordinatörlük işlerini de yaptım. Can ve Öykü dünyaya geldikten sonra çalışma temposunu biraz düşürdük.

Frekansımız tuttu


* Televizyon sektöründe bu kadar yoğun çalışırken albüm yapma fikri nasıl oluştu? Albüm, aslında çevremde hep konuşulan bir şeydi ama benim dışımdaki insanlar çok konuşuyordu. 'Burcu bir şey yapman lazım' diyorladı. Neden bilmiyorum ama geri durmayı tercih ettim. Genel müzikal bakış açım, zevkim, piyasa trendine uygun değil. Zamanla anlaşılıp sevilecek bir tarz. Geçen yıl 'Anadolu Kaplanı' diye bir proje yaptık. Bu iş için aynı zamanda albümün de prodüktörü olan Aydın Sarman'la bir araya geldik. Aydın, okul arkadaşımdır. Yaptığımız çalışma çok heyecanlandırdı, frekanslar tuttu. Bu arada Birol, 'Siz Aydın'la niye bir şey yapmıyorsunuz, yapsanıza' diye teşvik etti. İlk 'Haydi'yi o dedi.

* Albümünüze kimin bestelerini aldınız, kimlerle çalıştınız? Benim ve Aydın Sarman'ın söz ve besteleri ağırlıkta. Funda Göde Cihangir, önemli bir udi olan Hüseyin Bitmez ve Cengiz Altınsoy gibi isimlerle çalıştık. Tam bir arkadaş ortamında çalıştık. 'O sevilir mi, bu tutar mı?' gibi bir endişe taşımadık. Son derece içime sindi. Aşkın Tuna'nın da iki sözü var albümde.

DUYGU GÖKMENOĞLU Günaydın

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Beni telekız zannedip ev bile vermediler
 İstanbul'dan Bocelli geçti!
 Müzik zevkim piyasa trendine uygun değil!
 Erdem'in iki filmi 7 dalda ödül aldı
 Eksik kopya zarar ettirdi
 Binbir Gece'ye bakan eleştirisi!
 İş, sanat ve siyaset dünyası Gürkan'ı andı
 Bana sürtünen 105 yaşına kadar yaşayacak
 Rüya kızlardan rüya gibi şarkılar
 Alkol eğitim programına başlıyor
 Electra'nın seks videosu çıktı!
 Tom Scientology'nin 'İsa'sı olarak nitelendirildi
 Halk ne diyor?
 Sağ eller havaya!
ÖZAY ŞENDİR
Kafası karışık bir kalem
Tuğba Özay, Pirelli Takvimi'ne...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Derin Dürüst!
Sabah sabah şaştık kaldık! Fotoğraf...
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
Meyveli krema
Üzüm tanelerini...
Meme kanseri olan hastanın ömrü uzuyor
Meme kanseri olan hastanın ömrü uzuyor
Kadınların korkulu rüyası meme kanseri tedavisinde müjdeli bir haber!...
Elma suyunu süzmeyin
Elma suyunu süzmeyin
Şifa kaynağı elmanın antioksidan özelliğinden daha çok yararlanmak...
Ebru Güzel de Bodrumlu oldu
Ebru Güzel de Bodrumlu oldu
Ebru Güzel artık yarı Bodrumlu... Marmara Üniversitesi reklam,...
Askerde sünnet olmuş
Askerde sünnet olmuş
Ermeni asıllı Türk vatandaşı şarkıcı Rober Hatemo'nun 1994 yılında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.