kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çocuklar irkiliyor kızlar hoşlanıyor
Çocuklar irkiliyor kızlar hoşlanıyor
Artık komedi rolü istiyorum
Yemek ikinci işim oldu
'Sıla'nın matematiği en başından oturmuştu, işte büyüsü de burada

Çocuklar irkiliyor kızlar hoşlanıyor

Adı Seyhan değil Cihan. Saçı briyantinli değil, dağınık. Tıraşı sinek kaydı değil, sakallı. İyi değil, kötü. Devrim Saltoğlu, 'Asmalı Konak'tan sonra yine ağaların olduğu 'Sıla'da oynuyor, cuma geceleri herkes ondan nefret ediyor! "Ben normal hayata devam ediyorum ama sakal yüzünden insanlar rolümün etkisinden çıkamıyor" diyor gülerek....

Bir dönemin başarılı dizisi 'Asmalı Konak'taki sinek kaydı tıraşı, briyantinli saçlarıyla kızların dikkatini çeken Devrim Saltoğlu, yine bir ağa dizisinde. Ama bu kez 'töre'ye vurgu yapan, bir başka reyting rekortmeni dizi 'Sıla'da. Üstelik kötülerin kötüsü bir ağa rolünde... Boran'ın amcaoğlu Cihan'ı hayata geçiren Saltoğlu, en çok oynadığı karakter yüzünden insanların kendisine bakış açısının değiştiğinden dem vuruyor. Başarılı oyuncu "Kötülük derecesini biraz kaçırdım galiba! Bundan şikayetçiyim aslında. Ben çocukları çok severim. Önceden koşarak sarılan çocuklar bana şimdi irkilerek bakıyor" diyerek ekliyor: "Gerçi sakaldan da hoşlanan kızlar olduğunu öğrendim."

*
'Asmalı Konak'ta da burada da bir ağalık var... Bir ağalık durumudur gidiyor. Öyle bir tesadüf var. İsimler bile benziyor. Burada Cihan, orada Seyhan karakteriydi. Çok güçlü isimler. Bana öyle yakıştırılıyor. Ama bir ağalık yakıştırması da var bana. (gülüyor)

BU KADAR KÖTÜ OLMA!

* 'Sıla'da anlatılan konu çok dikkat çekici. Çekimler için uzun süre Mardin'deydiniz. Benzer hikayeleri gözlemlediniz mi? Şimdi biz hikayeyi anlatırken Doğu'nun her tarafında bu olaylar yaşanıyor sanılıyor, her evde bu olaylar var zannediliyor. Tabii ki, her evde yok. Oranın da aydınları, oranın da ileri gelenleri bunları uygulamıyor. Ama kesinlikle Doğu'nun birçok yerinde bu tarz hikayeler var. Üstelik biz bunu yumuşak bir şekilde anlatıyoruz. Yakışıklı genç bir adamla, genç güzel bir kadının hikayesi bu. Yeri geliyor 14 yaşındaki kız, 80 yaşındaki adamla berdel durumuna düşürülebiliyor. Biz yumuşak bile anlatıyoruz bu hikayeyi. Daha ağır şeyler oluyor. Bu bir gerçek. Herkes bunu yapıyor demiyorum. Ama Doğu'da bu gerçekler var.

* Mardin'de özellikle erkekler bu anlatılanlara karşı çıkıyor bildiğim kadarıyla... Doğru. Hiçbir yöre kendinin yanlış tanıtılmasını istemez. Haklılar da. Gerçekten yüzde 80'inde bu tarz hikayeler yaşanmıyor. Ben de gözümle şahit olmadım. Birkaç istisna bile olsa bu olaylar, gerçi istisnadan çok daha fazla, bunları anlatmak zorundayız. Bize 'Anlatın ki bir daha yaşanmasın' diye destek olmalı oradaki insanlar. Olanlar yok değil ama olmayanı da var.

GERÇEK YÜZÜMÜ UNUTTUM

* Hiç sert tepki aldınız mı? Yok, öyle sert bir tepki almadık. Genelde yardımcı olmaya çalıştılar. Ama canlandırdığım karakterden dolayı durdurup 'Onları ayırma', 'Bu kadar kötü olma', 'Biz seni tanıyoruz, nasıl bu kadar kötü olursun!' diyenler oldu bana. Ama rol çok dişi bir rol. Ben de rolün getirdiği bütün malzemeyi kullanıyorum. Sonunda da böyle kötü bir karakter ortaya çıkıyor.

* Yakınlarınız, tanıdıklarınızın tepkisi nasıl peki? Çok kötü buluyorlar; 'Çok kötü adamsın' diyorlar. Kötülük derecesini biraz fazla kaçırdım galiba. (gülüyor) Tanıdıklarımın bakışlarında beni kontrol eden bir tavır görüyorum. 'Acaba bu adam nasıl bu kadar kötü oluyor' gibi bir durum var. Elimde o kadar güzel malzemeler var ki, olabildiğince kötü olabiliyorsun. Sakal çok değiştirdiği için beni 'O mu değil mi' diye bir süzüyorlar zaten önce. Bundan biraz şikayetçiyim aslında. Çocukları çok seviyorum, önceden koşarak sarılan çocuklar şimdi irkilerek bakıyor.

* Sakal epey yadırgandı yani? Ben kendimi yadırgadım, insanlar nasıl yadırgamasın! Şimdiye kadar bu kadar sakal bırakmamıştım. Sakalımın bu kadar kara çıkacağını da tahmin etmiyordum. Gerçekten şu an yüzümü unuttum. Sahneden sonra rolden çıkıyorum, ertesi gün normal hayatıma devam ediyorum ama sakal yüzünden insanlar benim rolümün etkisinden çıkamıyor. (gülüyor) Bana roldeki gibi yaklaşıyorlar. Bu dizi devam ettiği sürece sakallar devam edecek gibi gözüküyor...

* 'Asmalı Konak'tayken yakışıklı bir ağaydınız. O zaman kızların da size yoğun bir ilgisi vardı. Şimdi ilgi nasıl? Beni seven belli bir kitle var. Orada sinek kaydı traş, biryantinli saçlar vardı. Burada sakal var. Şunu söyleyeyim; sakaldan da hoşlanan kızlar olduğunu öğrendim! (gülüyor) İşin şakası bir yana artık nişanlandım, başım bağlı. Mayıs-haziran gibi de evlilik olacak galiba.

MUSTAFA KIZIL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çocuklar irkiliyor kızlar hoşlanıyor
 Bebeğinizin odası evdeki gürültüden uzak olmalı
 Bülent ve ben cehennemin en dibinde olacağız
 İçimdeki canavarın başı koparılacak...
 2 günde 4 mağazaaçıp rekor kırdı
 Onno Tunç konserlerle anıldı
 Burcu Güven'in 'İlk Albüm'ü görücüye çıktı
 Filmimizde 18 yaş sınırı olmamalı!
 Okul öncesi Teletubbies!
 Bebeklerle enine boyuna!
 2007'de renk trendleri
 Tüy ve saç temizliği
 Sefertasının modern yorumu
 Beyaz mı, sarı mı?
 Halk ne diyor?
 Lost'un güzeli utangaç çıktı!
 Gece hayatına son verdi
 Çay partisinde stres attılar
 Rus ajanı olacak
 Yetenek Stiller'ın genlerinde var
RAHŞAN GÜLŞAN
İbrahim Tatlıses Mormon olabilir mi?
Digiturk'de...
ÖZAY ŞENDİR
Gözler kalbin aynasıdır
Cumartesi günü bir gazetenin...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Bir canlı yayının perde arkası
Türkiye günlerdir Bülent...
SEDA KAYA GÜLER
Önce ve illa kadın hakları
Katılmamak mümkün mü Sezen...
AYŞE TÜTER
Mozarellalı biber salatası
Keskin bir bıçakla kırmızı...
Öğle tatilinde gülüşünüze estetik yaptırın
Öğle tatilinde gülüşünüze estetik yaptırın
Harika bir gülümsemenin sırrı; inci gibi sıralanmış dişlerde gizli.
Kuru öksürük deyip geçmeyin
Kuru öksürük deyip geçmeyin
Çocuklarda hafife alınan öksürük, kronikleşmesi halinde ciddi...
Yanında Aylin aklında Ajda var!
Yanında Aylin aklında Ajda var!
Hatırlarsanız Ajda Pekkan ile Okan Tapan'ın ayrıldıkları haberini ilk...
Sosyetenin cinliği!!!
Sosyetenin cinliği!!!
Dün, geçen yılın taşıt pulunu ödememek için herkesin ocak ayında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.