kapat
   
12 Ocak 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sevgilisi Rana Aydın Yakup Tayfur
Yılbaşı magandası 11 günde yakalandı
Resmi, esnafa gösterdiler
Baba: Onu bana verin
Bu cinayetler hâlâ çözülmedi

Kim vurduya gitmedi

Yılbaşı gecesi Taksim'de silahla öldürülen Adem Doğan'ın katil zanlısı Yakup Tayfur yakalandı. Kurşun bulunamadığı için elinde tek ipucu olmayan polis, iki tanığın çizdiği robot resimle yola çıktı. Resim Taksim esnafı ve halka tek tek gösterildi. Sonra yılbaşı gecesi Taksim'de bulunan şüphelilerin cep telefonları saptandı. Ve robot resme çok benzeyen Yakup Tayfur yakalanıp tutuklandı. Sevgilisi ve arkadaşı ise serbest.

Yılbaşı magandası 11 günde yakalandı

Yılbaşı gecesi maganda kurşunu kurbanı olan Adem Doğan'ın katil zanlısı görgü tanıklarının çizdirdiği robot resim ve teknik takip sonucu yakalandı. Zanlı Yakup Tayfur'un, 'Silah düşünce, yanlışlıkla ateş aldı' dediği öğrenildi.

Yılbaşı kutlamaları için arkadaşlarıyla gittiği Taksim'de maganda kurşunuyla hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Adem Doğan'ın katil zanlısı, iki görgü tanığının anlatımı doğrultusunda çizilen robot resim sayesinde yakalandı. Yılbaşı gecesi alkol alan, çeşitli suçlardan sabıkalı Yakup Tayfur'un havaya ateş etmek isterken ucuna mermi sürdüğü tabancayı yere düşürdüğü, bu sırada patlayan tabancadan çıkan kurşunun üniversiteli gencin başına isabet ettiği belirlendi. Zanlı Tayfur tutuklandı.

TEKNİK TAKİP YAPILDI

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve başına bizzat Emniyet Genel Müdürü Celalettin Cerrah'ın isteğiyle iki yıldızlı Emniyet Müdürü Mutlu İkizoğlu'nun getirildiği özel birim, Taksim Meydanı'nı gören 35 MOBESE kamerasının kaydettiği 210 saatlik görüntüyü tek tek inceledi. Olay gecesi bölgede olduğu tespit edilen binden fazla cep telefonunu ise teknik takibe aldı. Dedektifler geceli gündüzlü çalışırken, iki kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek olayı gördüklerini bildirdi. İsimleri saklı tutulan 2 görgü tanığıolay yerine yakın mesafede bulunduklarını, gencin yaralanmasından sonra bir kişinin eğilip yerden tabanca aldığını söyledi. Bunun üzerine eşkalle robot resim çizilerek tüm emniyet birimlerinin yanı sıra özel ekibe verildi. Özel ekip de Taksim Meydanı'na giderek buradaki tüm esnaf ile seyyar satıcılara resmi gösterdi. Robot resmin sabıkalılar albümündeki 'hırsızlık, gasp ve küçük yaştaki çocuğa sarkıntılık' suçundan kaydı bulunan Yakup Tayfur'a benzediği belirlendi. Organize Şube Müdürlüğü'ne çağrılan iki görgü tanığı da teşhis etti.

BORAN OPERASYONU...
Bunun üzerine zanlının Kağıthane'de saklandığı adresi belirleyen polis, önceki akşam saat 18.30 sıralarında "Boran" operasyonuyla Yakup Tayfur ve yılbaşı gecesi beraberinde bulunan sevgilisi Rana Aydın'ı gözaltına aldı. Üniversiteli gencin ölümüne neden olan tabancanın sahibi olan Ramazan Taşdelen de Yenibosna'daki evinde yakalandı. Adem'in ölümüne neden olan 7.65 mm. çapında Barette marka tabanca da Taşdelen ile birlikte ele geçirildi. Önce suçlamayı kabul etmeyen Tayfur, daha sonraİkizoğlu için İstanbulun yeni avcısı deniliyor.İstanbul Barosu'ndan gelen bir avukatın gözetiminde gerçekleştirilen sorgusunda olayı itiraf ettiği belirtildi. Alkol aldığını ve havaya ateş açmak istediğini söyleyen zanlı, Adem Doğan'ı öldürmek gibi bir kastı bulunmadığını anlattı. Sevgilisi Rana Aydın da "Yakup'un havaya ateş açtığını gördüm ama kurşunun nereye gittiğini görmedim" dediği öğrenildi. Taşdelen'in ise olaydan haberi olmadığını, ruhsatsız olduğu için tabancayı sakladığını söylediği öğrenildi.

ADEM İÇİN DUA ETMİŞ...
İncelemede Tayfur'un havaya ateş açmak için ağzına mermi verdiği sırada alkolün etkisiyle tabancayı yere düşürdüğü, ateş alan tabancadan çıkan merminin 3 metrede bulunan Adem'e isabet ettiği belirlendi. Zanlı birini vurduğunu fark ettiğini, ardından sevgilisiyle kokain aldığını, Adem'in sağlık durumunu gazetelerden takip edip ölmemesi için dua ettiğini anlattı. Tayfur tutuklanırken sevgilisi serbest bırakıldı. Ancak bir başka suçtan dolayı tekrar karakola götürüldüğü belirtildi. Ramazan Taşdelen ise serbest bırakıldı.

Ferit ZENGİN - Rıdvan TEZEL - Deniz DERİN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 'Gerdek gecesi takılarla kaçtı'
 Gaffur'a taktılar
 Gürültü yapanın vay haline
 Bu sahne olmadan Türkiye'ye geliyor
 Marmara'nın kâbusu sis...
 Ağabeyimin gözü benim paramda
 Hâkimlere küfüre tahrik indirimi
 Polisin kıskançlık cinayeti
 Eşine şiddet uyguladı, hapse girdi
 Köpek hırsızları yakayı ele verdi
 Önce katliam şimdi de barınak yıkımı
 Kırgızistan zindanındaki Türkler iade edildi
 Kayınpederini bıçakla öldürdü
 Tacizci teslim olup suçunu itiraf etti
 Eşini, küçük kızı istismardan yakalattı
 Çocuğunun yanında karısını kurşunladı
 Tekstilci başından vurularak öldürüldü
 Zimmetten sorgulandı evinde ölü bulundu
 Hâkimin 'onur' davası
 F1 umudu pilota askerlik davası...
 Dolmabahçe Sarayı eski müdürünün 'koltuk' kavgası
 Seferlere 'hızlı tren' arası
 Ataköy Konakları'nda okul yerine işyeri
 Alışveriş merkezi yöneticileri için bir başucu kitabı
 Kaçaklar kameraya takılacak
 Beyazıt ve Sarıyer'de elektrik kesintisi
EMRE AKÖZ
1 milyon kişilik tehcir
Yaklaşık bir yıl önce, büyük...
BALÇİÇEK PAMİR
Beni kurtarın!
İsmi bende saklı bir kadın okuyucum...
HINCAL ULUÇ
Devletin bittiğinin resmidir!..
Gazeteden çıktım.
Fener'e gelirim
Fener'e gelirim
R.Madrid'de bir kez daha topun ağzına gelen Brezilyalı yıldız,...
Hamit'te 1.7 milyon €
Hamit'te 1.7 milyon €
G.Saray ısrarla istediği yıldız futbolcu için rakamı 1.7 milyon...
"Erdoğan'da mevsimlik milliyetçi özentisi var"
Bahçeli, bayrak tartışmasında sertleşen Erdoğan'a dün de yüklendi:...
Nimet hanım görevini yaptı
Erdoğan, Bakan Nimet Çubukçu'nun CHP lideri Baykal'a yönelik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu