kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kırmızı şarabın kare as'ı
Kırmızı şarabın kare as'ı
TOP 10

Kırmızı şarabın kare as'ı

Hafif bir burukluk bıraksa da çok güçlü ve baş döndürücü... Tüm benliği kaplayan, sıcaklığıyla kucaklayan ve ayakları yerden kesen... Aşktan değil, şaraptan söz ediyoruz. Bu hafta jüri üyelerimize en beğendikleri kırmızı şarapları sorduk. İşte kırmızı şarabın kare as'ı
Sarafin Cabernet Sauvignon
Ahmet Örs, Ertan Anlı, Osman Serim, Şeyla Ergenekon ve Giuseppe Pressani'nin favori kırmızı şarapları arasında saydıkları Sarafin Cabernet Sauvignon, Saroz'da hasat ediliyor. 18 ay 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda bekletilerek yumuşak bir akıcılığı olması sağlanan Sarafin Cabernet Sauvignon, kırmızı meyve aromaları ve vanilyamsı bukelere sahip, güçlü, gövdeli bir kırmızı şarap.
(Aldığı oy: 5) * * * * *

Doluca Sarafin Merlot
Merlot, Fransa Bordeaux kökenli bir üzüm. Olgunlaşma dönemi uzun bir zamana yayılan merlot üzümleri, şarabın kendine has bir yumuşaklığa, zengin bir meyvemsi karakter ve ağzı kaplayan dolgunluğa sahip, eskitilebilir olmasında etken. Bu Merlot, Semih Somer, Ertan Anlı, Oğul Türkkan ve Ali Poyrazoğlu'nun tercihleri arasında yer alıyor.
(Aldığı oy: 4) * * * *

Karma Cabernet Sauvignon Öküzgözü
'Öküzgözü' adını üzümünün çok iri tanelerinden alan şarap, 18 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda eskitiliyor. Şarap, damakta kalıcı, gövdeli, tanenli bir yapıya sahip. Karma Cabernet Sauvignon Öküzgözü, kırmızı meyve, tarçın, vanilya ve karamel aromaları çağrıştırıyor. Karma Cabernet Sauvignon, Semih Somer, Ali Poyrazoğlu, Osman Serim ve Şeyla Ergenekon'un tercih ettiği kırmızı şaraplardan.
(Aldığı oy: 4) * * * *

Kavaklıdere Öküzgözü

Sınırlı sayıda üretilen Kavaklıdere Öküzgözü, Fransız meşe fıçılarda bekletildikten sonra şişede gelişimi sürdürüyor. Öküzgözü, meyveli, dolgun ve kalıcı bir şarap. Özellikle kremalı mantarlı et yemekleri, ravioli ve 'Cafe de Paris' soslu dana eti ile iyi uyum sağladığı belirtilen Öküzgözü'nün ideal içim derecesi 16-18 derece. Kavaklıdere Öküzgözü, Mehmet Yalçın, Ali Poyrazoğlu, Osman Serim ve Papermoon'un şefi Giuseppe Pressani'nin favorilerinden.
(Aldığı oy: 4) * * * *

Kavaklıdere Selection

Semih Somer, Mehmet Yalçın, Osman Serim ve Şeyla Ergenekon Kavaklıdere'nin prestij şaraplarından biri olan Kavaklıdere Selection'ı favori kırmızı şarapları arasında sayıyorlar. Şarap, Öküzgözü ve Boğazkere'nin kupajı. Kavaklıdere Selection'ın, 16- 18 derecede içilmesi tavsiye ediliyor.
(Aldığı oy: 4) * * * *

Gülor Cabernet
Güler Sabancı ve dayısı Orhan Türker`in sahibi olduğu Gülor Şarapları, Şarköy'de Gülor bağlarını ve tesislerini kurmuş, Fransız ve İtalyan danışmanların da katkılarıyla yabancı kökenli soylu üzümlerden 'G' şaraplarını Türk şarapseverlere sunmuştu. Gülor Cabernet'yi tercih eden jüri üyelerimiz Ali Poyrazoğlu, Oğul Türkkan ve Mehmet Yalçın.
(Aldığı oy: 3) * * *

Büyülübağ Cabernet Sauvignon

Ahmet Örs ve Ertan Anlı'nın tercihlerinden olan Büyülübağ Cabernet Sauvignon, İzmir Çeşme bağlarında hasat edilen Cabernet Sauvignon üzümlerinden üretiliyor. Güçlü gövdeye sahip, zengin yapılı bir şarap olan Büyülübağ Cabernet Sauvignon, yıllandırmaya uygun. Ahmet Örs, Büyülübağ için, "Bu yılki tadımlarda en beğenilen kırmızı şaraplardandı. Kolay bulunmuyor," yorumunu yapıyor.
(Aldığı oy: 2) * *

Sevilen Majestik
Ahmet Örs ve Mehmet Yalçın'ın favori şaraplarından biri olan Sevilen Majestik için Ahmet Örs, "Fiyat-kalite dengesi en uygun şarap," yorumunu yapıyor. Sevilen'in sofra şarabı Majestik, minimum 12 ay Fransız meşe fıçıda yıllandırılmış Sevilen özel bağlarında yetiştirilen üzümlerinden üretiliyor.
(Aldığı oy: 2) * *

Doluca Karma Merlot Boğazkere
Yumuşak içimli, kadifemsi bir yapıya, çarpıcı bir meyvemsi karaktere sahip Merlot, Karma Merlot-Boğazkere'ye zenginlik ve yumuşaklık kazandırıyor. Diyarbakır yöresine özgü toprak ve iklim özelliklerini kendi baharatsı karakterine taşıyan güçlü, gövdeli, tanenli bir şarap olan Karma Merlot-Boğazkere, 12 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda bekletiliyor.Kiraz, ahududu, karanfil ve menekşe aromalarını çağrıştıran Karma Merlot Boğazkere, Ahmet Örs'ün tercihlerinden.
Aldığı oy: 1) *

H DLC Shiraz

İzzet Çapa'nın favori kırmızı şarapları arasında saydığı isimlerden biri olan DLC Shiraz, kolay içimli, meyvemsi lezzetin ön planda olduğu bir şarap. Denizli'deki bağlarda hasat edilen DLC Shiraz, Shiraz üzümleriden elde ediliyor. Dengeli, gövdeli, fıçıda dört ay eskitilmiş bir şarap. Doluca, DLC Shiraz'ı isli ve baharatlı peynirler, etli, peynirli ve mantarlı makarna çeşitleri, pizza, soslu et yemekleri ile tavsiye ediyor.
Aldığı oy: 1) *
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 'Gurban olam aslanına gaplanına!'
 Teknoloji sürprizleri seviyor
 Her dem seksi görünebilirsiniz
 Çocuk gözünden 9 bin yıllık tarih
 Aydın'ı aydınlatıyorlar
 Son trend: İstanbul
 Sorun, söyleyelim
 Yılbaşı ağacına dönüşmeyin
 En zoru için bile 45 dakika yeter
 Siz komşunuzu hâlâ bardakla mı dinliyorsunuz?
 2006'nın en kötüleri
 Bunları seviyoruz...
 Ayaklar önemli hastalıkların habercisi
 Dalgalar onlara vız geldi
 Hindi alışverişinin Kare As'ı
 Yemek için yaşayanlara...
 Banyonuz tam takım olsun
 Kitabını CD'ye oku göremeyenler dinlesin
 Karnı zil çalanlara
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Ağabeyimin gözü benim paramda
Ağabeyimin gözü benim paramda
Harika Avcı, kendisine vesayet davası açan ağabeyi Ahmet Önengil'i,...
Gaffur'a taktılar
Gaffur'a taktılar
İslami basın dizilerdeki isimlere taktı! Vakit gazetesi, dizi...
OKS 2009'da kalkıyor
Milli Eğitim Bakanı Çelik, Teke Tek'te Fatih Altaylı'ya 2009'da...
Cenazeleri teşhiste ikinci acıyı yaşadılar
Düşen uçaktaki 20 Türk'ün cenazesi ailelerine teslim edildi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.