kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni aşkım albüm yapacak kadar çok şarkı yazdırmıyor
Yeni aşkım albüm yapacak kadar çok şarkı yazdırmıyor
Altıoklar'ın filminde figüranlık bile yaparım

Yeni aşkım albüm yapacak kadar çok şarkı yazdırmıyor

Yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan ünlü şarkıcı Yaşar: Eskiden şarkılarımı aşkla yazardım ama artık müzisyenliğim ve hayal gücümle yazıyorum. İlk iki albümüm aşk için yazıldı ama şu anki birlikteliğim henüz bir albüm dolduracak kadar şarkı yazdırmıyor bana....

'Bela Sevdan', 'Masal' ve '11 Ay' gibi şarkılarıyla gönüllerde taht kuran ünlü şarkıcı Yaşar 1.5 yıllık bir aradan sonra 'Sevda Sinemalarda' adlı yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkmanın heyecanını yaşıyor. Prodüktörlüğünü Rıza Erekli'nin üstlendiği albüm Seyhan Müzik etiketini taşıyor. 4 aylık bir çalışmanın sonucunda oluşan albümdeki 14 şarkıdan 11'inin kendisine ait olduğunu belirten Yaşar, "Çok doyurucu bir çalışma oldu. Müzikseverler verdikleri paranın karşılığını alacaklar" diye konuşuyor.

'SEN VE BEN' YETERSİZ

Bu
abümde daha sert bir sound denediğini belirten sanatçı şöyle konuşuyor: "Herkes beni aşk şarkıları yapan biri olarak tanıyor. İlk iki albümümdeki şarkılar bir tek kişinin aşkına yazıldı ama bir daha böyle bir şey olmadı. Sonraki albümlerde 'sen ve ben' diye şarkılar yaptım. Sen ve ben de yetersiz kalınca, başkalarının yaşamlarını taklit, hayal ya da hissederek şarkı yazmaya başladım...

* Bu albümde alıştığımız Yaşar şarkılarından farklı bir tarz var mı? Önceki albümlerde yumuşak şeyler yapıyor ama sahnede sert çalıyorduk. Bu albüm biraz sert oldu. Çok fazla elektro gitar kullandık. Albümde 2006 sound'u var. Albümün masting'i Londra'da yapıldı. En iyi soundu yakaladığımızı düşünüyorum.

CEM'İN KÜPESİNE ÖZENDİM

* İmajınızı da yenilemiş, kulaklarınıza küpe takmışsınız... Küpe 6 yıldan fazladır var aslında. Üniversitede de kulağım delikti ama zamanla kapandı. Sağ taraftaki küpem yeni. Cem Yılmaz'da gördüm; çok yakışmıştı. Onunkiler taşlı ama olsun. Küpe bana yakışıyor. Başkaları aksini söylese de beni ilgilendirmez. Benim hoşuma gidiyor.

* Sadece albüm yaptığınız dönemlerde ortaya çıkıyorsunuz... Evet çünkü stil sahibi biriyim. Benim işim müzik. Görsel bir şey yapıyor olsaydım daha fazla görünebilirdim ortalıklarda. Gerçi sinemayla ilgili bir şeyler olursa girmeyi düşünüyorum. O zaman daha sık görünebilirim. Ben şovumu sahnede yapıyorum. Kendimi şarkılarımla anlatıyorum. Sadece albümüm varsa yaptığım işi duyurmak için televizyonda konuşuyorum. Onun dışında çıkıp ne anlatacağım ki...

* Anlaşılan kapalı bir insansınız. Peki zor biri misiniz? Kapalı değilim. Arkadaş çevrem sanat dünyasından olmadığı için size öyle geliyor. Zor da değilim. Hatta uyumlu bir insanım. Huzursuz olduğum zamanlarda kimseye bulaşmamak, kimseyi kırmamak için bir süre ortalıktan kaybolurum.

* Duygusal şarkılarınızla tanındınız. Bu tür şarkıların kaynağı aşktır denir... Bazen aşk lazım. Ama hayal gücü de lazım. Ben eskiden aşkla yapardım şarkılarımı. Ama müziği öğrenmeye başlayınca müzisyenliğimle yapmaya başladım. Şu aralar daha çok hayal gücümle şarkı yapıyorum. Şarkı yazarlığı çok da açıklanabilecek bir kavram değil. Ne tam şairsiniz, ne de müzisyensiniz. İkisinin arasında bir şey. Beni aşk şarkıları yapan bir adam olarak tanıdıkları için onları iyi yapıyorum. Ama hayal gücümü kullanmayı da öğrendim. Yaşamın anlatacağı şeyler sınırlı olur. Şarkı yazarken biraz da başkalarının yerine koyuyorsun kendini. Sen yaşamış gibi yazıyorsun bir şeyleri...

AŞK HER ŞEYİ BOYAR

* Bu sözler hayatınızda biri olmadığı anlamına mı geliyor? Var ama albüm dolduracak kadar şarkı yazdırmıyor bana henüz.

* Size albüm dolduracak kadar şarkı yazdıran biri oldu mu? Oldu tabii. İlk iki albümüm aşık halimin albümleridir. Bütün o şarkılar bir tek aşka yapılmıştır. Sonraki albümlerde devreye ben de girdim ve 'sen ve ben' diye şarkılar yapmaya başladım. Şimdi ise 'sen ve ben' yetersiz kalınca başkalarının yaşamlarını taklit, hayal ya da hissederek şarkı yazıyorum.

* Aşk size şarkı yazdırıyor. Peki başka neler yaptırıyor? Aşk yüzümü güldürür. İçimde kuşlar uçurur. Hayata bakışımı değiştirir. Yaptığım her şeyi güzelleştirir. Bir şiirimde 'Aşk en renkli şeydir çünkü her şeyi boyar, o gelince herşey ona boyanır ve her şeyi onun gözüyle görmeye başlarsınız' demiştim.

SEVEREK DE AYRILDIM

* Aşk tükenir mi sizce? Evet ve bu herkes için böyledir. Bir aşkın sonsuza kadar süreceğine bir kez inanır gibi oldum ama o da bitti. Sonra "Bu da bitiyorsa hepsi biter" dedim. Bir daha da aynı şeyi yaşamadım. Aşkın bana heyecan veren kısmı uzun sürmüyor. Uzatabilmek için yaşadığım ilişkileri herkesin gözü önünde yaşamamaya çalışıyorum.

* Aşk acısı ne hissettiriyor size? Aşk acısı terk edilmekle bağlantılı. Terk edildiğin zaman daha çok hissediyorsun. Ben severken ayrılmayı da yaşadım. Aşk acısı tatlıdır ya... 'Deniz Yoksunu' isimli şarkımda da söylediğim gibi, biz Akdenizliler imkansız aşkı isteriz. Ben aşk acısını ağlayarak karşılamıyorum. Eline diken batmış bir kişinin hem acı çekmesi hem de o dikenle oynarken belli belirsiz bir zevk alması hali vardır ya; işte benim aşk acısından anladığım budur.

ÖZLEM AVCI MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Hızlı detoks' Pretoks ile toksinlere güle güle
 Yeni aşkım albüm yapacak kadar çok şarkı yazdırmıyor
 Yılın ilk albümleri
 Dev adamlar kendilerine otomobil bulamıyorlar
 Ersoy'un kostümü RTÜK'e takıldı
 Yılbaşı için son dakika hindileri!
 Türkiye'nin ilk online manavı açıldı
 Pullara kazındılar
 Oğlu için dil öğreniyor
 'Mütevazı' bir tatil yaptılar
 Mills'in evinden tablo çaldı
HAKAN & UTKU
Noel Baba Türkiye'de
-Hohohooo... Ben geldiiiiim.
SEDA KAYA GÜLER
Yılın dökümü
Dilerim yeni yılda hepiniz 'yeni bir sen'...
AYŞE TÜTER
Fıstıklı büskivi
Tereyağı, vanilya, tozşeker ve...
Vücudu baştan yaratmanın en yeni formülü: Lazerlipoliz
Vücudu baştan yaratmanın en yeni formülü: Lazerlipoliz
Güzelliğine önem veren bakımlı kadınların pek çoğu artık 'lipoliz' ve...
Mobilyaya da el attı!
Mobilyaya da el attı!
Emre NY markasıyla tasarladığı kadın, köpek çantaları ve aksesuarları...
'En moda' Melisa
'En moda' Melisa
Moda Polisi
Esin Maraşlıoğlu'nun kızı Melisa Mızraklı cemiyet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.