kapat
   
28 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polat: Ceza tamamen kalkmalıydı!

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, düzenlediği basın toplantısında Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe'ye verilen cezalarda indirime gitmesine tepki gösterdi.

Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki basın toplantısında, çeşitli konularda görüşlerini açıklayıp, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tahkim Kurulu'nun aldığı kararları kinayeli bir şekilde yorumlayan Adnan Polat, ''Benim şahsi değerlendirmem, Tahkim Kurulu'muz, verdiği kararda cezanın tamamını kaldırması gerekirdi. Çünkü Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde Saracoğlu'nda olduğu gibi antrenörlerin kafası yarılıyor, futbolcuların kulakları sağır ediliyor. Taç veya korner kullanan futbolcuların kafasına her türlü yabancı madde atılıyor. Bence eksik karar vermişler. Bu cezayı tamamen kaldırmış olmaları gerekirdi. Fenerbahçe'ye iyi bir yılbaşı ve bayram armağanı verebilirlerdi. Önümüzdeki günlerde inşallah bu eksiklerini giderebilirler'' diye konuştu.

''Tahkim
Kurulu'nun dün aldığı karara hayretler içinde bakıyorum'' diyen başkan yardımcısı Polat, şöyle devam etti:

''Bana göre tamamını kaldırsalardı da hiç olmazsa Avrupa standartlarında karar almış olurlardı. Kesinlikle bir ödül verildi, cezanın bu kadar kaldırılması yeterli değil. Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra tuhaf şeyler oluyor Türk futbolunda, biz de izlemeye devam ediyoruz. Bazıları içlerine sindirebiliyorsa onları da tebrik ediyoruz.''

Adnan Polat, bir basın mensubunun ''Gelişen olaylar sonrasında, Fenerbahçe'nin korunduğunu düşünüyor musunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine de ''Olaylara bakmak lazım, olaylar kendi cevabını veriyor.

Fenerbahçe'nin 100. yılını kutluyorum, inşallah daha nice 100 yıllar yaşarlar. Galatasaray için önemli bir kulüp. Türkiye'nin en büyük ekiplerinden biri, bizim en büyük rakibimiz. Ama bütün temennim alacağı sportif başarılar bir fair-play içinde olsun, kimse tartışmasın, gelişen olaylar bazı endişe verici düşüncelere yöneltiyor, onu da itiraf etmek gerekiyor. Tahkim Kurulu'nun aldığı karar bunun açık açık neticesi.''

DERELİ'YE TEPKİ SÜRÜYOR

Fenerbahçe-Galatasaray maçının başından sonuna kadar kaos olduğunu vurgulayan Polat, çok güvendiği ve Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri olarak gördüğü Selçuk Dereli'nin ligin kaderini etkilediğini savundu.

Dereli'nin seyirci baskısından korktuğu için vermesi gereken kararları veremediğini, rakip oyunculara kırmızı kart gösteremediğini ifade eden Adnan Polat, ''Penaltımızı vermedi. Bu bir yerde galibiyetimizi engelledi. Bu bize 3 değil, 6 puan olarak yansıdı. Galatasaray galip gelseydi, şu anda 34'e 33 puan şeklinde bir yarış olacaktı. Bana göre yanlış yorumları ve seyirci baskısından veremediği kararlardan dolayı ligin sonucunu da etkiledi'' şeklinde konuştu.

KİMSE ŞU ANDA KENDİNİ ŞAMPİYON GÖRMESİN

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, lider Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını 4 olarak gördüklerini belirterek, ''Kimse şu anda kendini şampiyon ilan etmesin'' dedi.

Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki basın toplantısında, çeşitli konularda görüşlerini açıklayıp, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Puan cetvelinde Fenerbahçe'nin 7 puan ileride olduğunu kaydeden Polat, ''Ama biz bunu 4 puan olarak görüyoruz. Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe'yi yenme şansımız çok yüksek ve yeneceğiz. ondan sonraki 16 maçta Fenerbahçe'nin bu sistemde puan kaybetmesi son derece olası. Şampiyonluğun en büyük adayıyız ve şampiyon olmak için de en büyük mücadeleyi ortaya koyacağız, kimse şu anda kendini şampiyon görmesin'' diye konuştu.

''Sizin için 2006 yılının en unutulmaz anı nedir?'' şeklindeki bir soruyu ''20.45'' diye yanıtlayan Adnan Polat, ''Bu sezonki sloganınız ne olacak?'' denilmesi üzerine de, ''Ligin bitmesine iki ay kala Galatasaray'ın ayak seslerini ve sloganını hep birlikte telaffuz ederiz'' dedi.

Polat, ''Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyon olmayı mı?, yoksa 2009 yılında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda UEFA şampiyonluğunu mu kazanmak istersiniz?'' şeklindeki bir soruya da ''her ikisini de tabii'' yanıtını verdi.

BAŞKANI İLE ZIT GÖRÜŞTE

Adnan Polat, aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Futbol Federasyonu başkanlığı seçimlerinin tarihi konusunda zıt görüş bildirdi.

Futbol Federasyonu başkanlığı seçimlerinin ligin bitmesinden önce yapılmasının Türk futboluna zarar vereceği görüşünü savunan Polat, şöyle konuştu:''Şahsi fikrime göre, böyle bir erken seçime gitmeyi kimse arzu etmiyor. Bu Türk futboluna zarar verir. Ligler devam ederken federasyonlara bağlı kurumlarda otorite boşluğu olacak. Kaldı ki milli takım da sahipsiz kalacak. Böyle bir arzu, düşünce varsa, haziran ayındaki genel kurulda bir önerge verilir ve kabul edilirse 1 ay sonra da seçim yapılır. Şimdi seçim kararı alınsa bu en erken nisan ayının ikinci yarısında olabilir.''

Adnan Polat, hiç kimsenin özellikle lig devam ederken erken seçimi arzu etmediğini anlatarak, ''Bunun futbola getireceği erozyonu hepimiz biliyoruz. Ama şartlar öyle bir noktaya geldi ki, şu anda gelişmeler delegelerin, bakanın ve fedarasyon başkanının elinde, biz izlemek durumunda kalıyoruz. Şu anda imza toplama yönünde bir faaliyet olduğunu duyuyoruz'' dedi.

Herkesin gönlünden Futbol Federasyonu'nun özerk olarak kalmasının geçtiğini dile getiren Polat, ''Faaliyetlerini özerk olarak göstersin. İlgili bakanlığın bu konuda bir uyarısı olmasın. Ama bazen şartlar maalesef bu tür olaylara neden oluyor. Sayın bakan kanundan aldığı yetkiyi kullanarak bu beyanatlarda bulunduğunu ve girişimlerde bulunduğunu söylüyor. Herkes farklı konuşuyor. Ama istenen kavgasız gürültüsüz huzur içinde bir futbol ortamı olsun ve Türk futbolu uluslararası alanda arzu edilen yere ulaşsın. Kaosun hepimize zarar getireceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

''TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Adnan Polat, ligin ilk yarısının bitimiyle birlikte basında 19 oyuncunun isminin çıktığını belirterek, ''Transfer çalışmalarımız sürüyor, ancak bu isimlerden çoğu doğru değil'' ifadesini kullandı.

Teknik heyet, Adnan Sezgin ve Mustafa Turgun ile birlikte 3 saatlik bir görüşme yaptıklarını anlatan Polat, ''Tek tek oyuncuları, takımı, hataları, eksikleri ve yapmamız gerekenleri konuştuk. Teknik heyet bizden Galatasaray'da hemen forma giyebilecek bir oyuncu alınmasını, aksi takdirde transfer yapılmamasını istiyor'' dedi.

Fatih Akyel'i transfer etmeyi düşünmediklerini anlatan Polat, ''Kendisi gündemimizde ve listemizde yok, Denizlispor'dan Yusuf yazıldı, onu da düşünmüyoruz. İyi bir oyuncu ancak ihtiyacımız olan futbolcu değil'' diye konuştu.

Polat, Hasan Kabze ile ilgili bir soru üzerine de bu oyuncunun genç, yetenekli ve istikbal vaad eden bir futbolcu olduğunu belirterek, satmayı düşünmediklerini söyledi.

''CARRUSCA KİRALIK VERİLEBİLECEKLER LİSTESİNDE''

Başkan yardımcısı Polat, şu anda kadroda 28 oyuncunun bulunduğunu ve bunu ikinci yarı başında 24'e düşürmeyi düşündüklerini söyleyerek, şöyle devam etti:''Teknik heyet genç futbolcuların kiraya verilmesini istedi. Aydın, Oğuz, Mehmet Güven, Ferhat, Özgürcan ve Carussca gibi genç oyuncuları kiralık olarak verebiliriz. Bu oyuncularımız şans bulamadıkları için kendilerini geliştiremiyorlar. Bununla ilgili henüz kesinleşmiş kararımız yok. Antalya kampında bu konuda konuşup kararımızı vereceğiz. Genç oyuncularımızın hepsine talip var. Bazı oyuncularımızı güvendiğimiz inandığımız, futbolcularımıza katkıda bulunacağına inandığımız Ertuğrul Sağlam, Ersun Yanal, Aykut Kocaman ve Hikmet Karaman gibi antrenörlere vermeyi düşünüyoruz. Bunların bir kısmından ücret bile almayabiliriz.''

Tüm oyunculara eylül ve aralık ayının ikinci yarısında ödeme yaptıklarını ve ayrımın söz konusu olmadığını belirten Polat, ödemelerde de sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.

RİVA OCAK AYINDA, STAT İLK 6 AYDA

Adnan Polat, Riva arazisi ile ilgili anlaşmanın büyük bir aksilik çıkmaması halinde ocak veya Şubat ayı sonunda Mali Genel Kurul toplantısı öncesinde biteceğini anlattı.

Bu arazi için hiç beklemedikleri uçuk teklifler de aldıklarını kaydeden Polat, ''Mesela 300 milyon dolarlık bir teklif de var. Ancak biz önce bu şirketleri araştırıyoruz. Şu anda araştırma halindeyiz ocak ayının 8'inde de bu şirket ile görüşeceğiz. Buradan sadece borç kapatmayıp, sağlanacak gelirle gayrimenkul yatırımları da yapacağız'' dedi.

Polat, Seyrantepe'de bürokrasi işlemlerinin son aşamasına gelindiğini dile getirerek, ''Önümüzdeki yılın ilk 3 ile 6 ayı arasında yeni stadımızın temelini atacağımıza inanıyorum'' ifadesini kullandı.

''HAKAN ÜNSAL'A YAKIŞTIRAMADIM''

Adnan Polat, eski futbolculardan Hakan Ünsal'ın açıklamalarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ''Hakan Ünsal'a bunları yakıştıramadım'' dedi.Hakan Ünsal'ı Galatasaray'a kendisinin 18-20 yaşlarında getirdiğini belirten Polat, ''Bu kulüpte yıldız oldu, önemli paralar kazandı. Hakan'ın bu şekilde beyanatlar vermesini bu kulübün eski futbolcusu olarak kendisine yakıştıramadım. Dil sürçmesi olarak görüyorum. Biz yönetime geldiğimizde kendilerine jübile yapmayı planlıyorduk. Hakan Ünsal, jübile yapmasaydık bile böyle söylememeliydi'' şeklinde konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki ışıklandırma, törenle devreye...
 Terim: Kalsaydım bir kupa daha alırdık
 Kızıl: Genel kurul için imza topluyorum
 Kayserispor Carrusca'yı kiralamak istiyor
 "Martinez'i satmayı düşünmüyoruz"
 "Genel Kurul kaçınılmaz oldu"
 Hughes Tugay'a övgüler yağdırdı
 Hido'lu Magic Lakers'a 106-93 yenildi
 Ankaragücü Sedat ve Devran'ın peşinde
 Vural: Kimsenin gözünün yaşına bakmam
 Dinamo Bükreş Romanya dışında stat arıyor
 Tekvando'da kasklar değişiyor
 15 yıllık silahla atış rekoru
 Cimbom boş durmuyor
 Para Fenerli'den!
 Fenerbahçe UEFA'da final oynayabilir!
 Topal ördek Tigana
 Amerika'yı fethetti
 2.10'luk güreşçi voleybolcu oldu!
 Sigortası attı
 Tahkim'den indirim
 Genel Kurul için 83 imza hazır!
 Battaniyeli kır koşusu!
 Fener'in filede keyfi yerinde
 Arabistanlı Figo
 Ribery yılın 11'ine girdi
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
İmzayı verdim
Türk futbolunun belki de önümüzdeki 10...
ERGUN BABAHAN
10 numara...
Fenerbahçe; taraftarıyla, yazarıyla Alex'in...
VEDAT BAYRAM
Özelleşen protokol
Birkaç gün önce gazete küpürlerinde...
F-16 ihalesi Lockheed'in
F-16 ihalesi Lockheed'in
ABD'nin PKK ile mücadele koordinatörü Ralston'ın yönetim kurulu üyesi...
Denizcilik Fakültesi'nde yönetmelik terörü
Denizcilik Fakültesi'nde yönetmelik terörü
Yönetmeliğe göre, disiplin suçuna yol açacak her eylemin bir puanı...
Jartiyeri taşlı
Jartiyeri taşlı
İtalya'daki moda haftasına, iddialı kadın iç giyim kreasyonları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu