kapat
   
28 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Trabzonda yoğun kar nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Kentte bu duruma en çok sevinenler kuşkusuz çocuklar oldu. Gönüllerince karda oynayıp eğlendiler...
Okullar 16 ilde tatil edildi

İki gündür etkili olan kar, özellikle Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Anadolu'yu esir aldı. Sıcaklık daha da düşecek. Buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Çocuklara sefa oldu büyükler çile çekti...

Kar nedeniyle 16 ilde okullar tatil edildi. Pek çok karayolunda ulaşım zorlukla sağlanırken, Hendek'teki kazada 4 kişi öldü.

İki gündür etkili olan kar, Marmara'nın doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'yu esir aldı. 16 ilde okullar tatil edilince, sürücüler ve çalışanlar için eziyete dönüşen kar, çocuklar için eğlence kaynağı oldu. Türkiye genelinde 4 bin 500 köy yolu kapandı. Sakarya Hendek'te kar nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaşamını yitirdi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 13, Ardahan'da 12, Kars'ta 11, Ağrı'da 8, Erzincan'da 7, Iğdır'da 5 derece oldu. Kar yağışının Kars ve Ardahan'da etkisini sürdüreceği belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da köy yollarının dışında birçok anayol da kapanmış durumda. Batman'a dün sabah saatlerinden itibaren elektrik ve su verilemiyor. Diyarbakır ve Van'da uçak seferleri iptal edildi. Karadeniz'de Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin'de birçok ilçe ve köye elektrik verilemiyor. Bölgedeki ilçelerde ve köylerde ise kar yer yer 1 metreye ulaştı.

KAMYON KAYDI: 4 ÖLÜ
TEM, D-100 ve E-25 karayollarında da aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kazalar nedeniyle karayolları ve polis yola çıkan araçlara zincir takmaları için uyardı. D-100 Karayolu'nun Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki Çukurhan mevkiinde, İstanbul yönüne giden Mehmet AliKardan en büyük çileyi yolda bulunanlar çekti. Hazırlıksız sürücüler yüzünden araçlar kaydı, ölümlü kazaların yanı sıra kapanan yollar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu...Efe'nin (48) kullandığı kamyon, kayarak kontrolden çıkınca, Ali Bayram Türköz'ün kullandığı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kamyon sürücüsü ile oğlu Bayram Efe ve otobüste bulunan 2 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı.

YÜZLERCE OKUL TATİL
Trabzon, Ordu, Muş, Rize, Giresun, Artvin, Mardin, Iğdır, Düzce, Batman, Bartın, Zonguldak, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari merkezlerde, Zonguldak'ın Devrek, Gökçebey, Çaycuma ilçeleri, Düzce'nin Kaynaşlı ve Akçakoca ilçeleri, Ordu'nun Gürgentepe ilçesi, Kastamonu'nun İnebolu ve Çatalzeytin ilçelerinde taşımalı okullarda, Samsun'un Ayvacık ilçesinde, Alaçam ilçesinde de yüksek kesimlerdeki 65 köy okulunda, Mardin'in Ömerli ilçesinde, Van'da taşımalı eğitim kapsamındaki 87 okulda, Gevaş, Bahçesaray, Çaldıran ve Erciş ilçelerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde, Giresun Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi.

ÇIĞ DÜSTÜ: 1 KİŞİ ÖLDÜ
Bingöl-Diyarbakır karayolunda araçlarında mahsur kalan 3 kişilik aileyi Mehmetçik kurtardı. Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümcü köyü yakınlarında mahsur kalan iki araçtaki 22 kişi, dün öğlen saatlerinde kurtarıldı. Yüksekova -Şemdinli karayolu Haruna Geçidi'nde yol açma çalışmalarını sürdüren karayolları karla mücadele ekiplerinin üzerine çığ düştü. Kar altından çıkarılan 2 kişiden Fettah Aslan yaşamını yitirirken, Cemil Yıldırım ise Yüksekova Devet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yurt genelinde yaklaşık 6 bin köy yolu ulaşıma kapandı.

Mürsel ACAY-Hüseyin KAÇAR-Hüseyin CUMALI


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 F-16 ihalesi Lockheed'in
 Denizcilik Fakültesi'nde yönetmelik terörü
 Adnan Hocacı fosil sergisi Koç Müzesi'ne sızdı
 Ersoy'u anma töreni Arınç'ı duygulandırdı
 Evren'in kızı mağazasını büyütüyor!
 Fethi Dede yine kaybetti
 Rasathane daha çok karanlık yer arıyor
 Yurtta don ve buzlanma uyarısı
 Atatürk'ün Ankara'ya gelişi kutlandı
 Fransız tarihçi Atakan Türk oldu
 Aykırı dergi editörüne hapis istemi
 MEB müfettişleri YİBO'da
 Sarıyer'de DHKP-C baskını
 Çocuk pornosuna darbe tasarısı hazır
 'İnsanca yaşamak için örgütten kaçtık'
 Linçten 18 kişi tutuklandı
YILMAZ ÖZDİL
2-5-7-9...
Yılbaşına yaklaşırken...
Her yıl aynı...
ERGUN BABAHAN
Bir insanlık sorunu
Hayatımıza rakamlar hâkim.
MEHMET BARLAS
2007'yi "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu yıl" diye mi...
UMUR TALU
Satmaz bu, satmaz!
"Az satan gazeteler", adı...
FATİH ALTAYLI
Yalan mıymış?
İş-Doğan'ın gecikme faizleriyle beraber...
ERDAL ŞAFAK
Yanlış tercih!
Bu Pazar gece yarısı...
'Şehit olacağım'
Irak'ta 148 Şii'nin ölümünden idam cezasına çarptırılan Saddam'ın...
Ambargoya karşı çıkan başkan öldü
Hayatını dün kaybeden eski ABD Başkanı Ford, Türkiye'ye karşı...
Cimbom boş durmuyor
Cimbom boş durmuyor
Adnan Polat'ın "Kimseyi almayacağız" demecine rağmen G.Saray transfer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu