kapat
   
22 Aralık 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
35 ihale gözaltında

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, ihale yolsuzluğu kapsamında toplam 35 ihalenin incelemeye alındığını ve 50-55 civarında şirket yöneticisi hakkında inceleme yapılmakta olduğunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ihbarı ile ortaya çıkan ihale yolsuzluğunun boyutları ve kapsamı konusundaki soruları cevaplandıran İsmail Çalışkan, dün başlatılan operasyonun ilk başlangıcının Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne gelen ihbarlar neticesinde başlatıldığını belirtti. Çalışkan, belediyenin konuyu savcılığa aktardığını ve savcılığın da konunun soruşturulması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilettiğini söyleyerek Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün teknik ve fiziki takip yaptığını ve gerekli delillerin toplandığını ifade etti.

Savcının
talimatı ile operasyonun dün başlatıldığını ve operasyon kapsamında 52 gözaltı gerçekleştirildiğini açıklayan İsmail Çalışkan, gözaltına alınan 3 kişinin Sağlık Bakanlığı'nda, 2 kişinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ve 47 kişinin de değişik şirketlerde çalıştığını aktardı. Çalışkan, savcının talimatı ile arananların da olduğunu ve bu kişiler hakkında ihaleye fesat karıştırma, kamu görevlilerine rüşvet ve suç oluşturmak amacıyla örgüt kurma gibi suçlamaların olduğunu dile getirdi.

Takibin ne zamandan başladığını ve yolsuzluğun boyutunu tam olarak bilmediğini kaydeden Çalışkan, "Soruşturmalar devam ediyor. Bunlar şüpheli. Şüphelilerin ifadeleri karşılaştırılıyor. Bunun neticesinde sonuç ortaya çıkacak" dedi.

Çalışkan, ihalelerin Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ve Bayındırlık Bakanlığı'nın yaptığı ihalelerle ilgisi olduğunu söyledi.

Kurumların operasyonlarla ilgisi olmadığını ve her kurumda bu tip insanlar olabileceğini belirten Çalışkan, ayrıca operasyonların Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Çalışkan, "Polis herkesle bu konuda bilgi alışverişi yapmış ve koordineli çalışmalar yapılmıştır" diye konuştu.

Çalışkan, soruşturma kapsamında toplam 35 ihalenin incelemeye alındığını ve 50-55 civarında şirket yöneticisi hakkında inceleme yapılmakta olduğunu söyledi.

Ankara'daki market cinayetleri ile ilgili soruları cevaplandıran Çalışkan, şu ana kadar 2 cinayet olduğunu ve bu konu ile ilgili bütün gelen ihbarların en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiğini ve incelendiğini ifade etti.

Çalışkan, bu konuda Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturulduğunu ve özel ekibin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ifade etti.

En büyük görevin vatandaşlara düştüğünü vurgulayan Çalışkan, "Herhangi bir bilgisi olanlar, duyumu olanlar polise yardımcı olurlarsa olayların çözümü yönünde büyük adımlar atılacaktır. Ayrıca market, bakkal ve büfe gibi yerlerin gece de gece 3-4 saatlerinde açık olmamasına da özen gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu.

İstanbul'daki taksici cinayetleri üzerine taksicilerin gece çalışmayacakları yönündeki açıklamasını değerlendiren Çalışkan, "O tabii kendi değerlendirmeleri" şeklinde konuştu. Çalışkan, şehirlerin ve ülkenin güvenli olması için ellerinden gelen bütün çalışmaları yaptıklarını da belirtti.

'CEVAHİR İŞ MERKEZİ'NDE ÖZEL GÜVENLİKÇİLER GÖZALTINA ALINDI'

Cevahir İş Merkezi'nde özel güvenlikçilerin bir çocuğa işkence yapması ile ilgili soruları cevaplandıran Çalışkan, bu kişilerin gözaltına alındığını ve Özel Güvenlik Yasası çıktıktan sonra özel güvenlik sektöründeki kişilerin eğitiminin yapıldığını söyledi.

Bu konuda eğitilen kişilerin 200 bin kişiyi geçtiğini belirten Çalışkan, "O kadar yüksek bir rakamın içerisinde bu tip istenmeyen olaylara rastlamak her zaman mümkündür. Olabilmektedir" dedi.

Bu tip şirketlerin çalışma ruhsatlarının gözden geçirileceğini belirten Çalışkan, valiliklerin gerekli çalışmaları yaptığını söyledi.

Bu olay sizce önemsiz midir?" sorusuna karşılık Çalışkan, "Hayır önemsiz değil. Polis teşkilatında da bu tip olaylara rastlanmaktadır. Olmaması için elden gelen tedbirler alınmaktadır" dedi.

Bu tip olayları hiçbir zaman tasvip etmenin mümkün olmadığını ifade eden Çalışkan, bu olayın üzücü bir olay olduğunu ve gerekli yasal işlemler yapıldığını kaydetti.

Çalışkan, "Önemli olan kanunların iyi uygulanması ve caydırıcı olması" şeklinde konuştu.

Menemen'de yapılacak yürüyüşte provokasyon olacağı yolundaki açıklamaları değerlendiren Çalışkan, "İlgili valilik gerekli tedbirleri almıştır. Halkımızın herhangi bir provokasyona geleceğini zannetmiyorum. Halkımız bu konularda sağduyuludur" dedi.

Çalışkan, provokasyonla ilgili kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kadının önünde secde etmişler
 Mağazalar "Cevahir'e" tepkili
 Şehit Kubilay anılıyor
 500 milyon YTL'lik vurgun
 Sakarya'da heyelan
 Türk hacılardan memnunuz
 'Enfal olayları'nda Türkiye'nin de rolü var
 Erdoğan: Kuzey Irak'ta sabrımızın bir sınırı var
 Nâzım'ın dizelerindeki soykırım sansürlendi mi?
 TSK, Avrupa'nın en büyüğü
 14 ilde eşzamanlı ihale yolsuzluğu operasyonu
 Çeçen lider Rusya'ya iade edilecek
 Aydınlar yine uyardı: Bölgede silahlar sussun
 AB'ye destek yüzde 54'e çıktı
 Hukukta 'uzlaşma' dönemi
 El Kaide avukatı gözaltına alındı
 Bursa'da çeteye darbe
 Ecevit'te 'K. Maraş katliamı' belgesi
 Ağar: Tek partili iktidar istikrar değil
 Üniversiteli itfaiyeci aranıyor
 TÜBİTAK ödülleri dağıtıldı
 Ecyad'a yapılan çarşı
 Çelik'in eşi hacca gidiyor
 Kızılay'a özel karşılama
 Gürcü lidere doğum günü
 'Barış Yürüyüşü'ne savcılık incelemesi
 Bakan Gül'den Sümeyye savunması
 Danıştay davasında sona yaklaşıldı
 Yalçın Özbey'in mal varlığına el konacak
ERGUN BABAHAN
Gerçek sorunları unutmamak gerek
Türkiye,...
MEHMET BARLAS
Cemaat dışında yaşamak kolay değildir...
Orhan Pamuk,...
UMUR TALU
N'apalım yani!
Başbakan ABD'de demiş ki:
"Irak'ta...
FATİH ALTAYLI
Yuvacık'ın hesabını sorun
Sefa Sirmen'in Yuvacık...
ERDAL ŞAFAK
Türkmenbaşı
Yazık. Ay ve gün...
Kalbine yenik düştü
Altın heykelini diktirdi, kitabını anayasa kabul ettirdi, halka...
İran liderine 'domuz' şakası
Danimarka, Müslüman dünyayı ayağa kaldıran karikatür krizinden sonra...
Para yok disiplin yok
Para yok disiplin yok
Beşiktaş'ın hocası Tigana, "20 maçtır para alamayan bir takımda oyun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu