kapat
   
16 Aralık 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Küçük kızının ölümü gözlerinin önünde gerçekleşen anne Emine Özbaş girdiği şok nedeniyle hasteneye kaldırıldı. Baba İbrahim Özbaş ise acı haberi alır almaz hastaneye koştu.
Yürüyen değil öldüren merdiven
Sorumlular hakkında 6 yıla kadar hapis istenebilir
Cevahir: Burası sirk değil çarşı
'Proje aşamasında bir çok ihmal göze çarpıyor'
Burak aynı yerde hayatını kaybetti

Öldüren merdiven

İstanbul'daki Cevahir Alışveriş Merkezi'nin yürüyen merdivenleri ikinci ölüme yol açtı. Dün de 3.5 yaşındaki Ayşenur 4 kat aşağı düşüp öldü.

İki hafta önce 16 yaşındaki Burak Hacıkasımoğlu adlı gencin öldüğü Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nde dünkü olay şöyle gelişti: Kucağında başka bir bebek olan anne Emine Özbaş, 4'üncü katta dinlenmek için banka oturunca Ayşenur yürüyen merdivene yöneldi.

ANNE ŞOKA GİRDİ
Talihsiz yavru merdiven ile balkon boşluğu arasındaki 15 santimlik yere girince, merdiven korkuluğunun hareketinin etkisiyle aşağı uçtu. Hastaneye kaldırılan minik yavru kurtarılamadı. Kucağındaki 1.5 yaşındaki öteki bebeği ile olayı izleyen anne büyük bir şoka girdi.

"BURASI SİRK DEĞİL, ÇARŞI"
Burak'ın ölümü sonrası hiçbir önlem alınmadığı anlaşılan Alışveriş Merkezi'nin yetkilisi Aydoğan Cevahir halkı suçladı: "Bu ülke insanının eğitimiyle ilgili bir konu. Geçen defa da bir kişi merdivenden geri yürürken düşmüştü. Burası sirk değil çarşı."

ANNENİN GÖZYAŞLARI
Anne Emine Özbaş, bir yandan kucağında 1.5 yaşındaki bebeğini taşırken, bir yandan da ölen 3.5 yaşındaki yavrusu Ayşenur için gözyaşı döküyor.


Yürüyen değil öldüren merdiven

Cevahir Alışveriş Merkezi'nde iki hafta içinde ikinci yürüyen merdiven şoku!.. 3.5 yaşındaki Ayşenur Özbaş, kolunu dayadığı dönen trabzan kendini savurunca 20 metre yükseklikten zemine çakılarak can verdi.

İki hafta önce 16 yaşındaki Burak Hacıkasımoğlu'nun yürüyen merdivenden düşerek hayatını kaybettiği Mecidiyeköy'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nde dün de yine yürüyen merdiven ile balkon korkulukları arasında büyük bir ihmal sonucu bırakılan 15 santimlik boşluk, 3.5 yaşındaki Ayşenur Özbaş'ın canına mal oldu. Emine Özbaş dün 3.5 yaşındaki kızı Ayşenur ile 1.5 yaşındaki bebeğini alarak Cevahir İş Merkezi'ne geldi. Bir süre çocuklarıyla birlikte mağazaları dolaşan anne, dördüncü kata çıktı. Anne burada kucağındaki bebeğiyle bir banka otururken minik Ayşenur oynamaya başladı. Küçük kız yürüyen merdivenlerin başına geldi. Merdivenin sol tarafı ile balkon korkuluğu arasında bırakılan 15 santimlik boşluktan aşağıya bakan küçük kız, sağ kolunu merdivenin dönen trabzanına dayadı.

HEMEN HASTANEYE KALDIRILDI
Ancak sürekli dönen trabzan minik yavruyu hızla boşluğa savurdu. Küçük kızın boşluktan düşeceğini fark eden bir tezgahtar hızla koşup yakalamak istedi. Ancak bir adım kala Ayşenur 4. kattan 6 metre ileriye savrularak, zemin kata düştü. Burak'ın ölümünün ardından iş merkezinde tutulmaya başlanan ambulanstagörevli sağlık ekipleri, Ayşenur'a ilk müdahaleyi yaparak, Gayrettepe'deki Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırdılar. Ağır yaralı Minik Ayşenur, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük kızın ölümünün ardından hastanenin başhekimi Oya Ozgan bir açıklama yaparak, "Çocuk hastanemize getirildiğinde yaşam belirtisi göstermiyordu. Buna rağmen yaşama döndürmek için 45 dakika boyunca müdahalelerde bulunduk, ama kurtaramadık" dedi.

ANNE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Ayşenur'un düştüğü yere 3 metre mesafede bulunan bir bankta oturan anne ise kızının düşüşüne saniye saniye tanık oldu. Kucağında bebeği olduğu için koşamayan anne Emine Özbaş, yavrusunu kanlar içerisinde görünce sinir krizi geçirdi. Anne, görevliler tarafından hastaneye kaldırıldı. Üst üste iki ölüm olayının yaşandığı Cevahir Alışveriş Merkezi'nde ise tam bir kargaşa yaşandı. Dördüncü kata iniş- çıkış yapan yürüyen merdivenler hemen durdurulurken, olay yerine sevkedilen polis ekipleri, küçük çocuğun düşüş şeklini belirlemeye çalışırken alış veriş merkezinin özel güvenlik görevlileri de basın mensuplarının içeri girmesini engelledi.

Mustafa KAYA - Yavuz RENÇBERLER -Güngör KARAKUŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Zirvede Türkiye kararı tartışılmadan onaylandı
 Yıldızları ona ağlıyor
 Blair'den Erdoğan'a: Filistin'i ikna edin...
 Doktora 'çocuk pornosu zengin etti' suçlaması
 Opera oyuncularına cepten 'hayalet' tehdit
 "Devlet için yaptım"
 Sarhoş olmayan namaz kılabilir
 5 saniye ile ölümden döndü
 Belçika'da iş başvurusu yapan Türk'e ırkçı cevap
 Velin yoksa internet kafe yasak
 Haram kazançla alınan kurban caiz değilmiş
 Bir gün arayla şükür duası
 10 yeni kuruşa, kiralık Orhan Pamuk kitapları
 'Şu kırmızılı maymun soru sormasın'
 Amsterdam'da 'İstanbul' sergisi
 'Avrupa Birliği çıkmazda'
 KKTC'ye 197 milyon Euro daha
YILMAZ ÖZDİL
Nobel kaç papel?
Mesela bir polis...
Bizi...
MEHMET BARLAS
Herkesin kendi kuralı olursa bundan kavga...
ERDAL ŞAFAK
Bir rüyam var
Brüksel'deki liderler...
Hamas-El Fetih meydan savaşı
Filistin Başbakanı Haniye'ye 'suikast girişimi'... Hamas korumasının...
'İngiltere savaşa nedensiz girdi'
Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in batılı ülkelere kitle imha...
Glasgow yolu açık
Glasgow yolu açık
UEFA'da 16 Mayıs'ta Glasgow'da oynanacak finali hedefleyen F.Bahçe,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu