kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben bu fotoğraflara sahip çıkmıyorum!
Ben bu fotoğraflara sahip çıkmıyorum!
Sevgililer günü'ne özel şarkı yaptım

Ben bu fotoğraflara sahip çıkmıyorum!

Ben bu fotoğraflara Yaklaşık 8 ay önce bir tekstil firması için modellik yapan Soner Arıca: Orada çekilen fotoğraflar yanlış kullanılıyor, bu durum sinirlerimi bozuyor. Üstelik ben o işten para bile almadım!.

Bundan tam 14 yıl önce zirvesinde olduğu mankenliği bırakarak şarkı söylemeyi seçen Soner Arıca, geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarıyla şaşırttı! Çünkü fotoğraflar bir tekstil firmasının moda çekimleriydi ve seksi pozlar veren Arıca'nın yanında çıplak modeller vardı! 'sanatciborsasi.com' adlı internet sitesinde yer alan fotoğraflarda, Arıca'ya eşlik eden mankenlerden birinin şarkıcı Ozan Orhon'un eski eşi Yeşim Erçetin olması ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Erçetin'in Arıca ile samimi göründüğü bu pozlara Ozan Orhon'un sinirlendiğini anlatan Arıca, "Herkes geldi işini yaptı, ondan sonra Yeşim'i görmedim bile zaten. Ozan'ı da severim ayrıca, niye şimdi sinirleniyor ki? Niye böyle bir şeye sebep oluyor?" dedi.

SİSİ'NİN HATIRI İÇİN KATILDIM
'14 yıllık şarkıcılık geçmişinde 15 hit çıkaran, 40'ın üzerinde klip yapan Arıca, "Şarkıcılıkta daha fazla tutunamadı da, o yüzden mi bu fotoğrafları çektirdi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Modelliğe yeniden döndüğümü düşündürecek bu pozları para kazanmak için vermedim. Çekimler karşılığında bana klip yapılacaktı. Ama bazı aksaklıklardan hoşlanmadım. Eğer o işten para alsaydım, benim için 'paraya ihtiyacı var, o yüzden bu işe girmiş yeniden' denebilirdi. O resimler yanlış kullanılıyor, sinirim bozuluyor!"

* Çıplak modellerin olduğu bir katalog çekiminde gördük sizi. Bu bir dikkat çekme çabası mı, yoksa tekrar müzikle ilgili çıkış yapmak için farklı bir adım mı?
Yaptığın şarkı iyi değilse, ne yaparsan yap o şarkı sana çıkış mıkış sağlamıyor. Ben bunun bilincine zamanında vardığım için böyle bir şey yapmama gerek yok. Yani şarkı öne çıksın diye, müzikal çıkış yapayım diye böyle bir şey yapmama hiç gerek yok. Bu fotoğrafları Seyhan Soylu'nun (Sisi) hatırıyla bir firmanın projelendirmesi karşılığında para almadan çektirdim. Firma da bu çekimler karşılığında bana klip çekecekti. Ama ben anlaşmayı daha sonra yırtım attım.

* Neden yırtınız? Size anlatılan konseptte gerçekleşmedi mi çalışma?
Çalışmanın yürüyüşünden hoşlanmadığım için yırttım. Sonra da çalışmanın devamı gelmedi. Bana vaat edilen de yapılmadı. Zaten bu yeni bir iş değil. Yani bu çekimler dün yapılmadı.

ÇIPLAKSAN TAHTAYA DÖNÜŞÜRSÜN
* Ne zaman yapıldı?
Fotoğraflar çekileli 8 ay kadar oluyor. Yeliz Öney de, Yeşim Erçetin ve Fulya Keskin de oradaydı, o çekimlerde onlar da vardı. Onlara da sorabilirsiniz, çalışan herkes biliyor, ben bunu para karşılığı yapmadım. Bana klip yapılacaktı, o firma bu anlamda bana sahip çıkacaktı ama ben gidişattaki bazı aksaklıklardan hoşlanmadım. Bu projeye klip karşılığı, kendi işimi devam ettirmek için katıldım. Öyle bir barter çalışmasına ihtiyaç vardı, üstelik çok da şık olacaktı. Ama orada çekilen resimler yanlış kullanılıyor ve benim sinirim bozuluyor.

* Nesi yanlış? Çıplak modellerle yan yana olmanız mı?
Bir sayfada üçlü resim olacaktı, onun için oraya oturduk biz. Bir tane çıplak tahta vitrin mankeni, bir kadın, bir de erkek. Orada şu anlatılacaktı; çıplaksanız tahtaya da dönüşebilirsiniz, o yüzden giyinmeniz gerekiyor. Ama o resimleri tek tek kullanırsan yoruma açık olur!

* Proje size nasıl anlatıldı ilk başta?
Yeliz Öney, Yeşim Erçetin ve Fulya Keskin'le çalıştık. Biz oraya gideceğimizde biraz erotik pozlar olacağını biliyorduk ama zaten firma bakış açısı olarak aşırı erotizme karşı bir firma. Ama çekimlerde; asıl yakalamak istediğin pozu bulana kadar bir sürü kare çekiliyor. Ve bazen birinin bacağı açılıyor, yakası açılıyor. Yani asıl fotoğrafta benim ceketimin o kadar açılması gerekmiyordu; hafif bir erotik hava olacaktı ama o denli değil. Ben erotizme karşı değilim, daha fazlası da olabilirdi. Bu fotoğraflar niye 8 ay sonra tekrar konuşuluyor, onu da anlamış değilim. Ben o fotoğraflara sahip çıkmıyorum!

OZAN NİYE SİNİRLENİYOR Kİ?
* Fotoğraflarda Ozan Orhon'un eski eşi Yeşim Erçetin'le yan yana olmanız, çeşitli söylentilere neden olmuş...
Dört gün önce biri telefon açtı, "Ozan Orhon'un eski eşinin senin kucağında oturan fotoğrafları varmış, Ozan biraz sinirlenmiş" dedi. Konuşma konusu arıyorlar bence, öyle bir şey yok. Herkes geldi işini yaptı, ondan sonra Yeşim'i görmedim bile zaten. Ozan'ı da severim ayrıca, niye şimdi sinirleniyor ki? Niye böyle bir şeye tekrar sebep oluyor? Üç gün sonra başka resimler için yine telefonlar gelmeye başladı. Buna karşı değilim ama bana yapılması gerekenleri yerine getirmemiş bir projeyi istemiyorum.

* Yani size klip çekmedi firma...
Hayır, çekmedi...

* Niye çekmiyorsunuz diye hesap sormadınız mı? Elinizde bir anlaşma vardı sonuçta...
Sormadım. İşleyişte bazı küçük detaylar var; onlara girmek istemiyorum. Sonuçta evet elimde anlaşma vardı ve ben isteseydim 'klibi yapın' diye tutturabilirdim. Çünkü anlaşma benden yanaydı. Ben dedim ki, 'hayır, ben bu çalışmayı devam ettirmek istemiyorum, o yüzden klip de kalsın, beni de unutun, bu kadarlık resmimle idare edin.'

* Başka projelerde model olarak yer alacak mısınız? Sıcak bakıyor musunuz bu tür işlere?
Tabii ki bakıyorum ama mankenliği düzenli bir gelir için yapmam. Ancak benim albümümü, klibimi destekleyen bir konseptte olabilirim.

SEZEN BAŞARAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aradan tam 30 yıl geçti Ajda şimdi daha güzel
 70'lik dede 17'lik kızla gerdekte!
 Mahkeme çağırıyor Tayfur gitmiyor
 Ben bu fotoğraflara sahip çıkmıyorum!
 Azgın teke otu cinselliğin gücünü artırıyor
 Nükhet Duru kendi aşkını unutmuş!
 Ünlü isimlerin rüyaları bu ajandada buluştu
 Kocam 'lütfen oyuncu olma' dedi
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
30'dan önce ne yapmalı?
5'i Her şeyin bir yaşı var...
ÖZAY ŞENDİR
Seni seviyorum deme yolları (3)
Adamın elinde, sevdiği...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Ajda Pekkan Enrico'nun kızı gibi duruyordu
Ajda Pekkan...
Katarakt lensinin en pahalısı en iyisi değil!
Katarakt lensinin en pahalısı en iyisi değil!
Katarakt rahatsızlığını gidermek için ameliyatla göze yerleştirilen...
Aşk yalanmış!
Aşk yalanmış!
Sosyete kulislerinde, Shery Shahnavaz'dan boşanarak 140 trilyonluk...
Aşk orucunu sonunda bozdu!
Aşk orucunu sonunda bozdu!
Yaklaşık 4 yıl önce 10 küsur yıllık eşi Okandan Günday'dan boşanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.