kapat
   
14 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yilmaz Ozdil @ SABAH
 

Avrupai futbol...

Limanları Rum'a açtık.
Ters köşe, altın gol başlıkları atıldı.
Öyle midir gerçekten?
Dün Mustafa Denizli'nin, "Bu millet tarihi boyunca ve susuz kalmıştır ama, hürriyetini asla kaybetmemiştir" şeklindeki sözlerini aktardım.
Bugün devamı var.
Madem siyasi yazarlar, bu işi futbola benzetiyor... Peki, işin erbabı olan futbol yazarları ne düşünüyor?
Sordum... Buyrun.
HH
Şansal Büyüka: Madem maça benziyor... 40 küsur senedir oynuyoruz. Atak yapıyoruz, hakem engelliyor. Gol atıyoruz, saymıyor. Bu arada ofsayttan devamlı gol yiyoruz, santrayı gösteriyor. Demek ki, bu hakemlerle bir 40 küsur sene daha oynasak, gene kaybedeceğiz.
Ahmet Çakar: Avrupa Birliği'ne girmek, Türk insanının yararına. Ama bu iş, bir gecede verilen tek taraflı tavizlerle olmaz. Taviz verilir. Karşılığında taviz alınır. Teslimiyetçi politika, asla doğru değil.
Turgay Şeren: Biz Atatürk çizgisinde büyüdük. AB'ye değil, kendimize güvenmeliyiz. Karakterli olmalıyız. Kişilikli olmalıyız. Bize bu yakışır. Bir çalışıyorsak, üç çalışmalıyız. Benim bildiğim taviz de, karşılıklı olur... Biz ise, her dediklerini yapıyoruz.
Ziya Şengül: Tek cümlelik yorumum var... Kendi kalemize gol attık.
Gökmen Özdenak: En rahatsız olduğum şey şu... 8 milyonluk Yunanistan, 70 milyonluk Türkiye'ye baskı yapıyor. Lobilerine bak. Bir de bize bak... Türk, Türk'e küs. Temel sorun bu. Biz Türkler, birbirimizi sevmiyoruz, birbirimize saygı duymuyoruz. Maalesef, arsız kişisel ihtiraslar nedeniyle, ülke menfaatleri ikinci plana atılıyor. Halbuki biz birlik olabilsek, Avrupa Birliği'ne de ihtiyacımız kalmayacak.
Doğan Koloğlu: Sporun sembolü, Olimpiyat'ın kurucusu Yunanistan... Avrupa kültürünün kökeni de Yunanistan... Ama Yunanistan, bu tavrıyla, hem spor kültürüne ihanet ediyor, hem de Avrupa kültürüne ihanet ediyor.
Selçuk Yula: Eskiden ABD emperyalizmi vardı üzerimizde. Şimdi de AB emperyalizmi var. Kabahat bizde... Adamlar bizi sömürmemek için çaba harcıyor. Biz, "Allah aşkına bizi sömürün" diye yalvarıyoruz. Türkiye, ekonomik ve siyasi bağımsızlığını kazanmazsa, biz bu kapıda daha çok bekleriz.
Osman Tamburacı: Hakem hatalı, hakem... Bu işte mühim olan, pozisyonları değerlendirmek... Daha fazla konuşursak, hükümet de bizi ters köşeye yatırır!
Kazım Kanat: Sahaya hep 1-0 mağlup çıkıyoruz... Bakın, "üye olsanız bile, serbest dolaşım yok" diyorlar. Bu ne demek? Seyircisiz oynayacağız demek... Bizim seyircimizi engelliyor ama, PKK'lıya pankart astırıyor, Ermeni teröristine pankart astırıyor. Çatır çatır taviz alıyor. Bastıra bastıra, golü de kendi kalemize attırdılar sonunda... Ama biraz da kendimize bakmamız lazım. Biz nerede hata yapıyoruz? Çünkü şerefli yenilgiler dönemi gerilerde kaldı... Kendimizi kandırmayalım.


Ve Erman Toroğlu...
İlla AB'ye gireceğim diye yalakalık yapmaya gerek yok... Hangi Avrupa ülkesi, gideyim de Türk milletini kurtarayım diye düşünür... Bize bizden fayda var. Bizi, ancak biz kurtarabiliriz. Kendi insanıma saygı göstereyim. O da bize saygı gösterecek o zaman. Kendi kendimizi yemekten, elaleme enerjimiz kalmıyor. İçerde herkes birbirini yemeye çalışıyor. Ne AB'si yahu? Ben ona mecbur olmayayım, o bana mecbur olsun... Ben zaten AB'deyim. Almanya'da Fransa'da Hollanda'da milyonlarca insanımız var. AB dediğin, yaşlı ülke grubu. Toprağı bitmiş. Madeni bitmiş. Toprak almaya geliyor bize. Ev almaya geliyor Antalya'ya Didim'e. Aptal mı? Adam benden banka almaya geliyor, banka... Ben hâlâ adama gideceğim diye yalvarıyorum. Madem kötüyüm... Neden geliyorsun banka almaya? Bize, bizden fayda var arkadaş... Ben kendimi düzelteyim, gerisi kolay.


Görüşler böyle...
Demek ki neymiş?
Sağlam kafa, hakikaten sağlam vücutta bulunurmuş.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Büyük Mustafa...   / 13-12-2006
 Et alma... Yem al...   / 12-12-2006
 Tek kişilik demokrasi...   / 10-12-2006
 Liman...   / 09-12-2006
 Bi liman versem...   / 08-12-2006
 Reform...   / 07-12-2006
 Hokus pokus...   / 06-12-2006
 Dördüncü kuvvet müteahhitlerdir...   / 05-12-2006
 En büyük sorun emekliler ölmüyor! Ölseler sorun yok   / 03-12-2006
 Ha gayret...   / 02-12-2006
YILMAZ ÖZDİL
Avrupai futbol...
Limanları Rum'a açtık.
Ters...
ERGUN BABAHAN
Pinochet ve Yezid
Adı Augusto Pinochet idi.
MEHMET BARLAS
THY yeni Borat filmi için senaryo mu hazırlıyor?
Dün...
UMUR TALU
İnkâr morfini
Günahlarını, suçlarını inkâr etmeden,...
FATİH ALTAYLI
Parlamentolar 5'inci yılda nafile mi...
ERDAL ŞAFAK
Kapıdaki kriz
Ankara'da giderek kızışan...
Fransız polisinden göçmene infaz
Fransa'da polisin sorguladığı Tunus asıllı El Amri'nin cesedi 3 hafta...
Sünnilere silah veririz
Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ABD Başkan Yardımcısı Cheney'e...
Tabutta Röveşata
Tabutta Röveşata
F.Bahçe, UEFA'da devam etmek için beraberliğin yettiği maçta 2-0...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu