kapat
   
13 Aralık 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu haberi dinle
"Cumhurbaşkanlığı seçimi zamanında yapılacak"

Bazı gazetelerde bugün, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e atfen yer alan, ''Cumhurbaşkanı seçiminin yeni bir parlamentoyla yapılmasına'' ilişkin haberlerine sert çıkan Başbakan Erdoğan "Hani sizler Anayasa'ya bağlıydınız? Hani siz hukukun üstünlüğüne inanıyordunuz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca seçimler ile ilgili olarak ''Bu parlamento Cumhurbaşkanlığı seçimini zamanında yapacaktır, genel seçim de zamanında yapılacaktır'' dedi.

AMİR HÜKÜM ORTADA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimi konusunda, Anayasa'nın amir hükmünün ortada olduğunu belirterek, İşimize geldiği zaman Anayasa'nın amir hükmü, hukuk devletiyiz, işimize geldiği zaman hukuk tanımayalım, bunu şuraya çekelim, bunu buraya çekelim. Meclis'te sıkıntılı bir yapı yok'' dedi.Başbakan Erdoğan, AK Parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan,
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e atfen, ''Cumhurbaşkanın açıklaması oldu, Nisan'da erken seçim yapılması gerektiğini vurguluyor nasıl değerlendiriyorsunuz?'', sorusuna ''Nerede olmuş?'' karşılığını verdi ve şöyle devam etti:

''Ben duymadım, Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisinden böyle bir şey duyladıktan sonra bunlara inanmam. Kusura bakmayın, medya aracılığı ile de bunları değerlendirmem.''

'ESKİ ALIŞKANLIKLAR TARİHTE KALDI'

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin,''Cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koymadan bir erken seçime gitmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna da, ''Nereden çıktı bu. Nisan'dan önce böyle bir şey duymayacaksınız'' dedi.
''Bu ifadeler Sezer'in ağzından alınmış ifadeler, MHP kaynaklarından da doğrulattık'' denmesi üzerine, Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ben, her hafta Sayın cumhurbaşkanımızla görüşüyorum. Böyle bir şey olduğu zaman zaten bunları bizzat kendisinden duymuş olurum. Kaldı ki, bu konuda Anayasanın amir hükmü ortadadır ve bu amir hükme göre hareketle mükellefiz. İşimize geldiği zaman Anayasa'nın amir hükmü, hukuk devletiyiz; işimize geldiği zaman hukuk tanımayalım, bunu şuraya çekelim, bunu buraya çekelim. Meclis'te sıkıntılı bir yapı yok. Meclis'te şu anda 355 milletvekiline sahip olan bir iktidar partisi var. Dolayısıyla, böyle bir sıkıntı olacaksa, parlamento içinde varsa böyle bir sıkıntı bunun adımını atma noktasında karar verebilecek bir güce bu iktidar partisi sahiptir. Şu anda piyasalara olumsuz şekilde etkileyebilecek bir adımı atmayı da asla düşünmüyoruz.

Başka hesaplar içinde girmek suretiyle ülkeyi tekrar o eski alışkanlıklarına döndürmek isteyenler var. Biz o eski alışkanlıklar içerisine de asla girmeyiz. Böyle bir hesabımız da yok. O eski alışkanlıklar artık tarihte kaldı. Biz bu dönemde bunu ispatlayacağız.

Ve bu parlamento bu Cumhurbaşkanlığı seçimini zamanında yapacaktır. Genel seçimi de yine zamanında yapacaktır. Ve bunun kararını alacak yerde bu parlamentodur. Onun için, bu parlamentonun mensubu olanların özellikle bu parlamentoya saygı duyması lazım. Parlamentoya üye olmaya hazırlananların da bu parlamentoya saygı duymaları lazım. Yani demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin kendi basit çıkarları için ülkelin çıkarlarını yok farz etmelerini anlamak mümkün değil.''

'BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile yarın haftalık olağan görüşme yapacağını ifade eden bir gazetecinin, ''Bu konuyu değerlendirmeyi ya da sormayı düşünüyor musunuz'' sorusu üzerine de, ''Buna benzer konuları değerlendiriyoruz. Ama benim şu anda onu değerlendirmeye ihtiyacım yok'' dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin ''Sayın Büyükanıt ile görüştünüz, bilgilendirme konusundaki sıkıntıyı aştınız mı?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:
''Değerli arkadaşlar, böyle bir sıkıntı filan söz konusu değil. Bunlarla ilgili gelişmeler hepsi gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Böyle bir sıkıntı filan söz konusu değil. Sizler de sürekli olarak, lütfen sıkıntı yaratmanın gayreti içinde olmayın. Tam aksine 'ülkeye biz nasıl yardımcı oluruz', bunun gayreti içinde olun. Yani, dünyada gelişmiş ülkelerde medya bunu yapıyor. Piyasaları olumsuz şekilde etkileyecek bir şeyler üretelim, çıkaralım, bunun gayreti içine girmez. Lütfen ben de sizlerden bunu rica ediyorum.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Oval ofis tartışması!
 "Durum içinden çıkılmaz değil"
 Rehn: Türkiye'ye mesaj verdik
 1.5 milyon YTL'lik tazminat davası
 'Böyle bir mektubu bize gönderemezler'
 Siyasi üslup bozuldu
 DYP'den Mumcu'ya transfer golü
 Fried: Türkiye kriterleri karşıladı
 Sezer'den erken seçime yeşil ışık
 Bakan Çelik, 5 bin YTL tazminat ödeyecek
 DTP'den çıplak ayaklı açıklama
 Meclis'te vekillerin 'domuz' kavgası
 İHD: Müslüman-Sol hareketinde yokuz
MUHARREM SARIKAYA
'Nefes alma süreci...'
Önce, "Kopenhag süreci"...
YAVUZ DONAT
Problemler yönetilemiyor henüz kriz yok
Ankara ısındıkça...
Enkazdan 8 ölü çıktı gözaltılar 5'i buldu...
Diyarbakır'da askeri lojmandaki patlamanın kazandan olduğu...
Polis müdürlerine çete suçlaması
43 sanıklı çete davasında İstanbul ve Ankara'da görev yapan bir...
RJ'den kurtulan THY deve kesti
RJ'den kurtulan THY deve kesti
THY, çok kaza yapan ve sürekli sorun çıkaran 11 adet RJ modeli...
Hükümetin AB tepkisi: Bize haksızlık yapıldı
Hükümetin AB tepkisi: Bize haksızlık yapıldı
Hükümet, Avrupa Birliği'nin müzakere sürecinde 8 maddeyi askıya alma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu