kapat
   
14 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
13 YIL ÖNCE ALINAN UÇAKLAR İADE EDİLDİ
Bu haberi dinle
RJ'den kurtulan THY deve kesti
Düşen RJ'de 75 kişi ölmüştü
Uçaklar 2004'te seferden çekildi

Yok deve!

THY yıllardır hep sorun çıkarıyor diye iade ettiği RJ tipi uçaklardan kurtuluşunu Atatürk Havalimanı apronunda deve keserek kutladı.

Türk Hava Yolları'nın filosunda 13 yıldır bulunan sabıkası kabarık RJ tipi uçaklar artık tarih oldu. Kira sözleşmesi biten İngiliz yapımı son uçak da iade ediliyor. THY teknik personeli bu mutlu son için dün inanılmaz bir olaya imza attı.

Et işçilere dağıtıldı
Teknik Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın girişimiyle alınan bir deve süslenerek kamyonla alanın B kapısına getirildi. Apronda bekletilen RJ tipi uçağa kadar yürütülen deve uçağın önünde kesildi, eti taşeron işçilere dağıtıldı.

Para personelden
Apronda deve kesmek için DHMİ ve polisten de resmi izin alan THY yöneticisi Can olayı Uçaklar geldiğinde kurban kesme adeti var. Gittiklerinde de yapsak diye düşündük. Parayı aramızda topladık" diye savundu.

Belki havacılık tarihinde ilk
Minik halılarla süslenen deve kesilmeden önce THY personeli tarafından böyle görüntülendi. Kurban etini paylaşan taşeron işçiler de sevinç gösterisi yaptı. Apronda deve kurban etmenin havacılık tarihinde olup olmadığı bilinmiyor.


RJ'den kurtulan THY deve kesti

THY, çok kaza yapan ve sürekli sorun çıkaran 11 adet RJ modeli uçaktan kurtuldu. Bunun üzerine yönetim apronda deve kesti.

THY, 13 yıldır filosunda bulunan kaza karnesi kabarık 11 adet RJ 100 tipi uçaktan kurtulunca deve kesti. 2004 yılında seferden çekilen ve bakımları yapıldıktan sonra yeniden uçmaya başlayan uçakların, kira sözleşmeleri yenilenmeden iadesine başlanmıştı. Kalan son uçağın iade bakımının tamamlanarak, İngiltere'ye gidecek hale getirilmesi üzerine THY'nin Teknik A.Ş. bünyesinde çalışan işçiler, ortaklaşa aldıkları deveyi "Adak kurbanı" olarak kesip, etini taşeron firmalarda çalışan personele dağıttı.

SON UÇAK DA CUMA GİDİYOR
1993 yılında filoya katılan uçaklardan 10 tanesi sözleşme süresi dolduğu için üretici firmaya iade edildi. Son kalan uçak ise, 15 hafta önce hangara çekilerek bakıma alındı. Tüm detayları yeniden gözden geçirilerek, iade şartı olan "İlk alındığı hale" kavuşturulan uçak dün hangardan çıkartılarak, aprona alındı. Leasing firmasının iadesini kabul ettiği uçak, cuma günü İngiltere'ye gönderilecek. Alındıkları günden itibaren tartışmalara neden olan uçakların bakımını yapan Teknik A.Ş. personeli ise, tüm uçakların iadelerinin kabulünü deve keserek kutladı. THY Teknik Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın fikir vermesi üzerine teknik personel, Küçükoğlu Hayvan Çiftliği'nden bir deve aldı. Süslenen deve, DHMİve Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'nden alınan izinle B kapısından aprona getirilerek, burada kesildi.

APRONDA KURBAN KESTİLER
Uçaklardan kurtulduktan sonra deve kesilmesi fikrinin sahibi olan Şükrü Can, "Bu uçakları aldığımız ilk günkü gibi iade etmek zorundayız. Çok zorlu bir iş. Mesela ilk uçağın iade bakımı 62 hafta sürdü. Bu uçak ise 15 haftadır bakımdaydı. Leasing firmasının onay vermesi lazım. Geri almamak için her türlü zorluğu çıkartıyorlar. Bu son uçakta bin 550 bulguya rastlandı. 'Kanatlarında toz, koltuklarında kir var' gibi. Bunların hepsinin giderilmesi gerekiyor. Bu yüzden personel büyük bir stres ve baskı altında çalışmak zorunda kaldı" dedi. Son uçağın iadesinin kabul edilmesi üzerine "Adak kurbanı" kesmeye karar verdiklerini anlatan Can, "Uçaklar geldiğinde kurban kesme adeti var. Biz de gittiklerinde ne yapsak diye düşündük. Her biri için ayrı ayrı kurban kesmek yerine son uçağın iadesinin de kabul edilmesi halinde deve kesmeyi kararlaştırdık" diye konuştu. Şükrü Can, "Adak kurbanı olduğu için parayı kendi aramızda topladık. Etini de kendimiz almadık. Taşeron firmalarda çalışan işçilere dağıttık" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Aprondaki deveye kurban
 ABD'den PKK'ya karşı atak
 Askeri lojmanın kapıcısı tutuklandı
 Maaş vurgunu!
 Patlamanın nedeni kapalı vana
 Genelkumay'a tehdit mesajı
 Bebekler kök hücre için öldürüldü
 Yolcuları ilaçlı gazozla uyuttu
 Hükümetin AB tepkisi: Bize haksızlık yapıldı
 "AB direniyor şirketler Türkiye'yi kucaklıyor"
 Acarlar'ın çevresindeki köyler için yıkım kararı
 Emekli maaşıyla sınıf yaptırdı
 Çiller'in pırlantalarının çoğu bulunamadı
 Çocuğunu okula yollamayana ceza
 Ali Taygun'dan veda resepsiyonu
 Ölüm aylığında yeni düzenleme
 Türkiye'den AB'ye yasa dışı göç uyarısı
 Ankara müzakerelerin üç başlıkta sürmesini bekliyor
YILMAZ ÖZDİL
Büyük Mustafa...
Ters...
ERGUN BABAHAN
Ölü avukatları neye koyarlar?
Çevre kirliliği veya balık...
MEHMET BARLAS
Ankaralılar, yurdu ve dünyayı tribünden mi...
FATİH ALTAYLI
Orhan Pamuk'u onurlandırmak
Başlık belki yanlış oldu.
UMUR TALU
Sözüm meclisten dışarı
Güç, kudret ve iktidar;...
ERDAL ŞAFAK
Gözden kaçanlar
Muhalefet iktidara, iktidar da Brüksel'e...
Nükleer İtiraf
İsrail Başbakanı, İran'ı eleştirirken ülkesinin de nükleer silahı...
Diktatör kuyruğu
Şili'nin eski diktatörü Pinochet'nin cenazesi dün yakıldı ve külleri...
F.Bahçe'ye 3 maç
F.Bahçe'ye 3 maç
F.Bahçe'ye G.Saray maçındaki olaylar nedeniyle 3 maç seyircisiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu