kapat
   
12 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ŞARK ZİHNİYETİYLE YÖNETİLİYOR İskender Günen Trabzon’un durumunu içler acısı olarak değerlendirirken Trabzon eski değerlerini yitirdi. Kulübü şark zihniyetiyle yönetemezsiniz yorumunu yaptı.
Bu haberi dinle
Azizsilin değiştirdi
Türkiye'de hakemler barometre gibi olmuş
Ya Bakan Şahin ya Ulusoy gidecek

Azizsilin değiştirdi

Bilgiç: Türk spor tarihine "Azizsilin" olarak geçen hamleyle şu anki tablo oluştu. Fenerbahçe'de hem sonuç hem futbol olarak çıkış başladı

Çakar: Gerets Galatasaray'ı Avrupa'ya rezil etti Kanat: Beşiktaş ikinci yarıda F.Bahçe'nin tek rakibi olacaktır

Tüzemen:
Avrupa'ya duyulan özlem yönetimin para için taraftarı Olimpiyat Stadı'na götürmesi nedeniyle giderilemedi

Y
azarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen, ilk yarısı biten Turkcell Süper Lig'de Dört Büyükler'in durumunu ve son haftalara damga vuran hakem hatalarını masaya yatırdı...

*
Gürcan Bilgiç: F.Bahçe liderliği kazandığı hamleyi 2-0 öndeyken 2-2 berabere kaldığı Ankaraspor maçından sonra yaptı. Türk spor tarihine "Azizsilin" olarak geçen hamleyle Zico, Daum'un sistemine geri dönmek zorunda kaldı. Futbol ve sonuç olarak bu dönemde büyük çıkış yaşandı. İki yenilgi aldılar, ikisi de UEFA'da. puan geride oldukları Manisa'dan liderliği devralıp rahat pozisyonda devreyi tepede bitirdiler. F.Bahçe'nin bu performansına rağmen 100. yılda coşkunun hâlâ yaşanmadığını görüyoruz. Halbuki ortada skor açısından küçümsenmeyecek bir performans var. Yönetimin ne transferlerle ne teknik direktör seçimiyle sezon başında yarattığı 100. yıl beklentisini karşılayamadığı kesin. Herkes Avrupa'da büyük bir beklenti içinde. UEFA'da en azından çeyrek ya da yarı finallerden birisini oynamak istiyorlar. Ama takım gereken güveni veremedi. Devre arasında taraftarların üzerindeki ölü toprağını atacak bir şey yapmak gerek. Bu da transferdir. Takımı ayağa kaldıracak, umutlandıracak transferler her zaman gol bölgesine yapılmıştır. Ama Fenerbahçe'de eğer hedef Avrupa ise transferin defansa yapılması gerekmektedir.

* Levent Tüzemen: Galatasaray topladığı puan olarak tablodaki haliyle bende hayal kırıklığı yarattı. Fikstür avantajı iyi kullanılmadı. Konya, G.Antep ve Ankaragücü maçlarında öne geçilmesine rağmen çok değerli puanlar kaybetti. Buna rağmen Antalya ve Bursa önünde şanslı maçlar kazandı. Geçen seneki şampiyon kadronun bu seneki en büyük zaafı, kaliteli oyuncularının iki maç üst üste iyi oynayamaması. Bu da Gerets'in takım tertibinde yanlışlar yapmasına neden oldu. Bir maçın en iyi oyuncusu, diğer maçın en kötüsü haline geldi. Şampiyonlar Ligi'ne olan özlemin giderilmesi fırsatını yakalanmasına rağmen yönetim başarılı olamadı. Ali Sami Yen'e çekidüzen vermek yerine maddi sıkıntı nedeniyle para kazanmak için taraftarı Olimpiyat Stadı'na götürdüler. Transferde beklentileri karşılamayacak yabancılar alındı.

RİCO PAŞA ALEX'İ GEÇECEK
Geçen sene herkes tarafından forvetleri kıskanılan takım sezon başından itibaren sakatlıklar ve formsuzluklar nedeniyle tek forvetin eline kaldı. Rekor penaltı kaçırdı. Tüm bu olumsuzluklar, yönetimdeki çatlaklar, Gerets ve yöneticiler arasındaki gerginliklere rağmen Galatasaray'ın durumunu başarılı olarak görüyorum. Devre arasında ben olsam Wederson'u almaya çalışırım. Gallardo konusunda başkanın özel bir çabası olduğunu biliyorum. Eğer o gelirse İliç'i göndermeleri gerekir. Bu da sorun olur. Sol kanada oyuncu alınmasının şart olduğunu düşünüyorum.

* Kazım Kanat: Bu Beşiktaş futbol ve puan anlamında son 3 yılın en iyi Beşiktaş'ı. Bu Beşiktaş ikinci yarıda Fenerbahçe'nin tek rakibi olacaktır. Üç maç oynayan Rico paşa, şimdiden Alex'in karizmasını çizdi. Delgado toparlanacak. İbrahim Akın gibi bir star takıma girdi. Beşiktaş'ın en büyük rakibi Tigana. Nobre'nin yerine Bobo oynarsa Beşiktaş ikinci yarıda derbiler dışında tüm maçlarını kazanır. Bir yabancı hakkı boşta bulunuyor. Devre arasında transfer yapılacaktır.

* İskender Günen: Trabzonspor'un 7 haftadan sonra 3 puan kazanması önemli. Eğer kazanamasa ligin dibine demir atmış olacaktı. Trabzon'un sorunu yönetimsel. Yönetim ile hoca arasında sorun var, camia ile sorun var. Şu an Trabzon'un borcu 22 milyon YTL. Mali anlamda da sorunları çok fazla. Nuri Albayrak, yönetime gelirken "İki dünya yıldızı alacağım" dedi. Böyle şark tipi bir anlayışla kulüp yönetemezsiniz. Trabzon eski değerlerini yitirdi. Atay Aktuğ yönetimi ve o anlayış şu an mumla aranıyor. Yapılacak tek iş olağanüstü kongredir. Neyi değiştirirseniz değiştirin Trabzon'un ikinci yarıda işi zor. Bu yönetim varken işi her zaman zor.

* Ahmet Çakar: Türkiye'de ilk devreyi Fenerbahçe hariç tüm takımlar mutsuz kapadılar. Beşiktaş mutsuz, G.Saray duble mutsuz. Buna rağmen en çok eleştirilen adam Zico. Galatasaray antrenörü Gerets, Avrupa'da takımını sonuncu yaptı, kendi idarecileri tarafından göklere çıkarıldı. Liverpool, son maçı kazanmayı istemiş olsa Galatasaray onu da kazanamazdı. Sıradan ve basit bir grupta sonuncu oldular. Fenerbahçe'nin UEFA'daki grubu Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki grubundan daha zor.

GERETS ACİZ VE KORKAK!
UEFA Şampiyonu apoletli Galatasaray, Gerets yönetiminde Avrupa'da üst üste iki sene çok kötü bir tablo çizdi. Geçen sene beyaz ayıların takımı Tromsö'ye elendi. Bu sene grubunda sonuncu oldu. Gerets skandal sonuçlar alarak Galatasaray'ı rezil etti. Aciz ve son derece korkak bir adam. Bunu skorlarda gösteriyor. Kaderci oynuyor, oyuncularını analiz edemiyor. Sanıyorum yaşanan sakatlıklarda kendisinin de payı vardır. Fenerbahçe maçında kafası açıldı, yıkılmadı ayakta kaldı. Bu da G.Saray'a manevi bir haz verdi. Gerets'i yıldız yapan biraz da Adnan Polat'ın basiretsiz tutumudur. Belçikalı'nın kaldığı her gün Galatasaray'ın aleyhinedir. Gerets'i savunanlar, bana Gerets'in Galatasaray'a bir katkısını söyleyin.

* L.T: Geçen sene Galatasaray'da kimse 5 kuruş para alamadı. Başta Gerets geliyor. Oynamayan futbolcular dışarıya "Futbolcular Gerets'i sevmiyor" diye haberler yazdırıyor. Bunu Hakan Ünsal söylüyorsa siz düşünün ona kim söylüyor.

* G.B: Ahmet hoca, Zico'ya sonuç eleştirisi yapıyorsun. İki gün sonra Frankfurt, Fenerbahçe'yi yenerse Fenerbahçe için de bitiyor Avrupa. Gerets'in katkısına gelince Galatasaray şu anda Türkiye'nin göze en hoş gelen futbolunu oynuyor. Ne istediği adamı alıyorlar, ne gönderiyorlar. Sormadan istemediği transferler yapılıyor. Bu adam ne yapsın?

* A.Ç: Galatasaray'ın çok iyi bir kadrosu var. Hemen hemen yabancılarının hepsi milli. Mondragon şu anki performansı ile dünyanın en iyi kalecilerinden biri. Bursa maçını o çevirdi.

* L.T: Sevgili Gürcan ile 2005 yılında Konfederasyon Kupası'na gittik. Cordoba ile röportaj yapılıyordu. Kolombiyalı bir gazeteci bize, "Cordoba fakir bir ailenin çocuğu, oynamaya ve para kazanmaya ihtiyacı var. Mondragon'un ise zengin bir ailesi var. Keyif için oynuyor, paraya ihtiyacı yok" dedi. Mondragon iyi konsantre olduğunda oynuyor. İstemeyince oynamıyor.

ARDA'DAN BAŞKA YILDIZ YOK

* İ.G: Kimse Galatasaray'ın kadrosunu küçümsemesin. Çok iyi bir takıma sahipler. Gerets'in teknik anlamda yanlışları çok fazla. 4-0'lık Fenerbahçe maçında çıkardığı kadroya bakın anlarsınız.

* A.Ç: Galatasaray camiası ve bazı gazeteciler dilenci edebiyatına başladılar.

* L.T: Bu sözler yanlış oluyor.

* A.Ç: Türkiye'nin en güçlü iki kadrosundan biri Galatasaray'da. Buradan daha iyi yerlerde olması gereken bu takımın dünya çapında bir teknik adama ihtiyacı var.

* L.T: Ahmet hoca, bir isim ver o zaman. Gerets gitti diyelim. Daha iyisi gelecekse bence de gitsin ama söyle kim gelsin?

* A.Ç: Gerets'in gitmesi, Galatasaray'ın düzelmesi olur. Gerets, Galatasaray'a Belçikalı mantalitesini getirmiştir. Bana Gerets ile problemimin kişisel olduğu söyleniyor. Gerets'e hayran olmak ve savunmak Galatasaray'ın köküne dinamit koymaktır.

* K.K: Gerets dersini iyi çalışmayan iyi bir öğretmen. İlk devrelerde inanılmaz hatalar yapıyor. Galatasaray'ın ikinci yarılarına bakın hepsi mükemmel.

* İ.G:
Galatasaray'ın kadro olarak kötü olduğu zamanlarda bile Avrupa'da başarıları vardır. Gerets geldikten sonra iyi kadroya rağmen böyle bir şey söz konusu değil.

* A.Ç: Lucescu mütevazı kadrosuyla Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yapmıştı.

* K.K: İlk yarıda Fenerbahçe ile Erciyes'i çıkarın. Türk futbolunda ilk kez dengeler ligi oldu. Üç Büyükler puan farkı yapamıyor. Türk futbolu adına en mutlu olay bu. En az 12 takımın ikinci olma şansı var. Küme düşecek takım hiç belli değil. Bunlar harika şeyler. Ayrıca çok antrenör kovulmadı bu da iyi. Takım oyunu ön plana çıkarken malesef Türk futbolunda bireysel yıldız sıfır. Arda'nın dışında kimse yok.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 G.Saray geçen sezona oranla 11 puan az topladı
 F.Bahçe'nin Avrupa karnesi
 Kart gösterme rekoru Vedat Yüksel'de
 İlk yarıda 7 takım teknik direktörünü değiştirdi
 Okur'lu Jazz Mavericks'i 101-79 yendi
 İstikrarla zirveye
 Başkan sevgisi
 Final iyi olsun
 Sabrın sonu Sabri
 Gerets davet bekliyor
 Taraftar büyüledi
 Federasyondan şike açıklaması: 'İstenirse araştırırız!'
 İstanbul'un Sultanı'na bu raket yakışır
 Milan karıştırdı!
 Çulcu canlı yayına alkollü mü katıldı?
 Koç'tan Beykoz'a tribün desteği
 Ulusoy: Paraşütle inmedim
 Beşiktaş'a kınama
 Fehmi Özgüler'e ödül
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Rahatsızlık 1'lerde!
Fenerbahçe'de dörtlü...
CAHİT YAVUZ
Davis/Milli Cup
Rusya, geçen hafta Moskova'nın Olimpik...
Avrupa zirvesinden tren kazası çıkmadı
Avrupa zirvesinden tren kazası çıkmadı
AB'ye üye ülkelerin Dışişleri Bakanları tavsiye kararında uzlaştı.
Pamuk'un annesi: Bir çantaydı
Pamuk'un annesi: Bir çantaydı
Şekure Basman, eski eşinin çantayı oğlu Orhan Pamuk'a verdiğini...
Yeni bir burun
Yeni bir burun
Mükemmel fiziğiyle erkekleri büyüleyen sinema yıldızı Cameron Diaz,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu