|
|
Lezzet güneşi
Bahçıvan usulü hindi Eti 4'e kesin. Sirke, bir çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi çırpın, etlerin üzerine gezdirip, harmanlayın. Üzerini streçle örtüp, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Bu sürede en az 2 kez etleri alt üst edin. Etleri marinattan çıkarın, marinat suyunu ayırıp kağıt havlu ile kurulayın. Her iki yüzünü una bulayıp, fazla unları silkeleyin. Kalan zeytinyağını ısıtın ve etleri hızlı ateşte 3'er dakika pişirin. Etleri delikli kaşıkla alıp, fırın kabına yerleştirin. Aynı yağa soğan ve havuçları katın, orta ateşte karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Kırmızıbiberleri katın, orta ateşte karıştırarak 2-3 dakika daha soteleyip, etlerin arasına yayın. Hardal tohumu ve kuşüzümünü serpin, defne yaprağını ilave edin. Salçaya ayırdığınız marinat suyunu yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Karıştırmaya devam ederek suyu da ilave edip, etlerin üzerine gezdirin. Fırın kabının üzerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde iyice kapatın, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Malzemeler * 1 paket hindi göğüs * 2 çorba kaşığı sirke * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı un * 12 adet arpacık soğan * 2 adet havuç (jülyen doğranmış) * 1 adet etli kırmızı biber (doğranmış) * 1 çorba kaşığı hardal tohumu * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 adet defne yaprağı * 1 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı domates salçası * 4 sap maydanoz * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda)
|