kapat
   
11 Aralık 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GERDEK GECESİ İÇİN KOCASINA TECAVÜZ DAVASI Derya Kıyan Yıldız’ın avukatı İlk gece müvekkilem, korktuğunu söylemesine rağmen, kocası zorla ilişkiye girmeyi denemiştir diyerek, Yıldız hakkında tecavüz davası açtı. Hâkim Yıldız ise, bilinçli olarak kandırıldığını belirtip 24 bin YTL manevi tazminat istedi.
Bu haberi dinle
Chat'le evlenen hâkim pişman

Malazgirt hâkimi, chat'te tanışıp bir ayda evlendiği üniversiteli kıza 18 gün sonra 'çok yıpranmış' diyerek boşanma davası açtı.

36 yaşındaki hâkim Murat Yıldız, Adanalı 24 yaşındaki üniversite öğrencisi eşi Derya Kıyan Yıldız'dan boşanma dilekçesinde "Beni fotoğrafıyla kandırdı, evlenince değişti" diyerek 24 bin YTL'lik tazminat istedi.

Davranışları sağlıksız
Hâkim Murat Yıldız, "İnternetten yolladığı fotoğrafı beğenmiştim. Ama son derece yıpranmış, davranışları sağlıksız biri ile karşılaştım. Sürekli uyuyor, sağlığıma dokunan yemekler yapıyor, aileme saygı göstermiyor" dedi.

Eşi: "Şiirlerle kandırdı"
Derya Kıyan ise "hakaret, tehdit ve tecavüz" iddiasıyla hâkim için suç duyurusu yaptı. "Beni tatlı söz ve şiirlerle kandırdı. Evlenince aşağılamaya başladı. Chat yapmayı da bırakmadı" dedi.


Hâkimin chat evliliği sadece 18 gün sürdü

İnternette tanışıp evlendiği eşine, 18 gün sonra boşanma davası açan hâkim "Fotoğraftaki haline hiç benzemeyen, çok yıpranmış biriyle karşılaştım" dedi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde hâkimlik yapan 36 yaşındaki Murat Yıldız ile, internet ortamında tanışıp bir süre sonra evlendiği Adanalı 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Derya Kıyan'ın evlilikleri 18 gün sürdü. Genç hâkim eşi ile anlaşamadıklarını belirterek boşanma davası açtı. Hâkim Yıldız, dava dilekçesinde karşılaştığı kadının fotoğraftaki haline hiç benzemediğini ve "son derece yıpranmış, davranışları sağlıksız biri ile karşılaştığını" kaydetti. Çukurova Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Teknik Ressamlık Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan ve bir hastanede taşeron işçi olarak çalışan Derya Kıyan ile internette tanışan Asliye Hukuk Hâkimi Murat Yıldız'ın ilişkisi sanal ortamda gelişti ve çift bir ay sonra evlenmeye karar verdi.2 Kasım 2006'da Adana'da evlenen çift düğün sonrası Malazgirt'e döndü. Ancak hâkim Murat Yıldız, evliliklerinin 18. gününde eşine kendisini istemediğini ve bu nedenle Adana'ya dönmesini söyledi. Murat Yıldız, boşanma dilekçesinde "Karşılaştığımızda fotoğrafa hiç benzemeyen, son derece yıpranmış, davranışları sağlıksız biri ile karşılaştım. Ayrıca evlenmeden önce bana ve aileme saygı gösterirken evlendikten sonra çok değişti. Sürekli uyuyor, sağlığıma dokunan yemekler yapıyor, 'çok yemek yiyorsun' diye benimle alay ediyordu. Ailesi de benimle tehditvari konuşuyordu" diye konuştu.

TAZMİNAT İSTEDİ
Murat Yıldız "bilinçli olarak kandırıldığını ve yaşadığı hayal kırıklığı nedeniyle" 24 bin YTL de tazminat talep etti. Hâkim kocası tarafından hayallerinin yıkıldığını söyleyenDerya Kıyan’ın chatte yolladığı fotoğraf.Derya Kıyan Yıldız ise, iddiaların doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: "Beni tatlı sözler ve şiirlerle kandırdı evliliğe ikna etti. İnternetten kendisine gönderdiğim fotoğraf bana aittir. Ben onu kandırmadım ama o beni güzel sözlerle kandırdı. Sürekli internete girip sabahlara kadar kadınlarla chat yapıyordu. İlişkiye girdikten sonra, 'Sen ne iğrenç kadınsın, seninle ilişkiye girdikten sonra senden iğreniyorum' diyerek beni aşağılıyordu." Derya Kıyan Yıldız avukatı aracılığıyla kocası hakkında "Hakaret, tehdit ve tecavüz" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Avukat dava dilekçesinde, "Murat Yıldız ilk gece müvekkilem, korktuğunu ve acı çektiğini söylemesine rağmen zorla ilişkiye girmeyi denemiştir." ifadelerine yer verdi.

Nazan ERDEM - ADANA/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 'Çocuklar benden değil' dedi 200 bin dolar istedi
 Avukata haraç alırken suçüstü
 Türk öğrencilerin de okul seyri izlenecek
 "60'ından sonra azanlar" şarkısı
 Köpeğini uçakta kafesten çıkardı
 Çelik yeleği unutan tanığı susturdular
 'Minareler arasında sabaha kadar eğlence'
 Menderes ailesi takıları satıyor
 Doğuda kış batıda ise yaz havası
 Mahalle yerine köy olmak istiyorlar
 İmirzalıoğlu, eski sevgilisine döndü
 Hamileliğinde 16 kilo aldı
 Yalnız yaşamaya daha alışamadım
 Balçiçek Pamir'in acı kaybı
 Selimiye'nin yakışıklı imamı görevi bıraktı
 Bariyerler ok gibi saplandı
 Gasp zanlıları yakalandı
 Para çantasını unuttu Kıbrıs'tan geri döndü
 Tavşan diye köylü vurdu
 Ev bitkileri sağlığınızı bozabilir
 ÖSS maliyeti 1.5 milyar YTL
ÜLKÜ TAMER
Usta bir yönetmenin doğum gününde
Sanırım 1959'du.
Üç süper gol bir süper adam: 3-1
Üç süper gol bir süper adam: 3-1
G.Saray, Bursa karşısında 4'te geriye düştü. Futbol olarak döküldü.
Gerets: Evli değiliz!
Gerets: Evli değiliz!
Erik Gerets'ten sözleşmesiyle ilgili ilginç açıklama: "Ben...
Arınç'tan sert çıkış
Genelkurmay'a: 20 tane emekli subay, kalkıp mektup yazıyor.
'Kafatasçılıkla millilik olmaz'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Afyon'un Sandıklı ilçesinde slogan atarak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu