kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendimi aşka açacak cesareti bulamıyorum
Kendimi aşka açacak cesareti bulamıyorum
Deniz Akkaya sesimi yaşlı buldu
Herkes beni şuh sanıyor

Kendimi aşka açacak cesareti bulamıyorum

Şenay Gürler, 'Avrupa Yakası'ndan sonra 'İlk Aşk' ve 'Çinliler Geliyor' isimli sinema filmleriyle gündemde: 'Fatoş'un aksine ben çok sade bir kadınım. Dizide peruk taktığım için insanlar beni tanımakta zorlanıyor!.

Bugüne kadar aralarında 'Çılgın Bediş', 'İkinci Bahar' ve 'Eyvah Kızım Büyüdü'nün de bulunduğu birçok dizide ve sayısız tiyatro oyununda rol alan 'Avrupa Yakası'nın 'Fatoş'u Şenay Gürler, bu sezon iki ayrı sinema filmiyle birden beyazperdede boy gösteriyor. Kendisiyle özdeşleştirilen Fatoş karakterinden çok farklı bir kadın olduğunu belirten Gürler, "Ben ondan çok daha mütevazı ve sadeyim. Kesinlikle onun kadar şuh değilim" dedi. 18 Aralık'ta Kenter Tiyatrosu'nda galası yapılacak 'Kocasını Pişiren Kadın' adlı oyunla da hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Şenay Gürler, "Bana göre oyunculuğun er meydanı tiyatrodur. İleride bir gün sahnede ya da ekranda bir şizofreni ya da dedektifi canlandırmayı çok isterim" şeklinde konuştu. "Oyunculuk çocukluk hayalimdi. Buralara tırnaklarımla geldiğim için çok mutluyum" diyen Gürler'le filmleri ve aşk üzerine konuştuk:

ÜLKEMİZ ÇOK DEĞERLİ

* Önce 'Çinliler Geliyor'dan bahsedelim... Neydi sizi bu projede rol almaya iten neden? Her şeyden önce Zeki Ökten faktöründen etkilendim. Sinema mezunu biri olarak yaptığı teklif beni çok heyecanlandırdı. Ayrıca senaryonun Türkiye'nin şu anki durumuna tekamül etmesi de ilgimi çekti.

* Filmde Türkçe yer isimlerinin Çince olarak değiştirilmesi, Ceza'nın 'İstanbul Bizim Kalacak' şarkısına yer verilmesi gibi milli değerlere vurgu yapan sahneler de var... Filmin milliyetçi bir mesajı olduğunu söyleyemem ama bence toplumumuzda Osmanlı döneminden beri süregelen bir yabancı hayranlığı var. AB'ye girmeye çalışıyoruz, oraya girince başka bir şey olacağımızı sanıyoruz. Oysa bu ülke; kendi değerleri içinde dostluğuyla, toprağıyla o kadar değerli ki! Çok değerli bir ülkemiz var, onu niye satalım ki? Filmin afişinde bile bir mesaj var; afişteki çay misafirperverliğimizi simgeliyor ama üzerine tabağı kapatınca şapkalı bir Çinli'ye dönüşüyor.

AMAÇ PARA KAZANMAK

* Siz filmde 'Bankacı Ayşe'yi canlandırıyorsunuz Ayşe gözünü para hırsı bürümüş, hırsları doğrultusunda insanları her şeyi yapabilecek bir kadın. Film, küçücük bir kasabada geçmesine rağmen insanların hırslarını, para için herkesi satabileceklerini gözler önüne seriyor. Maalesef bizim halkımızın böyle bir yanı da var!

* Böyle şeyler biraz da özendiriliyor bence... Kesinlikle. Özellikle televizyonlar bu konuda olumsuz etki yaratıyor. İnsanlar için artık hayatın amacı sadece para kazanmak oldu. Bu ülkede bankalar hortumlanıyor, töre cinayetleri oluyor. Tinerci çocuklar, hırsızlıklar var. Ama ben bir gün her şeyin düzeleceğine inanıyorum.

* Diğer filminiz 'İlk Aşk'a geçelim... İlk aşk hiç unutulmaz derler. Siz hatırlıyor musunuz ilk aşkınızı? Tabii ki. Benim ilk aşkım çok uzun süreliydi. Hiçbir zaman yüzleşmedik, sadece telefonla konuştuk. Henüz 12 yaşındaydım. Bir daha hiçbir zaman kalbim o kadar güçlü atmadı, elim ayağıma o şekilde dolanmadı. Onu hiç unutmadım.

HOŞUMA GİTSİN YETER

* 'İlk Aşk'ta ilk aşkı başka bir kadınla evlenen ama gizliden gizliye onunla da görüşen 'Kısmet'i canlandırıyorsunuz. Kısmet'in yerinde olsaydınız ne yapardınız? Büyük konuşmayayım ama ben evli bir insanla ilişkiye girmekten kaçınırdım. Ne kadar aşık olursam olayım başkasının mutluluğu üzerine mutluluk kurmayı denemezdim. İkinci kadın olmak da istemezdim. Sevdiğim adamı başkasıyla paylaşmak bana çok acı verir. Ama etrafımda evli insanlarla birlikte olan çok arkadaşım var.

* Peki aşk hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşk; çok zor rastlanan ve bir kez bulduktan sonra sahip çıkılması, mücadele verilmesi gereken bir duygu.

* Hayatınızda biri var mı peki? Benim hayatımda şu sıralar yalnızca iş var. Hayatta zaman ve kesişmeler çok önemli. Birine rastlamak ve tak diye kalabilmek gerekiyor. Biraz da cesur olmak lazım ama o bende biraz eksik. Ben aşkı yakalamak için kendimi açamıyorum.

* Nasıl biri olmasını isterdiniz? Samimi olsun. Bence aşk iki insanın korkmadan, birbirlerine güvenerek el ele tutuşup yürüyebilmesidir. Zorluklara birlikte göğüs gerebilmek, güzellikleri birlikte görebilmek çok önemli. Zeki olsun, yakışıklılıkta çok gözüm yok. Benim hoşuma gitsin yeter.

ECE SARUHAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Artık insanların beni sevmesi ve onaylaması umurumda değil!
 Kendimi aşka açacak cesareti bulamıyorum
 Sosyete güzelliğini otlu sulara borçlu!
 Hollywood'da takıp takıştırma zamanı
 Britney nereye koşuyor?
 Zehra'ya daha çok konsantre olmuş durumdayım
 Konyalı'da fiyatlarımız makul
 Trend Show'da SABAH standına mutlaka uğrayın!
 Sorumluluk ihmal edilir
 Yeni heyecanlar aranır
HAKAN & UTKU
Yalancının Maksimumu
(Salonda ev sahibiyle burun...
AYŞE TÜTER
Peynirli lavaş
Isıtılmış bir çorba kaşığı yağa, soğan ve...
SEDA KAYA GÜLER
Kadının en büyük handikapı annelik!
Kağıt üstünde...
Gençlik ve güzellik sofrada başlıyor
Gençlik ve güzellik sofrada başlıyor
Sağlıklı yaşlanmanın, genç ve güzel görünmenin temel yolu doğru...
Kanser riskini azaltıyor zayıflamaya yardımcı oluyor
Kanser riskini azaltıyor zayıflamaya yardımcı oluyor
Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma; tadı ve...
Günyeli'nin objektifinden Hindistan
Günyeli'nin objektifinden Hindistan
Fotoğraf sanatına gönül veren işadamı Mehmet Günyeli, 3 yıl boyunca...
Cesaret böyle bir şey!!!
Cesaret böyle bir şey!!!
Moda Polisi
Stil ikonu Eda Taşpınar'ı her zaman ve herkesten...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.