kapat
   
07 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu haberi dinle
Moskov: G.Saray durumunu düzeltmek için arazi satmalı

Galatasaray Sportif AŞ'nin yüzde 9,5 oranında hissedarı olan QVT Financial LLP Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Angelo Moskov, Galatasaray Kulübünün, durumu düzeltmek için arazi satışı ile ihtiyaç duyulan sermaye girdisini sağlayabileceğini kaydetti.

Moskov, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin ana şirket Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği AŞ ile birleşmesine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türk piyasalarının yanlış hareketlere karşı daha az toleranslı hale geldiğini ve sermaye piyasasının varolduğunu gösteren kurumsal bir yönetişimin olduğunu söyledi.

HOŞ
OLMAYAN OLAYLAR

Galatasaray'da hoş olmayan birtakım olaylara tanık olduklarını ifade eden Moskov, yine de kulübe hala çok olumlu baktıklarını ve yatırımlarının doğru olduğunu düşündüklerini aktardı.

İki şirketin birleşmesi konusunda endişeli olduklarını dile getiren Moskov, yönetimin kulübe faydası olmayan bu girişimi neden seçtiğini anlayamadıklarını ifade etti.

Angelo Moskov, birleşmede herhangi bir ekonomik değer görmediklerini ve beklenen 7 milyon dolarlık tasarrufun birleşme ve hukuki işlemler sonrasında net olarak 5 milyon dolara ineceğini belirterek, şöyle devam etti:''Halbuki ihtiyaçları olan para 120 milyon dolar. Kulüp açısından (hiçbir şey olmamasındansa en azından 5 milyon dolar olması iyidir) diye düşünülebilir. Ama böyle hareket ederlerse yabancı yatırımcıları ve bireysel yatırımcıları kendilerinden uzaklaştıracaklar. Sermaye ile bunu gidermek için birtakım başka eylemler yapılsa daha iyi olur. Canaydın ile görüştük (ortak, birlikte çalışalım) dedik. Galatasaray Kulübünün durumu düzeltmek için arazi gibi varlıklara odaklanması gerekir. Arazilerin satışı ile kulübün ihtiyacı olan sermaye girdisi sağlanabilir.''

RİVA'DAKİ ARAZİ

QVT'nin de yüzde 26 oranında ortak olduğu Ottoman Fonunun, İstanbul Riva'da Galatasaray'a ait arazinin yanında 115 milyon dolara 1 milyon metrekarelik arazi satın aldığını hatırlatan Moskov, ''Bunu düşünürseniz Galatasaray arazisinin değerini kabaca anlarsınız. Bence sorunun çözümü için büyük adımlar atılmalıdır. Aksi takdirde hissedarlarla ilişkinin bozulması söz konusu'' diye konuştu.Moskov, Galatasaray'ın kendi sahip olduğu arazinin değerini tespit etmesinin kolay olmadığını, ancak piyasada Ottoman'ın yapmış olduğu alış işlemi ile Galatasaray arazisinin değerinin de ispat edilmiş olduğunu savunarak, ''Bu arazi benzer bir fiyatla satılabilir veya rehin olarak kullanılabilir'' dedi.

Borçlu şirketleri düze çıkarmak için başka çözümlerin de hayata geçirilebileceğini belirten Moskov, ''Kulüp yönetimi bize de birşey açıklamıyor. Karar verme mekanizması içinde yer almadığımız için sadece ümit ediyoruz'' şeklinde konuştu.

''HİSSEDARLARI KORUMAK İÇİN İMKB, SPK'YA BAŞVURACAĞIZ''

Angelo Moskov, iki şirketin birleşmesi halinde yatırımcıların yatırım yaptığı şirketin büyük ölçüde değişime uğrayacağını ve bunun sermaye piyasası kavramı için büyük bir sorun olduğunu ileri sürerek, itirazlara rağmen birleşmenin olması halinde nasıl bir strateji izleyecekleri sorusuna şu yanıtı verdi:

''Eğer birleşme gerçekleşirse iptali için mahkeme ve idari her türlü kanalı zorlayacağız. Bu olmazsa hissedarlardan hisselerini geri almayı talep etmelerini isteyeceğiz. Tabii ki burada hedefimiz, birleşmenin önüne geçmek değil en azından doğru olduğundan emin olmak.''

Moskov, yönetimin birleşme konusunda kendilerine azınlık hissedarların hiçbir şekilde zarar görmeyeceğini söylediklerini aktararak, bu sözlere endişeyle baktıklarını, hissedarların çıkarlarını korumak zorunda olduklarını söyledi.

Moskov, ''Bunu kasten yapmak, bile bile hissedarlara zarar vermek de ayrı bir sorun. İngiltere, ABD'de hissedarları kandırmaktan dolayı çok sayıda dava açılmıştır'' diye konuştu.

Bu süreçte hissedarları korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Moskov, ''İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve diğer resmi kurumlara da başvuru yapacağız'' diye konuştu.

''BİRLEŞME OLURSA YATIRIMA DEVAM ETMEYİZ''

Birleşme halinde hisse değerinde yüzde 10-20 düşüş olacağını savunan Moskov, şöyle konuştu:
''Birleşme durumunda ben yatırımcı olarak yatırım yapmaya devam edecek miyim? Hayır. Çünkü yatırımcı olarak zarar göreceğim. Yönetimin birleşmeyle daha fazla para kazanacağını zannetmiyorum. Tam tersine hissedarlar kayba uğrayacak. Biz yönetimle de görüşerek düşüncelerimizi ilettik. Ben zaten Galatasaray Sportif yönetiminin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Birleşme konusundan önce de böyle düşünüyordum. Bizce yatırımcılarla ilişkileri iyi yönetemiyorlar. Sürekli para harcıyorlar. Ellerindeki parayı boş yere harcıyorlar. Eğer ben kulüp yönetiminin yerinde olsaydım, bu yönetimle çalışmak istemezdim.''

Moskov, hisse satışıyla ilgili sorular üzerine, ''Hiçbir umut kalmayana kadar, (Sportifin hiçbir geleceği kalmadı) diyene kadar hisselerimizi satmayacağız'' dedi.

Son yapılan Genel Kurulda QVT temsilcisinin oy kullanmasına, temsilci giriş kartı olmadığı gerekçesiyle karşı çıkıldığını anlatan Moskov, ''Dünkü toplantıda yönetim bize (oy kullanmadığınız için bize neden bu kadar kızıyorsunuz? Oyunuz zaten hiçbir şeyi değiştirmeyecekti) dedi. Düşünün ki bir siyasi partide seçmenlere oy kullandırılmıyor. O partinin durumu ne olur?'' şeklinde konuştu.Türkiye'de daha önce de iki büyük bankanın birleşmesi operasyonunda 50-60 milyon dolarlık bir pozisyonları olduğunu, dolayısıyla futbol kulüpleri dışında daha büyük işlerde de yer aldıklarını anlatan Moskov, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da temettü getirisinden dolayı hissedar olduklarını söyledi.

''BİRLEŞME YASADIŞI''

Bu arada, toplantıda dağıtılan basın dosyalarında Angelo Moskov ve QVT Baş Danışmanı Andrey Kruglykhin'in görüşlerinin yer aldığı yazılı açıklamada, iki şirket birleşmesinin yasadışı olduğu, kulüp yönetiminin tutumu ve yaklaşımının yatırımcıları, SPK'yı ve İMKB'yi saymama örneği sergilediği iddia edildi. Galatasaray'ın bu teşebbüsünün SPK'nın yatırımcıları koruma politikasının açık ihlali olduğunun ileri sürüldüğü açıklamada, geçmişte bu gibi girişimlerin piyasalarda tansiyonu yükselttiği, zararlara neden olduğu, ilgili tarafların ve aracıların saygınlıklarını zedelediği savunuldu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Piyasalarda AB coşkusu
 Memur % 1.77'lik zammı garantiledi
 Coca Cola'ya Türk başkan
 Yeşilkartlılara yurt dışı tedavi yolu
 Prim sayısı 9 bin güne çıkıyor
 Memur emeklisine "ek artış" müjdesi
 İhracat ve ithalatta düşüş
 TMSF, 8 gayrimenkul satacak
 En doğurgan ülke Türkiye
 "Komşu"ya kırmızı iç çamaşırı
 Dubai doldu, Avrupa pahalı bize Antalya yolu göründü!
 AB'nin size ihtiyacı var kilitlenme tarihi hata olur
 Küçük bir ülkenin süreci tıkaması büyük hayal kırıklığı
 'Cansızlar tek adamdı!'
 Halkbank'ın satışına yürütmeyi durdurma
 Holdingler artık 10 yıllık plan yapıyor
 Acarkent'te rezalet 10 yıldır var, gereği zamanında yapılmadı
 Acar İnşaat'ta, yolsuzluktan tutuklanmış emekli albay çıktı
 Yaraları sarıp, Yaşar'ı yurtdışına açtı
 Denizbank'ın çağrı parası kendine gidecek yer arıyor
 Dünyadaki servetin yarısını nüfusun yüzde 2'si alıyor
 Bağ-Kur'lunun prim yükü artacak
 Chip &PIN, sahteciliği 7 ayda yüzde 52 düşürdü
 En mutlusu İspanyollar
 Kredi kartında borçlu sayısı azaldı
 Kamu üretim artışında özel sektörü 3'e katladı
 Prim tırpanına Erdoğan el koydu
 Telsim'in şebekesini Motorola yenileyecek
 SPK'dan, Elda'ya rakı cezası
 TSKB GYO, fabrika yapıp kiralayacak
 TESK'e ikinci darbe de yayın gelirlerinden gelecek
 AK Parti'den işsizliğe komisyon
 Açıklama:
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Durgunluğun nedeni hızlı borç artışı olmasın?
Son...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Orman Bakanlığı'ndan ilginç yanıt
Salı günkü yazımda...
Ahlaksız teklif ilkokulu karıştırdı
İlköğretim okulunda bir kız öğrenciye "300 bin dolara bir gece"...
Aşk kaçamağı anlaşılınca kan döktü
Sevgilisinin sınıf arkadaşına çıkma teklif edince terk edilen Rıdvan...
40 katlı otelin altından Marmaray geçiyormuş
40 katlı otelin altından Marmaray geçiyormuş
Darüşşafaka'nın sattığı araziden Marmaray geçiyor. Kurum, belediyeye...
Yemek boykotuna soruşturma açıldı
Yemek boykotuna soruşturma açıldı
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yemek boykotuna katılan öğrencilere...
IMKB
E: 39.858 D:% 4,38
DOLAR
S: 1,431 D:% -1,106
EURO
S: 1,903 D:% -1,092
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu