kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
SMS:
4122-RG MESAJ
 

Fakir gurmenin Kanyon Konyalı rehberi

Benim, çok çılgın dört kızdan oluşan bir öğle yemeği ekibim var. Bunların biri bankacı, ikisi halkla ilişkilerci ve biri de lojistik müdürü. Bu arkadaşlar, okudukları 'gurme' yazılarından çok etkilenen, halk tabiriyle 'pisboğaz' arkadaşlar. Maşallah, yemek peşinden Gebze'ye kadar gitmişlikleri bile var. Bir nevi 'agop'un kazı' gibi ne bulurlarsa yutuyorlar! Köşe yazarı olmamdan dolayı benden de yeni yerler keşfedip, onları sürüm sürüm sürüklememi bekliyorlar. Ama benim bu konudaki tutuculuğum ve her öğlen aynı yemeği yiyebilme durumum, gözlerindeki 'köşe insanı' karizmamı sarsıyor. İşte bu çılgın kazlar -pardon kızlar- grubu son günlerde kafayı Kanyon Konyalı'ya takmışlardı.

ARANAMAZ HALDEYDİM
Özellikle Yurtsan Atakan'ın yazdığı yufka içinde köfte, manevi dünyalarını alt üst etmişti. Geçen perşembe bu ısrarlara dayanamayıp, kendimi Kanyon yönünde bir takside buldum. Ancak maddi durumum o günden daha kötü olamazdı. Şimdi takdir edersiniz ki; öyle dünyanın parasını kazanmıyorum, tek başına yaşıyorum ve bir de bitmek bilmeyen otomobil taksidim var. Bu trafik arasında, eğer o ay beklenmedik bir gönül ilişkisi yaşayıp, cep telefonunun gözüne vurursam gelen fatura ile önce gönül gözüm kapanıyor sonra da hattım aramalara! O sabah durum daha da beterdi ve artık dışarıdan da aranamaz hale gelmiştim. Cebimde kötü günler için sakladığım 50 YTL'm olduğu halde Kanyon'a giderken, içimden 'yufkalı köfte' yazısını Türk edebi hayatımıza kazandıran Yurtsan Atakan'a iyi niyetlerimi saymakla meşguldüm. Hem zaten bir köfte ne kadar pahalı olabilirdi ki? 20 YTL'ye bu işi bitirir, maaşı alana kadar da diet kola, mazot ve mandalina almaya param kalırdı.

BENİM BİTTİĞİM ANDI!
Kanyona girdiğimde; bu dev alışveriş merkezi için özel bilimsel araştırmalarla kurulmuş olan dev rüzgar makinesi tam performans çalışıyordu. Zira içerdeki rüzgarın bir benzerine ancak kutuplarda rastlanabilir. Saçlarım bu rüzgarın çektiği post modern fön ile yepyeni bir hacim kazanmıştı. Burnum ise Noel Baba'nın kızağını çeken 'kırmızı burunlu ren geyiği Rudolf'unki gibiydi. İçeri girdiğimde insanlar kıpkırmızı burunları ve tuhaf fönleri ile ilginç bir manzara oluşturuyordu. Bizim kızların yanına kurulup, mönüyü istediğimde, Kanyon, başımın üzerinde dönmeye başladı. Fiyatlar, o sabah cep telefonu kesilmiş bir köşe yazarı için 'Freddy'nin bir kabusunda başrol oynamak' gibiydi. Fiyatı 21 YTL olan köfte beni köşeye sıkıştırmış, porsiyonu 48 YTL olan İskenderun Karides Izgara'nın karidesleri ise bıyıklarını oynata oynata üzerime geliyordu. Ben "21 köfteye, 5 ayrana verip; 26 YTL'ye buradan çıkar, 5 YTL'de taksiye verip, kalan 19 YTl ile maaşı beklerim" derken felaket gerçekleşti! Konyalı'nın müdürü masamıza gelip hayatımı karartan şu cümleyi kurdu: "Rahşan Hanım hoşgeldiniz, sizi ilk kez görüyoruz burada. Bakın mutlaka yeni pilavımızı denemelisiniz çünkü içinde Vakf-ı Kebir tereyağı var!" İşte benim bittiğim an da o ana denk geldi. "Kardeşim, ben bitmiş bir insanım, bu sabah cep telefonum sizlere ömür, evde bir iki paket makarna ya var ya yok; bense gelmişim tahterevanla Konyalı'ya! Sen de diyorsun ki Vakf-ı Kebir!" diyemedim tabii.

FEVKALADENİN FEVK-İ
Kızlar, yufkalı köfte mönüden kalktığı için porsiyonu 27 YTL olan Konyalı yoğurtlu kebap yediler. Ben de pilavla köfte yedim. Bir yandan da gözlerimi müdür beyden kaçırdım. Allah korusun yine gelir Aşure (11 YTL), sakızlı fırın sütlaç (9 YTL) veya portakallı baklava (10 YTL) tavsiye eder de; gazeteye yürüyerek dönmek zorunda kalırım diye korku içinde geçirdim yemeği. Evet yemekler 'fevkaladenin fevki'nde' idi. (Bülent Hanım, çok öpüyorum:) Ama eğer orta gelir grubuna aitseniz; mümkünse maaşınızı alıp ev kiranızı, otomobil taksidinizi, çocukların okulunu filan ödedikten sonra Konyalı'ya gidin. Tabii ayın geri kalan bölümü için de evinize makarna yığınağı yapmayı unutmayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Müjdat Hoca'nın dili sürçtü (umarım)!   / 30-11-2006
 Sonu Michael gibi mi olacak?   / 28-11-2006
 Adam gibi adamın filmi: Hayatımın Kadınısın   / 23-11-2006
 MTV'yi rahat bıraksak?   / 21-11-2006
 Kaçıın, İstanbul'a obezciler geliyor!   / 16-11-2006
 Kulağıma pıhtı indi   / 14-11-2006
 Adını aldığım kadının aşkı...   / 09-11-2006
 Amerikan beleşçisi: YouTube   / 07-11-2006
 Drakula'yı unutun 'Eve Dönüş' korkunç   / 02-11-2006
 Aaa, Cem Yılmaz kızmış!   / 31-10-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Fakir gurmenin Kanyon Konyalı rehberi
Benim, çok çılgın...
ÖZAY ŞENDİR
Olga mı suçlu yoksa Mehmet mi?
Cuma, akşam saatleri...
SEDA KAYA GÜLER
Vardır elbet bir sebebi!
Her kadın anne olmak ister mi?...
AYŞE TÜTER
Şiş börek
Isıtılmış zeytinyağında ve orta ateşte etlerin...
Hiperaktivite artık bir ayda tedavi ediliyor
Hiperaktivite artık bir ayda tedavi ediliyor
Sadece çocuklarda görüldüğü zannedilen hiperaktivitenin aslında...
Kalın bel kalbe zarar
Kalın bel kalbe zarar
Aniden gelen kalp krizi, bazen fiziksel belirtilerle de kendini ifade...
Çapkınlara müjde bu fırsat kaçmaz!
Çapkınlara müjde bu fırsat kaçmaz!
'En seksi otel' iddiasıyla açılan Adam&Eve'de, Miss Fashion TV Grand...
Ercan Bey isyanlarda!!!
Ercan Bey isyanlarda!!!
İşadamı Ercan Canmutlu, geçen ay eşi Müge Hanım'a aldığı 700 bin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.