kapat
   
28 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pazar günü oynanacak dev maç konusunda Ahmet Çakar Derbi her skora açık. Tek avantajı kalecisi olan G.Saray’ın kazanması bence zor yorumunu yaptı.
Fener ağır bastı
Ufukhan'ı atmamak korkaklık ve eyyam
Trabzon'da yönetim ve Doğan gitmelidir
G.Saray devrede yabancı değiştirir
Bir Cümlede Derbi

Fener ağır bastı

Kanat: F.Bahçe'nin savunması kötü; G.Saray sürekli hücum düşünüyor. Bu maçı iyi savunma yapan, yani G.Saray kazanır Tüzemen: G.Saray Kadıköy'de stresi bugüne kadar kaldıramadı. Takım oyunu daha iyi olan ve grafiği yükselen F.Bahçe alır Bilgiç: F.Bahçe, Palermo'ya karşı son yılların en iyi futbolunu oynadı. Bu konsantrasyon ve disiplinle derbide gülen taraf olur.

Geçen haftaki lig maçlarıyla hafta sonu oynanacak derbinin analiz edildiği Serbest Kürsü'de yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen yine çarpıcı yorumlar yaptılar.

* Gürcan Bilgiç: Palermo maçı Fenerbahçe'nin son iki senede oynadığı en iyi 5 maç arasındadır; hatta birincidir. Takımdaki kazanma arzusu inanılmazdı. Tribünler de buna katıldı. Fenerbahçe bir ekol olan İtalya'nın temsilcisini sahadan sildi. Bugüne kadar eleştirdiğimiz Zico, eleştirilere kulak verdi. Aynı takım üç gün sonra Trabzon'da da fazla zorlanmadı. Bundan sonra Zico takımla fazla oynamamalı. Hem kadro hem oyun istikrarını korumalıdır. Trabzon'da yaptığı değişiklikler, özellikle çıkardığı adamlardaki tercihleri eleştirilebilir ama ben doğru buldum. Fenerbahçe'nin topa sahip olması için gerekli değişikliklerdi. Takımdaki çıkış muhakkak derbiye de yansır. Saracoğlu'nda Fenerbahçe bu konsantrasyonu ve disiplini ile Galatasaray'ı yener. Zico sistemi değiştirmek için 16 maç bekledi. Deivid'in santrfor olmadığını anlaması için hiç pozisyonsuz 2 maç gerekti. Fenerbahçe Zico için bir test sürüşü geçiriyor. Öyle ya da böyle Brezilyalı da, zaten ortada olan doğruları yavaş yavaş buluyor.

*
Editor: Avrupa'da iddiasını kaybettikten sonra Galatasaray lige hızlı döndü. Bir yükseliş söz konusu. Bu verilerin ışığında Liverpool maçı öncesinde derbi ne olur?

*
Levent Tüzemen:
İstatistiklerde Fenerbahçe'nin üstünlüğü var. Galatasaraylı oyuncular Kadıköy'ün ağırlığını kaldıramıyorlar. Ben bu zamana kadar Mondragon'un Kadıköy'de maç kurtardığını, hatta iyi oynadığını görmedim. Song kaybedilen bütün Fenerbahçe maçlarında hata yaptı. Eğer strese girmezler ve Sivas maçında olduğu gibi pas alış verişini üst düzeye çıkarabilirlerse yenilmeyeceklerini düşünüyorum. Galatasaray, Kadıköy'de çok iyi oynadığı maçlarda dahi Fenerbahçe'yi yenemedi. O baskı altında Galatasaraylı futbolcular çok çabuk sinirleniyor. Fenerbahçe'nin bu yükselişi ile Galatasaray'ın işi kolay olmayacaktır. Maçın başında saldıran taraf Galatasaray olabilir. Defansta yıllardır yan yana oynayan Song ve Tomas'ın 3 golü var. Birini Tomas kendi kalesine attı. Bugün kimsenin beğenmediği Lugano'nun şu ana kadar 3 golü var. Galatasaray takım oyunu olarak Fenerbahçe kadar iyi değil.

* Editor: Galatasaray'daki yükselişi neye bağlıyorsunuz?

*
L.T:
Gerets oyuncu tercihini antrenmana çok fazla bakarak yapıyor. Bazı oyuncular antrenmanda iyi olmaz ama maçta iyi oyun çıkarırlar. Bunu bilmesi lazım. İnamoto Galatasaray'da iyi oynamaya başladı. Ayhan ile iyi bir ikili oldular. Hasan tıpkı Sivas maçındaki gibi tek top oynamaya çalışırsa çok katkısı olacaktır. Arda gibi bir oyuncu karşısında Önder'in işinin zor olduğunu düşünüyorum.

ZİCO SIĞIR ÇOBANI MI?

* Editor: Sayın Çakar, Galatasaray'ı her zaman takım ve oyuncu kalitesi olarak beğeniyorsunuz. Fenerbahçe'nin kadrosunun Türkiye'nin en iyisi olduğunu söylüyorsunuz. Zico hakkındaki fikirleriniz olumsuzlaşıyor. Bu veriler ışığında Palermo ve Trabzon maçları da dahil derbi öncesi durum nedir?

*
Ahmet Çakar:
Bundan 4-5 hafta önce Fenerbahçe medyası Zico'nun derhal gönderilmesi gerektiğini yazıyordu. O zaman dedim ki; "Zico düzelirse, ki düzelecek bunları söyleyenler ne yapacak?" Zico sanki sığır çobanı, birkaç medya mensubunun dediklerini yapacak. Bir antrenöre destek vermenin nedeni bir süre sonra doğru veya yanlış yaptığını görmek içindir. Buna süreç deniyor. Bu yeni bir genel müdür için de geçerli. Zico hiç tanımadığı, dili, dini, anlayışları farklı bir ülkede ve hiç tanımadığı futbolcularla beraber. Fenerbahçe'de bir sorumluluk aldı. Bu şokları bu kadar çabuk atlattığı için kutlamak gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nden elenmek hariç hemen hemen hiç hasar yok. Takımı ligde lider, UEFA'da avantajlı durumda. Geçen hafta "Önündeki 4 maçtan ne kadar az hasarla çıkarsa o kadar yükselir" dedim. İki maçı hasarsız atlattı. Bundan sonraki iki maçta alınacak iki beraberlik bile bence başarıdır. Galatasaray'la berabere bile kalsalar devreyi şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibinin 4 puan önünde bitiricekler. Fenerbahçe medyası sınıfta kalmıştır. 3-4 hafta önce 'Bu Zico'dan adam olmaz' diyorlardı. Şimdi ne diyecekler? Gerets'in kötü insan olduğunu her zaman söyledim. Bordeaux'ta herşey bittikten sonra yönetimini sattı. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki grubu Fenerbahçe'nin UEFA'daki grubundan daha kolay. Bu gruptan, hem de 5 maçta 1 puanla son sırayı garantilemiş olarak elenmek büyük rezilliktir. Gerets Bordeaux maçı bittikten 5 dakika sonra canlı yayında yönetimini satıyor: "Transfer yapmış olmak için transfer yapılmaz" diyor. "İstediğim kaliteli oyuncular alınmadı. Bunun da sorumlusu yönetimdir" demeye getiriyor. Bunlar şovalye ruhlu, dürüst, iyi bir insana yakışmayan hareketler.

VOLKAN PEHLİVAN GİBİ
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kadrolarına bakınca Fenerbahçe az farkla önde. Galatasaray'ın ise kaleci avantajı var. Volkan tipinde hantal bir kaleci dünya üzerinde yok, kalmadı. Volkan'da günden güne ağırlaşma, hantallaşma görüyorum. Pehlivan gibi fiziği var. 35 yaşındaki Rüştü'nün fiziğine bakın, 25 yaşındaki Volkan'ın fiziğine bakın. Czech'e, Buffon'a bakın. Kalın kaleci artık yok, kalmadı. Ben bu maçın her türlü skora açık olacağını ama Galatasaray'ın galip gelmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Derbinin hakemi Bülent Yıldırım yada Selçuk Dereli olmalıdır. Selçuk Dereli hakkında kafamda soru işaretleri olsa da atanmasını tuhaf karşılamam.

* G.B: Fenerbahçe medyası Ahmet Hoca'nın dediği gibi teknik adamlara ya da yönetime ağır hücumlar yaptı. Ama Zico konusunda kendisine katılmıyorum. Yapılan bu sert eleştiriler yönetimi harekete geçirdi ve yönetim olaya el koyarak Zico'nun doğruyu bulmasını sağladı.

* Kazım Kanat: Benim meslektaşlarım Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon eleştirilerinde doğruyu yakaladılar. Bunları göstererek Zico, Gerets ve Tigana'yı adam ettiler. Ahmet Çakar'ın uzmanlık alanı tıp doktorluğu, hangi antrenörlük seminerini bitirmiş?

* Editör: Yani siz Galatasaray medyası Gerets'i eleştirdi ve Belçikalı hocanın bu değerlendirilip takım kurduğunu mu söylüyorsunuz?

*
K.K:
Bu üç teknik adam arasında en akıllısı ve doğruyu en çabuk yakalayanı Gerets. Zico o kadar çok eleştirildi. Bu eleştiriler Trabzon maçında yine haklı çıktı. Fenerbahçe Türkiye'de savunmayı en kötü yapan takım. Galatasaray ise sürekli hücumu düşünen bir takım. İkisinin de savunmasında eksiklikler var. Kim iyi savunma yaparsa derbiyi kazanır. Benim favorim kesinlikle Galatasaray. Bu maçı kazanırlar.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Korkunç iddia
 Bu kez kazanacağız
 Beşiktaş'a beş...
 Yönetim sallanıyor
 Forvet uykusu
 Bana Shaq deme
 Lakers'ın Kobe Bryant'ı var
 Gururumuz oldular
 Avrupa'da çifte sınav
 Süper Lig panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Hakemlik zor zanaat!
Ülkemizde hakemlik yapmak dünyanın...
Koruma Kurulu bile Acaristan'a çalışmış
Koruma Kurulu bile Acaristan'a çalışmış
Acarlar'ın, bir çivinin bile çakılamayacağı Beykoz'daki özel...
Üç vakte kadar müsteşar!
Üç vakte kadar müsteşar!
İmam Bayram Uzuner, 13 ayda il kültür müdür yardımcılığına yükseldi,...
En güzel bacak onda
En güzel bacak onda
İngiltere'de en güzel bacaklı kadını seçmek üzere kolları sıvayan bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu