kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tamer Karadağlı'ya dizi teklifini korkarak yaptım
Tamer Karadağlı'ya dizi teklifini korkarak yaptım
"Bu bir üçüncü sayfa hikayesi"

Tamer Karadağlı'ya dizi teklifini korkarak yaptım

Çok yakında atv'de başlayacak 'Hayatım Sana Feda' adlı dizinin ünlü senaristi Gani Müjde, "Tamer Karadağlı'nın başına gelenlerden sonra bu rolü ona korkarak teklif ettim" diyor.

Ünlü senarist Gani Müjde, atv'de yayınlacak yeni dizisi 'Hayatım Sana Feda' ile adından çok söz ettireceğe benziyor. Tamer Karadağlı, Deniz Uğur Sunat ve Asu Emre'nin rol aldığı 'Hayatım Sana Feda'nın senaryosunu Tükenmez Kalem ekibiyle beraber yazan ünlü senarist dizide 'Bir gecelik ilişki affedilir mi?' sorusunun yanıtını arıyor. Gani Müjde, Tamer Karadağlı'nın da bu öyküde anlatılan tarzda bir olay yaşaması nedeniyle projeyi ona çekinerek götürdüğünü belirtiyor. Ünlü senarist, "Tamer'in başına bazı talihsizlikler geldi. 'Benim hayatımla ilgili bir şeyler mi yapıyorsunuz?' diyebilirdi. Teklifi korkarak yaptım" diyor.

* Sizi hep mizah projelerinde görüyorduk. İlk defa mı bir dram yazıyorsunuz?
Ağır drama olarak ilk defa yazıyorum. Hayatın içinde salt komedi yok. Acılar, çatışmalar, çekişmeler de var. Biz bütün bunları yok sayıp sanki İsveç'te yaşıyor gibi mizah yapmak istemiyoruz. Dikkat edin, Türkiye'deki birçok mizahçıdaki eğilim de bu. Yılmaz Erdoğan'ın filmlerine ağlarsınız. Cem Yılmaz bir komik film yaptıktan sonra ben biraz da ağlatayım dedi. Bundan sonra da Gılgamış'ın öykünü yazacağım mesela.

ZAMPARALIĞA SON VERECEĞİZ
* 'Hayatım Sana Feda' dizisi ile izleyiciye ne anlatacaksınız?
Bu diziyi seyrettikten sonra hiçbir erkek zamparalık yapmaya cesaret edemeyecek. Kadınlar, eşlerine 'Otur da seyret. Başın bir gün derde girer görürsün' diyecekler. Bu dizinin senaryosuna başlarken komedi diye başladık. Sonra baktık ki içinde dram öğreleri çok ağır basıyor. Türkiye'deki evliliklerin neredeyse yüzde 90'ı böyle bir tehdit altında. Ama öyküde komedi unsurları da var.

* O zaman sadece ağlatmayacaksınız?
Yok yok çok fazla ağlatmayacağız. Bu öykünün kahramanlarının toplumda çok fazla karşılığı olduğunu düşünüyorum. 'Bir gecelik aldatırım ne olacak? Kim bilecek?' görüşü çok fazla... Biz burada sonrasında neler olabileceğini, daha sonrasının ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Ahlakçı bir tavır değil.

* Bu dizi özellikle kadınlardan mı ilgi görecek sizce?
Bence bunu kadınlar da çok seyredecek, erkekler de. Erkekler 'Şükür iyi ki benim başıma böyle bir şey gelmedi' diyecek. Kadınlar da 'Görün bakın yapınca neler oluyor' diye seyredecek. Dolayısıyla çok paylaşılan bir konu olduğunu düşünüyorum. Senaryoya da yazdım zaten 'Erkekler ikiye ayrılır. Karısını aldatanlar ve henüz aldatmamış olanlar' diye. Bu dizi biraz da ibret belgesi gibi duracaktır.

* Oyuncuları seçerken onların yaşadıkları olaylara mı baktınız? Mesela Tamer Karadağlı'ya...
Şimdi bu bir tesadüf. Açıkçası bu 6 yıllık bir proje. Bu projeyi planladığımızda, ilk aklımıza gelen isim Tamer oldu. Sonra bu olaylar olduğunda Tamer 'Çocuklar Duymasın'daydı. 'Ah keşke Tamer oynasa' dediğimiz bir hikâyeydi... 5 senedir üstünde çalıştığımız bir proje. Sonra bütün bunların üstüne Tamer'in başına bazı talihsizlikler geldi. Biz o sırada 'Eyvah Tamer'e teklif etmeyelim' dedik. Çünkü reddedecek diye düşündük. Bize 'Benim hayatımla ilgili bir şeyler mi yapıyorsunuz?' diyebilirdi. Ben bu teklifi yaparken çok korkarak yaptım. 'Böyle bir şey var ama vallahi 5 sene önce yazdık' diyerek yanına gittik.

* Tamer Bey senaryoyu okuduğunda ne tepki verdi?
Okudu ve çok beğendi projeyi. Projede kendi hayatıyla çakışma noktalarının olduğunu da kabul etti. Bununla ilgili 'dayak yiyeceğim' dedi. 'Hikaye çok güzel. Sonuçta bir oyuncuyum. Çok beğendiğim bir projenin içerisinde olmak istiyorum' dedi. Ben zaten Tamer'in çizdiği çizgiyle dizideki Levent karakterinin çizgisini çok paralel gördüm. Tamer de yaşadığı olaylardan sonra çok olgun davrandı. Eşini ve yuvasını sahiplendi. 'Hayatım Sana Feda'daki karakterimiz de böyle. Başına gelenlerden sonra ailesini sahipleniyor. Belki Tamer'de kendi hayatıyla paralellikler kurdu. Olmasa bile Tamer büyük bir olgunluk gösterdi. O her şeyden önce çok iyi bir oyuncu. Kendiyle ve yaşadıklarıyla problemlerini çözmüş.

'SUÇU BANA AT' DEDİM
* İzleyiciden bir tepki bekliyor musunuz?
Tabii ki beklemiyorum. Tamer bir oyuncu sonuçta. Oyuncularımızı özel hayatlarından bağımsız tasarlamak ve düşünmek zorundayız. Ama Allah'tan Tamer gibi iyi ve olgun oyuncular var. Başında beri Tamer'i düşündük. Ararken de tırsarak aradım. 'Vallahi yanlış anlama böyle bir projemiz var' falan diyerek aradım.

* Endişeleri olup olmadığını söyledi mi size?
Bunu olumsuz yönde kullanmak isteyen kişilerin olabileceğini düşündüğünü söyledi. "Ben oyuncuyum sonuçta ama üzerime gelebilirler" dedi. Ben de ona üzerine gelirlerse 'Bu Gani'nin başına gelmişti de. Suçu bana at. Ben karıma anlatırım' dedim.

MUSTAFA KIZIL / MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Tamer Karadağlı'ya dizi teklifini korkarak yaptım
 Dünya kozmetik devi İstanbul'a geliyor...
 Ablasını taklit ediyor!
 Havalı 'pişti'!
 Yardım melekleri
 Home Store'u sattı dekorasyona döndü
 'Bir dakika yetmez' sözü çok güldürdü
 Konuşması yasakmış
 İkinci bebek yolda
 Ex sevgiliye selam yenisiyle geceye devam
 Basından kaçtı polislere yakalandı
Doğu'nun gizemi kristalle buluştu
Doğu'nun gizemi kristalle buluştu
Temelleri bir asrı aşkın süre önce Avusturalyalı cam kesici Daniel...
Tabanında sürpriz var!
Tabanında sürpriz var!
Converse markasının bu seneki en gözde modeli dövme desenli 'Sailor...
Ecevit'i kaybettik
Geçirdiği beyin kanaması sonucu GATA'da tedavi altına alınan Bülent...
SABAH çalışanları Semih Balcıoğlu'nu uğurladı
Kalp yetmezliği nedeniyle 78 yaşında ölen çizer Semih Balcıoğlu SABAH...
Gizemli bir din: Yezidilik
Sabah, basında bir ilki gerçekleştirerek Yezidilerin kutsal hac...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.