kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Artık istediğim filmleri yapabilme şansım var
Artık istediğim filmleri yapabilme şansım var
Entelektüel, okullu ve de alçak gönüllü
Kolumdaki Omega'yı yapımcım hediye etti
Kirli oyunlar döndükçe Bond olur

Artık istediğim filmleri yapabilme şansım var


Eleştirmenlerin 'rol yapabilen bir Bond' diye tanımladığı Daniel Craig: Bu rolün imajıma zarar vereceğini düşünmüyorum. James Bond'un artıları bence eksilerinden daha fazla. En önemlisi artık yapmak istediğim filmleri yapabileceğim!.

Adı Craig, Daniel Craig! Yeni Bond aktörü olarak adını şimdi dünya alem biliyor. Kendisini böyle tanıtmıyor tabii ki ama hal ve tavırlarından hemen sezilen mizah duygusunu da anında koyveriyor. Karşısındakini ilk anda şoke edecek denli içten ve zarif. Klasik anlamda bir yakışıklı olmadığını biliyorduk da; konuştukça bu kadar güzelleşen, cazibesi artan insanlardan olduğunu tahmin etmiyorduk! Türk izleyicilere "Benim için çok önemli, umarım beğenirler" mesajını verirken, işini iyi yaptığından emin olsa da erken konuşmaktan kaçınan, sağduyulu, mahcup tebessümlü ve hafif tedirgin hali; son direniş kalenizi yıkabilir.

Hemen bir martini hazırladım

Malum, Bond hayranları onun seçildiği haberiyle epey sallanıp, çalkalanmıştı. İmaja uymadığı, sarışın ve boksör suratlı' olduğu itirazlarıyla aleyhine başlatılan kampanyalardan sarsılmış nitekim; İki gün çok üzüldüm, sonra ekibim benden memnunsa sorun yoktur diyerek kendimi işime verdim" diyor. 'Bond aktörü' seçildiği haberini yalnız başına martini içip, sarhoş olarak kutlamış! Günümüzde 'kötü' kavramı net değil artık" sözleriyle hala aynı kirli oyunların döndüğü bir dünyada yaşadığımızı vurguluyor. Bu cuma 'Casino Royale' ile sinemalarımıza konuk olacak 38 yaşındaki İngiliz aktör Daniel Craig ile Londra'da özel bir söyleşi yaptık.

* Bond aktörü olarak seçildiğinizi ilk nasıl öğrendiniz?
Yapımcı Barbara Broccoli beni aradı. Nicole Kidman ile çevirdiğimiz filmin çekimleri için Baltimore'daydım. O gün ve ertesi gün çekimlerim yoktu. Yalnızdım; kız arkadaşım da şehir dışındaydı. Markete gitmiştim. Bir elimde biftek vardı hatta, haberi alınca elimden fırlatmışım galiba! Hemen bir şişe votka, karıştırıcı filan aldım; otele gidip kendime martini hazırladım. Gerçekten! Akşamüzeri bir bara gittim. Gerisini hatırlamıyorum. (Kahkahalar)

Siz beni nasıl buldunuz?

* Bond için aktör adaylarının fazla olması da durumu iyice gerginleştirmiştir herhalde!
Rolü kimin alacağını merak etmiyordum; sadece kendimin alıp alamayacağı önemliydi benim için. Bond gibi bir rekabette; 'Acaba kim alacak?' diye kafayı takarsanız delirirsiniz. Tabii rolü alamasaydım çok üzülürdüm ama sonra toparlanıp gerektiği gibi yoluma devam ederdim... Siz nasıl buldunuz filmi ve beni?

* Seçildiğiniz ilk anda 'Rol yapabilen bir Bond' sözcükleri gelmişti aklıma. Tiyatro da dahil olmak üzere çok iyi bir aktörsünüz. Bond'un yeni imajı olarak da çok başarılı buldum sizi, tebrikler. Yine de Bond karakterinin belli bir sunumu var, bu imaj sınırladı mı sizi?
Kariyerimle, tiyatro oyunculuğumla da ilgilenen birisiyle konuşmak ne güzel. Çok mutlu oldum. Eh, artık ben gideyim bari, bunun ardından kötü bir yorum gelecek galiba... Biz tamamıyla farklı bir Bond yaratmak için kolları sıvadık. Karakter odaklı bir Bond var bu kez karşımızda. Eskisini devam ettirmek anlamlı olmazdı zaten. Kendimi yeni bir şeye hazırladım. Aksi taktirde oyuncu olarak benim için hiç anlamlı olmazdı.

* Yeni Bond, insani yönleriyle öne çıkartılmak istenmiş. Bu genel 'Bond konseptine' aykırı yeni imaj, fanatiklerini şaşırtır mı sizce?
Belki. Ama ben de başka türlüsünü yapamazdım. Bu tür yönleri olmayan bir Bond karakterini oynamayı baştan kabul etmezdim. Tabii ki bu yeni Bond imajı bazılarına fazlaca büyük bir değişiklik gibi gelebilir. Ama öbür türlü bir Bond oynama fedakarlığını da yapmazdım.

* Bond aktörlüğü nimet olduğu kadar oyuncunun imajını sınırladığı tartışmalarını da beraberinde getirir. Bond imajının size zarar da vereceğini düşünüyor musunuz?
Hiç Hamlet oynamak gibi bir derdim olmadığı için sorun değil bence. Bu konuda hiç endişem yok çünkü; hayatta Bond aktörü olmaktan daha kötü şeyler var. Tabii ki bazı olumsuz etkileri olacaktır ama olumlu tarafları daha fazla bence. En önemlisi esas yapmak istediğim filmleri artık yapabilme şansım olacak.

İlk iki gün feci etkilendim

* Yeni Bond aktörü olarak açıklandığınızdan itibaren son derece olumsuz tepkiler aldınız.
Hiç birisini okumadım! (Kahkahalar)

*
Daha işe başlamadan karşılaştığınız bu önyargılar baskı yaratmıştır!
Tabii ki fiziksel açıdan çok büyük baskı yarattı. (Ciddi ve düşünceli) Bu tür bir söylemle karşılaşmayı hiç istemezdim. Bond olarak ilk medya karşısına çıkmadan önce çok heyecanlandım. Basında çok olumsuz haberler çıkıyordu hakkımda ve tabii ki ben de okuyordum bunları. Okumadan geçip, kaçıp saklanamazsınız ki bu tür şeylerden. İlk iki gün çok feci etkilendim. Ama iki günden sonra bıraktım bunları. Tüm düşüncem ortaya iyi bir film çıkarmaktı ve iyi de bir film yaptığımızı düşünüyorum. Tabii ki filmi beğenmeyenler de olacaktır. Ama benim sarı saçlarım yüzünden olmayacak bu! Rica ederim, lütfen yani. (Kahkahalar)

*
Aşırı fiziksel bir çaba da gerektiren Bond karakterine nasıl çalıştınız?
Bond'un inandırıcı olması için fiziksel olarak da daha fazla çaba göstermem gerektiğini bildiğimden, dublörümle çok çalıştım. Ayrıca vücut geliştirme çalışmalarım da oldu tabii ki uzun süre. Su tankerine girmek, metrelerce yüksekten atlamak filan, tek başınıza yapabileceğiniz şeyler değil. Tüm eğitmenlere teşekkür ediyorum.

Umarım filmi beğenirler

* Filmin açılışındaki banyo sahnesinin çekimlerinde yaralandığınızı duyduk...
Sadece ben değil, ekipten başkaları da yaralandı. İşin hakkını vermek istediğinizde bu tür kazalar çıkıyor. Yara almadan işin içinden çıkılırsa gerçek Bond olmaz! Ben işimi iyi yapmaya çalıştım. Tüm diğer oyuncular, dublörler, ekip çalışanları büyük bir özveriyle çalıştı. Hepsi harikaydı.

* Eğlendiniz mi çekimlerde?
Muhteşem bir deneyim yaşadım. Bahamalar'dan Çek Cumhuriyeti'ne, aylarca farklı setlerde çalıştık, aile gibi olduk. Hoşlukları ve zorluklarıyla önemli bir sınavdan geçtik. Tüm ekip çok uyumlu çalıştık.

* Türkiye'de de Bond'un hayranı çok. Yeni Bond olarak ne söylerseniz Türk izleyicilerine?
Umarım filmi ve yeni Bond'u yani beni beğenirler. Benim için çok önemli. Keyifli seyirler diliyorum. Bond rolü bence bir aktör için hediye gibi bir şey. Bana da bir hediye oldu, elimden geldiğince karşılığını vermeye çalıştım. Beğeneceğinizi umuyorum.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Politik sponsorluk
 Artık istediğim filmleri yapabilme şansım var
 Oyuncu olmasam bir baltaya sap olamazdım
 Türk kadını için özel ürün yapmak gerek
 Ajdar'ın TV'ye çıkma fiyatı 10 bin $
 Ünlüler Nasreddin Hoca için çalışmaya başlıyor
 Aile filmleri 'İlk Aşk' ile geri geldi
 Ökten'in besteleri Ortadoğu'da yok satıyor
 Uygur Kardeşler çek davasından aranıyor!
 Halk ne diyor?
 Dr. Yasemin Fatih Amato: Kusursuz dudaklar
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kebapçı kebapçı mı kalmalı?
Sushici Fatih Terim'den...
ÖZAY ŞENDİR
Ajdar'ı rahat bırakın
Yayıncılık, daha doğrusu reyting...
EMRE AKÖZ
Mücadele sloganla olmaz!
Sık sık "Trafik kazalarında...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çerkez tavuğu
Pilici kaynar suya...
Kobay olmadan yeni teknikten yararlanın
Kobay olmadan yeni teknikten yararlanın
Bir gün sağlığınızı etkileyecek ameliyat yöntemi seçmek zorunda...
Çocuklarda panik atak ihmale gelmez
Çocuklarda panik atak ihmale gelmez
Son yılların en moda hastalığı panik atak, artık gençleri ve hatta...
Bentley gitti kıskançlık bitti!
Bentley gitti kıskançlık bitti!
İşadamı Ercan Canmutlu, herkesin gıptayla izlediği evliliklerinin...
Cahide'nin 'Big' müşterisi
Cahide'nin 'Big' müşterisi
'Sex and The City' dizisindeki Mr. Big karakteri ile Altın Küre ödülü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.