kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hiç iş bulamazsam 5 liraya saç keserim
Hiç iş bulamazsam 5 liraya saç keserim
Farklı muamele rahatsız ediyor

Hiç iş bulamazsam 5 liraya saç keserim

'Broadway'den İstanbul'a Müzikaller' adlı gösteri ile 18 Kasım'da seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Şevval Sam: Ben hayat üzerine kafa patlatan biriyim. Parayla pulla derdim yok. Evime hırsız girdiği zaman 4 ay Aşiyan'da bir karavanda yaşadım!.

Ünlü şarkıcı Leman Sam'ın oyuncu kızı Şevval Sam, dizi çalışmalarına uzun zamandan beri ara verdi ama 18 Kasım'da 'Broadway'den İstanbul'a Müzikaller' ile seyirci karşısına çıkacak. Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek müzikalde; 'Grease' filminde Olivia Newton-John'la efsaneleşen 'Sandy' rolünü canlandıracak olan Şevval Sam; uzun zamandan beri süren sessizliğini GÜNAYDIN okurları için bozdu. Paraya değer veren bir yapısı olmadığını ifade eden Şevval Sam, "Yatlarda, katlarda yaşamak insana ne verebilir ki? Konfor bazen çok tehlikelidir" dedi. Kendine olan güvenini "Bana karada ölüm yok! Bir gün yapacak hiçbir iş bulamazsam gider 5 milyona saç keserim" sözleriyle dışa vuran Sam; yaşadığı zorlukları ve hakkında merak edilenleri anlattı:

Çocukken şov yapardık

* Çok yakında sizi ilk kez bir müzikalde izleyeceğiz. Üstelik ablanız Şehnaz Sam da aynı projede... Evet bu çok keyifli bir durum. Biz küçükken de herkesin önünde şarkılar söyleyen, proje üreten bir abla kardeştik. Genç kızlığımıza kadar annemin arkadaşları toplanıp, 'Bize ne hazırladınız' derlerdi. Biz de onlara şov yapardık. Sonra yetişkin olduk; ayaklarımızın üzerinde durmaya çalıştık. Muhteşem bir ekibin olduğu bu proje gelince de 'hayır' diyemedik.

* Tüm projeleriniz başarıya ulaştı. Bir dizide erkek oldunuz; kadınlar size bayıldı! Ben 'Süper Baba' gibi bir dizi ile başladım oyunculuğa; henüz 21 yaşındaydım. Sonra 'Aşkın Dağlarda Gezer' geldi. Müthiş bir senaryoydu, çok iyi bir ekip vardı. O projenin ardından bana bir sürü Doğu temalı dizi teklifi geldi; hiçbirini kabul etmedim. 'Gülbeyaz'da bir Laz kızını canlandırdım. Sonra 'Müjgan Bey' çıktı! Güzel diye empoze edilmeye çalışan bir kadının erkek kılığına girmesi başarılı oldu. 'Yaşanmış Şehir Hikayeleri'nde bir assolisti canlandırdıktan sonra da 'artık tamam' dedim.

4 ay karavanda kaldım

* Bugüne kadar neden hiç sinema filmi yapmadınız? Popülistler beni entelektüel, entelektüeller ise popülist buluyor. Ben arada derede bir yerde gibi dursam da; aslında bağımsız birisiyim. Aslında ben oyunculukla bile ilgilenmiyorum. Ben insan psikolojisiyle çok ciddi ilgileniyorum. Benim için oyunculuğun karşılığı psikoloji.

* 'Ben oyunculukla ilgilenmiyorum' sözünüze kızanlar olacaktır! Tiyatro hariç, televizyon ve sinemada olan her oyuncunun psikoloji ile ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben el yordamıyla naçizane bunu buldum. Sinemada kimi beni aksesuvar olarak kullanmak istedi; kimi sadece isim olarak! Oysa ben hayat üzerine, insan psikolojisi üzerine kafa patlatan birisiyim. Çocuk büyüten birisiyim.

* Günümüzde ünlü isimler her sezon bir dizi yapıp para kazanma telaşında. Siz bu durumu nasıl yorumluyorsunuz? Hedefi kurduğunuz yere bağlı. Ben hedefimi şöhret, para ve yatırım için kurmadım. Parayla derdim yok! Ben parasız kaldığım bir dönemde çocuğumla bir arkadaşımın bir göz odasında kaldım. Tekrar param oldu, sonra yeniden evim oldu. Sonra evime hırsız girdi; 4 ay karavanda yaşadım. İstanbul gibi bir yerde ben karavanı Aşiyan'a çekip, kapımı kilitleyip uyuyordum. Sabah kalkınca 'Oh Aşiyan'da evim var' deyip çayımı demleyip içiyordum.

Bana karada ölüm yok

* Karavanda yaşadığınız dönemde oğlunuz Tarık Emir de yanınızda mıydı? Yok o babasında kalıyordu. Onu böyle bir serüvene sürükleyemem...

* Şu an peki eviniz var mı? Tabii çocuğuma bir düzen kurmam gerekiyordu. O düzeni kurdum.

* Çok cesur bir tutum sergilemişsiniz... Hayatımda en nefret ettiğim şey; şikayetçi olmaktır. 'Bu durumda ne yapmam lazım, olayı nasıl eğlenceli hale getirebilirim' diye düşündüm ve kendi içime baktım. Hedefi oraya kurdum. Hedefi başka noktaya kursaydım başka tavizler verirdim.

* Anlattıklarınıza göre; mücadeleyi çok seven bir yapınız var değil mi? Bu benim tabiatımda olan bir şey. Bazen tabii ki zorlanıyorum. Bir kadın olarak bir erkek gibi yaşamak kolay değil. Ben, eyvallah deyip çekip gidecek bir şeye sahip olduğum için güçlüyüm. Bana karada ölüm yok. Ben resim yapıyorum, şarkı yazıyorum, saç kesiyorum...

* Saç kesiyorum derken? Hiçbir iş bulamazsam gider saç keserim. 3 metrekare bir dükkan bulup, 5 milyona saç kesebilirim. Ben kendimi hayata, film şeridinin kareleri gibi bıraktım... Hayattan bana gelen her şey ile eğleniyorum.

ESİN ÖVET MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İzleyiciden gelecek eleştirilere hazırım!
 Hiç iş bulamazsam 5 liraya saç keserim
 Sevgi Evleri Projesi'ne Ajda Pekkan desteği
 Sezer'den podyumda teşekkür
 McQueen'in özel eşyaları satılığa çıktı
 'Gündelikçiler'in hayatı Altın Portakal'ı kazandı
 Engelli gelinler için sandalye tasarlandı
 Gülay'a şiiriyle destek oldu
 Huzurlu evler yaratmanın pratik yöntemleri
 Başarılarının sırrı sarışınlıkta saklı
 Düğün töreninde kedi ve tarak hediye edecek
 Jackson 10 yıl sonra ilk konserini verecek
 Prömiyer Noel'i erken getirdi
 Örümcek Adam'ın kızı oldu
 Halk ne diyor?
RAHŞAN GÜLŞAN
Kulağıma pıhtı indi
Günlerim çok sakin geçiyor. Bir...
ÖZAY ŞENDİR
Garantili kadın kaybetme rehberi
Erkekler ilişkilerini...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Tarkan'dan inciler
Ayşe Arman konser için Dubai'de olan...
SEDA KAYA GÜLER
Erkek rahat bırakılmak istiyor!
Özellikle 'aşk' ve...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Taze...
Erkek cerrah ailesini unuttuğu için başarılı
Erkek cerrah ailesini unuttuğu için başarılı
Cerrahi operasyonlarda erkeklerin daha başarılı oldukları düşünülür.
Çekirdek çitle endişen geçsin
Çekirdek çitle endişen geçsin
Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar; yediğimiz besinlerin...
Önce evini sonra yüzünü değiştirdi!
Önce evini sonra yüzünü değiştirdi!
Güzelleşmek kadın tekelinden çıkınca, erkekler de daha iyi görünmek...
'Gizemli' Çallı'yı satmak için mi aldı?
'Gizemli' Çallı'yı satmak için mi aldı?
İbrahim Çallı'nın 100 yılı aşkın bir süredir yeri bilinmeyen ve eski...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.