kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bende tek değişen semtim ve giysilerim
Bende tek değişen semtim ve giysilerim
Evleneceğim insanın bakire olmasını isterim

Bende tek değişen semtim ve giysilerim

Yeni albümü Annem Kızıyor'da başarılı olacağına inandığını belirten Berdan Mardini, overlokçuluk günlerinden sonra gelen şöhret ile değişmediğini söyledi: Değişen oturduğum semt ve elbiselerim!.

* Yeni albümünüz için nasıl hazırlandınız? Kaç yıl aradan sonra geldi bu albüm? Her albümde çalıştığım besteci ve müzisyen arkadaşlarımla çalıştım. 'Senden Çocuğum Olsun' adlı albümün 19 ay sonrasında çıkardık bu albümü. Adı 'Annem Kızıyor'... Murat Sağır, Emirkan, Soner Sarıkabadayı ve Murat Güneş'in besteleri var. Ne bestecilerimi, ne müzisyenlerimi ne de stüdyomu değiştirmiyorum. Uğur getirdiğine inanıyorum. Güveniyorum ve çok iyi albüm yaptığımızı düşünüyorum.

* Daha önceki albümleriniz iyi satış rakamları yakalamıştı. 'Önceki albümlerin başarısını yakalar mıyım?' gibi bir tedirginliğiniz var mı? Çok güvensem de albüme, 'nasıl olacak?' kuşkusunu her zaman yaşıyorum. Piyasa çok kötü şu anda. İnternet ortamı da bunun için önemli bir etken. Ama gergin olsam da güveniyorum albümüme. böyle dönemlerde çok yemek yerim. Bir de sabahlara kadar internette kalabiliyorum.

ADIM BERDAN ENGİN KARADEMİR

* Müzik hayatınız başlamadan önce ütücülük ve ovarlokçuluk gibi işler yaptığınız doğru mu? Evet. 1978 Diyarbakır doğumluyum. Aslen Mardinliyim. Babamın devlet memuru olmasından dolayı yerleştiğimiz Isparta'da liseyi bitirdim. Sonra babam emekli oldu ve İstanbul'da konfeksiyon atölyesi açtık. Önceden konfeksiyoncuydum. Makinacı, overlokçu olarak çalıştım. Müzik, benim hayatımda tesadüftü. 'Sesin çok güzel, bir şarkı okur musun' gibi tepkiler oluyordu ama hayal etmiyordum bir gün milyonlara şarkı söyleyeceğimi. Her şey bir türkü bara eğlenmeye gitmemle başladı. Orada şarkı okudum ve mekan sahibinin bir tanıdığı vasıtasıyla buralara geldim. İlk başta 2.5 milyon liraya orada şarkı söylemeye başladım. 6-7 sene türkü söyledikten sonra bir albüm yaptım. 'Aman Aman' albümünden önce bilinmeyen bir albümüm vardır. Ama ismim farklıdır albümde. Berdan Engin Karademir'dir benim asıl ismim. O albüm Engin Karademir olarak çıkmıştı. Ama başarıyı yakalayamamıştık. Hayalimde ünlü olmak ve albüm yapmak yokken, ilk çıkardığım albümün başarısız olması kamçıladı, hırslandırdı beni. O hırsın üzerine, 1-2 sene daha çok çalışarak, 'Aman Aman' albümünü yaptım.

* 'Aman Aman' albümü ile ünlendikten sonra hayatınızda neler değişti? Çevrem, ortamım değişti, daha şaşaalı oldu. Yaşamım daha rahat oldu. Kişiliğim hiç değişmedi. Hiçbir zaman sonradan görme bir model olarak dolaşmadım hiçbir yerde. Paranın herkesin kişiliğini satın alacağını biliyorum ama ben yenilmedim. Bende başarı hırsı vardı. Ben hâlâ çocukluk arkadaşlarımla görüşüyorum. Bu camiadan dost dediğim insanlar pek yok etrafımda. Değişen tek şey; oturduğum semt ve elbiselerim.

PARA HIRSINA YENİLMEDİM

* Arkadaşlarınızın 'Artık ünlüsün görüşmezsin bizimle' gibi sözleri oldu mu size? Şöhret olduğum ilk dönemlerde zamansızlıktan çoğu arkadaşımla görüşemedim. Şöhret ortamındaki dostluklara baktım o ara. Renkli dünyayı görünce kürkçü dükkanına geri döndüm. Artık eski arkadaşlarımla çok sık görüşüyorum. Bu camiada sadece mesleki ilişkiler ve menfaat ilişkileri var.

* Var mı sanat dünyasından arkadaşlarınız? Bir tek Hakan Altun, Emel Müftüoğlu ve Alişan'la görüşürüm. Onun dışında çok samimi gördüğüm, bulduğum yoktur.

* Bu renkli dünyaya hayal ettiklerinizi görebildiniz mi? Hem rengini hem de renksizliğini gördüm bu dünyanın. Her şey ayağınızın altında, herkes size farklı gözle bakıyor ama diğer yandan herkes menfaatçi. Arkandan oyunlar çeviriyorlar. Ben bu hayatın iyi yönlerini yaşamaya çalışıyorum.

* Ünlü olmadan önce hayal edip, ünlüyken tanıştığınız insanlar sizi hayalkırıklığına uğrattı mı? Evet ama isim söylemem. Ben kendim için sütten çıkmış ak kaşık demiyorum ama doğru bir insan olduğuma inanıyorum. 'Ben şuna hayranım' diyenlere diyorum ki, 'Hayran olun ama sadece sesine ve uzaktan hayran olun.' Mesela bir kızla arkadaşlık kurmaya çalışıyorum. Sanki damgalıymışsın gibi çekingen ve güvensiz başlıyor ilişkiye. Çünkü öyle yansıtılıyor sanatçıların hayatı. Bu hem sanatçıların, hem de magazinin suçu.

ÖZLEM AVCI - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bende tek değişen semtim ve giysilerim
 'Sis ve Gece' geliyor
 Benim yaşadıklarım gençlere örnek olsun
 'Babam ve Oğlum'un müziğine keşif ödülü
 Başak Köklükaya diri diri mezara girdi
 Adana adliyeleriyle değil festivalleriyle anılacak
 Moda dünyasının yeni jean'liklerine hazır olun!
 Aksesuvarlar irileşti
 'Taş Meclisi'nde makyajsız da taş gibi duruyor
 'Eşcinsele ayrımcılık yapılıyor'
 'Demi bir oyuncak bebekle evli
 Chat yaparak koca arıyor
 Parkinson için bir araya geldiler
 Yeni bilimkurgu yine Jackman
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Manitalar sanal alemde
Biz daha uyuyalım 'hadi ordan'...
ÖZAY ŞENDİR
Gidersen boşanırım
Sibel Can, Dubai Şeyhi'nden özel...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Limonlu...
Cerrahınız genç mi yoksa yaşlı mı olmalı?
Cerrahınız genç mi yoksa yaşlı mı olmalı?
En iyi cerrah kaç yaşında olmalı? Yaşlı cerrahın tecrübesi mi, yoksa...
Güzel kalmanın formülü: Seks
Güzel kalmanın formülü: Seks
Güzel olmak için yalnızca kremler ya da bitki özleriyle bakım yapmak...
Asuman'a nazar değdi, kaza yaptı!
Asuman'a nazar değdi, kaza yaptı!
'Çok Yalnızım' adlı ilk albümünü geçtiğimiz günlerde çıkaran Asuman...
Kenan'la çok iyi dostuz!
Kenan'la çok iyi dostuz!
İstanbul gecelerinin nabzını tutan eğlence mekanlarından Cahide...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.