kapat
   
09 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cumhurbaşkanı Sezer: Türk Ulusu, Atatürk'ü unutmayacak
Cumhurbaşkanı Sezer: Türk Ulusu, Atatürk'ü unutmayacak

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Ulusu'nun, Atatürk'ü unutmadığını ve unutmayacağını belirterek, ''Ulusumuz, ilke ve devrimlerine, düşünce sistemine ve cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, ülkülerini gerçekleştirmek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için el birliğiyle çalışacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, yayımladığı mesajda, Ulu Atatürk'ün doğumunun 125. aramızdan ayrılışının 68. yılında, sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle anıldığını bildirdi.

Türk Ulusu'nun, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da, aydınlık Türkiye'nin kurucusu Atatürk'e sevgisini, saygısını ve bağlılığını içten duygularla gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Sezer, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden Yüce Atatürk'ün, ulusun varlığıyla özdeşleştirdiği, yüreğinde erişilmez kıldığı ölümsüz bir önder olduğunu vurguladı.

''İNSANLIĞA
MAL OLMUŞ BİR LİDER''


Cumhurbaşkanı Sezer, ulusun, Yüce Ata'sıyla kıvanç duyduğunu, insanlığa mal olmuş bir önderi yetiştirmenin övüncünü yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Yüce Atatürk, yüklendiği tarihsel görevle, Ulus'un yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynamıştır.Yaşarken de ölümünün ardından da insanlık için esin kaynağı olmayı sürdürmüştür. Savaşımı ve çağdaşlaşma atılımlarıyla başka uluslara da yol gösteren Atatürk, ülküleri, düşünce sistemi, yaşamı, başarıları, üstün kişiliği, barışçı kimliği ve geride bıraktığı yıkılmaz eseriyle tarihe damgasını vurmuş, dünyada saygınlık kazanmıştır. Atatürk, yok edilmek istenen Türk Ulusu'nu, aynı ülküler çevresinde toplayarak, yanmış, yıkılmış yurt topraklarında, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, yeni ve bağımsız bir devlet kurmuş, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımıştır.''

''HİÇBİR ÖZVERİDEN KAÇINMAMIŞTIR''

Yüce Atatürk'ün, hiçbir şeyi olanaksız görmediğini, sorunlara gerçekçi ve bilimsel yaklaşımlarla çözümler ürettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ulusunu çok iyi tanıyan, seven ve ona güvenen Büyük Önder'in, toplumun gelişme ve çağdaşlaşma istenci doğrultusunda, en uygun seçenekleri benimsediğini ve uyguladığını bildirdi.Sezer, şunları kaydetti:

''Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını kendisine değil, Türk Ulusu'na mal eden Atatürk, üstün nitelikleriyle her zaman öncü ve örnek olmuş, insanımızın gönenci ve mutluluğu için çalışmış, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmamıştır.

Bugün, ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder'in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

Atatürk'ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar, Türkiye Cumhuriyeti'nin her dönemde ayakta kalmasının, bağımsız, çağdaş, ulusal bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin en büyük güvencesi olacaklardır.

Türk Ulusu, Atatürk'ü unutmamıştır ve unutmayacaktır. Ulusumuz, ilke ve devrimlerine, düşünce sistemine ve Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, ülkülerini gerçekleştirmek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için el birliğiyle çalışacaktır.

Bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Ulusu, bağımsızlık savaşımızın önderi, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk'ü sonsuza kadar gönlünde yaşatmayı sürdürecektir.Çağdaş Türkiye'nin kurucusu, büyük devrimci ve devlet adamı Atamızı doğumunun 125., aramızdan ayrılışının 68. yılında, bir kez daha saygı ve gönül borcuyla anıyoruz.''

(AA)


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "İsrail operasyonları durdurmalı"
 "Finlandiya planını konuşmaya açığız"
 Hız tutkunu bakan!
 Erdoğan'ın Baykal'a açtığı davayı kaybetti
 Arınç: Fransa Cezayir'den özür dilemeli
 Komisyon Fransa'nın oyununa gelmedi
 Erdoğan ısrarlı: Önce izolasyonlar kalksın
 Pontus Rum Cemiyeti üyelerinden Brüksel'de davul zurnalı...
 Batı basını kaygılı: Türkiye'nin Batı'ya yakın durması önemli
 Sorun Atina'da değil Kıbrıs Rum kesiminde
 Büyük önder Atatürk anılıyor
 Başbakan Erdoğan: Türk milleti cumhuriyete sahip çıkacaktır
 YSK'nın sistemi seçimlere hazır
 DSP ilanla cenaze tören programını duyurdu
 Veliaht olarak Gül'ü işaret etti
 Kocatepe Ecevit için hazırlanıyor
 Meclis Ecevit yasasını kabul etti
 Hahambaşı Haleva, Ecevit için taziye ziyaretine geldi
 CHP'den örgütlere talimat: Cenazeye mutlaka katılın
 Uydulara CIA ayarı
 Sezer'den tasarruf
YAVUZ DONAT
Demirel "nereye....?"
Süleyman Demirel'in kapısını çalan...
Öldürülen polisin babası da şehit
Yakalamak istediği Tolunay Bostancı tarafından kurşunlanan başkomiser...
Ceset bulunmadan cinayetten 20 yıl
Bursa'da 3 yıl önce kaybolan ve cesedi bulunamayan Handan Çakal'ı bir...
AKP'li vekilin 10 Kasım tarihli düğününe tepki
AKP'li vekilin 10 Kasım tarihli düğününe tepki
AKP'li Vekil Taşcı'nın oğluna 10 Kasım'da düğün yapacak olması...
Töreden 'kötü yola düştün' infazı
Töreden 'kötü yola düştün' infazı
Diyarbakır'da Aziz A. evini terk eden imam nikâhlı eşi Fatma Tunç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu