kapat
   
06 Kasım 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ecevit'i kaybettik
Türk siyasetinin çınarı devrildi

Kaybettik

Türk siyasi hayatının son 50 yılına damgasını vuran eski başbakan Bülent Ecevit, 172 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini dün gece kaybetti.

172 GÜN DİRENDİ...
Katledilen Danıştay üyesi Yücel Özbilgin'in cenazesinden sonra geçirdiği beyin kanaması sonucu GATA'ya kaldırılan Ecevit, dün gece saat 22.40'da "dolaşım ve solunum yetmezliği" nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Rahşan Ecevit, günde iki kez ziyaret ettiği 60 yıllık hayat arkadaşının öldüğü haberini evinde öğrendi.

SİYASETİN DEMOKRAT ŞAİRİ
Yarım asırlık siyasi yaşamında "Karaoğlan" olarak anılan ve "Üçüncü Adam" yakıştırması yapılan Bülent Ecevit, Türk siyasetine "Ak Güvercin" ve "Mavi Gömlek" fenomenlerini kazandırdı. Ecevit "Şair" ve "Gazeteci" yönüyle de siyaset dünyasında farklılığını hep hissettirdi. Ecevit'in ölüm haberi Türkiye'yi üzüntüye boğdu.

Artık gidiyorum...
Şimdi gün ağardı,
karanlık köşemi aydınlatan lamba söndü
Bir davet geldi ve ben yol için hazırım
Bu ayrılış gününde bana bol şans dileyin
arkadaşlarım

Beraberimde ne götüreceğimi sormayın
Seyahatime boş eller ve ümideden bir
kalple çıkıyorum...
Rabindranath Togore, Çeviri (1941) Bülent Ecevit


Ecevit'i kaybettik

Geçirdiği beyin kanaması sonucu GATA'da tedavi altına alınan Bülent Ecevit, 172 gündür sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti Rahşan Ecevit, 60 yıllık hayat arkadaşının 'dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu' hayata gözlerini yumduğunu evinde öğrendi.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 172 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Danıştay'a düzenlenen kanlı saldırı sonucu katledilen üye Mustafa Yücel Özbilgin'in Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından beyin kanaması geçirmesi üzerine GATA'ya kaldırılan Ecevit, dün gece saat 22.40'da "dolaşım ve solunum yetmezliği" sonucu yaşama gözlerini yumdu. Rahşan Ecevit, hastaneye kaldırılmasından buyana her gün iki kez ziyaret ederek, yaşam destek ünitesine bağlı olmasına karşın sürekli konuştuğu, kulağına sevdiği türküleri söylediği, sadece 12 Eylül'de cezaevine girdiğinde yalnızbıraktığı, 60 yıllık hayat arkadaşının ölüm haberini, Oran'daki evinde, koruma müdürü Recai Birgün'den öğrendi.

22.40'DA KALBİ DURDU
Mavi gömleği ve kasketiyle son 50 yıldır Türk siyasi yaşamına damgasını vuran Ecevit'in son bir haftadır kalbinde sorun olduğu, özellikle son iki gündür ateşinin yükseldiği öğrenildi. GATA doktorlarının yaptığı testler sonucu karın zarı iltihabı nedeniyle ateşinin yükseldiği belirlenince iltihabın temizlenmesine çalışıldı. Doktorlar, bugün bir test daha yapmaya hazırlanırken saat 22.40'da kalbi durdu. Periton diyaliz yapılırken kalbi durunca doktorlar, haberi süreklinöbet tutan koruma polisine bildirdi. Korumanın haber vermesi üzerine Koruma Müdürü Recai Birgün hemen Rahşan Hanımın yanına giderek acı haberi verdi. Birgün ile birlikte GATA'ya geçen Rahşan Ecevit, hastanede eşini son kez gördü. 40 dakika kadar GATA'da kalan Rahşan Hanım Oran'daki evine döndü. Bu sırada GATA'dan yapılan açıklamada Ecevit'in yaşamını yitirdiği şöyle duyuruldu: "18 Mayıs 2006 tarihinden bu yana GATA Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı Yoğun Bakım Ünitesinde takip ve tedavisi yapılan Sayın Bülent Ecevit'in stabilseyreden solunum ve dolaşım fonksiyonları son bir haftadır giderek bozulmuş ve uygulanan tedavilere yanıt alınamamıştır. Sayın Bülent Ecevit, 5 Kasım 2006 günü saat 22.40'da dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu vefat etmiştir. Türk Milleti'nin başı sağ olsun."

"ACIMIZ SONSUZ"
Türk siyasi yaşamında "Karaoğlan" diye tanınan Ecevit'in ölüm haberi üzerine Cumhurbaşkanı Sezer de Rahşan Hanımı telefonla aradı, ancak Rahşan Hanım, hastanede verilen ilacın etkisiyle dinlendiği için görüşemedi. Başbakan Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli de, Bursa'dan programını keserek Ankara'ya dönenDSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile görüşerek başsağlığı diledi. Sezer, hastaneden sonra Oran'daki eve giderek taziyeye gelenlerin başsağlığı dileklerini kabul etti. Sezer, "Gerçekten acımız sonsuz. Büyük devlet adamı, bizim önderimiz, kendisiyle uzun süre çalışma olanağı bulmaktan gurur duyduğum sayın Ecevit'i yitirdik. Ama inanıyorum fikirleri bu ülkede sonsuza kadar bize yol göstermeye devam edecek" dedi. Sezer, Ecevit'in cenazesinin salı ya da çarşamba günüdüzenlenecek törenlerden sonra toprağa verileceğini söyledi.

Sibel HÜRTAŞ - Uğur BECERİKLİ - Göksel CAĞLAV - Al


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kütükteki 'Ecevit' soyadı, dağlara taşlara 'Umudumuz' diye...
 Batman sel kurbanı çifte ikizlere ağlıyor
 'Abartıldı' diyeceğine halkın yanında olsun
 Susurluk Davası'nda karar bugün veriliyor
 ABD konutunda top sesleri!
 Focus: Erdoğan'ın AB hevesi kaçtı
 Bartın-Karabük yolunda heyelan
 Emniyet'ten 'haber yazma' semineri
ERGUN BABAHAN
Ölümü yüceltmek
Üniversite yıllarımızda faşist-komünist...
MEHMET BARLAS
Saddam'ın yargıçları onu da idama gönderdi...
Bütün...
UMUR TALU
Cellat kültürü
Bir düşünce, eylem, siyaset, insanlık,...
ERDAL ŞAFAK
Hangi sol?
CHP lideri Baykal şu sıralar her türlü solun...
MEHMET ALTAN
AK Parti kendini ayağından vurdu
Ne enflasyonun yeniden...
Saddam'a idam
2005 yılından bu yana süren Duceil Davası dün karar metninin...
Karar Irak'ı yine böldü
İdam kararı, Saddam'ın doğum yeri olan Tikrit'i öfkeye boğdu. Sokağa...
2 kral + 2 çuval 4x4'lük komedi
2 kral + 2 çuval 4x4'lük komedi
Antalya-Beşiktaş maçında iki golcü Coşkun ve Bobo hat-trick yaptı ama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu