kapat
   
04 Kasım 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Adnan Oktar
Adnan Hoca'dan adam adama vekil markajı
Yöneticilik Yapamayacaklar

Meclis'te Adnan Hocacı kulisi

Bir yandan DGM'de yargılanan Adnan Hocacılar bir yandan da Meclis'te kulis yapıp 150 vekille görüştü.

Adnan Hoca'nın kurduğu Bilim ve Araştırma Vakfı'nın eski başkanı Altuğ Berker, genel sekreteri Adnan Pınarlıoğlu ve yöneticileri, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Vakıflar Yasa Tasarısı'na bir madde ekletmek için iktidar milletvekillerini adeta kıskaca aldılar.

SÖZ ALAMADILAR
Adnan Hocacı ekip, vakfın kapatılması halinde Adnan Hoca ve yandaşlarına başka vakıf kurma yasağı getirilmesini önlemek için kulis yaptı. 150 milletvekiliyle temas kurdular ancak yasaya bu yönde bir madde ekletme sözü alamadılar.

SİNSİ PLAN
Adnan Oktar'ın istediği değişiklik yapılsaydı, vakfıyla ilgili davanın düşmesine yol açılacaktı. Meclis'te kulis yapan Altuğ Berker.


Adnan Hoca'dan adam adama vekil markajı

Meclis Genel Kurulu'nda, Adnan Hoca'nın kurucusu olduğu vakıftan gelen yöneticiler, AKP'li milletvekillerini kıskaca alıp yasada değişiklik için kulis yaptı.

Vakıflar Yasa Tasarısı'na eklenen bir hükümle Bilim ve Araştırma Vakfı'nı kapanmaktan kurtarmak isteyen Adnan Hocacılar Meclis'e gelip, iktidar milletvekillerini adeta kıskaca aldı. Yargıtay'ın "kapatılsın" dediği vakfın kapatılması durumunda, Adnan Hoca ve müritlerinin başka vakıflarda kuruculuk ve yöneticilik yapma yasağı önlenmeye çalışıldı. Meclis Genel Kurulu'nda Vakıflar Yasa Tasarısı ile ilgili görüşmeler önceki gün başladı. AB'nin azınlık vakıfları açısından yeterli bulmadığı tasarının değiştirilmesini isteyen başkaları da vardı. Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın kurduğu Bilim ve Araştırma Vakfı'ndan gelen eski Başkan Altuğ ve Berker ile Vakıf Genel Sekreteri Adnan Pınarlıoğlu, yöneticileri, kulislerde ve odalarında 150 milletvekiliyle görüşerek, tasarıda değişiklik yapılması için ikna etmeye çalıştı. Ancak AKP yöneticileri, Adnan Hocacıların istediği değişikliği yapmaya yanaşmadı.

'ÇOK YAKIŞIKLISINIZ'
Çarşamba ve Perşembe günleri gecenin geç saatlerine kadar Meclis'te kalan vakıf yöneticileri, kuliste gördükleri vekillere adam adama markaj uyguladı. Bu sırada kuliste renkli manzaralar da ortaya çıktı. Bir AKP'li vekil arkadışına, "Bilim ve Araştırma Vakfı'ndan birileri gelmiş. Değişiklik yapılmasını istiyorlar" deyince, "Ama o Adnan Hoca'nın vakfı" yanıtı aldı. Bunun üzerine AKP vekil son derece tedirgin şekilde, "Ama ben bilmiyordum. Bir sıkıntı olmaz herhalde" dedi. AKP'li bir başka milletvekili ise Adnan Hoca'nın müritleri ve daha önce basınaMADDE NE GETİRİYOR? Berker, yasa çıktığında vakıflar hakkındaki davaların yeni düzenlemeye göre gözden geçirilmesi ve bazı davaların düşmesi yönünde vakıflar meclisine yetki verilmesi hükmü bulunduğunu belirtti.yansıyan haberleri ima ederek, "Hepiniz çok genç ve yakışıklısınız. 10 yıl sonra ne yapacaksınız?" diye espri yaptı. Berker ve vakıf yöneticilerinin konuştuğu isimler arasında Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç da yer aldı. Altıkulaç, SABAH'a, Genel Kurul'a girerken iki kişinin yanına geldiğini, kendilerini tanıttığını belirterek, "Vakıflar Yasa Tasarısı'nda değişiklik yapılmasını istediklerini, bu konuda kendilerine yardımcı olmamı istediler. Ben de konuya hakim olmadığımı, ilgili arkadaşlara soracağımı belirttim" dedi.

DEĞİŞİKLİK YAPILSAYDI...

Adnan Hocacılar, tasarının Geçici 9. Maddesinde bir hüküm eklenmesini istedi. Adnan Hocalıların istediği değişiklik yapılsaydı yasa çıktığında, Bilim ve Araştırma Vakfı dahil birçok vakıfla ilgili devam eden davaların düşürülmesi için vakıflar meclisine yetki verilecekti. Ancak iki gün yapılan kulis sonrasında vakıf yöneticileri, AKP'yi ikna etmeyi başaramadı. AKP'nin değişiklik önergesi vermeyi düşünmediği öğrenildi.

BERKER ANLATTI
Meclis'e gelip kulis yapan isimlerden Altuğ Berker, SABAH'ın sorularını yanıtladı ve şöyle dedi: "Sadece kendi vakıflarımızı ilgilendiren konular değil. 100'ü aşkın vakfın bu konuda sorunu var. Haksız yere açılan bir çok dava var. Ben onların başkanları ile de temas halindeydim. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı tasarıda bizim istediğimiz yönde bir değişiklik vardı. Ancak daha sonra tasarıdan çıkartılmış. Biz bir hatırlatma yapmak için Meclis'e geldik."

Zübeyde YALÇIN / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Adli Tıp'ın raporu kafaları karıştırdı
 17 adet Seahawk alınacak
 Sel biter geriye acı ve gözyaşı kalır
 Kar Edirne'den giriş yaptı
 El Kadı Türkçe bilen dublör kullanmış
 Uyar'a rüşvet soruşturması
 Çocukları suça iten, ilgisiz aile
 Paşa'dan Mora'ya turistik çıkarma
 Roche'a iki ayrı suç duyurusu
 Gazi Üniversitesi'nde kavga: İki öğrenci yaralı
 Türkiye'ye kapıları açalım
 Görür'den iddialara yanıt: 2 evim var
 Talat 'tren kazası' beklemiyor
 "Türkiye'nin işi daha zorlaştı"
 Kayıt dışı köpek kulübesi için araştırma kararı alındı
 Emekli Org. Fırtına 'liyakat nişanı'nı Chirac'a iade etti
 Üniversite harçlarına zam sinyali
 Trafik çetesinde Genç Partili başkan
YILMAZ ÖZDİL
Adalet istiyoruz
Kasvetli bir hava...
MEHMET BARLAS
Milliyetçiliğin bir ayağı tarihte bir ayağı da bugünde...
FATİH ALTAYLI
Diğerleri neden unutuluyor?
Yimpaş tartışmaları sürüyor.
ERDAL ŞAFAK
İslamcı feministler
İspanya'nın Barselona...
MEHMET ALTAN
Sinoplu Diyojen...
Sinop'un AK Partili Belediye Başkanı...
İsrail, canlı kalkan kadınlara ateş açtı
Camiye sığınan militanların, direnişi kanlı bitti. İsrail, siper olan...
Ebu Garib 'işkencecisi' Irak polisini eğitecek
Irak'taki Ebu Garib hapishanesinde ABD askerlerini mahkumlara...
Ümit'in olsun yeter: 4-1
Ümit'in olsun yeter: 4-1
F.Bahçe, G.Antep karşısında ilk devre kayıptı. İkinci yarı Kaptan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu