kapat
   
01 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sait Gursoy @ SABAH
SMS:
SG yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

Kitap fuarının gümüş yılı

25. İstanbul Kitap Fuarı açıldı. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar 5 Kasım'a kadar izlenebilecek. Ana teması "Kitap Fuarı' nın 25 yılı Bir Yolculuk Öyküsü"; Onur Yazarı Doğan Hızlan olan kitap fuarına 500 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.
Bu yıl gümüş yılını kutlayacak olan kitap fuarında kitap severler, Alfredo Saad-Filho, John Strelecky (İngiltere), Bharati Mukherjee (ABD), Kostas Tsilimantos, Vasilis Aleksakis (Yunanistan), Jean Michel Thibaux (Fransa), Jamal Mahjoub (İspanya), Garry Kasparov (Rusya), Asne Seierstad (Norveç), Bozhana Apostolova, Miglena Nikolchina, Sofia Nestorova, Silvia Choleva, Mirela Ivanova, Ekaterina Yosifova, Kristin Dimitrova, Malina Tomova, Nadejda Radulova, Valentina Rodinska, Hristo Karastoyanov (Bulgaristan), Steve Jones (İngiltere), Kader Abdolah (İran) Gerald Maclean (Kanada), Dragor Jançar (Slovenya), Gerhard Rühm (Avusturya), Claudio Magris (İtalya), Hüseyin Cuma (Suriye), Hazma Berkavi, Halid Ebu Halid (Filistin), Zoran Zivkovic (Sırbistan), Inger Edelfeldt, Ake Edwardsson, Per Olov Enquist, Thomas Halling, Dan Höjer, Asa Lind, Inger Lindahl, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Carl-Johan Vallgren, Gunilla Thorgren (İsveç) ile tanışma fırsatı bulacak.
Fuarda Almanya, Avusturya, ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Küba, KKTC, Makedonya, İsveç, İtalya, İran, İsrail, Romanya ve Sırbistan'dan yayınevleri ve yayıncılar birliği temsilcileri yer alıyor. Çeyrek yüzyılı geride bırakmanın heyecanıyla, İstanbul Kitap Fuarı'nda, 225 edebiyat ve kültür etkinliğinde 41'i yabancı olmak üzere, 800'e yakın yazar; imza günlerinde ise, yüzlerce yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı kitapseverlerle buluşma imkanı bulacak. Ayrıca, Fuar süresince çocuklar için özel etkinlikler yer alıyor. Çocuklar, TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında söyleşi, resim atölyesi ve okuma saati gibi 25 etkinliğe katılma olanağı bulacak ve sevdikleri yazarlardan kitaplarını dinleyebilecekler.

Merkez Kitaplar
Fuar'da kitapseverler "Onurlandıranlar" sergisi ile Kitap Fuarı'nın yolculuk öyküsüne tanıklık edecek. Tasarım ve konsepti Sadık Karamustafa tarafından hazırlanan sergide, İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Yazarları ve Onur Çizerlerinin fotoğrafları ve metin alıntıları yer alacak. Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek diğer sergi ise danışmanlığını Demet Taner'in, tasarımını ise Sadık Karamustafa'nın yaptığı "Canlar Ölesi Değil / Haldun Taner'siz Yirmi Yıl" sergisi. Sergide, Haldun Taner'in yaşamından 43 fotoğraf ve Haldun Taner'in "Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu, Ayışığında Çalışkur" kitabından "Konçinalar" başlıklı hikaye ile Demet Taner'in "Canlar Ölesi Değil / Fotoğraflarla Haldun Taner'in Yaşam Öyküsü" kitaplarından metinler yer alıyor.
Fuarda, ayrıca kitapseverler Avusturya Kültür Ofisi tarafından düzenlenen, Ingeborg Bachman'ın yaşamından kesitler ile yazdığı metinlerden oluşan "Barış'ı Yazmak" sergisini görme fırsatı bulacaklar. Fuar'ın giriş ücreti 5 YTL. Emekli, öğrenci ve öğretmenlerden giriş ücreti alınmayacak. Fuar, 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Fuarda aynı zamanda, kendini değişik alanlarda geliştirmek ve kariyerini sürdürmek isteyen kişilere de farklı pencereler açılıyor.
Korsana rağmen yayıncılık dünyamız ayakta kalabilmek için büyük çaba sarf ediyor. Okuyucu sayısını artırma çabalarında en büyük desteğin kitap fuarları olduğunu unutmayalım.
Başta edebiyat olmak üzere, düşünce, polisiye, anıbiyografi, tarih, söyleşi, deneme, şiir ve çocuk kitapları yayınlayan Merkez Kitaplar 2. salon, 307 numaralı standda yer alıyor. Fuarın ilgi odağı olan Merkez Kitaplar standını muhakkak ziyaret edin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Liseli gençliğin profili   / 25-10-2006
 İnsanlık ayıbını AİHM'ye taşıyalım   / 18-10-2006
 2. Ek Yerleştirme başlıyor   / 15-10-2006
 ÖSS'de 2. Ek Yerleştirme   / 11-10-2006
 ÖSS'de 2. ek yerleştirme?..   / 04-10-2006
 Ek yerleştirme ile ilgili sorular   / 27-09-2006
 ÖSS'de ek yerleştirme   / 20-09-2006
 İsrail ve ABD   / 13-09-2006
 OKS'de 3. yerleştirme?..   / 06-09-2006
 Eğitimimizde olgunluk dönemi   / 30-08-2006
EMRE AKÖZ
Eski şehre yeni âdet!
Akşam gazetesi Aleviler'e...
SAİT GÜRSOY
Kitap fuarının gümüş yılı
25. İstanbul Kitap Fuarı...
HINCAL ULUÇ
Nişantaşı'nda kafede oturma özgürlüğü..
Günlerdir...
The EiNDhoven: 2-0
The EiNDhoven: 2-0
Galatasaray'ın başında 8. Avrupa maçına çıkan Erik Gerets, 4.
Hedef Glasgow
Hedef Glasgow
Atina'daki finali hedefleyerek yola çıkan Galatasaray'ın Şampiyonlar...
Büyükanıt'lı ilk MGK tarikatları görüştü
Org. Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı sıfatıyla ilk kez katıldığı...
Türkler Ermenilerden daha çok öldürüldü...
İngiliz gazeteci ve tarihçi Dr. Andrew Mango "Ermeni tarihçileri ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu