kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
SMS:
4122-AYSE MESAJ
 
Sistem sana yamuk yapınca sen de ona yapacaksın!
Alex Top 5

Sistem sana yamuk yapınca sen de ona yapacaksın!

Allahıma bin şükür, sonunda birileri dile geldi! "Hodri meydan" dedi. Şu ÖSS illetini, stresini, ömür törpülemesini filmledi. Ömer Faruk Sorak'ın 'Sınav'ı, öğrencilerin yaşadıklarını görmek istemeyenlerin kör gözüne gözüne soktu gerçekleri! Lise 1'den başlar telaşı bu namussuz ÖSS'nin! Okulun ineklerindensen, neler neler beklerler senden. "Hanimiş bizim gurur abidemiz, göğsümüzü kabartacak öğrencimiz" misali daraltırlar seni. Baskının kralını kurarlar. Elin geometrisinden, felsefesinden, tarihinden en iyi notu almak için sabahlara kadar çalışman yetmez. İlle de kursa gideceksin. Hafta sonu, hafta başı fark etmez. Eğlence, arkadaşının doğum günü falan bilmeyeceksin. Ne!!! Eğlenmek, arada bir yan gelip yatmak istemek mi? Duymamış olayım, sen deli misin? Geleceğiyle oynayan kendini bilmez çocuk seni!

NE OLACAK BUNUN HALİ?
Okuldan çıkıp kursa, kurstan evdeki hocaya. O da kesmez anlat amcanlara. Yap kendine bir inekler grubu sabaha kadar onun karesi, bunun kökü hesapla dur! Eğer okulun tembeliysen tümden bittin! Geçmişler olsun. Bu sefer de günde beş öğün yüzüne çarparlar tembelliğini. Öğretmenler yanından geçerken bir avuç pislikmişsin gibi bakarlar sana. Annen, anneannen ve saz arkadaşları toplanır, çaylarını içerken "Ne olacak bizim bu çocuğun hali" temalı, bol ah'lı vah'lı konuşmalar yaparlar. Siz sanki çok bir şey oldunuz da... Top oynamak, sinemaya gitmek, kızlarla laklak yapmak yasaktır. Bu iş saçmalığın daniskasıdır. Hayatın o üç saate odaklıdır. O kadar! Ya kendine bir yer bulacaksın ya da bir sene daha kurs yollarına vuracaksın. Tabii bu en iyi ihtimal. Ailen işe sokmakla ya da hayırlı bir kısmetle evlendirmekle tehdit etmiyorsa seni! Bir de yan gelip yatan zengin çocukları tayfası vardır fonda. Sinirlerini zıplatır, boğazında gıcık, midende bulantı yaparlar. Çünkü onlar şanslıdır. Özel üniversiteye girerler, olmadı ilk uçakla yurtdışına göç ederler. Kebap ki ne kebap!

UMUTLAR SANA BAĞLI...
Ve gelir o son gece. Sınavdan önce. Günahlarının bir bir yüzüne vurulması gibidir. Panikten, ezber yapmaktan, bir daha konuları geçmekten uyuyamazsın! Silgi; tamam, kurşun kalemler; tamam, nüfus kağıdı ve formlar; tamam, su; tamam. Sakın şekerini unutma enerjisiz kalma. Kapıda bekler annen-baban, umutlar sana bağlanmış, kafan konulardan karışmış, bir de üstüne doğru işaretleme paniği. Hadi bakalım koçum, çöz çözebilirsen testi. Bu ne be! Bu kimin düzeni? Sanki kazanınca hayatın kurtulacakmış gibi. Sanki o altın bilezik dedikleri bize mutluluk verecekmiş gibi. Palavra! Palavra! Palavra! Neyse... 'Sınav', çok sıkı film yani. Verdiği mesajın önemi bir yana, yanaklara okkalı bir tokat kendisi! Eee sistem sana yamuk yapınca sen de sisteme yamuk yapacaksın! Sonra Ceyda Düvenci'nin sevgilisi olarak tanıdığımız (ve harcadığımız) İsmail Hacıoğlu gençlerin yeni ilahı olur mu olur! Sürükleyici, damardan, dibine kadar gerçek harika bir film...

BEN DAHA 18'İM...
Hele Manga'dan 'Dursun Zaman' öyle bir anda giriyor ki... Gözyaşları sel oluyor... Mutlaka izlenmeli, bu sistem kökünden temizlenmeli. Ve Sınav'ın albümü alınıp, Nil'den 'Yaş 18' dinlenmeli. "Uyudum büyüdüm gibi göründüm ama büyümedim. Bigün bile büyümedim. Sorular vardı cevapları çok şıktı ama giyemedim birini bile giyemedim. Ve bunu sen bile göremedin. Ben daha 18'im; ya hepsi ya da hiçbiriyim sanma ki şu son üç saatte, hiç kimse ya da birisiyim..."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bunun adı bayram depresyonu!   / 25-10-2006
 Oscar Töreni'ne pijamayla gittik!   / 23-10-2006
 Cem'in 'Hokkabaz'ı hayranlarını böler   / 20-10-2006
 Tavada Galata Kulesi   / 18-10-2006
 'Morarmış' Beyoğlu, 'ermiş' Tuğçe, vesaire...   / 16-10-2006
 Kadınlar Seray Sever'i neden sevmez!   / 13-10-2006
 Aşkım Fatih Terim nobran mıııı?   / 11-10-2006
 Dışı marka içi paramparça kızlar   / 09-10-2006
 Utanmadın mı Mansur?   / 06-10-2006
 Can Tanrıyar git bir yere kafanı yar   / 04-10-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Sistem sana yamuk yapınca sen de ona...
ÖZAY ŞENDİR
Kadınlar parkı doğru karar
Bağcılar Belediye Başkanı...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Danışmanlardan müthiş haberler!
Her gün elektronik...
AYŞE TÜTER
Piliçli biber sarma
Kırmızı biberleri hafifçe haşlayın,...
Boşanma çocuklardaki suç oranını artırıyor
Boşanma çocuklardaki suç oranını artırıyor
Boşanmış aile sayısının artması ile çocuklar arasında suç işleme...
Başbakanın şekeri yayınlanmalı mı?
Başbakanın şekeri yayınlanmalı mı?
* Bir gazetede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'gizli...
Savaş Ay ile bu saatten sonra bir işim kalmamıştır!
Savaş Ay ile bu saatten sonra bir işim kalmamıştır!
Cem Yılmaz, üçüncü sinema filmi 'Hokkabaz'ın Avrupa galasını...
50 bin dolar harcadı Feng Shui yaptırdı
50 bin dolar harcadı Feng Shui yaptırdı
İnsanın evini ve arabasını her 5 yılda bir değiştirmesi gerektiğini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.